PDA

View Full Version : Can't get the AdSense to work on the CMPS!


FLMom
15 Jun 2006, 15:10
Does anyone have any ideas how I can place a few AdSense on my CMPS and other pages? I am having no luck at all. I figured out how to get it on my site in general, just not on these special pages.

For instance, I would love to have an ad Here on this page (http://www.myparentconnection.com/index.php?page=resources) But just can't get it working. Can someone please help?


Thanks!

KW802
15 Jun 2006, 15:30
FLMom, what have you tried so far?

Have you checked out vBadvanced.com (http://www.vbadvanced.com) to see if any of the Google modules over there would do what you're looking for?

FLMom
15 Jun 2006, 16:14
Well I tried to add a module, but it won't work with html, so then I tried adding a new page, but am a little clueless with the file paths section so that didn't work. I have been looking over at advanced, but am afraid my search skills aren't that great. I did see something in there, but its about 2 years old and I am sure tons have changed since then, because I couldn't get that to work.

I can get it to work with my Logician's Webtemplate pages and on my forum home page and even on the main page of my site that is the CMPS, so I know I am doing it right, its just on the CMPS pages that I am having a hard time with. I hope that made sense.

ok got it figured out, man that was hard for a noob, but glad it works now :D

KW802
15 Jun 2006, 17:05
For an Adsense module even a very old version of a module should work since it's just an HTML template.

I'm attaching a Google Adsense module that I use on one of my sites. Take the following steps...

1. Import it. (ACP => vBa CMPS => Download Upload Module)

2. Modify the template 'adv_portal_google_adsense' and replace the code between "<!-- START: Google Code -->" and "<!-- END: Google Code -->" with your own Google Adsense code. (ACP => Styles & Templates => Style Manager => {choose your parent style} => Edit Templates)

3. [OPTIONAL] Modify the module to make any changes to it (eg: Switch it from the left to the middle or right columns, etc.). (ACP => vBA CMPS => Edit Modules => Google Ads)

4. Modify the CMPS page(s) that you want your Google Ads to appear on. (ACP => vBa CMPS => Edit Pages => {select your page} => {turn on the check box for Google Ads})

I'm also attaching a screen shot of what the final result should look like.

FLMom
15 Jun 2006, 20:58
That is exaclty what I ended up doing...I went back and double checked the thread from advance and just played around until I got it. Thank you so much for your help with this! I appreciate it a lot :D

Harley D
03 Aug 2006, 22:41
Thanks KW802, You helped me as well.

Zowners
12 Nov 2006, 21:29
I downloaded the module and changed the Google Ad Code but I dont see the module on my http://www.india2ireland.com

Unfortunately the Ads dont show up in the left column like I intend for them to appear - any ideas?

Thanks

Shazz
12 Nov 2006, 22:53
I downloaded the module and changed the Google Ad Code but I dont see the module on my http://www.india2ireland.com

Unfortunately the Ads dont show up in the left column like I intend for them to appear - any ideas?

Thanks

They claim it was a very old version, and if your using 3.6 it would be outdated..

KW802
13 Nov 2006, 00:43
I downloaded the module and changed the Google Ad Code but I dont see the module on my http://www.india2ireland.com

Unfortunately the Ads dont show up in the left column like I intend for them to appear - any ideas?

ThanksDid you make sure that the new module is active and that it is turned on for the CMPS page that you're viewing?

chkdgate
02 Dec 2006, 09:09
Thank you KW802, this helped me out bigtime and it answered all my frustrations. Can you or anyone tell me which template do I edit if I wanted to place ads right under my navbar?

chick
02 Dec 2006, 14:16
thanks so so much!

RedTyger
02 Dec 2006, 14:20
Not to spam my own mod :p but it can be used to manage Ads across non-standard vBulletin pages including vB CMPS. I forget how exactly, you'd have to search the 3.6 thread to see but it was just a case of changing a phrase slightly and pasting it into the navbar instead of the header.

chkdgate
18 Dec 2006, 10:34
For an Adsense module even a very old version of a module should work since it's just an HTML template.

I'm attaching a Google Adsense module that I use on one of my sites. Take the following steps...

1. Import it. (ACP => vBa CMPS => Download Upload Module)

2. Modify the template 'adv_portal_google_adsense' and replace the code between "<!-- START: Google Code -->" and "<!-- END: Google Code -->" with your own Google Adsense code. (ACP => Styles & Templates => Style Manager => {choose your parent style} => Edit Templates)

3. [OPTIONAL] Modify the module to make any changes to it (eg: Switch it from the left to the middle or right columns, etc.). (ACP => vBA CMPS => Edit Modules => Google Ads)

4. Modify the CMPS page(s) that you want your Google Ads to appear on. (ACP => vBa CMPS => Edit Pages => {select your page} => {turn on the check box for Google Ads})

I'm also attaching a screen shot of what the final result should look like.

Can this work for 3.6.4? I just upgraded.

^^It does work but can you use more than 1?

KW802
19 Dec 2006, 02:57
Can this work for 3.6.4? I just upgraded.Should work fine with just about version of vBa CMPS that supports importing modules since it's just some HTML code. For older versions the templates would need to be done manually (since the older versions of CMPS didn't have support for importing/exporting modules).

^^It does work but can you use more than 1?Sure. Either modify the template to put your additional code into or copy the existing module into a new one (ACP => vBa CMPS => Edit Modules => {select existing Google module} => Select An Action => Copy) => {...}).

chkdgate
23 Dec 2006, 09:36
I tried using 2 modules on my front page but I can't seem to get it to not distort.

KW802
26 Dec 2006, 19:30
I tried using 2 modules on my front page but I can't seem to get it to not distort.Have a link I can see it on?

mattonline
11 Apr 2007, 20:59
thanks just installed! www.EntrepreneurForum.co.uk