PDA

View Full Version : Login AutoFocus


TECK
13 Sep 2002, 02:28
This is more like a snippet, then a code hack... :)
But I love it because I use it everywhere I need to put a focus on a script field.
What this mini hack do? It automatically focus a field you designate, so it's saving you (or your users) an extra click.
I personally use it when I login onto my Admin CP, while posting a new thread, new reply... well you get the idea.

In the install file, I included the autofocus to Admin CP.

ESTIMATED INSTALL TIME: 30 seconds
REQUESTED BY: (nobody)
TESTED IN VERSION: 2.2.7

To download the latest version of this hack, click below:

TECK
13 Sep 2002, 02:28
Ahhh well, a screenshot to... :)

Vile
13 Sep 2002, 02:47
Cool, helps us save some time:)

Thanks.

Bloodfist
13 Sep 2002, 02:47
Wow this might be useful. What do people thing about this. I might install this ..

ZiRu$
13 Sep 2002, 02:59
Damn....i just dont understand what it does

TECK
13 Sep 2002, 03:03
ZiRu$, when you go login onto your admin CP, you see the login fields? well in order to type your nick you have to click on the field with the mouse.
the hack does it for you, it focus the field so you don't have to click onto it... only to type directly, your nick...

The Ghost
13 Sep 2002, 03:04
thx for your work, nice addition!

*installs*

g-force2k2
13 Sep 2002, 03:04
Zirus i believe that it automatically places the cursor where you want it to appear right off the back... at least it seems that way... but i could be wrong :p regards... thanks for sharing TECK... maybe it'll be useful to me in the future ;)

g-force2k2

Unknown553
13 Sep 2002, 03:06
It automatically inserts the cursor into the username field on startup. Has the same effect of the Tab button.

TECK
13 Sep 2002, 03:08
ty g-force... every time you start a new thread or reply, you have to click on the title field or message to answer. this hack will do it for you so you save a click. users will love that, especially the ones who use alot the quick reply box. :)
you just start typing while you view the post.. you know for sure it will be already included in the box, so there is no need to scroll up and down to read more...

TECK
13 Sep 2002, 03:09
Originally posted by Unknown553
Has the same effect of the Tab button. not really. if you are on a normal page and press Tab it will bring you to the first hotlink in your page, unless you have a tab index hidden there...

LOD-squa
13 Sep 2002, 03:43
Installed

joeboo
13 Sep 2002, 04:31
i guess it can be useful, but i wont use it :)

blackice912
13 Sep 2002, 05:04
Nice nice, this will be very useful for my pages!

/me installs

Erwin
13 Sep 2002, 05:11
Nice one. :) Good to see that the veteran hackers haven't abandoned 2.2.7 yet in anticipation of vB 3... ;)

Neo
13 Sep 2002, 05:21
LOL Nice hack :)

JaZz0r
13 Sep 2002, 05:35
Very useful!

/me clicks install :)

TECK
13 Sep 2002, 07:40
Originally posted by Neo
LOL Nice hack :) heh.. is more like a "wannabe" hack... :)
only one line of code. :lick:

NuclioN
13 Sep 2002, 11:37
How to put this in this quick reply?

<input type="text" class="bginput" name="title" value="$title" size="40" maxlength="85" tabindex="1">
<SELECT name=iconid> <OPTION selected value=0>No icon</OPTION> <OPTION value=1>text</OPTION>
<OPTION value=2>arrows</OPTION> <OPTION value=3>idea</OPTION>
<OPTION value=4>Alert!</OPTION> <OPTION value=5>Questins</OPTION>
<OPTION value=6>DNF</OPTION> <OPTION value=7>Smile</OPTION>
<OPTION value=8>mad</OPTION> <OPTION value=9>:(</OPTION>
<OPTION value=10>smile-32</OPTION> <OPTION value=11>shuffle</OPTION> <OPTION value=12>wink</OPTION>
<OPTION value=13>Down</OPTION> <OPTION value=14>Up</OPTION></SELECT>
<input type="submit" class="bginput" value="Send" accesskey="s" tabindex="3"></normalfont>
<br><input type="checkbox" name="signature" value="yes" $signaturechecked checked><smallfont> <b>Show Signature:</b> include your profile signature. Only registered users may have signatures.
</smallfont></td>

TECK
13 Sep 2002, 11:39
did you read the note in the file? at the bottom?

NuclioN
13 Sep 2002, 12:16
yes but i don't know were to put the code. :(

Chris M
13 Sep 2002, 15:55
Great hack:)

*installs*

Satan

NuclioN
13 Sep 2002, 16:15
There are not many places to use this code, so if you don't mind Teck would you make a few replacement-codes? I really don't know how to do this, i'm not a vb hacker u see. ;)

ZiRu$
13 Sep 2002, 16:32
oh cool in that case i'll install it :)

good work

Dean C
13 Sep 2002, 18:45
this is cool :D

- Mist

NTLDR
13 Sep 2002, 20:25
Nice idea, personally I hate auto-focusing fields, they allways seem to change the focus when I'm trying else where ;)

Bison
29 Nov 2002, 22:34
[Cool Tool]

AIRobo Form [Freeware]

http://www.roboform.com

Boofo
07 Dec 2002, 12:53
Originally posted by Rolodex
[Cool Tool]

AIRobo Form [Freeware]

http://www.roboform.com

I would die without Roboform. The newer versions now have encrypted passwords. The most used too I have. :)

Bison
07 Dec 2002, 16:49
I don't know why anyone would not use this tool myself!

If you go to a lot of sites that require you to login, then this is the tool you neeed ... you don't need to auto-focus on nothin. It fills in you data "AND" submits the form for you!

And you can configure this app to fill in all types of form designed blocks (Pro version, for a nominal fee).

Heck, I advertise their site on my intranet forum pages!

Once you get the hang of this tool, you will never browse the internet without it!

Boofo
07 Dec 2002, 18:00
Rolodex, how do I keep it from popping up when I am in the vBulletin Option Menu? It pops up there all the time and if I tell it not at this site, then it won't pop up for the Admin Login, anymore. Any way around that? (I have the Pro version and it is worth every penny. :))

Bison
07 Dec 2002, 21:56
whaen you come to a page that it pops up and you don't want to insert anything ... click "Never" ... the downside to this is that from now on, you have to right click on the site pages you want to enter your login info, and select the login name you want it to fill in the data.

I know they are trying to fix this at the moment but this is the temporary fix for now! ;)

Boofo
07 Dec 2002, 22:08
I tried doing it that way for the vbulletin options once and it was too much trouble to have to right click the site all of the time when I was used to it coming up automatically. I'll just put up with it for now, I guess. :) Great program though! :) They just released 5.02.

Gutspiller
12 Jul 2003, 06:15
I'm having trouble getting this to work with the reply. I got it to work in the field for a new thread since that should be auto focused in the title/subject line, but for a reply I can't seem to get it to auto focus on the actual message area.

Can somebody please help me get the message area to be focused?

Thanks for any help you can provide.