PDA

View Full Version : Chromite - vbStartup.com


PyroNET
17 Jan 2008, 02:28
With the launch of vbStartup comes a freebie: the Chromite style!

http://www.vbstartup.com/images/previews/chromite_large.gif (http://www.vbstartup.com/?styleid=9)

Included in the zip:
Up to date vBulletin XML files
PSD files for customization
Fonts used
Installation instructions (http://www.vbstartup.com/?page=install)This style is free for personal use but is not to be redistributed without express permission from vbStartup. In addition, you are not allowed to remove the copyright image from the footer without purchasing a branding removal subscription (http://www.vbstartup.com/payments.php).

Enjoy guys and don't forget to check out vbStartup.com (http://www.vbstartup.com/) for more styles and resources!

KW802
17 Jan 2008, 02:49
I recognize the design. Did you acquire the rights from John?

PyroNET
17 Jan 2008, 03:01
Yea, he traded it to me along with a few others. :)

KW802
17 Jan 2008, 03:10
Yea, he traded it to me along with a few others. :)In that case you likely know why I was asking. ;) Cool to see that it got coded.

Magnumutz
17 Jan 2008, 07:36
Nice skin, good job !

PyroNET
18 Jan 2008, 05:53
Thanks a bunch :)

Rambo.
04 Feb 2008, 14:49
This is a fantastic skin, i look forward to its updates greatly!

Chance4Today
05 Feb 2008, 00:04
Looks good don't think that I have enough tech skills to put it up though

maniguang
05 Feb 2008, 22:26
nice style! Just curious, what CMS/Portal is used on vbstartup.com? How do you code those site navigation menus on the top of the site :-D

PyroNET
05 Feb 2008, 22:32
Thanks for your comments everybody.

It's powered by vbAdvanced CMPS, I just did some editting so it doesn't look like an out of the box installation.

The site navigation is just a custom template I inserted.

glennybee
20 Feb 2008, 04:58
I've been looking for a chrome/silver skin for a while and this is very very nice.

But I'm running v3.6.8. :(

Does anyone know of a skin like this for v3.6.8?

Thanks
Glen

Animecraving
22 Feb 2008, 15:32
I've been looking for a chrome/silver skin for a while and this is very very nice.

But I'm running v3.6.8. :(

Does anyone know of a skin like this for v3.6.8?

Thanks
Glen

just install it.. im sure it work..

dbirosel
15 Mar 2008, 02:13
Hey, I was testing the skin and I can't create a bigger logo that the default. When I set the height higher, the header stretches. How can I fix that?

Also, I like the default logo with the crown. How do I create a bigger logo? It's so small. :)

Thanks.

PyroNET
15 Mar 2008, 02:36
The actual logo part of it is easily resized because it's text and a photoshop shape. The problem you're going to run into is the header is bitmap and will blur. There's no real way to increase the logo size without the header stretching.

Attached is a gif of a resized logo. To accomplish this I just changed the image size of the logo psd to 200%.

dbirosel
15 Mar 2008, 17:14
So with the logo size bigger, there's no way of avoiding the header stretch? I want to make the logo bigger and have it centered. If everything goes well, i might want to buy the branding free license from u guys. :D

PyroNET
15 Mar 2008, 17:41
Turns out you can resize the header, with a little effort. I don't know exactly how high you want it, but attached is a PSD of the header at 200px. To change the height adjust the canvas size in photoshop, resize layer 2 accordingly, then move layers 3, 4, and 5 to the bottom of the canvas.

You'll then need to create a 1px wide image from the header to repeat and save it over /images/chromite/gradients/gradient_header.gif.

To center the header image just add text-align: center to the div#header selector in the CSS.

dbirosel
16 Mar 2008, 00:11
I created a 200px height for the /gradient_header.gif and it does not look good. I changed the image size with photoshop. Is there something I did wrong?

PyroNET
16 Mar 2008, 00:24
Screenshot?

dbirosel
16 Mar 2008, 01:13
Aww I changed it back to normal. It was the /gradient_header.gif image that did not match with the logo.gif. Can you create the gradient_header.gif image for me? I just changed the image size from 114 to 200 and I guess it stretched.

I did edit the css too to 200px.

PyroNET
16 Mar 2008, 03:06
Attached is a 200px high gradient_header.gif... there's no way for me to match it exactly without seeing the logo.

ramsayeg
16 Mar 2008, 11:51
Hey I just finished installing the style, but it seems there's a small coding error on the lower right part of the screen. the border is incomplete in both IE 7 and Firefox 2.0.

http://www.vbulletin.org/forum/attachment.php?attachmentid=77324&stc=1&d=1205664665

What can I do to fix this?

Thanks!

PyroNET
16 Mar 2008, 14:06
You've got an unneeded </div> in your footer that is closing off the background early.

Trying removing the </div> after your footer text links.

Akhi
16 Mar 2008, 16:58
Hello PyroNet,

Is there a way to make this work with vBulletin 3.6.8? When I tried importing the XML, it brings up the following message:

This file was created using a different version of vBulletin from the one you are running.

Your version: 3.6.8
File version: 3.7.0 Beta 3


Edit: I found out how to get it to work. I just had to edit the version in the XML file. :)

Akhi
16 Mar 2008, 17:24
Okay,

You know the tree thing that shows up at the top, like:
vBulletin.org Forum / vBulletin Styles and Graphics / vBulletin Styles / vBulletin 3.7 Styles

That doesn't appear on my forum.

Also, the Private message part doesn't show: "Welcome back user". It just shows the amount of PM's you have.

Is there a way to fix that?

PyroNET
16 Mar 2008, 22:48
This style is only supported and guaranteed to work on the latest 3.7 Beta.

ramsayeg
17 Mar 2008, 11:54
You've got an unneeded </div> in your footer that is closing off the background early.

Trying removing the </div> after your footer text links.

Found and fixed it. Thanks!

bugzy
24 Mar 2008, 20:19
how do you fix the UserCP and Qk Link dropdown using VBa CMPS's when the forum is under /forum and the CMPS uses the root?

PyroNET
24 Mar 2008, 20:22
You either need to make sure the navbar is shown on vba pages or cut and paste of the dropdown menus from the navbar template to the header template.

SirGeo
28 Jan 2009, 05:32
Is there a 3.8.1 update for this?

Brandon Sheley
28 Jan 2009, 06:02
nice style, I like it :)

PyroNET
28 Jan 2009, 06:44
I no longer own vbStartup.com and as such do not service this style anymore. You will need to contact ForumMonkeys.com for news regarding a 3.8 update.

-Nick

FiRe_MaStER
01 Feb 2009, 23:17
thanks installed.

Sub367
16 Sep 2009, 20:34
Awesome man good job <3.