PDA

View Full Version : Help!! ASAP Please about mail server


christian8a
17 Apr 2008, 07:41
I just need to make the mail on my server to work that is all.
as of now everything works fine, except all the PM notifications or emails are going to the mail queue
why? and what to do for that?
everytime I restart the VPS it sends couple of them then it goes back to queue

My only chance is either to pay my hosting place 50 dollars per half hour or to try to ask for help, so im asking for this alot and no luck

Thanx a ton in advance
Attached a screenshot of that mail queue

http://www.vbulletin.com/forum/attachment.php?attachmentid=25926&d=1208414382

Dismounted
17 Apr 2008, 07:46
If mail doesn't work, and they set up your server, it is a problem you should take up with them. They should not charge anything if it is with those circumstances.

christian8a
17 Apr 2008, 09:24
I dont think is a problem, but when I bought the VPS package it comes like with some default options. I dont know about VPS or dedicated servers so I assumed everything was just ready to work, and well it does except that email feature, like is not setup correctly :confused:
and thats what they would charge for but is too much, I dont want to pay for them just to probably uncheck or check some boxes and hit save

ssslippy
17 Apr 2008, 13:56
Look through your plesk settings.

snakes1100
17 Apr 2008, 15:47
From what i see, you have 2 issues that im aware of and they need to be corrected for out going mail, hostname & ptr, im sure you have more issues server side as well.

christian8a
17 Apr 2008, 22:26
From what i see, you have 2 issues that im aware of and they need to be corrected for out going mail, hostname & ptr, im sure you have more issues server side as well.

How do I correct them ?

toonysnn
18 Apr 2008, 00:50
Have you tried restarting the exim server (if Linux)? If not, try doing that and wait about 5-10 minutes. It might go through then. If not, you might be getting temporarily deferred because of a large sending list to Yahoo!, MSN, etc.

christian8a
18 Apr 2008, 08:31
Have you tried restarting the exim server (if Linux)? If not, try doing that and wait about 5-10 minutes. It might go through then. If not, you might be getting temporarily deferred because of a large sending list to Yahoo!, MSN, etc.

I have tried almost everything man, the only thing I havent is to add or remove features, or ip addresses somewhere. Do you think something is wrong there:confused:

snakes1100
18 Apr 2008, 11:34
Without checking your email log to find all the stuff wrong with your server, is just a guess.

the hostname can be set via hostname option or by ssh fro mthe command line.

the ptr needs to be fixed by the isp in charge of your IP's

SEOvB
20 Apr 2008, 20:40
Are you on a plesk or cPanel server?

christian8a
21 Apr 2008, 05:29
plesk panel

snakes1100
21 Apr 2008, 12:17
Until you check your maillog, your not going to know whats wrong.