PDA

View Full Version : Support Forum Helper Hack v1.1


g-force2k2
30 Sep 2002, 01:45
Download the latest version (v1.1)[ Here ] (http://www.vbulletin.org/forum/attachment.php?s=&postid=304696)

As requested [ Here ] (http://www.vbulletin.org/forum/showthread.php?s=&threadid=43861) by z3comp...

Well here's my first hack for vb2.2.8 :p thought you'd never see me again right? ;) (joking :p)

Instructions in the Installation.php file attached below... open in a text editor ;)

What does this hack do?
// +++++++++++++++++++++
* Allows you to specify a help forum in which users can decipher which threads have been helped and vice-versa
* Allows for specifically Administrators, Smods, Moderators, and the user that created the thread to confirm that help has been given
* Customizeable Prefixes (vbulletin options)
* Option to close thread upon help being recieved!

What to do?
// +++++++++++++++++++++
Queries to Run (5) **
File Modification (6)
forumdisplay.php (2)
newthread.php (1)
postings.php (1)
showthread.php (2)
Template Edits (2)
Templates to Add (3)
** runs no extra queries

This hack has been tested on vbulletin 2.2.7 & 2.2.8
If you like this hack i would be greatful if you click [ Install ] (http://www.vbulletin.org/forum/misc.php?s=&action=install&threadid=44109) and gave some feedback about difficulties and what not thanks in advance!

Screenshots Below...

g-force2k2

g-force2k2
30 Sep 2002, 01:47
Screenshot of the forumdisplay ;)

Remember to configure your forumid...

g-force2k2

g-force2k2
30 Sep 2002, 01:48
Screenshot of the showthread...

Instructions included if you want to change the link to your own button (yeah i know the link looks ugly :p)

g-force2k2

g-force2k2
30 Sep 2002, 01:49
Finally the admincp look...

Notice the options are under the vbulletin options under the forumdisplay options...

g-force2k2

snyx
30 Sep 2002, 02:00
interesting.. would work well in my help/bugs forum

Vile
30 Sep 2002, 02:01
Yet another great hack by you :)
Keep up the good work, I'll be installing this one :)

Neo
30 Sep 2002, 02:25
Cool idea. To bad you didnt leave :*(

(j/k) ;)

Velocd
30 Sep 2002, 04:48
I'm still alive as well, just moving around silently in the shadows waiting for the perfect opportunity to attack and *WHABAM*, take over the forums...

....wait, you weren't suppose to hear that.
/me falls over

Anyways, nice hack as always with most of your hacks G-force. If I ever make a tech-support forum, I'll think about this. ;)

Goldknight
30 Sep 2002, 05:49
You re baaacccckkk and alive! but snobby =D Excellent hack as usual

/me install!

chitown
30 Sep 2002, 06:30
i have a ?, it says there are 2 template edits but in the installation instructions it goes directly to Template Modification (2)
// +++++++++++++++++++++
open showthread template (2)

did i miss something?

Logician
30 Sep 2002, 08:27
Another great hack by you Pal! It was pending in my long "waiting-to-code" hack list too. Thanks for saving me from commiting time to this hack! ;)

g-force2k2
30 Sep 2002, 11:33
chitown: template modification = template edit

runs along the same lines but i guess i should watch my comparison language ;)

thanks synx and Knightmare :)
lol @ Neo and Velocd...
good to see you too Goldknight... i have to catch you on AIM sometime :p

Logician glad to be of help anytime ;) hopefully i'll be back to watching the request forum...

regards...

g-force2k2

Xenon
30 Sep 2002, 11:36
i hope so to pal ;)

good idea really, perhaps they could install it here ;)

chitown
30 Sep 2002, 11:42
can you get this to work on multiple forums, using a space or a comma in the admin cp?

g-force2k2
30 Sep 2002, 11:51
nope its strictly one forum... but i will make the addition later today... i was thinking of making the hack default like this... but i wasn't sure if it was needed... but i can do that ;) i'll do it when i get home from college :p

g-force2k2

ZiRu$
30 Sep 2002, 12:52
that is a dope idea dawg...but i have no help forum :)

and no plans of having one

Dean C
30 Sep 2002, 18:01
this could be very useful... good work as always g-force...

my hack rating:

Rating: 7/10

- miSt

N9ne
30 Sep 2002, 19:14
AWESOME! My rating: 11/10! I have a support forum, for people with questions etc. and problems, or have a request. This is a cool little addon; question: how many queries does it add and on which pages?

Xenon
30 Sep 2002, 19:42
i have had a look and it doesn't add any queries to pages.

just one extra querie is neede to mark a thread helped ;)

N9ne
30 Sep 2002, 19:47
That's great then, will install ;) Thanks once again g-force, for yet another inventive and useful bug-less hack!

Tailfeathers
01 Oct 2002, 02:26
I will definitely install this when I can do it for more than one forum (I have 10 :p).

Very nice!! :)

Mike11212
01 Oct 2002, 07:35
im confused. I set the forum in the control panel but it still doesnt work. Can someone help :(

Logician
01 Oct 2002, 09:09
Originally posted by Xenon
good idea really, perhaps they could install it here ;)
I agree.. It would be a great addition for Request forum here in vb.org.. Maybe you can persuade Firefly later when is more available.. ;)

Xenon
01 Oct 2002, 10:36
i'll do, when the next version is out :)

Mike11212
01 Oct 2002, 13:18
Anyone know what I have done wrong?

Xenon
01 Oct 2002, 16:46
you should be more precious...

have ya uploaded the modified files correctly?
recheck em

g-force2k2
01 Oct 2002, 20:05
Okay modified attachment below...

Forum Support Helper Hack v1.1 ;)

New Feature allows for XX amount of forums to be used as you wish ;)

If you want to upgrade from v1.0 simpy replace the coding from the original versions with the new codes!

Only changes occured in:
* forumdisplay.php
* posting.php
* showthread.php (step 2)

just seperate each forumid with a comma to get the desired effect :p

just replace the old codes with the new three codes and you're finished ;) Enjoy...

regards...

g-force2k2

Tailfeathers
01 Oct 2002, 20:42
My board is dedicated to helping bird owners, so this hack is so perfect. Thank you!!

N9ne
01 Oct 2002, 20:44
It's funny how g-force2k2 releases a v2 or v1.1 a day after the release of the hack :p

Most other hacks wait months to release v2s :p Keep it up g-force2k2, you're a great hacker :)

Xenon
01 Oct 2002, 20:52
Originally posted by Tha Rock
It's funny how g-force2k2 releases a v2 or v1.1 a day after the release of the hack :p

isn't this the normal behaviour? ^^
i think it's just a guardian club behaviour ;)

g-force i've posted a internal request and told the admins they should look here ;)

g-force2k2
01 Oct 2002, 20:54
thanks Xenon ;)

Originally posted by Xenon
isn't this the normal behaviour? ^^
i think it's just a guardian club behaviour ;)

very true :)

g-force2k2

matthepepe
01 Oct 2002, 21:26
You have an error in your SQL syntax near 'INSERT INTO setting (settingid,settinggroupid,title,varname,value,description,op' at line 1

that is the error im getting when i try to run the queries

matthepepe
01 Oct 2002, 21:29
nevermind i got it.

Tailfeathers
01 Oct 2002, 21:30
Installed. :D

Suggestions:
1) If a user replies to thread that has been asnwered, allow them to check something that says "This is a question" so that the post goes back to being unanswered (and so that experts will check it again :glasses: )
2) Allow the same people who can mark threads as answered to mark answered threads as unanswered (I didn't find an option to do this).

Great job! :D

Chen
02 Oct 2002, 14:11
Very very nice, I think this would be perfect for some of the forums here. Good job, will install it as soon as I can. :)

Dean C
02 Oct 2002, 16:39
*smiles*

- miSt

Tim Wheatley
03 Oct 2002, 19:15
I have a problem, I've checked the installation twice to be sure:

It's not working in the showthread at all, and does not show there.

It only shows in the forumdisplay when the thread is a sticky one.

--

I also have the 'download forum' hack installed (which uses similar code I noticed).

Tim Wheatley
03 Oct 2002, 20:40
And, when a thread is closed, it says the thread has been helped within showthread... lol Anyone?? ;)

Here's a link to my support forums which are set:
http://forum.racesimcentral.com/forumdisplay.php?s=&forumid=87
http://forum.racesimcentral.com/forumdisplay.php?s=&forumid=30

Here's a link to a download forum, which uses similar code (in similar areas):
http://forum.racesimcentral.com/forumdisplay.php?s=&forumid=67

Here's the download forum hack which I think is conflicting:
http://www.vbulletin.org/forum/showthread.php?s=&threadid=43255

marocnl
03 Oct 2002, 22:16
Hi!

Installing! :banana:

g-force2k2
04 Oct 2002, 02:27
Tim not really sure... looked at your coding didn't see any clashes... pm me your forumdisplay.php and i'll take a look for you ;) regards...

g-force22

marocnl
04 Oct 2002, 15:25
Parse error: parse error, expecting `']''

in showthread.php i got this error............anybody any idea?

It works great, just this issue.

marocnl
04 Oct 2002, 15:34
FIXED!

No, i'm not just bumping this great hack :D

Tim Wheatley
04 Oct 2002, 18:47
Originally posted by g-force2k2
Tim not really sure... looked at your coding didn't see any clashes... pm me your forumdisplay.php and i'll take a look for you ;) regards...

g-force22

I'll send showthread too because it's not working right in there too... Thank you. :)

squawell
05 Oct 2002, 10:11
g-force22 see attach file that is my problem...

i download ur new install file...

and another problem i already install ""cumston prefix"" this hack

after i installed urs and it cannt work...so can u fix that??

Matt
05 Oct 2002, 20:45
How do I make it so that threads that are stuck in the forum don't have this other sticky please?

Tim Wheatley
06 Oct 2002, 13:41
Originally posted by Tim Wheatley


I'll send showthread too because it's not working right in there too... Thank you. :)

I see you're away at the moment g-force2k2, I hope all is ok...

You fixed my forumdisplay problem, but it still does not work in showthread. It does not show the links where I can make the thread answered.

I sent you a PM, please let me know if you need me to send showthread.php.

Many Thanks!

Tim

g-force2k2
08 Oct 2002, 21:08
yeah sorry im didn't realize you were having an issue with the showthread.php file i sent you the fixed file... let me know what happens.. (hopefully i attached the file) sorry about the misunderstanding... regards...

g-force2k2

Tim Wheatley
09 Oct 2002, 19:33
It didn't attach unfortunately. :D

Could you be so kind to resend?

Thank you. :)

Graphics
27 Dec 2002, 20:46
Looks like good stuff, I'll install it tomorrow morning as I'm too tired right now... :p

Graphics
29 Dec 2002, 13:22
OK I installed it, but none of the stuff shows. In the query I put forumid '6,7'. (Without quotes) Should I have put '6 , 7'?

NuclioN
29 Dec 2002, 16:36
I wonder how Tim could place images before the postinginfo, how did you do this Tim (or someone else)?

The images don't show up here in showthread either.

attic
28 Jan 2003, 19:36
@ Nuclion:

Had the same problem.

I just copied the helpbutton template directly in the showthread template. Now it does show up!

Regards,

Hp

CSchulle
25 Apr 2003, 21:54
Thx a very fine hack.

Run fantastical on my 2.3.0g ;)

Gruß
CS

Sufian
03 May 2003, 01:16
I'm having some trouble getting those sql queries to work. I get a syntax error message for each:

SQL-query : [Edit]

INSERT INTO setting (settingid,settinggroupid,title,varname,value,description,optioncode,displayorde r) VALUES (NULL,9,\'Help Forum\',\'HELPforum\',\'1\',\'The forumid of the forum that you want the Forum Help Option to avialable in. (to make available for multiple forums simply seperate each forumid with a comma!)\',\'\',\'15\')

MySQL said:

You have an error in your SQL syntax near '\'Help Forum\',\'HELPforum\',\'2\',\'The forumid of the forum that you want the ' at line 1


SQL-query : [Edit]

INSERT INTO setting (settingid,settinggroupid,title,varname,value,description,optioncode,displayorde r) VALUES (NULL,9,\'User Question Answered\',\'HELPdone\',\'<i>[Answered]</i>&nbsp;\',\'The name of the prefix for thread where the user has been helped!\',\'\',\'16\')

MySQL said:

You have an error in your SQL syntax near '\'User Question Answered\',\'HELPdone\',\'<i>[Answered]</i>&nbsp;\',\'The name o' at line 1

SQL-query : [Edit]

INSERT INTO setting (settingid,settinggroupid,title,varname,value,description,optioncode,displayorde r) VALUES (NULL,9,\'User Question Unanswered\',\'HELPundone\',\'<i>[Un-Answered]</i>&nbsp;\',\'The name of the prefix for the thread where the user is awaiting help!\',\'\',\'17\')

MySQL said:

You have an error in your SQL syntax near '\'User Question Unanswered\',\'HELPundone\',\'<i>[Un-Answered]</i>&nbsp;\',\'The' at line 1


SQL-query : [Edit]

INSERT INTO setting (settingid,settinggroupid,title,varname,value,description,optioncode,displayorde r) VALUES (NULL,9,\'Help Thread Status\',\'HELPopen\',\'0\',\'Close that particular thread once help is provided?\',\'yesno\',\'18\')

MySQL said:

You have an error in your SQL syntax near '\'Help Thread Status\',\'HELPopen\',\'0\',\'Close that particular thread once he' at line 1


SQL-query : [Edit]

ALTER TABLE thread ADD helpoption smallint(6) NOT NULL DEFAULT \'0\'

MySQL said:

You have an error in your SQL syntax near '\'0\'' at line 1


Any help would be appreciated. I'm new when it comes to mysql so I don't really know what to do.

Hostc
26 May 2003, 20:05
Can't find the code



<td width="100%"><smallfont color="#EEEEFF" class="thtcolor"><b>Thread</b></smallfont></td>

Or


<td width="100%"><smallfont color="#EEEEFF"><b>$timezone</b></smallfont></td>


:(

ap0c
26 May 2003, 23:48
Today at 04:05 PM Hostc said this in Post #55 (http://www.vbulletin.org/forum/showthread.php?postid=400247#post400247)
Can't find the code



<td width="100%"><smallfont color="#EEEEFF" class="thtcolor"><b>Thread</b></smallfont></td>

Or


<td width="100%"><smallfont color="#EEEEFF"><b>$timezone</b></smallfont></td>


:(

search for $timezone and Thread</b> and it will turn up..


kind of glad people bumped this thread up,installed and working fine

xs1
27 May 2003, 13:01
INSERT INTO setting (settingid,settinggroupid,title,varname,value,description,optioncode,displayorde r) VALUES (NULL,9,'Help Forum','HELPforum','1','The forumid of the forum that you want the Forum Help Option to avialable in. (to make available for multiple forums simply seperate each forumid with a comma!)','','15')
INSERT INTO setting (settingid,settinggroupid,title,varname,value,description,optioncode,displayorde r) VALUES (NULL,9,'User Question Answered','HELPdone','<i>[Answered]</i>&nbsp;','The name of the prefix for thread where the user has been helped!','','16')
INSERT INTO setting (settingid,settinggroupid,title,varname,value,description,optioncode,displayorde r) VALUES (NULL,9,'User Question Unanswered','HELPundone','<i>[Un-Answered]</i>&nbsp;','The name of the prefix for the thread where the user is awaiting help!','','17')
INSERT INTO setting (settingid,settinggroupid,title,varname,value,description,optioncode,displayorde r) VALUES (NULL,9,'Help Thread Status','HELPopen','0','Close that particular thread once help is provided?','yesno','18')
ALTER TABLE thread ADD helpoption smallint(6) NOT NULL DEFAULT '0'


got this error when i queried the above

Error

SQL-query :

INSERT INTO setting( settingid, settinggroupid, title, varname, value, description, optioncode, displayorder )
VALUES (

NULL , 9, 'Help Forum', 'HELPforum', '1', 'The forumid of the forum that you want the Forum Help Option to avialable in. (to make available for multiple forums simply seperate each forumid with a comma!)', '', '15'
)
INSERT INTO setting( settingid, settinggroupid, title, varname, value, description, optioncode, displayorder )
VALUES (
NULL , 9, 'User Question Answered', 'HELPdone', '<i>[Answered]</i>&nbsp;', 'The name of the prefix for thread where the user has been helped!', '', '16'
)
INSERT INTO setting( settingid, settinggroupid, title, varname, value, description, optioncode, displayorder )
VALUES (
NULL , 9, 'User Question Unanswered', 'HELPundone', '<i>[Un-Answered]</i>&nbsp;', 'The name of the prefix for the thread where the user is awaiting help!', '', '17'
)
INSERT INTO setting( settingid, settinggroupid, title, varname, value, description, optioncode, displayorder )
VALUES (
NULL , 9, 'Help Thread Status', 'HELPopen', '0', 'Close that particular thread once help is provided?', 'yesno', '18'
)
ALTER TABLE thread ADD helpoption smallint( 6 ) NOT NULL DEFAULT '0'

MySQL said:


You have an error in your SQL syntax. Check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near 'INSERT INTO setting( settingid, settinggroupid, title, varname

xs1
02 Jun 2003, 08:07
installed somehow......but i dont find any options there :(

WEForums
02 Jun 2003, 08:30
Hmm... try creating it in your /admin/setting.php file. Run it in your browser and do the following steps:

Forum Display Options > click [add setting]
Title: Help Forum
Variable Name: HELPforum
Value 16
Description: The forumid of the forum that you want the Forum Help Option to avialable in. (to make available for multiple forums simply separate each forumid with a comma!)
Code to generate option:
Display Order: 15

----------------------------------------------------------------------

Forum Display Options > click [add setting]
Title: User Question Answered
Variable Name: HELPdone
Value: [Answered]
Description: The name of the prefix for thread where the user has been helped! (You may use HTML.)
Code to generate option:
Display Order: 16

---------------------------------------------------------------------

Forum Display Options > click [add setting]
Title: User Question Unanswered
Variable Name: HELPundone
Value: [Un-Answered]
Description: The name of the prefix for the thread where the user is awaiting help! (You may use HTML.)
Code to generate option:
Display Order: 17

-----------------------------------------------------------------------------

Forum Display Options > click [add setting]
Title: Help Thread Status
Variable Name: HELPopen
Value: 0
Description: Close that particular thread once help is provided?
Code to generate option: yesno
Display Order: 18

-----------------------------------------------------------

That should do it for you. They'll be in the vBulletin Options page.

xs1
02 Jun 2003, 11:57
wowowo really it worked now on the test forum....but a question if i need to intall on my orginal forum can i follow the same procudure or run mysql queries manually ?

WEForums
02 Jun 2003, 12:26
I would do whatever steps you did on the test forum since it worked. If it works once, it should work twice.

Matt
07 Aug 2003, 03:25
10-05-02 at 09:45 PM Matt said this in Post #45 (http://www.vbulletin.org/forum/showthread.php?postid=306491#post306491)
How do I make it so that threads that are stuck in the forum don't have this other sticky please?

Anyone?

DaQuixlet
07 Aug 2003, 22:28
How do you run a query?

Kane Da Don
04 Nov 2003, 10:42
i love this hack but i was wondering if any one could help me out on telling me wat i need to do so i can add more options to it like a drop down menu and more selection instead of the "answered" and "unanswered" ones like "repeated question" , "More Help" something like that

wolfman
16 Jan 2004, 21:25
any plans for a vb3 version of this?

g-force2k2
17 Jan 2004, 00:11
Me! make sure that you did not block out the line afterwards.

$DB_site->insert_id();

If not post the code around my code and I will see what I can do.

Wolfman I will work on a port to vb3.

Cheers,
g-force2k2

rodrigoke
18 Mar 2004, 13:39
$helpoption = iif($foruminfo[forumid] == $HELPforum,'0','');

shouldn't this be
$helpoption = iif($foruminfo[forumid] == $HELPforum,'0','1');
to set if the thread is specified?

anyway i can't make it to work...
it doesn't show up...
i'll have a look later

rodrigoke
18 Mar 2004, 14:00
the vars
$HELPforum
$HELPundone
$HELPdone
(which come from the db table setting)

aren't available in forumdisplay.php
that's why the prefix isn't shown....
the rest works


how can we make them available?

rodrigoke
18 Mar 2004, 14:21
ok you have to go to the control panel and save your vbulletin options :)
that way the new setting is loaded :)

rodrigoke
18 Mar 2004, 14:39
one last thing:
Note: If you want to add an image (button) instead of the word link simply replace '[ Thread Helped ]' with:
<a href='{imagesfolder}/image_name_here.gif' border='0' alt='Thread has been helped!'>
Replace 'image_name_here' with the image file name and place the image in your images folder!

the "<a href" needs to be an "<img" tag

<img src="{imagesfolder}/image_name_here.gif" border="0" alt="Thread has been helped!">

JGM007
29 Jun 2004, 16:21
Wolfman I will work on a port to vb3.

g-force2k2


Hi g-force2k2,
I was currious if you were still thinking about porting this to VB3? I am working to move my community over, and I really liked having this hack in VB2 in my help forum, and I would like to use it in VB3 because I think it is that good of a hack :-)

Thanks!

-JGM

Eagle Creek
28 Feb 2005, 23:22
Hi g-force2k2,
I was currious if you were still thinking about porting this to VB3? I am working to move my community over, and I really liked having this hack in VB2 in my help forum, and I would like to use it in VB3 because I think it is that good of a hack :-)

Thanks!

-JGM
This hack is great but is there a version for vB 3.0.7?

And can you replace the text by icons?

Alphawolf83
21 Oct 2005, 22:05
This hack is great but is there a version for vB 3.0.7?

And can you replace the text by icons?
*push* Is there any "conversion" of this hack for the 3.0.x yet?