PDA

View Full Version : Profile Enhancements - Advanced Userbars System


Hasann
28 Feb 2008, 04:45
ADVANCED USERBARS MANAGEMENT SYSTEM for vBulletin 3.7.x BY HASANN

The Legend Is Back :D:D

What does it?: This hacks allows you to upload, add, manage userbars in cats with usergroup permissions. And show your selected userbars in Memberinfo/Userinfo Profile and In Postbit Under Signature

Installation:

->Install product_userbars.xml
->Upload all files (userbar images, cpnav xml)
->CHMOD 777 ./images/userbars/
->rebuild bitfields
->set advanced userbars system options : vBulletin Options > Advanced Userbars System Options > All Yes Or You Decide And Save :)
->Do file edits
->Do template edits
->Show your support click "Mark As Installed", nominate for MOTM, rate this modification, and/or donate.


____________________________
FILE EDITS (4 edits in 1 file)

____________________________
OPEN admincp/image.php


(1)
FIND :
-----------
case 'smilie':
$itemtype = 'smilie';
$itemtypeplural = 'smilies';
$catid = 3;
break;----------
ADD BELOW:
----------
case 'userbar':
$itemtype = 'userbar';
$itemtypeplural = 'userbars';
$catid = 4;
break;
----------

(2)
FIND:
----------
$tables = array('avatar' => $vbphrase['avatar'], 'icon' => $vbphrase['post_icon'], 'smilie' => $vbphrase['smilie']);
---------
REPLACE WITH:
----------
$tables = array('avatar' => $vbphrase['avatar'], 'icon' => $vbphrase['post_icon'], 'smilie' => $vbphrase['smilie'], 'userbar' => $vbphrase['userbar']);
----------

(3)
FIND:
----------
'avatarid' => TYPE_INT,
'iconid' => TYPE_INT,
'smilieid' => TYPE_INT,
----------
ADD BELOW:
----------
'userbarid' => TYPE_INT,
----------

(4)
FIND:
----------
if ($vbulletin->GPC['avatarid'])
{
$id = $vbulletin->GPC['avatarid'];
}
else if ($vbulletin->GPC['iconid'])
{
$id = $vbulletin->GPC['iconid'];
}
else if ($vbulletin->GPC['smilieid'])
{
$id = $vbulletin->GPC['smilieid'];
}
----------
ADD BELOW:
----------
else if ($vbulletin->GPC['userbarid'])
{
$id = $vbulletin->GPC['userbarid'];
}
----------

Save & Close


_________________________
Template Edits (3)
_________________________


OPEN MEMBERINFO TEMPLATE



FIND:
------------------------------------------------------------


<h1>$prepared[musername] $prepared[onlinestatus]</h1>
<if condition="$prepared['usertitle']">
<h2>$prepared[usertitle]</h2>
</if>


------------------------------------------------------------


ADD UNDER:
-----------------------------------------------------------

<if condition="$vbulletin->options[enable_advanced_userbars_system]">
<if condition="$userinfo[userbar]">
<div id="userbar"><b>$userbar[title]</b></div>
<div id="userbar"><img src="$userbar[userbarpath]" border="0"></div>
<br />
</if>
</if>

-----------------------------------------------------------
Save & Close



OPEN USERCP_SHELL TEMPLATE AND FIND:
----------------------------------------------------------

<tr><td class="thead">$vbphrase[networking]</td></tr>

-----------------------------------------------------------



ADD ABOVE:
-----------------------------------------------------------

<if condition="$vbulletin->options['advanced_userbars_system_usercp_link']">
<tr><td class="$navclass[selectuserbar]" nowrap="nowrap"><a class="smallfont" href="profile.php?$session[sessionurl]do=selectuserbar">$vbphrase[select_userbar_picture]</a></td></tr>
</if>

------------------------------------------------------------



OPEN postbit_legacy and postbit TEMPLATE THEN FIND:
----------------------------------------------------------

$template_hook[postbit_signature_end]

-----------------------------------------------------------



ADD UNDER:
-----------------------------------------------------------

<if condition="$vbulletin->options[enable_advanced_userbars_system]">
<br />
<if condition="$post[userbar]">
<fieldset><legend>$post[username]-s Userbar:</legend><table><tr><td>
<b>$userbar[title]</b>
<img src="$userbar[userbarpath]" border="0">
</td></tr>
</table></fieldset>
</if>
<br />
</if>

------------------------------------------------------------

Save & Close

Also You Can Find Userbars From www.userbars.be
Enjoy & Don't forget to click install. :)

Hasann
28 Feb 2008, 04:50
reserved for future additions!

known bugs: as I know none! if you are find any bugs tell me

in the near future comes up userbar upload ;) and Change Userbar In Navbar

7lanet
28 Feb 2008, 05:29
waaaaw

thanks

very very nice

^_^

Hasann
28 Feb 2008, 06:17
waaaaw

thanks

very very nice

^_^

tenk yuu canim :D:up:

who this hack installed everyone please re-import product-userbars.xml
Shit! I hade mistake, I hate bugs.. I cleaned all bugs

valdet
28 Feb 2008, 08:48
Thanks. I will test this out later on. installed

Big Boss
28 Feb 2008, 09:56
Thanks for this! I'm gonna have a look at it soon.

NeuroLancer
28 Feb 2008, 11:04
Rechecking to see if im in the 3.7 forum... I AM. Holy smokes its arrived :D

A tear from ... my eye... ;)

*Installed

projectego
28 Feb 2008, 12:12
/me clicks install :)

NeuroLancer
28 Feb 2008, 12:18
bug found, when delete userbar it says cant find phrase 'deleted_userbar_successfully'

still testing will let you know how it goes

edenx
28 Feb 2008, 12:51
any chance to do this without file editing?

NeuroLancer
28 Feb 2008, 13:07
another bug found. i added new category Games, mass moved 14 userbars there. all is good with it, so i deleted Cars.... still getting audi, mercedes and a few other cars displaying in userCP, even when ctrl refresh page they are there. their files I physically removed from server via ftp, then deleted category.

see my screenshots. 1 is what the user sees at usercp, 2 is my vbulletin admin side of things, 3 is my directory. as you can see the car images, 1.gif, 2.gif and so on are not in the admin cp or the directory on server. yet still display in usercp.

Edit: I had to manually delete their entries from the database. Now they dont display in usercp.

Edit 2: 1 thing I did do was I had a hard time getting the userbar images to display in order on the user cp, it didnt seem to recognise the category display id, but i went into each category and changed the individual userbar images all the same display order it worked. Example, category 1 I made all images have display order '1', in cat 2 the images all have order of '2'... this way they display in order on the usercp.

Edit 3: I have tested all other areas and there are no other problems, images update good and display where and how they should.

thanks again for the mod ;)

Hasann
28 Feb 2008, 17:21
Rechecking to see if im in the 3.7 forum... I AM. Holy smokes its arrived :D

A tear from ... my eye... ;)

*Installed

thanks for installed
* projectego clicks install :)
tenk yuuu :D:up:
bug found, when delete userbar it says cant find phrase 'deleted_userbar_successfully'

still testing will let you know how it goes
okei brother I'll fix it.
any chance to do this without file editing?
yes in the near future :D
another bug found. i added new category Games, mass moved 14 userbars there. all is good with it, so i deleted Cars.... still getting audi, mercedes and a few other cars displaying in userCP, even when ctrl refresh page they are there. their files I physically removed from server via ftp, then deleted category.

see my screenshots. 1 is what the user sees at usercp, 2 is my vbulletin admin side of things, 3 is my directory. as you can see the car images, 1.gif, 2.gif and so on are not in the admin cp or the directory on server. yet still display in usercp.

Edit: I had to manually delete their entries from the database. Now they dont display in usercp.

Edit 2: 1 thing I did do was I had a hard time getting the userbar images to display in order on the user cp, it didnt seem to recognise the category display id, but i went into each category and changed the individual userbar images all the same display order it worked. Example, category 1 I made all images have display order '1', in cat 2 the images all have order of '2'... this way they display in order on the usercp.

Edit 3: I have tested all other areas and there are no other problems, images update good and display where and how they should.

thanks again for the mod ;)

you must give images/userbars directory, subdirectories and files chmod 0777 :)

NeuroLancer
28 Feb 2008, 17:23
thanks for installed
you must give images/userbars directory chmod 0777 and all subdirectories and files :)

i knew you were going to say that ;) Sorry about the image I uploaded, but it was like I said. After I made the screenshot here, i did chmod all dirs and subdirs to 777 and then retest. still I had this same problem.... I notice the files are not 777, they must be to stop the problem?

Hasann
28 Feb 2008, 17:32
i knew you were going to say that ;) Sorry about the image I uploaded, but it was like I said. After I made the screenshot here, i did chmod all dirs and subdirs to 777 and then retest. still I had this same problem.... I notice the files are not 777, they must be to stop the problem?

I don't know bro try it easy :D I am going now trying and testing these problems.

Trana
28 Feb 2008, 20:25
I'd still like to see a hack that successfully allows users to create their own userbars online.

RvG2
28 Feb 2008, 20:34
I'd still like to see a hack that successfully allows users to create their own userbars online.

yeah agreed.

NeuroLancer
28 Feb 2008, 21:12
I'd still like to see a hack that successfully allows users to create their own userbars online.

There was one once, by stonyarc. It was discontinued because of security reasons. Anything that gives the user dynamic control of making files on the server is potentially dangerous.

Trana
28 Feb 2008, 22:02
There was one once, by stonyarc. It was discontinued because of security reasons. Anything that gives the user dynamic control of making files on the server is potentially dangerous.

That and it wouldn't work on IIS hosted forums.

o0Hubba0o
29 Feb 2008, 00:37
This was one of my fav's, and you can include the bars in sigs now, AWESOME! I won't be putting on my site for a several weeks, but I'm clicking install now anyways.

deafluckyirish
29 Feb 2008, 03:05
I am afraid of that. Lot of missing phrases. It looked like it is uncomplete job. I just did uninstall until it get fix as 100%

BuRaCh
01 Mar 2008, 13:23
thanks you for fixed 37x release..
installed;)

vBH-Team
01 Mar 2008, 13:28
Teşekkürler Hasann dönüşün muhteşem oluyor gerçekten :)

the legend don't going anywhere :) good hack. Good luck hasann for new hacks.

DJ_nus
01 Mar 2008, 14:07
thanks very gur hack D:

anca bu kadar ingilizce :D

Hasann
01 Mar 2008, 14:37
thanks you for fixed 37x release..
installed;)

Teşekkürler Hasann dönüşün muhteşem oluyor gerçekten :)

the legend don't going anywhere :) good hack. Good luck hasann for new hacks.

thanks very good hack D:

anca bu kadar ingilizce :D

thanks guys if you love it please click install :D:up:

NeuroLancer
05 Mar 2008, 11:36
One thing i did, was the postbit code, i had to change the 'IF' to this:

<if condition="$post[userbar] && $userbar[userbarpath] != ''">

that way when showing a post outside the forum (i.e vbgallery) it doesnt show broken image.

just so anyone who needs it knows.

esperone
11 Mar 2008, 01:27
Here's some more userbars for those of you that want to increase your collection.

There are around 21,000 userbars in this download :):

http://rapidshare.com/files/89263849/userbanners.part1.part1.rar
http://rapidshare.com/files/89276443/userbanners.part1.part2.rar
http://rapidshare.com/files/89276596/userbanners.part1.part3.rar

Antonio Pereira
13 Mar 2008, 05:19
Its possible to disable the user can choose waht user bar go to have ?

My idea is only admins can choose the type of user bar for each user, this is possible ?


Nice Work ;)

Best Regards

knoppers
17 Mar 2008, 11:32
I have an Problem:

Datenbankfehler in vBulletin 3.6.8:

Invalid SQL:
UPDATE user SET userbar='31' WHERE userid='1';

MySQL-Fehler : Unknown column 'userbar' in 'field list'
Fehler-Nr. : 1054
Datum : Monday, March 17th 2008 @ 11:31:14 AM
Skript : http://www.***.de/profile.php
Referrer : http://www.***.de/profile.php?do=selectuserbar
IP-Adresse : ***
Benutzername : KnoPPerS
Klassenname : vB_Database


What can i do?

M.C.
18 Mar 2008, 02:37
beautifull, BUT! can it be incorporated into SIGNATURE rather than self-standing layer?! There is signature image options for each usergrop in AdminCP->Usergroups->Usergeoup Manager->Edit Usergeoup (I have 3.6 adminCP so i look it from there), so why don't you move it in single block, called for example "Signatures" (same as Avatars or Smilies) and put all that pictures there with usergroup permitions and more? Basicly same stuff as Avatars, but for signature!
Hope you got my idea and I hope You will like it ;)

GWLiaR
29 Mar 2008, 16:58
thanks Hasann

Sworm
23 Apr 2008, 19:16
*installed*

Sworm
23 Apr 2008, 21:19
But once a user select the bar, and after he want remove it, how can do it?
If select "no bar" , the image "no bar selectet" will showed.
How can remove the bar and not showing nothin in the signature?

whitetigergrowl
28 Apr 2008, 02:34
This needs an update. Doesn't work properly with the latest VB. Needs the security update. Cannot select userbar.

NeuroLancer
30 Apr 2008, 00:32
This needs an update. Doesn't work properly with the latest VB. Needs the security update. Cannot select userbar.

just go into the "userbar" template and find this

<form method="post" action="profile.php">

add under it this

<input type="hidden" name="securitytoken" value="$bbuserinfo[securitytoken]" />

whitetigergrowl
30 Apr 2008, 03:13
That seemed to work. Thanks!

Edit: Now however it says 'Invalid Table specified' when I try adding or managing.

-=Leb=-
01 May 2008, 19:05
Hi i wonder if i missed something ,because i dont see any userbar when i reply or making new threads.
I can see it only when i view my profile.
Any idea what i need to do?

Thx for your time :)

whitetigergrowl
02 May 2008, 03:38
Is this a supported mod thats unsupported? Such a shame if it is.

-=Leb=-
02 May 2008, 13:19
I hope Hasann Help me soon with this. I want the userbars diplays in signature and i have the latest version of VB

-=Leb=-
03 May 2008, 18:56
3 days and no help.Thats strange ,Can anyone help and tell me why the userbar is not showing on threads?

I'm about to uninstall it

-=Leb=-
04 May 2008, 09:45
Alright then, i'm uninstalling it right now.

Thx to your quick help :p

qbn720
05 May 2008, 16:16
This is a wonderful hack and I was using your previous version as well when I had 3.6.5 and I never had any problems. Either way, great stuff.

Installed and Nominated. :)

Edit: Actually, when I submit to get/change a new userbar I keep getting this error: Your submission could not be processed because a security token was missing or mismatched.

If this occurred unexpectedly, please inform the administrator and describe the action you performed before you received this error.

Disneyw
07 Jun 2008, 21:55
Hmm when i installed it it says i dont have privalledges to use it

DieselTruck
08 Jun 2008, 22:58
This is a wonderful hack and I was using your previous version as well when I had 3.6.5 and I never had any problems. Either way, great stuff.

Installed and Nominated. :)

Edit: Actually, when I submit to get/change a new userbar I keep getting this error:

I'm getting the same error

shofolofo
08 Jun 2008, 23:30
Installed .. thanks

reesev
09 Jun 2008, 00:12
This is a wonderful hack and I was using your previous version as well when I had 3.6.5 and I never had any problems. Either way, great stuff.

Installed and Nominated. :)

Edit: Actually, when I submit to get/change a new userbar I keep getting this error:



i too get this same error

TheInsaneManiac
13 Jun 2008, 19:15
Bug:
Your submission could not be processed because a security token was missing or mismatched.

Hasann
13 Jun 2008, 20:34
Bug:
Your submission could not be processed because a security token was missing or mismatched.

fixed and updated

Footy
16 Jun 2008, 00:41
A good thing to make your own userbars you find here:
http://www.dansoftaustralia.net/products/userbar.dsa

srkrocks
18 Jun 2008, 21:15
Marked as Installed..Thanks!

MDK-Indy
21 Jun 2008, 09:23
How i can add new Categorys?
How i can add new Userbar Pictures?

Cant find this options in ACP.

Greeting Indy

pnosko31
21 Jun 2008, 09:52
How i can add new Categorys?
How i can add new Userbar Pictures?

Cant find this options in ACP.

Greeting Indy

yeah neither can i

Justin Murad
11 Jul 2008, 01:05
Check the last screenshot. There is an "Add an Userbar" option below the last userbar. U see it? I haven't installed the plugin yet, but I think that's the userbar adding option.

By the way, thank you for this plugin, canım :)

Hasann
11 Jul 2008, 04:53
How i can add new Categorys?
How i can add new Userbar Pictures?

Cant find this options in ACP.

Greeting Indy

yeah neither can i

Check the last screenshot. There is an "Add an Userbar" option below the last userbar. U see it? I haven't installed the plugin yet, but I think that's the userbar adding option.

By the way, thank you for this plugin, canım :)

Make the FILE EDITS you can find it above in first post

Timmsy
11 Jul 2008, 06:59
How i can add new Categorys?
How i can add new Userbar Pictures?

Cant find this options in ACP.

Greeting Indy

Same here all the fields have been edited :confused:

powerful_rogue
18 Jul 2008, 13:53
Does this mod only allow users to add one userbar to their signature?

Harley D
22 Jul 2008, 21:58
A couple of things I would like to see done to this mod.

UserBar Categories selectable by user
More than one userbar selectable " Number of userbars selectable controllable in AdminCP"
Ability to put $userbars anywhere to show link to userbar selection page

kofoid
23 Jul 2008, 02:21
Cool! Thanks Hasann!! I would like to see the ability to add more than one as well. Good work, sir

bluej
23 Jul 2008, 07:14
ok, seeing several problems with this

1. no link for choosing userbar is showing up in UCP

2. no way to add categories or userbars as in last screenshot on first post

3. when not using a userbar, the big bold letters 'no user bar selected' (twice) need to be taken out

4. it has the name of the member above the userbar and does not seem necessary to have the name when you already know who's signature it is

is anyone using this mod able to manage userbars? anyone showing a link in the UCP for members to chose from there?

Harley D
23 Jul 2008, 10:58
I have managed to get a link to show under the QUICK LINKS menu. But like you I am unable to get a link to show in the UserCP no matter what I have tried.

dvbusuario
23 Jul 2008, 21:58
Unistalled!!!

chennairam
29 Jul 2008, 06:31
How can i add my modified users bar sir ? i upload my modified userbars but not show in my user bars option.

bluej
05 Aug 2008, 02:43
uninstalled, no support

puertoblack2003
08 Sep 2008, 07:37
the author of hack to put this in beta no matter what version it is this hack can never be stable.

realmr
08 Sep 2008, 13:58
It would be better if the template edits go into TMS saving lots of time :D

camomouse
01 Oct 2008, 11:18
Would be nice if any of this worked. I've manage to get this to show up but no Admin, No Links, No nothing... Update!

Eneswar
02 Oct 2008, 03:32
uninstalled

Deviant K1
02 Oct 2008, 10:28
Uninstalled

smoniz
03 Oct 2008, 00:17
Uninstalled for time being. I get the userbars to show, but see no "Add New Userbar" link anywhere. Even after making all file edits and uploading all necessary files. Will stay subscribed to the thread in case an update is made.

dubai2008
04 Oct 2008, 17:23
Any Updates????????????????/

kenzacm
05 Oct 2008, 11:35
http://yourforum.com/admincp/image.php?do=modify&table=userbar

This should help you lol =D

aztecboi2003
05 Oct 2008, 21:45
Uninstalled for time being. I get the userbars to show, but see no "Add New Userbar" link anywhere. Even after making all file edits and uploading all necessary files. Will stay subscribed to the thread in case an update is made.

Same here. Could someone who got this to work tell us which template edit it is to make this show up? Everything else displays for me but I can't add new userbars. Actually I get the userbars to display in the users profile but they don't display in there signature when they make new posts.:(

bond010007
28 Oct 2008, 06:56
its really great but i wish it fixed soon cos i really like it

Lustikus
07 Nov 2008, 16:17
anybody an idea how to add this link (to add userbars) in the admincp ?

where can i find the admin cp or the template to add this link ?

thanks

NikosN
03 Dec 2008, 14:31
Τhank you

mhmd1983
14 Dec 2008, 08:38
can userbar display some info like posts and points ???

ziko_583
14 Dec 2008, 10:26
wow , great

alessai
14 Dec 2008, 19:06
GREAT but needs file edits + templates (not fan of editing files)
waiting for an edition that doesnt need file edits

ViciousCode
20 Feb 2009, 01:02
Update the cpnav_userbars.xml with this to make the userbar settings show in Admincp


<?xml version="1.0" encoding="ISO-8859-1"?>
<navgroups product="advanced_userbars">
<navgroup phrase="userbars" hr="true" displayorder="6">
<navoption displayorder="10">
<phrase>userbars_manager</phrase>
<link>image.php?do=modify&amp;table=userbar</link>
</navoption>
<navoption displayorder="20">
<phrase>add_new_userbar</phrase>
<link>image.php?do=add&amp;table=userbar</link>
</navoption>
<navoption displayorder="30">
<phrase>upload_userbar</phrase>
<link>image.php?do=upload&amp;table=userbar</link>
</navoption>
</navgroup>
</navgroups>

Dr.Customs
04 Dec 2009, 23:35
Update the cpnav_userbars.xml with this to make the userbar settings show in Admincp


<?xml version="1.0" encoding="ISO-8859-1"?>
<navgroups product="advanced_userbars">
<navgroup phrase="userbars" hr="true" displayorder="6">
<navoption displayorder="10">
<phrase>userbars_manager</phrase>
<link>image.php?do=modify&amp;table=userbar</link>
</navoption>
<navoption displayorder="20">
<phrase>add_new_userbar</phrase>
<link>image.php?do=add&amp;table=userbar</link>
</navoption>
<navoption displayorder="30">
<phrase>upload_userbar</phrase>
<link>image.php?do=upload&amp;table=userbar</link>
</navoption>
</navgroup>
</navgroups>


Thank You Geeze I looked through every post lol, and finnally the last post solved my probloms, proof that it pays to read before you post lol

thank you soo much

zombietom
28 Dec 2009, 22:32
Update the cpnav_userbars.xml with this to make the userbar settings show in Admincp


<?xml version="1.0" encoding="ISO-8859-1"?>
<navgroups product="advanced_userbars">
<navgroup phrase="userbars" hr="true" displayorder="6">
<navoption displayorder="10">
<phrase>userbars_manager</phrase>
<link>image.php?do=modify&amp;table=userbar</link>
</navoption>
<navoption displayorder="20">
<phrase>add_new_userbar</phrase>
<link>image.php?do=add&amp;table=userbar</link>
</navoption>
<navoption displayorder="30">
<phrase>upload_userbar</phrase>
<link>image.php?do=upload&amp;table=userbar</link>
</navoption>
</navgroup>
</navgroups>


Thanks a bunch ! This is a Nice MOD but takes some time to really set it up Proper.

thanks

mcca
05 Jan 2010, 17:55
I am having issues with the last xml edit shown. In the admincp menu that now shows up the links don't format right. The image.php?do=modify gets lost and all that shows in the link (if you hover over the link) is &amp:table =userbar

Obviously the ampersand is cutting off the rest of the text. I tried substituting the &amp code for the straight ampersand i.e. & but that just errors the entire menu.

ANy thoughts?

mcca
05 Jan 2010, 18:08
never mind. Used the vb smilie section and just edited it to userbars

<?xml version="1.0" encoding="ISO-8859-1"?>
<navgroups product="advanced_userbars">
<navgroup phrase="userbars" hr="true" displayorder="6">
<navoption link="image.php?do=modify&amp;table=userbar" displayorder="10">
<phrase>userbars</phrase>
</navoption>

<navoption link="image.php?do=add&amp;table=userbar" displayorder="20">
<phrase>add_new_userbar</phrase>
</navoption>

<navoption link="image.php?do=upload&amp;table=userbar" displayorder="30">
<phrase>upload_userbar</phrase>
</navoption>
</navgroup>
</navgroups>

Mahoni999
05 Jan 2010, 18:49
Any Chance to see this great Addon with TMS instead of manually Templateedits ?

Regards
Mahoni999

merk_aus
11 Jun 2010, 14:14
hopefully this mod will be upgraded to vb4 i would love it as would my users

mohammad6006
11 Dec 2010, 17:42
work with vb4?

vb4 da chalishiyur mu acaba?