PDA

View Full Version : SC-BrushedBlue


Hellcat
01 Dec 2005, 06:53
Hello everyone!

Here I present you my very first vBulletin Style.
Since upgrading my forums to 3.5.1 I needed a new style but I wanted something original, something own and finally I came up with this.

I was aiming at something a bit eyecandy but yet easy to the eye.
(While keeping the blueish colors of the old style I had, since we got used to that)

Maybe you like it :)

Some features of this style that make it different to the default style:

Borders around categories on forumhome to better seperate them from each other
Completely new (redesigned) navigation bar
Complete new set of status icons (for forums, posts and PMs)
Complete new set of buttons
There's a seperator between the sticky and the "normal" threads
An additional navigation/breadcrumb bar at the bottom of threadview for easier navigation.
(don't have to scroll to the top to go the a parent forum of the current thread)


Attached are some screenshots, but you can also preview it live on my own forums --> here <-- (http://forum.skill-club.com/)

Every feedback is apreciated so that my next style may get better since I already have some nice ideas :)
Oh, and if you reall go to install my style let me know! ;)

Jpax
01 Dec 2005, 07:02
Good Job. I will try this out.

Corriewf
01 Dec 2005, 09:49
sexy! Good job!

Snake
01 Dec 2005, 16:24
Lovely! It's really cool.

b6gm6n
01 Dec 2005, 18:03
First Skin...? get outta here... your obviously gonna make some very nice skins in the future! - I'll look forward to that so will many others im sure, im sure you don't need me giving you some advice, but i'll share some of the guidelines i use when i think about designing a skin for vB...

KISS, Keep it Stupid Simple! - I try to use very small (filesize) graphix to reduce bandwith overheads and as such i take this principle and apply that to the design, i think...how can i make something stylish with minimal fuss... either dark or light? (thats my first question) then start with the alt1, alt2 colours first which i spend time working out how they compliment each other...anyways, i've started to go towards designing skins which have an exisiting theme/influence on my design, my C64 skin is eveidence to that...next? maybe an Atari 2600 :) who knows.... nice skin btw!

-b6

puertoblack2003
01 Dec 2005, 18:30
the skin is wonderful but 1 thing i have double navbar on my board would hate to modify it is there a way to fix that problem and some how keep it's look but installed it anyway....nice one :rolleyes: :rolleyes:

ImportPassion
01 Dec 2005, 18:38
looks nice. my users want a dark theme. Are u going to fully support this? Like when updates are released? if so, how long can we expect after a release from vb will we have to wait for an updated style from you?

I just noticed, is it only in fixed width or do u have 100% as well?

D

Hellcat
02 Dec 2005, 14:03
@b6gm6n:
Thanks for the tips with your guidlines!
I'll try to follow those more on my next skin :)

the skin is wonderful but 1 thing i have double navbar on my board would hate to modify it is there a way to fix that problem and some how keep it's look but installed it anyway....nice one :rolleyes: :rolleyes:
Hmm.... what exactely do you mean by "double navbar"?
A feature of your board, or a problem with my skin?
Can you give ma a screenshot about that? I'm sure we can get this worked out! :)

looks nice. my users want a dark theme. Are u going to fully support this? Like when updates are released? if so, how long can we expect after a release from vb will we have to wait for an updated style from you?

I just noticed, is it only in fixed width or do u have 100% as well?

D
I'll try to do my best as my free time allows me :classic:
However since code MODs have become not so common since 3.5.1 chances are high that I also upgrade my own board, so I need an updated skin as well :D
There shouldn't be too much time between a new vB and an updated skin, denpends how quick I figure out what has to be fixed :)

As for the width:
It's not fixed as in 800px width, it's actually an 88% width.
But there's an additional .XML in the archive that has 100% width.
So you can choose wichever you like better :)

nexialys
02 Dec 2005, 14:06
cool style... different approach from the usual tables.

puertoblack2003
02 Dec 2005, 14:26
@b6gm6n:
Thanks for the tips with your guidlines!
I'll try to follow those more on my next skin :)


Hmm.... what exactely do you mean by "double navbar"?
A feature of your board, or a problem with my skin?
Can you give ma a screenshot about that? I'm sure we can get this worked out! :)


I'll try to do my best as my free time allows me :classic:
However since code MODs have become not so common since 3.5.1 chances are high that I also upgrade my own board, so I need an updated skin as well :D
There shouldn't be too much time between a new vB and an updated skin, denpends how quick I figure out what has to be fixed :)

As for the width:
It's not fixed as in 800px width, it's actually an 88% width.
But there's an additional .XML in the archive that has 100% width.
So you can choose wichever you like better :)


sorry bout that should have done that from the start..lol here ya go:

http://img530.imageshack.us/img530/3466/styles1id.gif (http://imageshack.us)

Mastar
02 Dec 2005, 15:27
How can I get my logo banner centered in the header?

Holidazed
02 Dec 2005, 15:30
Wierd. I installed this style (and btw, thank you, it is awesome) but my columns don't line up. Look at your own site at the "Last Post" column. It does not line up with the other "last post" columns. the same thing is happening to me.

BTW, mine is a parent style so it is not pulling anything from any other style.

Darkus
02 Dec 2005, 18:38
Awesome Style there Hellcat. Nice Job. Certanly going to use it on my Forums when I get the time :)

seany1
02 Dec 2005, 20:30
excellent job :)

PtP
02 Dec 2005, 20:35
Wierd. I installed this style (and btw, thank you, it is awesome) but my columns don't line up. Look at your own site at the "Last Post" column. It does not line up with the other "last post" columns. the same thing is happening to me.

BTW, mine is a parent style so it is not pulling anything from any other style.


http://www.vbulletin.com/forum/showthread.php?t=156777

;)

Hellcat
02 Dec 2005, 21:10
sorry bout that should have done that from the start..lol here ya go:

http://img530.imageshack.us/img530/3466/styles1id.gif
Ah, I see!
You have quite some more stuff in your NavBar!
So all we would have to do is to implement all your additional links into the header/navbar of this style.
Well, that can be done :)
Is all of that put into your "navbar" template?

How can I get my logo banner centered in the header?
In your AdminCP go to Style-Manager -> Edit-Templates (of this style)

Double click on the "header" template and look for this part:
<table border="0" width="100%" cellpadding="0" cellspacing="0">
<tr align="left" valign="top">
<td>
<a href="$vboptions[forumhome].php$session[sessionurl_q]"><img src="$stylevar[titleimage]" border="0" alt="$vboptions" /></a>
Change the value that's marked in bold to read like this one:
<table border="0" width="100%" cellpadding="0" cellspacing="0">
<tr align="[b]center" valign="top">
<td>
<a href="$vboptions[forumhome].php$session[sessionurl_q]"><img src="$stylevar[titleimage]" border="0" alt="$vboptions[bbtitle]" /></a>

That should center your logoimage in the header.
Don't forget not to put any whitespace in the image as that might affect centering to be a bit off ;)

Wierd. I installed this style (and btw, thank you, it is awesome) but my columns don't line up. Look at your own site at the "Last Post" column. It does not line up with the other "last post" columns. the same thing is happening to me.

BTW, mine is a parent style so it is not pulling anything from any other style.
Yes, that's right.
It's because every category is now a table of its own.
But the link PtP posted explains pretty good how to set them to a fixed width to make them align to each other again.
If you have trouble with this drop me a PM and I'll send you a modified template :up:

Kran
02 Dec 2005, 23:03
So you decided to release it eh? Well I like it over at SC :) good job :)

ahennings
03 Dec 2005, 20:01
FANTASTIC!!! What a super job you did here with this skin Hellcat! Thanks a million!

Jenkins
05 Dec 2005, 00:15
yeah this skin is awesome. I have a newbie question though. I have a lot of hacks on my default style, is there a way to "Merge" the hacks into the new thread?

Hellcat
05 Dec 2005, 09:02
yeah this skin is awesome. I have a newbie question though. I have a lot of hacks on my default style, is there a way to "Merge" the hacks into the new thread?
All modifications applied to the templates in the default style to integrate the hack(s) just have to be re-done on the same templates in every other style where you'd like to use them.

If the hack has an installer that does it automatically try to re-install the hack so the new style(s) are affected as well.

Jenkins
05 Dec 2005, 16:08
thanks, for the info.. and I also just realized i said "Thread" i meant to say "Style" doh!

Hellcat
07 Dec 2005, 11:11
Hi everyone!

I updated my style to be compatible with the changes of vBulletin 3.5.2

There are now two .ZIPs to download, the original one (that was made for 3.5.1) and a new one "SCBrushedBlue_vB352.zip" that is the updated version for the new vB release :)

Mr Chad
07 Dec 2005, 22:26
nice first 3.5.2

ericgtr
08 Dec 2005, 01:39
Fantastic style, thanks for sharing it. I am having a problem with this image that won't show and I can't seem to find the name of it to remove it, please look here http://www.rosecitylife.com/index.php at the top left. I thought it may be clear.gif but it exists and the path is correct.

Hellcat
08 Dec 2005, 02:14
Glad you like it :)

For the image:
Looks like it's supposed to be the title image.
Did you delete that setting in the style manager?
Either set the title image to the the clear.gif OR go to Style Manager -> Edit Templates -> header

find this line:
<a href="$vboptions[forumhome].php$session[sessionurl_q]"><img src="$stylevar[titleimage]" border="0" alt="$vboptions[bbtitle]" /></a>
delete it, save the template and that should do it.

ericgtr
08 Dec 2005, 03:10
Glad you like it :)

For the image:
Looks like it's supposed to be the title image.
Did you delete that setting in the style manager?
Either set the title image to the the clear.gif OR go to Style Manager -> Edit Templates -> header

find this line:
<a href="$vboptions[forumhome].php$session[sessionurl_q]"><img src="$stylevar[titleimage]" border="0" alt="$vboptions[bbtitle]" /></a>
delete it, save the template and that should do it.

Ahh.. yes I did, shame on me! ;) Thanks for the help, I really enjoy this style.

admiralapril
08 Dec 2005, 06:24
Wow this style is amazing. Wonderful, and thank you for sharing your work. :)

JJH35
09 Dec 2005, 02:22
nice, smooth and not all kinds of stupid flashy shit, good job, will be using

Alfa1
13 Dec 2005, 09:48
Me like! Great style. On your own forum you have snowflakes flying around. I want those to. How do I fix that? BTW; I am a total PHP noob. Is there an easy way to fix that? How do I get my logo in there? Do I just place it in a certain directory?

Hellcat
13 Dec 2005, 17:05
Me like! Great style. On your own forum you have snowflakes flying around. I want those to. How do I fix that? BTW; I am a total PHP noob. Is there an easy way to fix that? How do I get my logo in there? Do I just place it in a certain directory?
Here's the snow:
http://www.vbulletin.org/forum/showthread.php?t=99991
(very easy to implement :))

For the logo:
Either just replace the logo gif in the "misc" folder of the style, or in the "Style Mager" -> "All style options" point it to the location of your title image/logo :)

RichieBoy67
20 Dec 2005, 02:37
Sweet!!!!

Man dude... this is an awesome one!!

Thanks for sharing...





-

crustymanmeat
20 Dec 2005, 12:39
Can anyone tell me how I can change the text that reads 'YOUR LOGO HERE' as i want the name of my forum there, Thanks in advance.

RichieBoy67
20 Dec 2005, 14:53
It is an image... You will need to use photoshop..




-

Alfa1
20 Dec 2005, 19:05
For the logo:
Either just replace the logo gif in the "misc" folder of the style, or in the "Style Mager" -> "All style options" point it to the location of your title image/logo :)

I can not find a logo.gif in the scforumstyle/misc folder nor in the images/misc folder. When I go into the style manager -> all style options, I do not know where to add the location of the logo.

Thanks for the snowflakes BTW.

Hellcat
21 Dec 2005, 02:15
I can not find a logo.gif in the scforumstyle/misc folder nor in the images/misc folder. When I go into the style manager -> all style options, I do not know where to add the location of the logo.

Thanks for the snowflakes BTW.
The image is
/path_to_your_forum/images/scforumstyle/misc/scheader.gif

In the "All Style Options" it's the "Title Image" setting.
ItÄs the first one after all the numeric values stuff.

simon.
22 Dec 2005, 20:10
Nice skin, does it have copyright on it? or can I remove it?

Hellcat
23 Dec 2005, 01:48
Nice skin, does it have copyright on it? or can I remove it?
I'd be nice if you would leave the small note at the very bottom, it's really nonintrusive.
But if you HAVE to remove it.... I wouldn't kill you for it ;)
However there's still that PayPal Link onmy forums :D

XtremeOffroad
25 Dec 2005, 23:18
Wow Your first style is Fantastic, Cant wait to see more.
Definetly clicks Install.
Keep up the good work.

da prez
26 Dec 2005, 07:35
awesome work, i really like it.

i have a sub-folder in my images folder for styles,
man it was wild tracking down all the <img src> tags and changing em, but i learned alot :D

you should do the same skin in a few different colors, it rocks.

lairnoc
26 Dec 2005, 09:21
ok i installed it i love it, but i wanted to put in my logo, also text also gif, but how do you do only the tekst i get this white background

hope you can help me out with this. or anyone that quickly explain it :)

Hellcat
26 Dec 2005, 18:34
You have to make the .GIF transparent where you want the background to shine through.

Somewhat like this:

lairnoc
28 Dec 2005, 06:48
ok gonna check it

lairnoc
28 Dec 2005, 06:51
perfect

but do you mind sharing me how you did this?? plz :) so i don't have to bother you in the future :)

Hellcat
28 Dec 2005, 18:50
Depends on what program you are using.
First of your gfx prog has to support transparent .GIFs.
All you do then is to draw your image with the desired transparency in your program and save/export it as .gif - the transparency is then saved with it.

Like said, HOW to do it depends on your gfx prog.
There are millions of tutorials out there on how to do it with most programs.

da prez
28 Dec 2005, 18:56
i use photoshop.

go to file > new, set dimensions to what ya want, and then look for the background box,
hit dropdown and choose transparent, that is how ya make a new one.

or just load the picture and use eraser, if it doesn't go tranparent, chage image mode.

GNDI
30 Dec 2005, 02:04
This is a very cool skin

Thanks

lairnoc
31 Dec 2005, 15:33
Depends on what program you are using.
First of your gfx prog has to support transparent .GIFs.
All you do then is to draw your image with the desired transparency in your program and save/export it as .gif - the transparency is then saved with it.

Like said, HOW to do it depends on your gfx prog.
There are millions of tutorials out there on how to do it with most programs.

i use photoshop.

go to file > new, set dimensions to what ya want, and then look for the background box,
hit dropdown and choose transparent, that is how ya make a new one.

or just load the picture and use eraser, if it doesn't go tranparent, chage image mode.

thnx guyz

mbader71
01 Jan 2006, 05:15
Thanks Alot man,

This is a really really great style and I love it. :rolleyes:

XtremeOffroad
02 Jan 2006, 01:41
Hey Hellcat, I just installed v3arcade today and I receive an error

line: 94
char: 12
error: invalid property value
code: 0
url: blah blah arcade.php

It appears only with this theme, Any Ideas or has anyone else seen this.
Allough I've asked or help on the arcade thread all indications are pointing at the theme.
Not 100% but close.

Thanks.

Hellcat
05 Jan 2006, 00:36
Hmm.... weirdness....
When exactely is the error accouring?
Everytime arcade.php is accessed? Or only when trying to execute some function?

MrGeeK
05 Jan 2006, 19:17
works fine with v3arcade for me.

brvheart
05 Jan 2006, 19:54
Installed as a Child of Default....it did not pick up quite a few add ons etc...but very nice looking style. Can it be made with normal NAVBAR (I have alot of links that I have added to the NAVBAR) instead of everything in the header?

Mr_TriGGeR
07 Jan 2006, 00:14
Hellcat bro thaks for all your help and support but I have one more question for you. On the registration page to the forum the header and the navbar show up. I would like to remove them in that area. Is there a way I can do this? Agian thanks for all your hard work. And will you updating this to 3.5.3?

kregger
09 Jan 2006, 09:12
Looks great dude! *clicks install*

Craig

Hellcat
09 Jan 2006, 16:04
@ravenes:
The navbar can be edited to whatever one likes, so yes, you can put in your custom navbar with all your links in there, should be no problem :)

@Mr_TriGGeR:
I think that could be done with some IF conditionals in the templates, so the stuff you do not want at the loginpage just doesn't get shown.

And yes, I'm going to update all my styles to 3.5.3 :)

Mastar
10 Jan 2006, 04:26
How can I add more navigation buttons?

da prez
10 Jan 2006, 04:29
you have to add links in the quick links menu

Mastar
11 Jan 2006, 05:07
you have to add links in the quick links menu

Didn't even thought about that, thanks! :o

Hellcat
12 Jan 2006, 01:34
Updated to vB 3.5.3 :)

To upgrade just re-import the style XML by using the "merge into style" option.
That's it :)

Mastar
12 Jan 2006, 03:47
Updated to vB 3.5.3 :)

To upgrade just re-import the style XML by using the "merge into style" option.
That's it :)
That wouldn't delete any of my template modifications will it?

Mastar
12 Jan 2006, 03:53
Can anyone make a banner for me to go with this style?

Hellcat
12 Jan 2006, 08:13
That wouldn't delete any of my template modifications will it?
Unfortunately it would :ermm:
Since all templates are re-imported and overwritten.

I have the same problem on my own forums when updating vB and the styles.


However, the difference 3.5.2 -> 3.5.3 is very, very small, almost insignificant....
If you have the 3.5.2 version installed there is no real need to upgrade the style, since the only change is in the "forumhome" template, the removal of one "size=auto" from one table.
All other templates affected in 3.5.3 are not customized in this style and are therefore up to date (=inherited from current default).