PDA

View Full Version : Mini Mods - Create vB pages by creating a template


Dream
06 Aug 2006, 02:50
Custom vB Pages

This lets you create a template like "page_test" and open it by using

http://www.yourforum.com/index.php?page=test


You just need to use the prefix "page_" on the name of a template to create a new vBulletin page, full with navigation bar and footer.

You need HTML skills to use this modification, but it helps greatly to make your own vB pages.

joeboo
06 Aug 2006, 03:18
cant you already make custom pages with vb using the prefix custom_ ?

Mudvayne
06 Aug 2006, 13:25
w00t.. Work like charm.. http://www.golpo.net/forum/index.php?page=policy

xug
06 Aug 2006, 15:17
I believe it's cool, but I have Logician's WebTemplates Add-On working like a charm on my (test) vB3.6:

http://www.vbulletin.org/forum/showthread.php?t=103076

This just for people who want more out of their vB Custom Pages.

Ipuck
06 Aug 2006, 18:19
Help please!

Where do I save the page after I have created with html?

Never mind I got now.

Barakat
07 Aug 2006, 02:50
thanks ....

BoYagoob
10 Aug 2006, 14:44
installed .. :)

aveon
30 Aug 2006, 18:04
nice hack thanks

badham
31 Aug 2006, 22:22
I believe it's cool, but I have Logician's WebTemplates Add-On working like a charm on my (test) vB3.6:

http://www.vbulletin.org/forum/showthread.php?t=103076

This just for people who want more out of their vB Custom Pages.

I agree, Logician's Web templates program is very nice and I ran no problems when I upgraded to 3.6.0 final

badham

asj
31 Aug 2006, 23:47
thanks

juan71287
06 Sep 2006, 03:25
thankx man good stuff here :)

DPSR
06 Sep 2006, 08:18
Very usefull small little hack

Thanks Dream :)

JompaMP
06 Sep 2006, 16:58
it is nice but what should i write to get this box?

papa_face
11 Sep 2006, 16:26
Hello,
Is there any way to get PHP to work in these pages. Currently only HTML does to my knowledge.
Is there something I am doing wrong?

regards

Snake
17 Sep 2006, 14:43
Thank you, thank you!

The-Ensemble
20 Sep 2006, 19:53
is there a way to asign this page to one scheme and one scheme only?

FormerSwinger
26 Sep 2006, 11:07
I didn't get this to work ?!?!

I created a new template by duplicating FORUMHOME template and renamed it to page_frontPage I added a line of text to tell the two templates a part.

I tried to use like myForum.com/index.php?page=frontPage

Why do I still get the original FORUMHOME template page?

How should I install the mod?

(my first post so please be gentle)

The-Ensemble
26 Sep 2006, 16:57
It worked fine, you duplicated the template.
everything that appears on your forums index is in forumhome so basicly you've just put all that on a new page, repeating it.

FormerSwinger
27 Sep 2006, 08:04
What should I do with the mod xml file?

adwade
27 Sep 2006, 08:37
How should I install the mod?

What should I do with the mod xml file?

Go into AdminCP and down towards the end find the Plugins & Products menu.

Next choose Manage Products, and at the very bottom of THAT menu you'll see "[Add/Import Product]"

After clicking on it, you'll simply use the Browse button to find the xml file on your local HD. Then just choose the "Import" button and the MOD will install itself.

Once you've done that, it should show up under the "Installed Products" listing.(i.e. Manage Products Menu)

FormerSwinger
27 Sep 2006, 10:24
Thanks fro your help adwade but I still did'nt get it to work.

I did what you suggested but it displayed a message saying that this is a plugin not a product so I added the mod as a plugin.

I set the hook location to forumhome_start and the plugin is active but nothing happens when I try to use it.

zappsan
28 Sep 2006, 19:10
Just what I need.
Working fine, thanks :)

*Clicks install*

MadKad
14 Oct 2006, 12:03
Does this mod have WOL?

Mazoo
05 Nov 2006, 09:59
I set the hook location to forumhome_start and the plugin is active but nothing happens when I try to use it.

the same happens to me !
until I realize that if you want to use this plug-in
you must go to AdminCP > and create a new template

and name it ( page_whateverYouLike )
and then put into the body of the template the html code for your page !

final step is to call your page from the browser :

http://www.yourforum.com/index.php?page=whateverYouLike

and that's all ;)

farukcan
09 Dec 2006, 21:38
update 3.6.4_? when???

ibuddy
24 Jan 2007, 03:24
this was exactly what I was looking for but NO DIRECTIONS!

This doesnt even tell us how to create the actual pages..........?!?!?!?!?!?

Shazz
24 Jan 2007, 03:32
this was exactly what I was looking for but NO DIRECTIONS!

This doesnt even tell us how to create the actual pages..........?!?!?!?!?!?

Mostly for experiance members or coders -.-

But it does say at the top

meera
26 Jan 2007, 14:36
I'm geting error


This file appears to be a Plugin, not a Product. Please use the Plugin Manager to add this file.

Inferno Dragon
04 Feb 2007, 09:20
works like charm on vb 3.6.4 :)

@meera: don't import it as a product..use the "Download/Upload plugins" option for uploading/importing the plugin!

Thanks,

Funky Diver
09 Feb 2007, 01:37
no answer to the php question?

yay / nay ?

carpefile
09 Feb 2007, 14:41
no answer to the php question?

yay / nay ?

Dunno about this one, but Logicians webtemplates does it easily.
http://www.vbulletin.org/forum/showthread.php?t=103076
Works great on my 3.6 board

Dream
09 Apr 2007, 00:29
I need a mod to change this topic title to

"Create vB pages by creating a template"

Ohiosweetheart
09 Apr 2007, 02:01
It seems that this mod isn't supported?

Sounded nice, but with all the problems I see here, I'm sticking with Logician's Web Templates.

soldiertr
13 Apr 2007, 10:42
installed thank a lot

VBUsers
14 Apr 2007, 20:39
nice mod thanks

ymy
29 Jun 2007, 06:04
Nice thank you

Install click

Ymy
.

Cobro
14 Jul 2007, 14:31
Thx buddy great hack

RichieBoy67
23 Oct 2007, 22:39
It seems that this mod isn't supported?

Sounded nice, but with all the problems I see here, I'm sticking with Logician's Web Templates.

What problems? It is very simple and there is nothing much to really go wrong with it...

In regards to logicians mod, that is great too but this is much different and much simpler. Logicians has more options to use custom header and footer templates etc.... This is a basic way to add a custom template using your sites header/footer/navbar css.... Makes it very easy to add a policy page or what ever...

Thanks much for this... Works perfectly...

testebr
09 Nov 2007, 17:36
This plugin is not cachead, can you fix it?

enable debug mode and you will see

Dream
09 Nov 2007, 17:44
The template is not cached you mean?

Can't be done, because by the time the plugin knows what template it will use, the cache point has passed.

Not sure if that made sense for you... Here it is in another way: there's no way of caching the template because you don't know which template the user will use.

ChU v2
23 Nov 2007, 08:23
Don't know what I'm doing wrong... I've imported the plugin made a test page and not showing up for me.

http://xboxinformer.net/index.php?page=test

iJoe
15 Dec 2007, 01:11
Works really well thanks a lot

Only thing is, is there a way I can make the page have a white background where my custom html is? I have tried <body bgcolor="#fffff"> but it dosent work? Is this possible

Thanks :)

rokked
17 Dec 2007, 08:15
another nice hack,
http://forums.rokked.com/index.php?page=rules

thanks a lot.

Forum Lover
16 Jan 2008, 16:08
i am confused.. some say there is no problem.. some say yes... better to try myslf now.

iJoe
16 Jan 2008, 16:43
This Works With Vb 3.7 Aswell ;)

sinistergaming
05 Feb 2008, 05:20
not working for me ??

does it take awhile for it top show up or does it suppose to work instantly

zeroality
24 Mar 2008, 04:57
This isn't working for me, I created a template with the page_ prefix but when I try to view it in my browser, it says "No such page."

Shaheen
01 Apr 2008, 13:04
installed

Goomzee
28 Apr 2008, 10:54
but how it's work i add one template

http://www.mknexusonline.com/?page_1 but this page smiliar to my hompage how do i add different content pages
http://www.mknexusonline.com

InBedBy7HomeBy9
21 May 2008, 05:02
Can this work on 3.7.0 GOLD

Edit:
Found it out. Works on 3.7