PDA

View Full Version : Integration with vBulletin - Google/Adsense Site Search Integrated into Advanced Search Page


markbolyard
14 Oct 2006, 01:29
This modification will add Google Adsense search to your forum search page.


Edit your search_forums template.

Find:


$navbar


Add after:


<!-- / Begin Google Search Box -->
<table id="post$post[postid]" class="tborder" cellpadding="$stylevar[cellpadding]" cellspacing="0" border="0" width="100%" align="center">
<tr>
<td class="tcat" style="font-weight:normal; border: $stylevar[cellspacing]px solid $stylevar[tborder_bgcolor]" colspan="2">
<strong>Google Search</strong>
</td>
</tr>
<tr>
<td class="alt2" style="border: $stylevar[cellspacing]px solid $stylevar[tborder_bgcolor]; border-top: 0px">
<center>
<!-- SiteSearch Google -->
<form method="get" action="http://www.google.com/custom" target="_top">
<table border="0" bgcolor="#E4E7F5">
<tr><td nowrap="nowrap" valign="top" align="left" height="32">
<a href="http://www.google.com/">
<img src="http://www.google.com/logos/Logo_25wht.gif" border="0" alt="Google" align="middle"></img></a>
<br/>
<input type="hidden" name="domains" value="www.cpanelpros.com"></input>
<label for="sbi" style="display: none">Enter your search terms</label>
<input type="text" name="q" size="64" maxlength="255" value="" id="sbi"></input>
</td></tr>
<tr>
<td nowrap="nowrap">
<table>
<tr>
<td>
<input type="radio" name="sitesearch" value="" checked id="ss0"></input>
<label for="ss0" title="Search the Web"><font size="-1" color="#000000">Web</font></label></td>
<td>
<input type="radio" name="sitesearch" value="www.monksdiner.com" id="ss1"></input>
<label for="ss1" title="Search www.monksdiner.com"><font size="-1" color="#000000">www.cpanelpros.com</font></label></td>
</tr>
</table>
<label for="sbb" style="display: none">Submit search form</label>
<input type="submit" name="sa" value="Search" id="sbb"></input>
<input type="hidden" name="client" value="pub-9556872839910172"></input>
<input type="hidden" name="forid" value="1"></input>
<input type="hidden" name="channel" value="7470933137"></input>
<input type="hidden" name="ie" value="ISO-8859-1"></input>
<input type="hidden" name="oe" value="ISO-8859-1"></input>
<input type="hidden" name="cof" value="GALT:#22229C;GL:1;DIV:#D1D1E1;VLC:22229C;AH:center;BGC:E4E7F5;LBGC:E4E7F5;ALC:22 229C;LC:22229C;T:000000;GFNT:22229C;GIMP:22229C;FORID:1"></input>
<input type="hidden" name="hl" value="en"></input>
</td></tr></table>
</form>
<!-- SiteSearch Google -->
</center>
</td>
</tr>
</table>




*Remember to change the following to your text:

"pub-xxxxxxxxxxxxxxxx" (Change to your adsense publisher ID)
"##########" (Change to your adsense channel ID)
"www.monksdiner.com" (Change to your forum url. There are two instances)

SAVE.

The search results will open in a new window.

Please click install if you make this modification. Thank you.

ChavMagnet
14 Oct 2006, 11:56
1st Post WOOT! WOOT!

wolfstream
14 Oct 2006, 13:40
Not working here:
Search shows up fine, but when it's used, well, you can see the results in the image

Ajavas
15 Oct 2006, 09:45
Nice modification, but it's not working over here....:squareeyed: See the screen in this post, as you can see it gives an error..

thanks anyway.

Chris-777
18 Oct 2006, 17:04
Same issue here. great idea, though.

Parker Clack
23 Oct 2006, 08:59
In the same search_forums template

After Navbar add:

<table class="tborder" cellpadding="$stylevar[cellpadding]" cellspacing="$stylevar[cellspacing]" border="0" width="100%" align="center">
<tr>
<td class="tcat">
Google and Forum Search
</td>
</tr>
<tr bgcolor="white">
<td>

Your Adsense for Search code here...

</td></tr>
</table>
<p>

GTGT
11 Dec 2006, 19:12
How do you implement your Gogole Custo mSearch into this? That would be GREAT:

http://www.google.com/coop/

BigJimTheLug
08 Jan 2007, 19:24
My "go" button doesn't work after installing this mod.

Where can I go to fix this problem and how should I fix it?

jw00dy
10 Jan 2007, 08:24
This didn't work so hot over here as well :( Too bad, as this would have rocked.

Ziki
09 Feb 2007, 18:48
This won't work because no variables are submitted via post value

AndrusW
10 Feb 2007, 00:56
Darn... Not working for me either... Great idea. I hope this can be worked out.

Delphiprogrammi
16 Jun 2007, 20:55
Nope not working same issues as post number #3

markbolyard
16 Jun 2007, 23:36
Updated. This edit does work. A little different integration, but none the less, works.

StarBuG
17 Jun 2007, 10:00
You need to put the code before the vBulletin search like markbolyard explained, then it will work.
Puting it below the search will not work.

And I suggest you create the whole code between

<!-- SiteSearch Google -->
<!-- SiteSearch Google -->

by your google adsense account yourself.

Thanks for this nice idea ;)

StarBuG

josepheseven
17 Aug 2007, 02:23
thanks......really nice :)
works like a charm :D

mmmender
05 Nov 2007, 01:42
Tried it on 3.6.8 didn't even show up.

*uninstalled*

DjLuv
08 Jan 2008, 20:42
RESERVED, for first future use

alFaris.NET
10 Jan 2008, 23:34
thanx

markbolyard
28 Apr 2008, 19:35
Sure, you can place your adsense search on the same page / drop down as vbulletin's search. It's been a while since I posted this. Have a look at the following:

Adsense search in search page for 3.7

http://www.vbulletin.org/forum/showthread.php?t=175311&highlight=adsense+search

and adsense search in search dropdown / navbar

http://www.vbulletin.org/forum/showthread.php?t=91438&highlight=adsense+search

BigJohnny
21 Sep 2010, 15:16
Is it possible to have the results NOT opened in a new page?

I have google search just under the login info in the navbar, and it opens the results on a vbulletin based page on my site in an iframe.

I'd like to add it to my advanced search also but don't want the results opening in a new window.