PDA

View Full Version : Can anyone help with reducing load?


Handbag
07 Dec 2006, 13:05
Hi there,

Was hoping someone might have some suggestions on reducing loads.

We're running vbulletin 3.6.x with the Thanks and Show friends on profile hacks.

2,000,000+ posts, 45,000+ users.

We've disabled anything that might affect performance in the core VB settings. At 350 users online we run with loads of roughly 5.0 - 5.0 - 5.0 on average, but anything above that seems to occasionally cause spikes, sometimes as high as 40.0 which slows everything down for a few minutes.

Search is disabled for guests. I think we're still running boolean search, so I'm guessing switching to full text might help. Apart from that, does anyone have any suggestions?

Data usage is 2.5GB, Index 250MB (although we need to reindex), Linux server, MySQL 5.0.21, PHP 4.3.11.

Thanks in advance!

jason|xoxide
07 Dec 2006, 15:28
Have you asked for server optimization advice over at vBulletin.com?

AKapadia
07 Dec 2006, 15:45
well i don't have that may post but i have 37000+ members and on 270 to 300 users online it work fine.. on 3.6.x with thank you hack, Shoutbox.. coz my host always help me out and my server load is around .90 to highest 1.50

MrPHD
07 Dec 2006, 15:57
Hi there,

Was hoping someone might have some suggestions on reducing loads.

We're running vbulletin 3.6.x with the Thanks and Show friends on profile hacks.

2,000,000+ posts, 45,000+ users.

We've disabled anything that might affect performance in the core VB settings. At 350 users online we run with loads of roughly 5.0 - 5.0 - 5.0 on average, but anything above that seems to occasionally cause spikes, sometimes as high as 40.0 which slows everything down for a few minutes.

Search is disabled for guests. I think we're still running boolean search, so I'm guessing switching to full text might help. Apart from that, does anyone have any suggestions?

Data usage is 2.5GB, Index 250MB (although we need to reindex), Linux server, MySQL 5.0.21, PHP 4.3.11.

Thanks in advance!

Hi, you have install in hosting or a dedicated server?

COBRAws
07 Dec 2006, 16:26
Please post your server hardware, and let us know if you are on a dedicated plan, the only site or sharing it with other sites of yours. Or, if its a shared hosting.


ps. Raising the amount of RAM usually does the thing. I have a dual opteron server with 4Gigs or ram and with 500 users my server load was never above 1 (lucky me huh?)

Handbag
11 Dec 2006, 15:35
I'll see whether I can get the server details from our IT people.

It's a dedicated server owned by the company.