PDA

View Full Version : FreshBlue


Dom.S
09 Aug 2006, 13:45
Following the Gold release of 3.6, here is an updated version of my FreshBlue template (http://www.vayadesign.net/blog/2006/03/29/free-vbulletin-template/).

https://www.vbulletin.org/forum/

Demo: Link (http://www.vaya.ws/forum/?styleid=3)
Download: See attachment.

I have not had a great deal of time to test this yet, but given that FreshBlue for 3.5 has had no reported problems for a very long time and the only changes have been the necessary 3.6 updates, everything should be working perfectly. If not, just let me know in this topic.

As before you are welcome to use this template on as many sites as you wish at no charge, but please leave the 'designed by' note and link in place. Thanks.

Enjoy! :)

Jayphen
09 Aug 2006, 16:30
Looks very nice mate. Thankyou :)

dp3
09 Aug 2006, 16:57
Installed thanks

I am getting 1 problem though:
http://img319.imageshack.us/img319/6624/hmmef9.png

(when I click drop down menus)

Dom.S
09 Aug 2006, 19:08
I'm assuming you've added your own banner at the top of the page? The reason you're having that problem is that by adding a banner or changing any content above the navigation area the point at which the dropdown should appear has changed. It's easy enough to fix, just go to the custom CSS section of the edit CSS page and find the following:

/* Fix navbar pop-up menus */
#usercptools_menu, #navbar_search_menu {
margin-top: -100px;
margin-left: -25px;
}

Just change the value of margin-top until the menu appears at the correct height. The greater the number the higher the menu will appear - just make sure you don't omit the - before the number or the menu will be pushed down rather than up.

Hope that helps.

dp3
09 Aug 2006, 19:28
Yes I added my own banner, ill see if this fixes the problem, thanks!

Edit: Hmm... doesn't seem to change anything ?

Dom.S
10 Aug 2006, 08:32
If you post a link to your forum I'll have a look at it for you.

Kirk Y
10 Aug 2006, 09:46
Very nice. Installing.

Would you mind sharing how to set it like your MacFora template? I like the header at the top.

Also, I noticed that vBAdvanced isn't taking too kindly to the style.

jost
10 Aug 2006, 09:55
This style rocks. However I added my own Logo instead of the Forum-Title. Thanx for giving the style away for free :-)

Dom.S
10 Aug 2006, 10:37
I'm afraid the MacFora style is something I'm working on currently for a client, so is not available for anyone else to use. Of course if you wanted me to do something similar for you then that would be no problem.

I'm actually going to be looking into vB Advanced compatibility shortly for a modified version of the template. If I can get it working without huge amounts of hassle then I might try and implement whatever changes are necessary in the standard version, but I can't promise anything atm.

Kirk Y
10 Aug 2006, 11:07
Okay thanks. I was looking to add the upper portion of the MacFora theme -- the computer monitor, links, etc.

Dom.S
10 Aug 2006, 12:58
Well when I say 'similar' I don't mean that similar. The header is a custom design solely for MacFora.com, but if you would like a quote for a header design that would suit your forum then just send me a PM with your forum URL and any additional info and I'll get back to you ASAP. :)

Dom.S
10 Aug 2006, 13:50
I have managed to get FreshBlue working with vB Advanced with the exception of the forum title. Where you would normally see the forum's name in bold to the right of the http://www.vaya.ws/forum/images/misc/navbits_start.gif image it is completely blank. See http://vaya.ws/forum/cmps_index.php?styleid=3

If anyone has experienced this problem before and knows of a fix, please let me know. Once I've got that sorted I will release an XML file which you can merge into the FreshBlue template, containing the necessary vBA modifications.

Ignore the following, it turns out the vBA problems are easily fixed without template changes. See this post (http://www.vbulletin.org/forum/showpost.php?p=1049735&postcount=17) for details.

Edit: Looks like the missing title is down to my vBA installation rather than the style (the bug seems to occur even with the default style), so I've attached the vBA XML file to this post (51918). To install it, just go to Download/Upload Styles, select the XML file, select FreshBlue for the Merge Into Style option and then click import. Job's a good 'un.

eether
10 Aug 2006, 14:06
this skin looks great, good job

Kirk Y
10 Aug 2006, 20:50
Well when I say 'similar' I don't mean that similar. The header is a custom design solely for MacFora.com, but if you would like a quote for a header design that would suit your forum then just send me a PM with your forum URL and any additional info and I'll get back to you ASAP. :)

I don't need the actual design -- I was just wondering if you could provide the HTML used to get said design.

Thanks for the vBA update.

Edit: Umm, vBA still looks messed up. It's not as messed up as it was before the update, but it's still doesn't look as it should.

Dom.S
11 Aug 2006, 08:49
Sorry about the vBA update. My fault for releasing something on a whim, without doing any testing (it works perfectly in firefox). I'll see what I can do with that.

Re the HTML and so on, I really can't offer any aspect of the MacFora work. Simply because the markup/images/CSS has all been completed for a single client who wanted a custom look for their forum and I cannot then go releasing aspects of the project to 3rd parties. I hope you can understand and appreciate that I'm only standing by the agreement that I would have with anyone who I complete custom work for.

Kirk Y
11 Aug 2006, 08:51
That's fine, I ended up just sticking our logo beneath the navbar, looks perfect.

vBA is pretty darn close in Firefox -- the left columns are still being squished by the central columns, though.

Dom.S
11 Aug 2006, 09:58
vBAdvanced problem solved at last. :D It turns out the software doesn't like the spacer_open and spacer_close and was missing them out, which resulted in a bit of a mess to say the least. To solve this, go to your vB Advanced settings page and add spacer_open and spacer_close as 'Portal Output Global Variables'. Live demo here (http://vaya.ws/forum/cmps_index.php?styleid=5) and browser test results here (http://www.browsercam.com/public.aspx?proj_id=275906). :)

Please ignore the template change I posted, it's no longer necessary. If you have applied it simply go to the FreshBlue templates and revert the template named 'adv_portal' from the group named 'templates'.

Kirk Y
11 Aug 2006, 10:14
Yay! Looks perfect, thanks Dom.

Edit: Hey what's BrowserCam? Does it allow you to test a site based on multiple browsers -- without actually having to have said browser!?
Edit... again: Aww, you have to pay for it. Well, so much for that.

iatbm
13 Aug 2006, 10:15
Great skin !! Very nice and simple. Can you make fixed one or is it easy to do so yourself ?

Jayphen
14 Aug 2006, 03:17
Here's what I've done with your skin mate, hope you like it.

http://medio-core.com/forum

As you can see, I've modified it quite heavily (still working on it now)

iatbm
14 Aug 2006, 08:41
Looking very nice !

lasto
14 Aug 2006, 12:22
installed this but mine is square at the top unlike yours which is rounded - any reason for this >???

Dom.S
14 Aug 2006, 12:25
I would guess that you haven't uploaded all of the images.

@Jayphen: Looks good. :)

iatbm
14 Aug 2006, 13:03
Hey I want to use this on my forum but can you help me make footer like it is original and then design by vaya .... everything on the center ?

SparKeh
15 Aug 2006, 00:19
nice work but are the buttons from your demo site not included in this? I'm seeing the default buttons.. kinda like your demo site ones though :D

iatbm
15 Aug 2006, 00:44
I just redesigned the footer on http://www.istoritve.com ... Linkback is still on I hope the creator of template don't mind. If it is not good I will change it back !

iatbm
17 Aug 2006, 21:06
I just mage huge redesign ... check it out in the signature ;) oh and panel image is custim made and not by the maker of the template like someone would think ... I didn't want that computer on the right so that the maker don't say it is noooo gooood

Qwest
22 Aug 2006, 13:29
Not bad at all :)

Dom.S
22 Aug 2006, 14:34
Thanks, Qwest.

@SparKeh: Those buttons were actually created for the MacFora template and aren't part of the FreshBlue template. They're just showing as I'd forgotten that both templates use the same images directory. Sorry about any confusion.

SparKeh
22 Aug 2006, 17:10
Thanks Dom.S

PostFootball
05 Sep 2006, 18:27
How do i add my own banner?

Dom.S
08 Sep 2006, 08:47
Open the 'header' template and find the line '$vboptions[bbtitle]'. You can then replace that with an image tag or text of your choosing.

It's fairly likely your banner will be taller/shorter than the default title area so you will also need to adjust margin-top in the following area of the custom CSS. This ensures that the pop-up menus (Quick Links etc) remain positioned correctly.


/* Fix navbar pop-up menus */
#usercptools_menu, #navbar_search_menu {
margin-top: -100px;
margin-left: -25px;
}


Have a higher number (e.g. -50px) to have the pop-ups placed lower in the page and a lower number (e.g. -150px) to have them placed higher on the page.

Player-63
09 Sep 2006, 13:11
Grate skin really like it.

But the skin don't look right when COPPA Registration System is turned on

Dom.S
11 Sep 2006, 09:37
Thanks for the details Terry. The fix is very simple:

Open the template 'register_verify_age' and find:

<body>
$header

Replace with:

<body>
$header
$spacer_open
<div class="normalmargins">

I'll update the .zip in a minute. :)

Edit: Done.

Player-63
14 Sep 2006, 13:32
Hay, small problem with register when upgraded to vB 3.6.1

register
Default Template Updated in vBulletin 3.6.1 by freddie
Your Custom Template Last Edited in vBulletin 3.6.0 by Dom

looks ok to me just the image to refresh the image validation don't work points to someone eles forum image dir

Dom.S
14 Sep 2006, 14:07
I will hopefully be able to release an updated version for 3.6.1 within the next week.

Player-63
14 Sep 2006, 19:23
nice :)

mlucek
15 Sep 2006, 22:31
Very nice !! I like it :)

There still appears to be problem with vBAdvanced 2.2.0 & VB 3.6.0.

Either the header doesn't fill out the page, or it's the sideblocks pushing out the left/right columns. 1st pic shows VB default style, 2nd pic shows FreshBlue style, see how the left/right columns are pushing out the borders.

mr_wizard
17 Sep 2006, 06:09
This is a pretty cool skin, but I do have a problem how do I place my logo to the left of my site title, I want them to line up. Here is my site Computer Tech Support USA (http://www.computer-tech-support-usa.com/forums) as you can see they are not lined up. I am not a coder (yet) and I am a little lost. Any help will be appreciated, thanks.

JamesHarrison
17 Sep 2006, 11:42
You may wish to fix a small problem- your images for forum status (maybe post too) are using vaya.ws as a source!

Also, is there a way to add in a logo to the top (I've removed the text at the top, and want to replace topleft.gif with a larger version with a logo in).

onewaydom
23 Sep 2006, 07:25
I would like to tighten the margin of the entire forum, include the images. Where can I adjust that. Bring all the sides and top in by about 100 px, including the corner images.

?

Dom.S
25 Sep 2006, 14:21
I've just updated the template for 3.6.1 compatibility. You can download it at the top of the page.

Very nice !! I like it :)

There still appears to be problem with vBAdvanced 2.2.0 & VB 3.6.0.

Either the header doesn't fill out the page, or it's the sideblocks pushing out the left/right columns. 1st pic shows VB default style, 2nd pic shows FreshBlue style, see how the left/right columns are pushing out the borders.

For details on how to setup vB Advanced please see my previous post (http://www.vbulletin.org/forum/showpost.php?p=1049735&postcount=17http://www.vbulletin.org/forum/showpost.php?p=1049735&postcount=17). I just tested vBA compatibility on a fresh install of the software and it's working fine (link (http://www.vaya.ws/forum/cmps_index.php?styleid=3)) now that the spacer_open and spacer_close fix has been applied. Make sure that the template 'adv_portal' is not customised. If it is then click revert.

You may wish to fix a small problem- your images for forum status (maybe post too) are using vaya.ws as a source!

Free templates and free hosting, aren't I generous. ;) (Fixed, thanks for the heads up)

I would like to tighten the margin of the entire forum, include the images. Where can I adjust that. Bring all the sides and top in by about 100 px, including the corner images.

Go to the edit CSS page and adjust the margin value for 'CSS Selector: body'. That will push everything in/out/all about. Be warned though, you will have to also adjust the dropdown menu CSS as it will also be affected. Details on that here (http://www.vbulletin.org/forum/showpost.php?p=1048516&postcount=4).


Also, is there a way to add in a logo to the top (I've removed the text at the top, and want to replace topleft.gif with a larger version with a logo in).

Find:

<h1 id="sitetitle"><a href="index.php">vB 3.6 Template Demo Forum</a></h1>

... in the header template and replace it with the image that you would like to appear in its place. Do not modify topleft.gif, as that is guaranteed to result in big headaches all around. As with the change mentioned above, you may need to alter the dropdown menu CSS if the height of your logo is greater/less than the height of the standard text.

Phew. :)

mlucek
25 Sep 2006, 19:10
I've just updated the template for 3.6.1 compatibility. You can download it at the top of the page.

For details on how to setup vB Advanced please see my previous post (http://www.vbulletin.org/forum/showpost.php?p=1049735&postcount=17http://www.vbulletin.org/forum/showpost.php?p=1049735&postcount=17). I just tested vBA compatibility on a fresh install of the software and it's working fine (link (http://www.vaya.ws/forum/cmps_index.php?styleid=3)) now that the spacer_open and spacer_close fix has been applied. Make sure that the template 'adv_portal' is not customised. If it is then click revert.
Hmmm, still didn't work, I'll have to reload and see where I'm screwing up, I appreciate your work in this template and your browser compatibility testing !

One thing I noticed is that the Button Images Folder is set to:

http://www.vaya.ws/forum/images/freshbluetemplate/statusicon

and the Item Status Icon Folder is set to:

http://www.vaya.ws/forum/images/freshbluetemplate/statusicon

Obviously, you want those to be links local to your site.

Dom.S
26 Sep 2006, 10:08
Hmmm, still didn't work, I'll have to reload and see where I'm screwing up, I appreciate your work in this template and your browser compatibility testing !

One thing I noticed is that the Button Images Folder is set to:

http://www.vaya.ws/forum/images/freshbluetemplate/statusicon

and the Item Status Icon Folder is set to:

http://www.vaya.ws/forum/images/freshbluetemplate/statusicon

Obviously, you want those to be links local to your site.

Thanks. :) Those were actually both changed in the latest release as the same thing was pointed out by JamesHarrison.

swimclub
20 Oct 2006, 21:36
Dom.S - Great style! I have it as the main style on my site here: www.swimclub.co.uk

Can I ask you two quick questions (as someone who's pretty poor with html/php ......)

1. How/where can I remove the "SwimClub.co.uk Forums" link that appears at the very top of the page?
2. Is it possible to put my vbulletin3_logo_white.gif logo above the https://www.vbulletin.org/forum/external/2010/10/1.gif SwimClub.co.uk Forums that appears at the top of the forum?

Thanks,

Chris

Dom.S
23 Oct 2006, 09:28
Glad you like it Chris.

It would require quite a bit of tweaking to do exactly what you're asking, but replacing the 'SwimClub.co.uk Forums' with an image link would be fairly simple. Just find the following in the header template:

<h1 id="sitetitle"><a href="$vboptions[forumhome].php$session[sessionurl_q]">$vboptions</a></h1>

And replace with:

<h1 id="sitetitle"><a href="$vboptions[forumhome].php$session[sessionurl_q]">[b]<img src="yourtitleimage.jpg" /></a></h1>

I think that the best height for the replacement banner would be 34px, as that is the height of the text. If your replacement banner is taller/shorter than that then you will need to edit the menu CSS (see the first page of this thread for info).

Cheers,
Dom

corn
23 Oct 2006, 18:45
VERY nice skin !!
only one question:
the default forum width is 100%, but I want to use a fixed with, eg 800pix.
Is there a way to change it fast ? or do I have to change a lot of templates ?

Dom.S
24 Oct 2006, 08:16
I'm afraid it's a bit trickier than just editing the main width setting as there are other other settings in the CSS. If you're familar with HTML and CSS it would not be particularly hard to achieve though; just a little trial and error.

corn
24 Oct 2006, 15:26
I'll give it a try :D

tinnktp123
29 Oct 2006, 09:20
This Style support 4 VBB 3.6.2 version ?

swimclub
06 Nov 2006, 21:53
One final question now I've made some tweaks .....

I have a purple ring around my site logo at the top of the page, and I can't work out which CSS variable I need to amend to get rid of it.

HELP!

Chris

EDIT: Sorted it. Just added:

border="0"

into the code Dom.S gave in post 46!

AmbitiousOne
17 Jul 2007, 08:31
is this theme going to be updated to 3.6.7?

Dom.S
18 Jul 2007, 09:24
I'm afraid I don't have the time or the vB license to do so currently. That's not to say it won't be happening at all, I just can't be sure when I'll have the time available.

kaptanblack
19 Jul 2007, 23:43
thanx guy.

Uberguilds
20 Jul 2007, 15:03
I'm having trouble getting the rounded corner images to display. Everything else shows up fine (status icons, etc) but the corner images aren't showing.

I'm sure I have something set up incorrectly, but I'm not sure what.

EDIT: nevermind, fixed it.

Dustman
28 Jul 2007, 05:46
I'm afraid I don't have the time or the vB license to do so currently. That's not to say it won't be happening at all, I just can't be sure when I'll have the time available.

Hello, is it possible that anyone can help you to fix this style for the newest vb Version? It's so bad that i can't use this Style anymore :(

Sorry for my english....

animehawk
01 Aug 2007, 09:38
For anyone who wants to add another drop down nav menu, you'll need to add the nav menu id to the css.


/* Fix navbar pop-up menus */
#usercptools_menu, #navbar_search_menu, #navbarid_menu{
margin-top: -210px;
margin-left: -25px;
}

Replace navbarid with the id you selected here


<td id="menuid" class="vbmenu_control"><a href="$show[nojs_link]#menuid">label</a> <script type="text/javascript"> vbmenu_register("menuid"); </script></td>


Hope this might help somebody.

Also, I'm using this on 3.6.5 with no problems.\

:edit:

Just upgraded to 3.6.8 and everything with this style is still working.