PDA

View Full Version : New Posting Features - Title Tag Grabber AND Video Embedding by MDawg for VB5


mdawg
26 Jun 2017, 01:45
All New Version 3.0.2

This mod can do two things:

1. It can automatically grab the title of a page you are linking to
2. It can embed video URLs automatically



For example it will turn:

http://www.vbulletin.org

to

vBulletin.org Forum - The Official vBulletin Resource! (http://www.vbulletin.org)

This is working on both the simple and complex style URL BBcodes, and it will ignore existing links if you have specified a custom title.

It can also turn a link like: http://www.youtube.com/watch?v=gxEPV4kolz0 into an embedded video without use of the [video] BB Code.

In addition there is an option to auto embed old links that were previously embedded by the AME 2.x mod for vBulletin 3.x. If you still have [AME] BB Codes in your posts this mod can do its best to embed them like they used to be with AME.

Video Embedding is currently working with Youtube (both short and original URLs) and Vimeo.com videos.

The Mod should auto install, upload files as instructed in Readme (everything goes in the usual place.) Clear the system cache to see the mod work on existing posts.

If you wanted to undo the changes made by this mod simply delete the files/remove the mod/ and clear the cache. This mod does not alter the original posts, only the cached copies.

This is an update by Rhodium (https://www.vbulletin.org/forum/member.php?u=542347) for the mod created by BirdOPrey5 (https://www.vbulletin.org/forum/member.php?u=258922) - thanks to both!

The mod now works without the bugs mentioned in the prior version.

Please "Mark as Installed" if you use this. :)
Donations Always Appreciated. :up:
Consider nominating for MOTM if you like it! ;)

mdawg
26 Jun 2017, 01:46
Reserved.

mdawg
26 Jun 2017, 01:49
Works with vb 5.3.1 without bugs, let us know please.

BirdOPrey5
26 Jun 2017, 11:08
Great, good luck with the mod. :)

May want to consider disabling auto-install, it causes problems for people who want to remove it.

For example- for people who need to remove my mod (if they had the old version installed) first log into the Admin CP of your forum, go to Admin CP -> Products & Hooks -> Manage Products. Leave this screen up and got to step 2.

Step 2 - Use FTP or your host's File Manager, or whatever other means you have for deleting the folder bop5titletags from the /core/packages/ folder on vbulletin.

Step 3, as quickly as possible after completing step 2 go back to Manage Products in your Admin CP and choose Uninstall from the drop down box for Title Tag Grabber and Video Embed by BOP5.

This will remove my mod. At this point, also in the Admin CP, you should go to Admin CP -> Maintenance -> Clear Cache. This will remove all titles and videos previously edited by the mod. Don't worry, after installing the new mod, clear cache again and they will be rebuilt first time they are loaded.

Best of luck.

shimei
26 Jun 2017, 21:26
Great, good luck with the mod. :)

May want to consider disabling auto-install, it causes problems for people who want to remove it.

For example- for people who need to remove my mod (if they had the old version installed) first log into the Admin CP of your forum, go to Admin CP -> Products & Hooks -> Manage Products. Leave this screen up and got to step 2.

Step 2 - Use FTP or your host's File Manager, or whatever other means you have for deleting the folder bop5titletags from the /core/packages/ folder on vbulletin.

Step 3, as quickly as possible after completing step 2 go back to Manage Products in your Admin CP and choose Uninstall from the drop down box for Title Tag Grabber and Video Embed by BOP5.

This will remove my mod. At this point, also in the Admin CP, you should go to Admin CP -> Maintenance -> Clear Cache. This will remove all titles and videos previously edited by the mod. Don't worry, after installing the new mod, clear cache again and they will be rebuilt first time they are loaded.

Best of luck.

I dealt with this already. After having removed the mod and deleting the folder from packages it reappeared as an installed package in admincp.

That auto install works but can be a real hassle! Though I didn't have any problems that I specifically ran into with your mod I installed the new one and do not see any problems thus far with this one either.

People might want to remember to copy your "BBCode Ignore Regex Extension" list before uninstalling though. Luckily I remembered :D

Thanks fellas,
William

mdawg
27 Jun 2017, 00:09
We did eliminate auto re-install on this 3.0.2 version.

public $AutoInstall = 0;

mdawg
27 Jun 2017, 23:10
As far as the BBCode Ignore Regex Extension, I always just left mine as
\[/link]|

maybe you could go over why you inputted so many exceptions, and what exactly they were. Thanks!

shimei
28 Jun 2017, 07:40
As far as the BBCode Ignore Regex Extension, I always just left mine as
\[/link]|

maybe you could go over why you inputted so many exceptions, and what exactly they were. Thanks!

Take for example this iframe:

<iframe src="https://www.w3schools.com"></iframe>

You don't want the url to translate from the mod so you'd exclude the iframe tags in the bbcode ignore....

William

laebshade
10 Nov 2017, 14:57
I'm seeing the script running slow and ultimately causing HTTP 500 errors on certain pages. Excerpt from php5 fpm log:

[10-Nov-2017 14:49:52] [pool www] pid 29142
script_filename = /var/www/html/index.php
[0x00007f0bcfc0f028] curl_exec() /var/www/html/core/vb/vurl/curl.php:342
[0x00007f0bcfc0ee98] execCurl() /var/www/html/core/vb/vurl/curl.php:279
[0x00007f0bcfc0ed38] exec() /var/www/html/core/vb/vurl.php:322
[0x00007f0bcfc0ebf8] exec2() /var/www/html/core/vb/vurl.php:236
[0x00007f0bcfc0eaa8] exec() /var/www/html/core/vb/api/content/link.php:91
[0x00007ffe30f2f200] parsePage() unknown:0
[0x00007f0bcfc0e8d8] call_user_func_array() /var/www/html/core/vb/api/wrapper.php:199
[0x00007ffe30f2f5b0] __call() unknown:0
[0x00007ffe30f2f8e0] parsePage() unknown:0
[0x00007f0bcfc0e710] call_user_func_array() /var/www/html/includes/api/interface/collapsed.php:91
[0x00007f0bcfc0e538] callApi() /var/www/html/core/packages/mdawgtitletagsvb5/api/content/text.php:174
[0x00007ffe30f2fe00] mdawg_title() unknown:0
[0x00007f0bcfc0e3e0] preg_replace_callback() /var/www/html/core/packages/mdawgtitletagsvb5/api/content/text.php:85
[0x00007f0bcfc0e2b8] mdawg_get_titles() /var/www/html/core/packages/mdawgtitletagsvb5/api/content/text.php:50
[0x00007ffe30f30670] getDataForParse() unknown:0
[0x00007f0bcfc0e0c0] call_user_func_array() /var/www/html/core/vb/api/wrapper.php:216
[0x00007ffe30f30a20] __call() unknown:0
[0x00007ffe30f30d50] getDataForParse() unknown:0
[0x00007f0bcfc0def8] call_user_func_array() /var/www/html/includes/api/interface/collapsed.php:91
[0x00007f0bcfc0dcc0] callApi() /var/www/html/includes/vb5/template/nodetext.php:560

The URL in question will not load with this mod enabled and triggers a MySQL "gone away" message email to be sent from vBulletin.

I disabled the script, and the page is able to load successfully.

mdawg
10 Nov 2017, 18:57
We haven't seen any such problems, with this or prior versions of this Mod.

MySQL gone away is typically a server error, often resolved with re-configuration and re-allocation of resources on the server. I myself have this Mod running on four different vb5 (currently 5.3.3) forums, one with heavy traffic, one with medium and two with low, and no problems.

When you say php5, does that mean you are running PhP5? I am running 7.1.11 at present on four of my forums, and 7.1 on the other.

mito22
05 Feb 2018, 12:25
Installed..... for the titles work well...

For the video....

Not.. when I put a video link of youtube.... I'll see the preview... but the video don't start...

Example:

http://www.daidegasforum.com/forum/avvisi-istruzioni-e-faq/problemi-tecnici-segnalazioni-e-avvisi-dallo-staff/10254990-yt-video-test

Eventually can I disable the autoembed for youtube and hold the autorename for the links?

mdawg
08 Feb 2018, 18:24
Hi mito22, not sure why that is happening for you. YouTube videos are embedding and playing just fine in each of the four forums where I have this Mod installed.