PDA

View Full Version : excessive CPU usage


mayanks
01 Jul 2008, 11:10
Hello guys,

i am using 3.7.1 VB , my forum is working fine now but when i looged into my cpnel to check the CPU usage and all, it is showing me this:

http://img65.imageshack.us/img65/3351/serverloadhl1.gif

i dont know whats going on... some members are also complaining that the forum is loading too slow for them....

Server guys are saying that everything is ok from ther end.....

Please help me guys...i know there is something wrong somewhere

Thanks

TheInsaneManiac
01 Jul 2008, 11:14
I it shared hosting, VPS, or dedicated? How many members are online everyday?

mayanks
01 Jul 2008, 11:28
its a shared hosting ( golden plan) with 100 GB of space and 1 TB of bandwidth/month

140-150 members online daily

royo
01 Jul 2008, 11:40
Your forum doesn't seem to be using too much, but the cPanel load shows the whole server load, which means that other users on the servers are using a lot of the resources. Judging by your plan, your host is overselling.

mayanks
01 Jul 2008, 13:06
ohh IC, now what should i do ?

royo
01 Jul 2008, 13:22
Erm... move? :D

IronMountain
01 Jul 2008, 18:05
The server that you are on is overloaded. You may consider moving to a different host.

100GB of space and 1TB of bandwith costs about $50 for the host, if you are paying alot less than that, then you gotta wonder where the costs are being cut.

Videx
02 Jul 2008, 03:03
Good Luck. They have no clear way of telling who on the server is causing all the load. But one thing's for sure - your users banging on their keyboards trying to get it to work will bring you to the top of the list.

SEOvB
02 Jul 2008, 04:25
The server that you are on is overloaded. You may consider moving to a different host.

100GB of space and 1TB of bandwith costs about $50 for the host, if you are paying alot less than that, then you gotta wonder where the costs are being cut.

I lovez your ArenaJunkies site, visit it quite often!

back to topic, you should switch hosting companies,

Videx
02 Jul 2008, 14:09
I don't think moving to a different host should be the first thing he tries. More like the last.
Keep in touch with tech support and let them know when the load is occurring. Assuming you haven't changed anything recently, let them know that. Assuming there are times you have x users and the load is low, let them know that. Long before you change hosts I'd ask them to move you to a different server.