PDA

View Full Version : Miscellaneous Hacks - Additional side navbar


attroll
21 Mar 2008, 06:19
I am using this post for a test writeup for a modification I am creating on another site.

Despite what category this is in it works with vBulletin 3.0 up to the most recent version of 3.7.
What this does is create another navbar bar as a left column ny inserting $navbar3 in your navbar template.
With very little modifications you can add to, remove or move items around in this additional navbar.

To install the this
1. Download the zipped file.
2. Unzip the file.
3. Import the product-navbar3.xml into your Plugins & Products Manage Plugins.
4. In the footer template find:
$spacer_close
<!-- /content area table -->
Below that add;
<!-- leftside column -->
</td>
</tr>
</table>
<!-- / leftside column -->
5. In the navbar template find:
<!-- / PAGENAV POPUP -->
</if>
Below that add:
$navbar3
6. Upload the following file into your forum/images/misc/ directory
navbits_dash.gif
7. go into you Admincp and edit the template navbar3 to include the link you want to include in it.

Using this with CMPS
This xml file will work only on CMPS 3.0.0 it will not work on any of the previous RC versions.

If you would like to include this navbar3 on the front page of your CMPS you can import the following file "cmps_navbar3" through your Admincp--> vBa CMPS--> Download/Upload Module.

In adminCP - vBA CMPS Settings - Main Settings - Portal Output Global Variables type navbar3

You'll need to disable the original Navigation mudule or you're gonna have two of them on the page.

Thanks go out to Leo Brazil for creating the CMPS module.

logicuk
21 Mar 2008, 09:38
i get this error while trying to import the xml on vb 3.7 b5

XML Error: XML_WAR_UNKNOWN_VERSION at Line 119

Barakat
21 Mar 2008, 13:52
yes >>>>

its just a space in the

version="3.6.0"><![CDATA[
<if condition="THIS_SCRIPT ==

wish the coder can fix it in his product

and need to change the version numbers ...

attroll
21 Mar 2008, 17:35
yes >>>>

its just a space in the

version="3.6.0"><![CDATA[
<if condition="THIS_SCRIPT ==

wish the coder can fix it in his product

and need to change the version numbers ...
Thank you for pointing that out and fixing it. I have updated the zip file to include that in the first post.

logicuk
21 Mar 2008, 19:46
i installed this it looks fine on my forum home

but when i view a thread the layout is all messed up

attroll
21 Mar 2008, 20:13
i installed this it looks fine on my forum home

but when i view a thread the layout is all messed up
What do you mean. I looked at you side and it seems to be working fine for me. What is going wrong with it in the read thread?

Are you just trying to get people to look at your porn site?

logicuk
21 Mar 2008, 20:41
dude i run more than one forum

attroll
21 Mar 2008, 20:52
dude i run more than one forum
Could you send me the link to the forum you are referring to or explain what is happening.

ssandgirls
24 Mar 2008, 06:22
Hello, I am looking for a side bar that can be turned off....... I have members who like to use a sidebar, and ones that prefer none.
Is there a way this can be turned on and off?

Many thanks

attroll
24 Mar 2008, 15:15
Hello, I am looking for a side bar that can be turned off....... I have members who like to use a sidebar, and ones that prefer none.
Is there a way this can be turned on and off?

Many thanks
Question.

If you turn it off then how are the members going to know how to get to the links since they will not be able to see the navbar?

cc8balla
24 Mar 2008, 16:25
Question.

If you turn it off then how are the members going to know how to get to the links since they will not be able to see the navbar?

I think he means making it collapsible. Similar to here (http://www.webmastershelp.com)

That would set this sidebar apart from the rest, if it can be collapsible.

uReside.com
27 Mar 2008, 21:30
I think he means making it collapsible. Similar to here (http://www.webmastershelp.com)

That would set this sidebar apart from the rest, if it can be collapsible.

oooooo la la... i like that one :D

cc8balla
28 Mar 2008, 04:08
Me too. I want it!

kj_202
29 Mar 2008, 02:51
Anyway of getting it like this but with highlight mode like you have with dropdown menus?

cc8balla
29 Mar 2008, 20:20
Any chance of making this collapsible? I would really, really like it if it was.

GrendelKhan{TSU
31 Mar 2008, 19:53
I think he means making it collapsible. Similar to here (http://www.webmastershelp.com)

That would set this sidebar apart from the rest, if it can be collapsible.

wow. best sidebar I've seen!

REQ:
-please add that function and I'm all over this!!
-and option for ONLY forumhome. ;) :D

great work anyway though

tonytly
04 Apr 2008, 19:39
hi, my FORUMHOME layout is messed up when using this.
I attached a picture of it.

When i do a hard refresh [CTRL + F5], it works fine.
But when I open it again, its all messed up, so i have to do the refresh again.

Also, this happens in IE and not in FF, because they're the only browser i use

https://www.vbulletin.org/forum/external/2008/04/63.jpg

tonytly
04 Apr 2008, 22:57
fixed...
this mod is in conflict with http://www.vbulletin.org/forum/showthread.php?t=171540
I removed that one and this mod works perfectly :)

Stefano Virgill
10 Apr 2008, 08:36
This was the most usefull out of all!
Thank you VERY much for sharing! :up::up::up:

Nominated as BEST MOTM

Stefano

TheComputerGuy
12 Apr 2008, 05:32
What about the right hand side?

Stefano Virgill
15 Apr 2008, 01:47
Hi guys,
after using it for a while, I noticed that forum slows down a lot.
That's why I figured out a solution that may be helpful for those who noticed as well.
Instead of pasting "$navbar3" in Navbar template, just paste it into ForumHome template right after "$navbar".

Cheers

Stefano

trigatch4
16 Apr 2008, 16:05
Works well, thanks...

Only problem is it throws off my footer, pushing it about 50px or so to the right and out of the page container. Any ideas?

trigatch4
16 Apr 2008, 16:30
Also wondering if you could help me to put the normal navbar content with breadrumbs and login info into this sidebar instead of the typical spot running horizontally at the top of the forum?

bgodbout
02 May 2008, 19:42
I am having an alignment issue as well. But it is not due to the conflict that tonytly mentioned. I looks fine in the forumhome but when viewing a thread it squishes the sidebar and pushes the thread out of the table. Anyone else having this problem?

attroll
03 May 2008, 06:22
I am having an alignment issue as well. But it is not due to the conflict that tonytly mentioned. I looks fine in the forumhome but when viewing a thread it squishes the sidebar and pushes the thread out of the table. Anyone else having this problem?
If you could provide a link for me to look at that would help.

bgodbout
09 May 2008, 19:02
Here is a link
http://ipl.ci.fsu.edu/community/index.php

I cannot leave it up with the alignment issue, but here is a screen shot of what happens

http://ipl.ci.fsu.edu/gfx/example.jpg

Here is the code:

http://ipl.ci.fsu.edu/gfx/example.txt

Thanks

attroll
10 May 2008, 06:09
Here is a link
http://ipl.ci.fsu.edu/community/index.php

I cannot leave it up with the alignment issue, but here is a screen shot of what happens



Here is the code:

http://ipl.ci.fsu.edu/gfx/example.txt

Thanks

I have two questions
1. How did you install this, did you install it like the directions said and use the XML file.
2. In the style that you are using, do you have Main Table Width set at pixels or percentage? I did run into some issues when I tried using pixels. Try setting it to 95% or 100% and see if that fixes your problem.

GoTTi
12 May 2008, 05:02
i had similar problems with running this with the forum size set to 75%. i reverted to 100% and its working now.

bgodbout
12 May 2008, 15:15
Yes, I installed it according to the instructions. The widths are set in pixels so I will give it a go with percentages and see what happens.

attroll
12 May 2008, 16:22
Yes, I installed it according to the instructions. The widths are set in pixels so I will give it a go with percentages and see what happens.
Let us know what happens.

treyb
20 May 2008, 22:47
Can you help me install another 1 on the right side also?

bgodbout
21 May 2008, 19:09
Thank you for the quick responses.

I finally found a solution. I was unable to get the sidebar to display correctly in the threads BUT I moved the sidebar to the FORUMHOME template to only be showed on the forums home page which works out quite nice and displays perfectly. We have decided to use it as a extra area instead of a navigation replacement.

**NOTE** if you decide to do this as well you need to add a </table> tag at the beginning of the footer so it doesn't knock it out of line.

oz_girl
27 May 2008, 03:25
Great idea! me to

Footypro
29 May 2008, 09:59
How do you get the navigation to move to the right hand side of the forums instead of the left hand side?

prince1111
31 May 2008, 07:37
i install this

they show default

Collective Works
AT Pages
Getting To Springer
Getting To Katahdin
Post Offices
Shelter Listing
Hostel Listing
2008 Ferry Schedule
Manufacturers List
Wind Chill Chart
Recipe Center
Towns and Histories
Dahlonega GA
Helen GA
Fontana Dam NC
Hot Springs NC
Harpers Ferry WV
Millinocket ME
Animals
Mammals
Amphibians
Birds
Flowers
Blue Flowers
Green Flowers
Maroon Flowers
Pink Flowers
Purple Flowers
Red Flowers
White Flowers
Yellow Flowers
Yellow-Brown

how can i put our own links in navbar?

attroll
31 May 2008, 08:01
i install this

they show default

Collective Works
AT Pages
Getting To Springer
Getting To Katahdin
Post Offices
Shelter Listing
Hostel Listing
2008 Ferry Schedule
Manufacturers List
Wind Chill Chart
Recipe Center
Towns and Histories
Dahlonega GA
Helen GA
Fontana Dam NC
Hot Springs NC
Harpers Ferry WV
Millinocket ME
Animals
Mammals
Amphibians
Birds
Flowers
Blue Flowers
Green Flowers
Maroon Flowers
Pink Flowers
Purple Flowers
Red Flowers
White Flowers
Yellow Flowers
Yellow-Brown

how can i put our own links in navbar?
You need to go into your ADMINCP templates and edit the "navbar3" template.

prince1111
31 May 2008, 12:49
Thanks attroll...........

rooban12
07 Jun 2008, 21:48
Hello friend!!!
I have installed it, but for some pages nt working properly
you can check it here
http://img300.imageshack.us/my.php?image=errorshl1.jpg
thanks in advance

TriMe
08 Jun 2008, 01:49
Im trying to install it on my vBadvanced CMPS - and after I installed it, it doesn't go to the edge of the table.

Also, after installing this module, it turned the background to a light blue color instead of a white. How do I change that as well?

Any ideas? I would love to get this working.

https://www.vbulletin.org/forum/

attroll
08 Jun 2008, 02:28
Im trying to install it on my vBadvanced CMPS - and after I installed it, it doesn't go to the edge of the table.

Also, after installing this module, it turned the background to a light blue color instead of a white. How do I change that as well?

Any ideas? I would love to get this working.

http://img406.imageshack.us/img406/3282/capturera5.jpg
How are you putting this into you CMPS frontpage? I have it one one of my sites on the front page but I did not install it like a standard menu because the site it is on is not a standard front page.

attroll
08 Jun 2008, 02:29
Hello friend!!!
I have installed it, but for some pages nt working properly
you can check it here
http://img300.imageshack.us/my.php?image=errorshl1.jpg
thanks in advance
This may be interfearing with another hack you have installed. With out getting into you ADMINCP I can not troubleshoot this. I have never ran into this problem before nor has anyone else that I know of.

TriMe
08 Jun 2008, 02:32
I was able to fix the allignment problem.

navbar3 template had:
<td style="padding:0px 10px 0px 0px" width="175" valign="top" class="page" style="0px;">

and I changed it to:
<td style="padding:0px 0px 0px 0px" width="175" valign="top" class="page" style="0px;">

Now my only issue is the blue background... Any ideas? This addon is awesome btw!
Thanks for your hard work.

TriMe
08 Jun 2008, 02:35
How are you putting this into you CMPS frontpage? I have it one one of my sites on the front page but I did not install it like a standard menu because the site it is on is not a standard front page.

Im not sure what you mean. Its in the left column and first module.

In your CMPS install instructions, you should also add a step otherwise it wont work.

In adminCP - vBA CMPS Settings - Main Settings - Portal Output Global Variables
type navbar3

attroll
08 Jun 2008, 05:24
Im not sure what you mean. Its in the left column and first module.

In your CMPS install instructions, you should also add a step otherwise it wont work.

In adminCP - vBA CMPS Settings - Main Settings - Portal Output Global Variables
type navbar3
Thank you I just added that.

attroll
08 Jun 2008, 05:38
Now my only issue is the blue background... Any ideas? This addon is awesome btw!
Thanks for your hard work.
That should be your "Second Alternating Color" in your style.

TriMe
08 Jun 2008, 13:30
That should be your "Second Alternating Color" in your style.

That did the tricks! Thanks a bunch for you quick responses. :)

oninuva
16 Jun 2008, 01:35
Please make collapsible.

Bobbrown
23 Jun 2008, 11:41
It would be easier to use if it could be accessed directly within the vBulletin options from Admincp surely?
The user needs to do lots of to-ig and -fro-ing just to edt the links for each link.

Uninstalling.

attroll
23 Jun 2008, 17:02
It would be easier to use if it could be accessed directly within the vBulletin options from Admincp surely?
The user needs to do lots of to-ig and -fro-ing just to edt the links for each link.

Uninstalling.

I am not sure what you mean. You only need to go into your templates and edit the templates. If you are not familiar with HTML then this could be a problem but it is very basic HTML.

indie2industry
23 Jun 2008, 23:09
This is the problem I'm having... And I tried everything listed in the thread so far :-(

attroll
24 Jun 2008, 04:59
This is the problem I'm having... And I tried everything listed in the thread so far :-(
What do you have your "Main Table Width (pixels or percentage)" set at for that style in your admincp? Did you try setting it to 100%?

Pcwolfx
24 Jun 2008, 09:33
thanks working great. we are waiting next vbulletin version with Additional side navbar :)

indie2industry
24 Jun 2008, 09:40
What do you have your "Main Table Width (pixels or percentage)" set at for that style in your admincp? Did you try setting it to 100%?
tried that :-(.

I even tried this...

http://www.vbulletin.org/forum/showpost.php?p=1527077&postcount=32

it DID fix my footer & tables but my forums continue to fall outside of the borders.

Jase2
24 Jun 2008, 22:08
Hey,

I use a custom style...how would I custom code this into my sidebar ?

http://www.techsupportteam.org/forum/

attroll
25 Jun 2008, 05:26
Hey,

I use a custom style...how would I custom code this into my sidebar ?

http://www.techsupportteam.org/forum/
You could proably cut and paste the code that is in the navbar3 into one of your sidebars.

attroll
25 Jun 2008, 05:27
tried that :-(.

I even tried this...

http://www.vbulletin.org/forum/showpost.php?p=1527077&postcount=32

it DID fix my footer & tables but my forums continue to fall outside of the borders.
Could you provide a link to the forum you are referring to. If you don't want to post the link could you sen it to me in a PM.

ssandgirls
25 Jun 2008, 07:24
Please make collapsible.

Can that be done? Id like that too, thankyou:)

attroll
25 Jun 2008, 08:55
Can that be done? Id like that too, thankyou:)
I had it working a while back but I had problems getting it to save the setting when you collapsed the box and it would not stay collapsed when moving around the web site or forums. I could not figure out how to keep it collapsed once you collapsed it.

indie2industry
25 Jun 2008, 11:29
Could you provide a link to the forum you are referring to. If you don't want to post the link could you sen it to me in a PM.I'll send a pm with log-in details.. Contact me via AIM: cyrusphantasm when you get ready to log in so I can re-activate the side navbar. I turned it off for now since it totally destroyed my forum. But I still think this mod is incredible..

Dave-Initial
25 Jun 2008, 14:33
Curious how i would display this on all pages except for usercp?
I tried the following but only seems to work for the first page.. any ideas?
<if condition="THIS_SCRIPT != 'USERCP'">

woodysfj40
25 Jun 2008, 19:15
I'm trying to work with alignment and height adjustments...

have tried a few things, unable to get the menu to align with the top of the thread list and below the ad banners, rather than immediately below the navbar

also, trying to get it to display at 100% height, and not be cut-off partway down the page...

have it inactive at the moment until I get some resolution on these....kewl mod tho!

attroll
26 Jun 2008, 05:49
Curious how i would display this on all pages except for usercp?
I tried the following but only seems to work for the first page.. any ideas?
<if condition="THIS_SCRIPT != 'USERCP'">

That was what I was going to suggest. I have ever tried it because when I saw how it looked in the usercp I thought it was just not right.

<if condition="THIS_SCRIPT != 'usercp'">

attroll
26 Jun 2008, 06:25
I'm trying to work with alignment and height adjustments...

have tried a few things, unable to get the menu to align with the top of the thread list and below the ad banners, rather than immediately below the navbar

also, trying to get it to display at 100% height, and not be cut-off partway down the page...

have it inactive at the moment until I get some resolution on these....kewl mod tho!
It is interfering with another hack you have in the site. That is why it is getting cut-off partway down the page. The side navbar is inside the original navbar template and that is probably why you can not get it to display below the banners. This could probably be done but I would have to set up a test site with all the hacks you have in your site to figure out how to get it to work. I am sorry but I do not have time to do something like that.

attroll
26 Jun 2008, 07:04
tried that :-(.

I even tried this...

http://www.vbulletin.org/forum/showpost.php?p=1527077&postcount=32

it DID fix my footer & tables but my forums continue to fall outside of the borders.

I installed the same style you are using in my test site tonight and everything worked fine with the side navbar. So that rules out the style being the problem.

I noticed when I logged into you forums tonight under the test account you gave me and you have a bunch of hacks installed in your site. I saw the following hacks installed in the top part of you forums:
My Profile Url
Hideout XSPF Music Player
Donation Goal
LCD (Liquid Crystal Display)

I have a very good feeling that it is one of these hacks that is causing the problem you are having. I am leaning towards the Donation Goal or the LCD (Liquid Crystal Display) hack that is doing it. If you can you might want to disable those two in your plugins if they are plugins and then see if the sidebar works properly. I am not trying to come of rude when I say, I can not spend a whole bunch of time installing a bunch of hacks in my test site to try to figure out which hack you have installed that is interfering with this mod.

indie2industry
26 Jun 2008, 10:43
I installed the same style you are using in my test site tonight and everything worked fine with the side navbar. So that rules out the style being the problem.

I noticed when I logged into you forums tonight under the test account you gave me and you have a bunch of hacks installed in your site. I saw the following hacks installed in the top part of you forums:
My Profile Url
Hideout XSPF Music Player
Donation Goal
LCD (Liquid Crystal Display)

I have a very good feeling that it is one of these hacks that is causing the problem you are having. I am leaning towards the Donation Goal or the LCD (Liquid Crystal Display) hack that is doing it. If you can you might want to disable those two in your plugins if they are plugins and then see if the sidebar works properly. I am not trying to come of rude when I say, I can not spend a whole bunch of time installing a bunch of hacks in my test site to try to figure out which hack you have installed that is interfering with this mod.no, I totally understand... I'll give it a shot and THANK YOU!!!!

Once I get this working, you'll be receiving a donation from me :-)

indie2industry
26 Jun 2008, 11:44
Found it!!!!!!!!!!!!!!!! :D

Anyone with this mod is going to have a SERIOUS PROBLEM!!!

http://www.vbulletin.org/forum/showthread.php?t=177778

attroll
26 Jun 2008, 17:38
Found it!!!!!!!!!!!!!!!! :D

Anyone with this mod is going to have a SERIOUS PROBLEM!!!

http://www.vbulletin.org/forum/showthread.php?t=177778
Looks like you figured out what was causing the problem. I have to admit though I did not think that was the one that was causing it.

Jase2
02 Jul 2008, 20:37
Installed. Thanks! :)

edfig
05 Jul 2008, 19:09
Why in my vBadvanced portal page do I have the menu shown twice... side by side... But in the FORUMS themselves.... it looks just fine?

attroll
06 Jul 2008, 05:28
Why in my vBadvanced portal page do I have the menu shown twice... side by side... But in the FORUMS themselves.... it looks just fine?
I don't know. Maybe another hack you have installed is interferring with it.

Tigratrus
10 Jul 2008, 15:12
Any suggestion on how to move it to the right side instead of the left? We're looking at using it for some ad space, but don't want to have them all on the left side where they would cripple the site for PDA/Phone users ;).

Thanks for a quick/clean solution for a sidebar, we were really glad to be able to get rid of CMPS in the next generation of our site, and this helps quite a bit :: thumbs up ::

s810car
31 Aug 2008, 07:41
Well I would say post the sidebar stuff after the $forumhome_markread_script but before the "whats going on" area in a page.

The people mentioning they want a collapsible bar, its not difficult to set up a collapsible div for it, if you need the info I could PM it. I have a collapsible banner box on my forumhome page

here (http://www.stakingaces.net)

needs an update :o but heres a SS
https://www.vbulletin.org/forum/external/2008/08/4.jpg

That can added easily but enough spamming, nice product :up: wish I saw it before I made my own sidebar lol

glass fanatic
27 Sep 2008, 07:16
Is this what I need so that I can side ad banners and a chat room to the left side of the forum?
Thanks
Irene

Gavinmorrison
23 Oct 2008, 12:07
Hi There
I might be a little lost how do I find the footer template? thanks G

attroll
23 Oct 2008, 16:38
Hi There
I might be a little lost how do I find the footer template? thanks G
I don't know why you are lloking for the footer template but if is in the ADMINCP uner Styles & Templates.

Fungsten
24 Oct 2008, 20:50
I don't know why you are lloking for the footer template but if is in the ADMINCP uner Styles & Templates.

Because you say in the instructions:


4. In the footer template find:
$spacer_close
<!-- /content area table -->
Below that add;
<!-- leftside column -->
</td>
</tr>
</table>
<!-- / leftside column -->

attroll
25 Oct 2008, 04:49
Because you say in the instructions:
O, OK, sorry about that. I have another navbar hack I created and that one does not require anything in the footer. That is the one I that I was talking about. Sorry.

Kaycee123
02 Nov 2008, 02:03
I have this installed and its lined up correctly on my forumhome (beside our chatbox)

https://www.vbulletin.org/forum/external/2008/11/28.gif

but the User CP layout is all changed

https://www.vbulletin.org/forum/external/2008/11/29.gif

What can I do to line this up correctly?

attroll
02 Nov 2008, 03:19
It is hard to say but it appears that you have a hack installed for the USERCP. that is probably what is doing this.

Kaycee123
02 Nov 2008, 20:37
Yes, I'm sure that's what the problem is, but is there some way to fix it?? Any suggestions would be appreciated!!

attroll
02 Nov 2008, 23:30
My guess is that the hack that is interfearing with this is missing one of the following commands or more.
</tr>
</td>

Fungsten
05 Nov 2008, 18:56
Self-Delete.

Rocc
24 Nov 2008, 21:20
Step 4,
Below that add;
Should be: Above that add...

Vert777
02 Dec 2008, 20:33
Why in my vBadvanced portal page do I have the menu shown twice... side by side... But in the FORUMS themselves.... it looks just fine?

I have the same problem!! Please help!!!

The right column is a module, and the left one appears, because of: In adminCP - vBA CMPS Settings - Main Settings - Portal Output Global Variables type navbar3

attroll
03 Dec 2008, 07:37
I have the same problem!! Please help!!!

The right column is a module, and the left one appears, because of: In adminCP - vBA CMPS Settings - Main Settings - Portal Output Global Variables type navbar3
Without seeing the module I can not troubleshoot it. If you could contact me through a PM then we can work on this.

milon4
21 Dec 2008, 16:44
Thanks,
installed.:)

Loves2Surf
08 Jan 2009, 18:50
Nice mod but if resizes the the view of the post in showthread.php. And
I do not have any other modifications to my site as yet so there cannot be conflicts and have confirmed this by disabling the mod.

any help would be welcome

See screenshot

TC Topps
23 Jan 2009, 20:38
Thanks for your prompt return;

Actually the initial install is pretty straight forward. Even for a novice. I am running Vbulletin 3.8 and CMPS 3.1, Dynamics 2.1, Links 3.1. Works great!

Question: In my page layout I have a module selection that I can now choose to use in addition to Nav Site. I could place it on the right column if I prefered. But how do I get rid of the permenant (same appearance as new module) in the template on left side. and still keep the new listed module if I choose. Is the template clean_nav needed? I have tried a number of different things but can't find it or know how to.

I notice that the new module and page auto updates with the changes that I have made to vB template navbar3. That is great. But is there a way that the new module could be just used to associate with the new CMPS pages only! As an index just for a section or page navigation instead.

Because I would like to possibly clone it to use as a section for a specific page link. I noticed that modules could be copied but wonder how this would work.

If I could do a section index or page index. It would shorten the navbar if there is no way to quickly do a drop down or collapse.

Would I clone the new module and name each file navbar4 etc and install new xml files.

In my looking at the cmps_navbar3 xml file I was wondering if it could be edited so that it was just a module? I don't know. If it could be then it would give me more flexibility.

Thanks again,

TC Topps

attroll
25 Jan 2009, 18:18
TC TOPPS

I am not really sure what you are trying to say here.

You can always use the <if> statement to turn the menu on or off on all the CMPS pages or the forum pages. You will have to set it up the way you want.

<if condition="THIS_SCRIPT == 'adv_index' OR THIS_SCRIPT == 'index' OR THIS_SCRIPT == 'forumdisplay' OR THIS_SCRIPT == 'showthread'">


I have one of my sites set up so it displays on all cmps pages and the forum pages but the portal has a totally different page.
www.appalachianpages.com (http://www.appalachianpages.com)

periphrastic
26 Jan 2009, 04:11
thank you for this, installed (thanks for the other "additional navbar" mod as well - also installed)

Found it!!!!!!!!!!!!!!!! :D

Anyone with this mod is going to have a SERIOUS PROBLEM!!!

http://www.vbulletin.org/forum/showthread.php?t=177778

^ i have this mod installed and the sidebar is working perfectly

thanks again attroll

HaSR
28 Jan 2009, 18:20
Thanks.

dmknights
28 Jan 2009, 20:08
now this looks good.
will try this later

GrendelKhan{TSU
29 Jan 2009, 09:54
wow. soooo gunna try this out! :D :D

anyone know if it works with 3.8.x?

Leo Brazil
29 Jan 2009, 12:43
It works great on 3.8.0 and even CMPS module does :D

May be you'll have to change Forums width to look as you wish but it does work good.

Azonaco
02 Feb 2009, 05:02
How do I exclude this from being shown on forum home and user cp?

MindFixxer
02 Apr 2009, 13:19
Installed and functional in less than two minutes!

Much thanks!

MTGDarkness
29 Apr 2009, 11:51
Say I want to make this collapsible (see this theme (http://transversestyles.com/demo/index.php?styleid=72) for details). Any idea how I would do that?

MindFixxer
27 May 2009, 14:24
Just in case anyone wants to use this with 3.8.2, I just went through a few frustrating hours trying to get it to work with a certain theme. After doing some reading through the last 7 pages, and some experimenting, I got it to work nicely. (Which is no surprise, since the author of the product did a great job of making it.)

I just wanted the extra space on the front page. And after reading some of the posts in this thread, I went and read the advice offered here: http://www.vbulletin.org/forum/showpost.php?p=1527077&postcount=32

Problem was, he wasn't very clear on just how he did it. So, hopefully, this will help out someone else if they are ever stuck.

First, I made sure that all instructions for a normal install were followed, with one exception noted below. Then, as suggested in the above post, I went to the style manager and began to edit the template: Footer >> FORUMHOME

The only variation from the original instructions was that, instead of placing $navbar4 in the Navbar template (as said in the instructions) I placed it only in the FORUMHOME template.

The part where I placed it looks like this:
</head>
<body>
$header
$navbar
$navbar4
<if condition="$show['guest']">

End result: It works and looks great on just the front page.


Many thanks to the author of the code! :up:

doubleclick
22 Feb 2010, 19:31
Thank you for the quick responses.

I finally found a solution. I was unable to get the sidebar to display correctly in the threads BUT I moved the sidebar to the FORUMHOME template to only be showed on the forums home page which works out quite nice and displays perfectly. We have decided to use it as a extra area instead of a navigation replacement.

**NOTE** if you decide to do this as well you need to add a </table> tag at the beginning of the footer so it doesn't knock it out of line.

I tried this on my forum, adding navbar2 to just FORUMHOME and adding the </table> tag at the beginning of the footer. It looks great on Internet Explorer 6 and 8, but in Firefox 3.6 the right colum is too wide, as is the footer.

Can't where to control this so the whole right side aligns correctly. Any clues?

webnsn
07 Nov 2015, 17:11
how to do this step

6. Upload the following file into your forum/images/misc/ directory
navbits_dash.gif