PDA

View Full Version : Simple Category Icons


StarBuG
08 Feb 2007, 05:09
Ok folks.

For all of you who want Category Icons including the "new post", "no new post", "forum closed" capabilities, here is a quick and simple solution provided by Andreas (http://www.vbulletin.org/forum/member.php?u=47102)

What this hack does: Instead of the standard forum icons like
https://www.vbulletin.org/forum/external/2011/08/21.gif or https://www.vbulletin.org/forum/external/2011/07/4.gif, ... you can now have separat status icons for every forum you have. It is that simple ;)

Templates forumhome_forumbit_level_...

search:

<img src="$stylevar/forum_$forum[statusicon].gif" alt="" border="0" />
Replace with

<img src="$stylevar[imgdir_statusicon]/forum$forum[forumid]_$forum[statusicon].gif" alt="" border="0" />
then create/name your images like this:

forumID_new.gif, forumID_old.gif,...

Example: forum1_new.gif

If you want to have different icons for subforums on forumhome as well:
http://img409.imageshack.us/img409/3273/subforumbh0.gif

In [I]forumhome_subforumbit_nopost and forumhome_subforumbit_post

search for:
<img class="inlineimg" src="$stylevar[imgdir_statusicon]/subforum_$forum[statusicon].gif" alt="" border="0" id="forum_statusicon_$forum[forumid]" />and replace it with:
<img class="inlineimg" src="$stylevar[imgdir_statusicon]/subforum$forum[forumid]_$forum[statusicon].gif" alt="" border="0" id="forum_statusicon_$forum[forumid]" />Name your images like:

subforumID_old.gif
subforumID_new.gif

Example: subforum22_old.gif

I don't use this hack so I have no screenshots, but If anyone is trying this, it would be cool if you could provide some screenshots.

Remember to click installed ;)

Greetings

StarBuG

sandsand
08 Feb 2007, 20:53
Very simple. :)

A quick suggestion would be an optional other code to use an array of forums that get different icons. I just set this up that way and can post my code & screenshots when I'm done making icons if you'd like.

StarBuG
09 Feb 2007, 08:54
Of course

Feel free to post it here ;)

farukcan
10 Feb 2007, 15:53
very good.... install

Coleccromos
12 Feb 2007, 23:09
This one can make for the sub forums?

StarBuG
13 Feb 2007, 07:36
Yes

Simply replace the above code in all 4 forumhome_forumbit_level_
templates and you are good.

Coleccromos
13 Feb 2007, 21:57
https://www.vbulletin.org/forum/

Thank you for the help but me refer to the sub forums pointed out in red in the image.

Is it possible to make this?

993ti
13 Feb 2007, 22:52
Would like this but i have lots of forums.
Is there a way so that forums that don't use different icons use the default onces without adding/renaming lots of the same icons?

BigJimTheLug
14 Feb 2007, 03:32
Thanks, I've been looking for this.

StarBuG
14 Feb 2007, 07:58
@Coleccromos:

In forumhome_subforumbit_nopost and forumhome_subforumbit_post

search for:
<img class="inlineimg" src="$stylevar[imgdir_statusicon]/subforum_$forum[statusicon].gif" alt="" border="0" id="forum_statusicon_$forum[forumid]" />

and replace it with:
<img class="inlineimg" src="$stylevar[imgdir_statusicon]/subforum$forum[forumid]_$forum[statusicon].gif" alt="" border="0" id="forum_statusicon_$forum[forumid]" />

Name your images like

subforumID_old.gif
subforumID_new.gif

@993ti:
Sorry there is not. This is a simple solution for having different forum icons, not a full blown hack ;)

StarBuG

Sofia
14 Feb 2007, 16:54
Thanks for this modification...Install

Playa82
16 Feb 2007, 09:54
http://img409.imageshack.us/img409/3273/subforumbh0.gif

Thank you for the help but me refer to the sub forums pointed out in red in the image.

Is it possible to make this?

Try this, it's easier:

http://www.vbulletin.org/forum/showthread.php?t=138545

StarBuG
16 Feb 2007, 20:09
Your "version" does not replaces the standard images vBulletin uses, which is the whole point of this hack. If you put a link into the forum description text it also displays the image in the forum description above the threads on forumdisplay which can break the design or look not that good depending on the size of the images.
If you put the link into the forum title field (which has a character limit and could make image links impossible) it shows up in the breadcroumb and other places as well.

Example: http://crackmuzik-gfx-elite.de/forumdisplay.php?f=116

Also your suggestion does not have different status images (no new posts/new posts).

It is possible to add images into forum descriptions/titles, yes.
But if it is easier depends on the point of view I think and the number of forums ;)

And it defenetly has nothing to do with what my code does :p

StarBuG

Clayton
20 Feb 2007, 17:59
I must be losing the plot because for the life of me I can't find this

<img src="$stylevar[imgdir_statusicon]/forum_$forum[statusicon].gif" alt="" border="0" />

in those templates



ps.. i have edited these templates previously to change the alt1 and alt2 due to changing last column and thread and post columns around

StarBuG
20 Feb 2007, 18:27
Search for

forum_$forum[statusicon].gif

Clayton
20 Feb 2007, 18:30
nope not found

I don't know what is going on here because those icons are showing


edit: i even checked for this in other forums and i couldn't find it .. would using a different postbit legacy make a difference?

hippiesimz
02 Mar 2007, 03:46
if i use this plugin, is it gonna be similar to this one.. because i want my forum to be like this, but i really dont know which addon i have to do...

http://aycu14.webshots.com/image/9693/2001825609680817701_rs.jpg (http://allyoucanupload.webshots.com/v/2001825609680817701)

thanks..

StarBuG
02 Mar 2007, 04:40
@Clayton: send me your postbit template and I will have a look

@hippiesimz: No

This plugin would replace the blue ball from your screenshot with a picture.
I can release a hack for how to get the picture on the right/left site of the description like on my forum www.elternfragen.net.

But I don't know when I find the time.
Maybe today, maybe this weekend, maybe next week.

Check my profile for a new hack now and then ;)

6piston
07 Mar 2007, 09:14
thanks for the great stuff starbug

here's something for all

Here's the link:
http://www.zerotohundred.com/newforums

here's the screenshot anyway:
http://www.zerotohundred.com/forumspage.jpg

StarBuG
07 Mar 2007, 12:02
@Tom

And you are not using the potential of this hack.
Why not have a second icon for forums which are read. You could use a grey version of each icon to show the visitor that there is no new post in a specific forum ;)

StarBuG

6piston
08 Mar 2007, 06:51
hi starbug,

well i could batch convert the _old icons to grey.
i just dunno if i should. having some grey-er icons and all... don't wanna spoil the look you know..
hmm, i could try adding a star or some sort to the _new icons instead
but grey icons would make a significant difference to the look

i am also going to do the sub cat too :)

thanks again for your hack! :)

Tom

vuiveclub_net
13 Mar 2007, 06:25
A sample site for this code: http://giaitri.homeip.net/vb/

MThornback
13 Mar 2007, 14:53
To automate this somewhat....

make a new plugin on the forumbit_display hook.


$showCustom[$forum['forumid']] = false;
if (is_file("path/to/forum/images/statusicon/forum".$forum['forumid']."_new.gif")) {
$showCustom[$forum['forumid']] = true;
}


In the template edits, replace the authors code with this (its still the authors code...which is why i'm not releasing it as my own...its just moved around and with a few conditionals):


<td>
<if condition="$vboptions[customimg_enabled] == 1">
<if condition="$forum[customimg] == ''">
<if condition="$showCustom[$forum[forumid]] == true">
<img src="$stylevar[imgdir_statusicon]/forum$forum[forumid]_$forum[statusicon].gif" alt="" border="0" />
<else />
<img src="$stylevar[imgdir_statusicon]/forum_$forum[statusicon].gif" alt="" border="0" id="forum_statusicon_$forum[forumid]" />
</if>
<else />
<img src="$forum[customimg]" alt="" border="0" id="forum_statusicon_$forum[forumid]" />
</if>
<else />
<if condition="$showCustom[$forum[forumid]] == true">
<img src="$stylevar[imgdir_statusicon]/forum$forum[forumid]_$forum[statusicon].gif" alt="" border="0" />
<else />
<img src="$stylevar[imgdir_statusicon]/forum_$forum[statusicon].gif" alt="" border="0" id="forum_statusicon_$forum[forumid]" />
</if>
</if>
</td>




If it works (it does for me) it should replace for forums that have an image in the right folder, otherwise display the default. The best of both worlds :)

Enjoy!

Staxed
13 Mar 2007, 15:48
please upload a text file :D

MThornback
13 Mar 2007, 16:08
I'm gonna leave that to the author...its his code, I just tweaked it :D

consolegaming
18 Mar 2007, 22:00
Hi, MThornback your suggested code didn't seem to work it just showed the default icons and nothing else. Any idea what could have caused this? I was using png's (i.e. changing all the extensions in the extract of code to png except for the final one for the default icon) but to test it I tried it all with gifs and it still did same.

Also is the closing t tag meant to be there? tried it with and without and didn't see much of any difference but wanted to double check that too.

Would certainly be useul to be able to state a default img.

MThornback
25 Mar 2007, 02:47
Your absolutely right, the code I added didn't include the plugins' variable.....i'm sorry about that! As long as you change the extension to png in the plugin and in the template edits, it should work fine now :)

If you replace what I gave you the first time with whats there now it should work.

Sorry about that again!

StarBuG
25 Mar 2007, 12:32
@hippiesimz

I just released the hack you were looking for.

You can find it here:

Forum Images next to the Description for every Forum (http://www.vbulletin.org/forum/showthread.php?t=143098)

Best regards

StarBuG

bryandailey
29 Mar 2007, 00:55
Hey there, great hack. Quick question. Since I have taken all of my category icons and changed them to custom icons (and its going to be a very active board and wont have closed forums or inactive ones), is there a way to remove the symbol key at the bottom of the hompage? (see the attached image)

StarBuG
29 Mar 2007, 04:44
in template FORUMHOME remove


<tr>
<td><img src="$stylevar[imgdir_statusicon]/forum_old_lock.gif" alt="$vbphrase[a_closed_forum]" border="0" /></td>
<td class="smallfont">&nbsp; $vbphrase[forum_is_closed_for_posting]</td>
</tr>

pscyhosis
01 Apr 2007, 12:48
Hi starbug

My template

<td><img src="$stylevar[imgdir_statusicon]/forum_$forum[statusicon].gif" alt="" border="0" id="forum_statusicon_$forum[forumid]" /></td>

I couldnt find the same code as yours.
I tried to replace the forum_$forum[statusicon].gif to forum$forum[forumid]_$forum[statusicon].gif. But no icon was showed.

Please help.

BadgerDog
13 May 2007, 18:23
A clarification please...

If I install this mod and edit the templates, will I have to have all of the images ready to go at the same time?

In other words, can I get the code ready (installed), then start creating the individual forum category images (post, no post etc), installng them one forum at a time for testing?

Thanks

Regards,
Badger

aloha
18 May 2007, 19:59
sorry about this, but how do I even get my subforums to show up like that in the first place before I install this hack? :D

snoopy5
25 May 2007, 15:31
Does any of you guys know, how to DISABLE these forum icons on the main page completely?

So no icons for new messages, closed forum etc. on the index.php page....

Thanks in advance

MThornback
25 May 2007, 15:50
You just remove the information from the template completely....NOT the entire template....just the information for the icons.

snoopy5
25 May 2007, 16:11
You just remove the information from the template completely....NOT the entire template....just the information for the icons.

Do you know by accident in which template? I did delete in Forumhome.tmpl :



------

<img src="$stylevar[imgdir_statusicon]/forum_old.gif" alt="$vbphrase[contains_no_new_posts]" border="0" />

------------

and updated styles, threads and forums in maintenence option, refreshes browser, but no changes are visible..

After that I deleted alos in Forums display:

------
img src="$stylevar[imgdir_statusicon]/forum_old.gif" alt="$vbphrase[contains_no_new_posts]" border="0" />

--------

again maintenence update, again no success...



Thanks

consolegaming
25 Jul 2007, 19:14
Hello,

Been a while since I last posted in thsi thread but after finishing off a few other projects for the site I'm on I finally got back to sorting out the issue I was having as it still wasn't working with the last code MThornback had suggested to me. After some perseverance I found out it was because of the url that I had been using in the plugin code that MThornback had suggested. I had use the full url i.e. http://www.google.co.uk whereas it requires a relative url ./images/etc Just thought I'd mention that for those that come across the same issue.

Also after some more experimentation I'd like to post a slightly revised version of MThornback's suggested plugin to show you're default icons.

It's certainly not much different but it will check each forum status icon exists rather than just the new version of each. This was pretty crucial for us because we did't want custom versions of the locked icons mainly because we were lazy but it's certainly helped us anyway.

"make a new plugin on the forumbit_display hook."

$showCustom[$forum['forumid']] = false;
if (is_file("./images/skin_name_here/statusicon/forum".$forum['forumid']."_$forum[statusicon].gif")) {
$showCustom[$forum['forumid']] = true;
}

and then follow the instructions as detailed in Thornback's post: http://www.vbulletin.org/forum/showpost.php?p=1202535&postcount=23

So in summary this is just a slight update on MThornback's suggested code for the plugin for default status icons in conjunction with the custom status icon plugin. And remember to check if you're using a relative url or not if you find the default icons not working. A clear sign of it not working properly is all the icons becoming default as the function checking if the image exists will always return false if it isn't the correct url.

menacam
27 Jul 2007, 22:37
thnx mean

Defkalion
28 Jul 2007, 15:57
This hack worked like a charm, very useful.

Many thanks to the author. :)

rayw
27 Aug 2007, 23:15
I using vB 3.6.7 and I can't for the life of me find the following code in forumhome_forumbit_level1_nopost:
<img src="$stylevar[imgdir_statusicon]/forum_$forum[statusicon].gif" alt="" border="0" />

I found this in the following in forumhome_forumbit_level1_post, but it still isn't the same:
<img src="$stylevar[imgdir_statusicon]/forum_$forum[statusicon].gif" alt="" border="0" id="forum_statusicon_$forum[forumid]" />

Any idea's on how I could get this working.

This is my current level1_nopost template:

<!-- separate catergories -->
<if condition="$forum[forumid] != 1">
</table>

<br />

<table class="tborder" cellpadding="$stylevar[cellpadding]" cellspacing="$stylevar[cellspacing]" border="0" width="100%" align="center">
</if>
<!-- / separate catergories -->

<tbody>
<tr>
<td class="tcat" colspan="<if condition="$vboptions[showmoderatorcolumn]">6<else />5</if>">
<a style="float:$stylevar[right]" href="#top" onclick="return toggle_collapse('forumbit_$forumid')"><img id="collapseimg_forumbit_$forumid" src="$stylevar[imgdir_button]/collapse_tcat{$collapseimg_forumid}.gif" alt="" border="0" /></a>
<a href="forumdisplay.php?$session[sessionurl]f=$forum[forumid]">$forum[title]</a>
<if condition="$show['forumdescription']"><div class="smallfont">$forum[description]</div></if>
<if condition="$show['subforums']"><div class="smallfont"><strong>$vbphrase[subforums]</strong>: $forum[subforums]</div></if>
</td>
</tr>
<!-- separate catergories -->
<tr align="center">
<td class="thead">&nbsp;</td>
<td class="thead" width="80%" align="$stylevar[left]">$vbphrase[forum]</td>
<td class="thead" width="20%">$vbphrase[last_post]</td>
<!-- replaced by custom thread / post count
<td class="thead" width="5%">$vbphrase[threads]</td>
<td class="thead" width="5%">$vbphrase[posts]</td>
-->
<if condition="$vboptions['showmoderatorcolumn']">
<td class="thead" width="0%">$vbphrase[moderator]</td>
</if>
</tr>
<!-- / separate catergories -->
</tbody>
<if condition="$childforumbits">
<tbody id="collapseobj_forumbit_$forumid" style="{$collapseobj_forumid}">
$childforumbits
</tbody>
</if>

rayw
29 Aug 2007, 22:21
Bump - see above! :)

OnyxChase
21 Oct 2007, 05:37
Remember to keep the id in the IMG tag if you want your javascript to work.

<img src="images/forum/$forum[forumid]_$forum[statusicon].gif" alt="" border="0" id="forum_statusicon_$forum[forumid]" />

Ejecutor Hanzo
02 Dec 2007, 14:18
so pretty mod, too simple, thx :)

*Marked Installed*

Vinyljunky
08 Jan 2008, 13:01
Hello,

Can this be used for custom forum_link.gif images per forum?

Thanks

VinylJunky

k007
30 Jan 2008, 03:25
anyone getting this to work for 3.6.8? i cant seem to find those lines in my forumbit templates...

StarBuG
10 Mar 2008, 08:33
Just search for forum_$forum[statusicon].gif
This will not change in any new version I think

sflmkv
31 Mar 2008, 00:35
no success on 3.6.8 :(

chaser.nl
14 Apr 2008, 01:35
verry nice and simple, i am going to use this.

/me clicks install

*edit

installed on version 3.6.9, no problem with installation here.

soundbarrierpro
14 Apr 2008, 13:36
What if you have a sports site with a different icon for every NHL team in their own subforum? Can this be done?

soundbarrierpro
23 Apr 2008, 20:56
Bumpity bump bump. Anybody?

This is not in any level forumhome_forumbit_level_...
3.6.7 - 3.6.8 - 3.6.9 or 3.6.10


<img src="$stylevar[imgdir_statusicon]/forum_$forum[statusicon].gif" alt="" border="0" />


is anybody able to help here?

Skierpetros
30 May 2008, 13:12
Can you make it to work on 3.7.1 please its great mod!

StarBuG
31 May 2008, 06:46
What if you have a sports site with a different icon for every NHL team in their own subforum? Can this be done?

make the changes in: forumhome_forumbit_level_1_post

Can you make it to work on 3.7.1 please its great mod!

It should work with 3.7.1

if not search for: subforum_$forum[statusicon].gif

and replace it with: subforum$forum[forumid]_$forum[statusicon].gif

Skierpetros
31 May 2008, 09:41
<img src="$stylevar[imgdir_statusicon]/forum_$forum[statusicon].gif" alt="" border="0" />

This is not in any level forumhome_forumbit_level_...

how can i mode it?

g0dfather1984
11 Mar 2009, 20:05
To change this in 3.8:

In the template: forumhome_forumbit_level_...

Search for:

<img src="$stylevar[imgdir_statusicon]/$forum[imageprefix]forum_$forum[statusicon].gif

And replace w/:

<img src="$stylevar[imgdir_statusicon]/$forum[imageprefix]forum$forum[forumid]_$forum[statusicon].gif

TruVB
19 Mar 2009, 04:25
To change this in 3.8:

In the template: forumhome_forumbit_level_...

Search for:

<img src="$stylevar[imgdir_statusicon]/$forum[imageprefix]forum_$forum[statusicon].gif

And replace w/:

<img src="$stylevar[imgdir_statusicon]/$forum[imageprefix]forum$forum[forumid]_$forum[statusicon].gif

when i name my images, forumID would be f12_new.gif?

ShawneyJ
29 Jun 2009, 00:58
when i name my images, forumID would be f12_new.gif?

nope it would be forum12_new.gif and forum12_old.gif

Stanthrax
11 Sep 2010, 17:29
This is a nice little mod. Thanks StarBuG.

For those who are using vBadvanced CMPS on VB 3.8 and would like this on their Recent Threads block. Edit the template: adv_portal_recthreads_exp near the bottom. You will be replacing the last <if condition so make sure the closing </tr> is after that.

Search for:
<if condition="$mod_options['portal_threads_showforum']">
<td class="$class_ftitle"><span class="smallfont"><a href="$vboptions[bburl]/forumdisplay.php?$session[sessionurl]f=$thread[forumid]">$thread[forumtitle]</a></span></td>
</if>

And replace with:
<if condition="$mod_options['portal_threads_showforum']">
<td align="center" class="$class_ftitle"><span class="smallfont">
<a href="$vboptions[bburl]/forumdisplay.php?$session[sessionurl]f=$thread[forumid]"><img src="$stylevar[imgdir_statusicon]/forum$thread[forumid]_new.gif" alt="$thread[forumtitle]" border="0" width="36" height="36" /></a><br>
<a href="$vboptions[bburl]/forumdisplay.php?$session[sessionurl]f=$thread[forumid]">$thread[forumtitle]</a></span></td>
</if>