PDA

View Full Version : Ibproarcade - Shout Out Box


am-fs
23 Dec 2005, 15:06
Ok, this is a simple template mod to add the shout out box to your ibproarcade system.
Full credit for this mod goes to Retell, as I just asked for permission to release this for Ibpro.
http://www.vbulletin.org/forum/showthread.php?t=102468

Things Needed:
vBulletin 3.5.X
vbShout 2.0
Ibproarcade v2.5.3+

Templates To Edit: 1
Install Time: 30 sec


Open up your ARCADE template:

Find:

$navbar

Add Below:

<!-- ArcadeShout -->
$thread[title]
<form action="vbshout.php?{$session['sessionurl']}" method="post" name="vbshoutform" onsubmit="return postShout(this)">
<input type='hidden' name='do' value='shout' />
<table class="tborder" cellpadding="$stylevar[cellpadding]" cellspacing="$stylevar[cellspacing]" border="0" width="100%" align="center">
<thead>
<tr>
<td class="thead"><a style="float:$stylevar[right]" href="#top" onclick="return toggle_collapse('forumhome_vbshout')"><img id="collapseimg_forumhome_vbshout" src="$stylevar[imgdir_button]/collapse_thead$vbcollapse[collapseimg_gamepanel].gif" alt="" border="0" /></a>
<center><a href='vbshout.php?{$session['sessionurl_q']}do=archive'>ArcadeShout</a></center>
</td>
</tr>
</thead>
<tbody id="collapseobj_forumhome_vbshout" style="$vbcollapse[collapseobj_forumhome_vbshout]">
<tr>
<td class="alt1" align="left" width="100%">
<if condition="!$vboptions[shout_editor_position]">
<if condition="$bbuserinfo[userid] > 0">
<table width='100%' border='0' cellpadding='0' cellspacing='0'>
<tr>
<td width='100%'>
<input type="text" name="shout" style="width: 90%"id="input_box" class="bginput" />
</td>
<td style='white-space:nowrap' width='1%'>
<input type="submit" value="Shout" class="button" />
<if condition="$vboptions[shout_extra_options]">
<input type='button' class='button' value='Clear' onclick='sb_Clear()' />
</if>
</td>
</tr>
</table>
</if>
</if>
<div id="vbshout" style="overflow:auto;height:46px;width:100%;">
Don't Wait For Me To Load... Get Playing!
</div>
<if condition="$vboptions[shout_editor_position]">
<if condition="$bbuserinfo[userid] > 0">
<div style="height: 2px"></div>
<table width='100%' border='0' cellpadding='0' cellspacing='0'>
<tr>
<td width='100%'>
<input type="text" name="shout" style="width: 90%" class="bginput" />
</td>
<td style='white-space:nowrap' width='1%'>
<input type="submit" value="Shout" class="button" />
<if condition="$vboptions[shout_extra_options]">
<input type='button' class='button' value='Clear' onclick='sb_Clear()' />
</if>
</td>
</tr>
</table>
</if>
</if>
</td>
</tr>
</tbody>
</table>
</form>
<br />
<script type='text/javascript'>
<!--
postingShout = false
function requestShouts()
{
if (!postingShout)
{
ShoutRequest = new vB_AJAX_Handler(true)
ShoutRequest.onreadystatechange(showShouts)
ShoutRequest.send('vbshout.php', 'nocache=' + (5 * Math.random() * 1.33) )
}
}
function showShouts()
{
if (ShoutRequest)
{
if (ShoutRequest.handler.readyState == 4 && ShoutRequest.handler.status == 200 && ShoutRequest.handler.responseText)
{
Shouts = fetch_object('vbshout')
Shouts.innerHTML = '<table cellpadding="1" cellspacing="3" border="0" width="95%" align="left">' + ShoutRequest.handler.responseText + '</table>'
setTimeout('requestShouts()', 10000)
<if condition="$vboptions[shout_messages_order]">
document.getElementById('vbshout').scrollTop = 99999;
</if>
}
}
}
function sb_CollectHV(sbForm)
{
rString = ''
inputObjs = sbForm.getElementsByTagName('input')
for (i = 0; i < inputObjs.length; i++)
{
if (inputObjs[i].type == 'hidden' && inputObjs[i].value != '')
{
rString += '&' + inputObjs[i].name + '=' + PHP.urlencode(inputObjs[i].value)
}
}
return rString
}
function postShout(formObj)
{
doShout = new vB_AJAX_Handler(true)
doShout.onreadystatechange(postedShout)
if (postingShout)
{
alert('Posting in progress..')
return false
}
Shout = formObj.shout.value
if (Shout.replace(/ /g, '') == '')
{
alert('You must enter a shout!')
return false
}
doShout.send('vbshout.php', 'do=shout&shout=' + PHP.urlencode(Shout) + sb_CollectHV(document.forms['vbshoutform']))
sb_Clear()
postingShout = true
return false
}
function postedShout()
{
if (doShout.handler.readyState == 4 && doShout.handler.status == 200)
{
postingShout = false
requestShouts()
}
}
function sb_Input_SC(sProperty, setting)
{
eval('document.forms["vbshoutform"].shout.style.' + sProperty + ' = "' + setting + '"')
eval('document.forms["vbshoutform"].' + sProperty + '.value = "' + setting + '"')
}
function sb_Clear()
{
document.forms["vbshoutform"].shout.value = ''
return true;
}
requestShouts()
-->
</script>
<!-- /ArcadeShout -->

That is it, Enjoy!

Thank again, Retell

eViL_sTiGmA
23 Dec 2005, 17:12
Very usefull, thanks

Sooner95
23 Dec 2005, 18:25
sweet thx!

midaph
23 Dec 2005, 18:42
not postin shouts into my shoutbox...also for the archive link...vbshout.php not found. http://forums.mediamayhem.org/arcade.php

Retell
23 Dec 2005, 18:46
Nice job :D

am-fs
23 Dec 2005, 22:57
not postin shouts into my shoutbox...also for the archive link...vbshout.php not found. http://forums.mediamayhem.org/arcade.php

From what I can tell, you do not have the vbshout out hack installed. I sent you a pm aswell.

Zia
24 Dec 2005, 03:09
Thankx Man..It S Really Help full...:)

Warm wishes..

Rickie3
24 Dec 2005, 03:58
good stuff thanx *installed* I also edited the code so i now have shoutbox showing when i'm viewing who's online very handy

kewl1uk
25 Dec 2005, 22:22
Installed and working. Thank you. *clicks install*

GamerJunk.net
04 Jan 2006, 07:05
Couldn't you use the same code as the ajax shoutbox, and just put it in the arcade template instead of forumhome?

GamerJunk.net
04 Jan 2006, 07:19
Nevermind

Stunner Inc.
07 Jan 2006, 00:47
Is there a way to make it a bit Taller like the normal shoutbox? With it showing barely 2 shouts at a time makes it a hassle to scroll down to see the earlier messages.

Ramsesx
07 Jan 2006, 02:06
Very cool, easy installation works perfect, thanks a lot.

am-fs
11 Jan 2006, 04:54
Is there a way to make it a bit Taller like the normal shoutbox? With it showing barely 2 shouts at a time makes it a hassle to scroll down to see the earlier messages.


Sure, to make it the same size as the one on the forum
In the arcade template

Find:
<div id="vbshout" style="overflow:auto;height:46px;width:100%;">

Replace with
<div id="vbshout" style="overflow:auto;height:100px;width:100%;">

ChErAbOo
13 Feb 2006, 08:03
Thanks works great :)

Krose
04 Mar 2006, 02:31
installed! thank you!

PJSkiboy
10 Mar 2006, 03:50
'clicks install'

Brilliant. Now the 4 or 5 members on my forums that literally live in the arcade can have a clue as to what's going on in the outside world, lol.

Thanks a million.

Tyegurl
28 Mar 2006, 01:48
well i have a simple fix for all to show their shoutbox on all pages....if you are interested let me know. i modified only the name but its templated edits. and names only bcuz obviously its not on just the arcade now.


hope you don't mind.

however i did just see a release for vbshout on all pages lmfao....just as i realized i could do this!!! what a waste of time. lmfao!!

oh hell i will just tell you the templates i edited....

SHOWTHREAD
FORUMDISPLAY
CALENDAR
any other spot you would like too

after the $navbar i placed this code for the arcade shout.

i did alter the name back to vbshout....i am sorry....

did anyone do this all ready?

Fragile_Mind
19 Apr 2006, 18:13
This is really cool. Thanks heaps! It saves all my members ignoring everyone when they have their heads stuck in the arcade.

One query though, if I may.

There are no formatting options ie, colour, font on the Arcade shoutbox.

Any tips on how I can get this, please.

THanks in advance!

alsinda
23 Apr 2006, 07:47
Great hack, Installed!
one question though. I have my forum setup where shout is only used by mods but the only thing is that registered users see the script error for lack of priveledges. Anyway to have that not show? Thanks..

torvue
02 Jun 2006, 09:01
Is it possible to put this into main arcade page just above the tournament links, to stop every arcade page having the shoutbox...

And if so, where would the code be place in the arcade script???

thanks for any replies...

erjavid
08 Jun 2006, 23:07
sorry for my english.
i have 1 shoutbox in forum home, can i have a different shoutbox for arcade???
in this hack i have the same shoutbox. but i'm prefer 2 separately.
tanks

ubblite
13 Jun 2006, 04:16
Is it possible to put this into main arcade page just above the tournament links, to stop every arcade page having the shoutbox...

And if so, where would the code be place in the arcade script???

thanks for any replies...
I'm interested in this too - I'd just like to show the Shoutbox on the Arcade main page, nowhere else.

SCORPION1
14 Jun 2006, 16:22
sorry for my english.
i have 1 shoutbox in forum home, can i have a different shoutbox for arcade???
in this hack i have the same shoutbox. but i'm prefer 2 separately.
tanks
there are different shoutbox available i use this one and i use chatbox lite now intested of putting the the code in the forum home try just putting this in the arcade main just below $navbar

frosch68
03 Jul 2006, 11:00
One Question, is there a chance to put smiliesbutton in like forumshout ??
thanks

Neo_Angelo
09 Jul 2006, 09:09
thanks for this, its awsome and my members will like it ^_^

<MG>CP
28 Nov 2006, 00:03
Anyway to remove from front page and use in the arcade only? Front page is too much traffic.

<MG>CP
28 Nov 2006, 14:17
Smilies not working, anyone else have this problem?

Evil Dave
15 Jan 2007, 00:25
I tried the above to increase the size of the shoutbox, but it didnt work. Anyother ideas?

rjmjr69
16 Feb 2007, 07:47
This work for 3.6.4?

Gizmo5h1t3
16 Feb 2007, 10:56
yep, got it running in SHOWTHREAD, FORUMDISPLAY as well now...quality.

ubblite
16 Feb 2007, 11:59
yep, got it running in SHOWTHREAD, FORUMDISPLAY as well now...quality.
You happen to know how to show it on the main arcade page - 'arcade.php' only?

Ev!L ErN!E
18 Feb 2007, 00:36
Ok I got this runnin on 3.6.2 and ipbpro 2.5.9 using vbshout 2.1... the only thing I want to do is make it so people can select there font, color, and other options like the normal vbshout does, bold, italic etc.

How do I do this?

stangger5
18 Feb 2007, 07:20
I`ve got the bold,,italic and underline working....

The colors and smilies still needs work...

Ev!L ErN!E
21 Feb 2007, 09:13
can you tell me how you got those working?

Foxsake
03 Mar 2007, 07:12
I would like those options also please

JamieLee2k
08 Mar 2007, 23:26
Works for me, vb 3.6.5 - ibpro 2.6.1+ and vbshout 2.1 from www.vbnova.com

rjmjr69
16 Mar 2007, 06:09
How do you get the options for font color and smilies back? Everything else works great thank you

PJSkiboy
21 Jun 2007, 14:59
Just as a heads up, this doesn't work with Inferno's new shoutbox mod. At least it doesn't work with the PRO version.