PDA

View Full Version : Database error (time take backup automatic)


PDM
27 May 2008, 13:51
hello

my forum v3.7.0

i in WHM---->Backup--->Configure Backup--->automatic backup from Account site me

daily: Friday, Sunday ,Wednesday

and weekly ,monthly

but 1 problem :

every days than automatic take backup from account me (site me)
site me =Database error


why ...

what is problem ?

Marco van Herwaarden
27 May 2008, 13:55
Please provide the details of the error.

tunistunis
27 May 2008, 15:35
i have same pb with new version 3.7

i have download 3.9.10 for me it's more stable


with version 3.7 i have all days pb in database

Database error Database error

Marco van Herwaarden
27 May 2008, 16:01
i have same pb with new version 3.7

i have download 3.9.10 for me it's more stable


with version 3.7 i have all days pb in database

Database error Database error
Please start your own thread and include details of the error. We can do nothing with the information you have provided.

PDM
29 May 2008, 06:48
Please provide the details of the error.

Database error
The database has encountered a problem.
Please try the following:

* Load the page again by clicking the Refresh button in your web browser.
* Open the http://www.mydomain.com home page, then try to open another page.
* Click the Back button to try another link.

The http://www.mydomain.com forum technical staff have been notified of the error, though you may contact them if the problem persists.

We apologise for any inconvenience.



this error today ,

synchronic with create backup automatic, weekly (Thursday) time 5:00 AM GMT London

or backup daily or monthly again database error

Dismounted
29 May 2008, 07:01
Right-click and click "View Source" on that page and post the complete HTML, as hat contains the actual error.

SEOvB
29 May 2008, 08:01
I think he's trying to backup his databsae from the adminCP, or using some sort of modification.

The only realiable way to do this is with SSH however.

PDM
29 May 2008, 08:12
Right-click and click "View Source" on that page and post the complete HTML, as hat contains the actual error.


<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd">
<html><head><title>Database Error</title>



<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=ISO-8859-1">
<meta name="ROBOTS" content="NOINDEX,NOFOLLOW,NOARCHIVE">
<style type="text/css">
<!--
body { background-color: white; color: black; }
#container { width: 400px; }
#message { width: 400px; color: black; background-color: #FFFFCC; }
#bodytitle { font: 13pt/15pt verdana, arial, sans-serif; height: 35px; vertical-align: top; }
.bodytext { font: 8pt/11pt verdana, arial, sans-serif; }
a:link { font: 8pt/11pt verdana, arial, sans-serif; color: red; }
a:visited { font: 8pt/11pt verdana, arial, sans-serif; color: #4e4e4e; }
-->
</style></head><body>
<table id="container" cellpadding="3" cellspacing="5">
<tbody><tr>
<td><img src="databises%20error_files/image.gif" alt="Database Error" height="48" width="48"></td>
<td id="bodytitle" width="100%">Database error</td>

</tr>
<tr>
<td class="bodytext" colspan="2">The database has encountered a problem.</td>
</tr>
<tr>
<td colspan="2"><hr></td>
</tr>
<tr>
<td class="bodytext" colspan="2">
Please try the following:
<ul>
<li>Load the page again by clicking the <a href="#" onclick="window.location = window.location;">Refresh</a> button in your web browser.</li>

<li>Open the <a href="http://www.mydomain.com/">www.mydomain.com</a> home page, then try to open another page.</li>
<li>Click the <a href="javascript:history.back(1)">Back</a> button to try another link.</li>
</ul>
</td>
</tr>

<tr>
<td class="bodytext" colspan="2">The www.mydomain.com forum technical staff have been notified of the error, though you may <a href="mailto:dbmaster@example.com">contact them</a> if the problem persists.</td>
</tr>
<tr>
<td class="bodytext" colspan="2">&nbsp;<br>We apologise for any inconvenience.</td>
</tr>
</tbody></table>


<!--
Database error in vBulletin :

mysql_connect() [&lt;a href='function.mysql-connect'&gt;function.mysql-connect&lt;/a&gt;]: Access denied for user 'my_username'@'localhost' (using password: YES)
/home/my_username/public_html/includes/class_core.php on line 311

MySQL Error :
Error Number :
Request Date : Thursday, May 29th 2008 @ 01:07:15 AM
Error Date : Thursday, May 29th 2008 @ 01:07:15 AM
Script : http://www.maydomain.com/index.php
Referrer :
IP Address : My IP
Username :
Classname : vB_Database
MySQL Version :
-->

</body></html>

Dismounted
29 May 2008, 08:31
That error indicates that the information entered in config.php are not correct.

PDM
29 May 2008, 08:50
That error indicates that the information entered in config.php are not correct.

no

why only this error ,time create backup automatic of site ?

for other times not error

Marco van Herwaarden
29 May 2008, 09:02
Access denied for user 'my_username'@'localhost' (using password: YES)

The error message is clear though.

PDM
29 May 2008, 11:57
Access denied for user 'my_username'@'localhost' (using password: YES)

The error message is clear though.


i not understand

Marco van Herwaarden
29 May 2008, 12:08
It means that the MySQL username/password/host/databasename in the config.php do not match the details on your MySQL server.

Jase2
29 May 2008, 12:20
Just to add, you need to have created a user with full permissions to your vBulletin database. You can do this in cPanel, providing you have it.

PDM
29 May 2008, 12:32
It means that the MySQL username/password/host/databasename in the config.php do not match the details on your MySQL server.


i check in config.php

username and password and databasename OK


even, for now site me runing

but, every day moment create backup automatic = db error

Marco van Herwaarden
29 May 2008, 12:43
And how do you create this backup?

PDM
29 May 2008, 12:47
And how do you create this backup?

In WHM---->Backup---->Configure Backup

Backup Status=Enabled

daily , weekly , monthly

???

Marco van Herwaarden
29 May 2008, 12:54
So to get this correct:

- your board works fine.
- Every day when the WHM/cPanel backup is running, the entire board does not function at all and only give the above error?
- Once the backup is complete, the board will function normal again.

Correct?

PDM
29 May 2008, 13:05
So to get this correct:

- Once the backup is complete, the board will function normal again.

Correct?

Not work

after, end create backup automatic

for start again ---i login to Cpanel ----->MySQL Databases

That's it. !!!!!!!!


after this work, site again Back !!!!!!

Marco van Herwaarden
29 May 2008, 13:14
I suggest you contact your host about this issue.

PDM
29 May 2008, 15:56
I suggest you contact your host about this issue.

and this issue for server former me, no problem

version mysql server former me = 4.1.22-standard mysql version


but

new server me ,version mysql = 5.0.45-community