Register Members List Search Today's Posts Mark Forums Read

Reply
 
Article Options
Turn on the debug mode
MrNase
Join Date: May 2003
Posts: 670

Germany
by MrNase MrNase is offline 10 Jun 2005

You can turn on the debug mode simple by adding:


Block Disabled:      (Update License Status)  
Suspended or Unlicensed Members Cannot View Code.

to your includes/config.php just before

Block Disabled:      (Update License Status)  
Suspended or Unlicensed Members Cannot View Code.

(which is at the end of the file )


To turn it off you may remove that line or change it to:

Block Disabled:      (Update License Status)  
Suspended or Unlicensed Members Cannot View Code.

Views: 23425
Reply With Quote
Comments
  #2  
Old 29 Aug 2005, 00:06
GilbertZ GilbertZ is offline
 
Join Date: Nov 2004
As a vb dev told me when I brought up the security implications of turning debug on: "You shouldn't be using debug mode on a live site. Use it on a private test installation that is controlled by .htaccess permissions."

Keep that in mind and if you plan to use debug on a live board for just a few minutes, make sure to turn it back off when you're done.
Reply With Quote
  #3  
Old 04 Oct 2005, 05:07
ProperMethodz's Avatar
ProperMethodz ProperMethodz is offline
 
Join Date: Jan 2005
Real name: Richard Magnano
Originally Posted by GilbertZ
As a vb dev told me when I brought up the security implications of turning debug on: "You shouldn't be using debug mode on a live site. Use it on a private test installation that is controlled by .htaccess permissions."

Keep that in mind and if you plan to use debug on a live board for just a few minutes, make sure to turn it back off when you're done.
What are the possible security issues with this.

I mean the speed limit sign says 55 but I don't do 55... I go a little over. Sometimes I don't wear my seatbelt.

Tell me why I should go 55 and wear the seatbelt.

Then when you're done with that... tell me the reasons that debug mode creates a security issue... kthx
Reply With Quote
  #4  
Old 04 Oct 2005, 05:42
Colin F's Avatar
Colin F Colin F is offline
 
Join Date: Jul 2004
Location: Switzerland
Originally Posted by ProperMethodz
What are the possible security issues with this.

I mean the speed limit sign says 55 but I don't do 55... I go a little over. Sometimes I don't wear my seatbelt.

Tell me why I should go 55 and wear the seatbelt.

Then when you're done with that... tell me the reasons that debug mode creates a security issue... kthx
From what I understand, as anyone can see what your board is doing (query explain for example), it would be much easier to find security holes in your code.
__________________
Reply With Quote
  #5  
Old 14 Oct 2005, 07:01
TruckMuddr TruckMuddr is offline
 
Join Date: Sep 2004
If your IP doesn't change and your the only one needing to use the debug mode, you can do this.


Block Disabled:      (Update License Status)  
Suspended or Unlicensed Members Cannot View Code.

Reply With Quote
  #6  
Old 15 Dec 2005, 03:28
Daniel's Avatar
Daniel Daniel is offline
 
Join Date: Jul 2005
Real name: Daniel
Thank you.
__________________
Daniel
Reply With Quote
  #7  
Old 15 Dec 2005, 05:06
Code Monkey's Avatar
Code Monkey Code Monkey is offline
 
Join Date: May 2004
I don't understand why it's not coded to only show the info to admins.
Reply With Quote
  #8  
Old 15 Dec 2005, 07:39
Hellcat Hellcat is offline
 
Join Date: May 2003
Real name: Michael
Originally Posted by JumpD
I don't understand why it's not coded to only show the info to admins.
Maybe you want to test some things without beeing logged in as admin, or beeing logged in at all.

As I understand this, it's was never meant to be used on a "live" system anyway.
__________________
<?php eval('$post["signature"] = "' . fetch_template('hellcats_sig') . '";'); ?>

Check this:
[ WMail - vBulletin WebMailer || PM-Auto-Reply || Countdown-Timer for signature ] * [ more ]
[ Realtime Page Compressor || The allmighty IRC /me action ]
Reply With Quote
  #9  
Old 15 Dec 2005, 08:09
Paul M's Avatar
Paul M Paul M is offline
 
Join Date: Sep 2004
Real name: Paul Marsden
Actually, I have debug mode permanantly enabled in my config file - I then have a couple of plugins that disable it in the ACP and main forum, so if I need to turn it on I just disable the relevant plugin.
__________________


Lead Developer, vBulletin.Org & vBulletin.Com
Please do not PM me about custom work - I no longer undertake any.

Note: I will not answer support questions via e-mail or PM - please use the relevant thread or forum.
Cable Forum - DigiGuide
Reply With Quote
  #10  
Old 16 Dec 2005, 15:52
Mudvayne's Avatar
Mudvayne Mudvayne is offline
 
Join Date: Dec 2005
Real name: Mudvayne
Originally Posted by TruckMuddr
If your IP doesn't change and your the only one needing to use the debug mode, you can do this.


Block Disabled:      (Update License Status)  
Suspended or Unlicensed Members Cannot View Code.
any idea to use userid instead of ip address?
Reply With Quote
  #11  
Old 01 Jan 2006, 17:33
EricaJoy EricaJoy is offline
 
Join Date: Sep 2002
Originally Posted by Paul M
Actually, I have debug mode permanantly enabled in my config file - I then have a couple of plugins that disable it in the ACP and main forum, so if I need to turn it on I just disable the relevant plugin.
care to release that little goodie?
Reply With Quote
  #12  
Old 07 Feb 2006, 18:55
Logikos Logikos is offline
 
Join Date: Jan 2003
People who want to do this without editing files. See This Plugin.
__________________
Full Time PHP Developer
Please feel free to contact me if you have any paid work to be done.
Reply With Quote
  #13  
Old 07 Feb 2006, 22:20
Delphiprogrammi Delphiprogrammi is offline
 
Join Date: Feb 2004
Real name: Erik
Originally Posted by LiveWire
People who want to do this without editing files. See This Plugin.
ey that's a nice one !!!! cheers
Reply With Quote
  #14  
Old 18 Mar 2006, 20:40
Carnage Carnage is offline
 
Join Date: Jan 2005
hmm, i hacked one board i was admin on to auto set debug mode on in the template editor cause it was the only way you could edit the Master style. (useful when adding new templates so you dont have to add them to EVERY SINGAL skin )
__________________
www.giveupalready.com

If you want/need to contact me, best thing is to pm me on that site, username Carnage.
Reply With Quote
  #15  
Old 26 Sep 2006, 15:37
Antivirus's Avatar
Antivirus Antivirus is offline
 
Join Date: Sep 2004
What if I want to enable debug mode for two different ips?
__________________
Please feel free to PM me about custom work, installations, and upgrades!

Eclipse Records - Streetcult Street Team
Reply With Quote
Reply


Similar Article
Article Author Type Replies Last Post
ZH - Debug Mode Ziki vBulletin 3.7 Add-ons 13 09 Dec 2010 16:05

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
Article Options

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts
Forum Jump


New To Site? Need Help?

All times are GMT. The time now is 09:02.

Layout Options | Width: Wide Color: