PDA

View Full Version : Better IP Trace Hack... Easy install


ranger2kxlt
11 Jan 2003, 07:03
This hack is a better version of a hack created by drkFusion. This one does not add any queries and uses a third party site to do the tracing for you. Everything is done through the whosonline. Im not a huge php coder so if anyone would like to add onto this my feelings will not be hurt.

As per request... it has been added to a txt file to be dled. Enjoy :nervous: I have also added the hack that was later added in this thread adding this hack to posts. :banana:

SCREEN SHOTS:
Picture of Map and Details (IP Blurred) (http://www.thunderbirdnest.com/pictures/iphack.gif)
Picture of Whos Online Area (http://www.thunderbirdnest.com/pictures/iphack2.gif)
Picture of Whos Online Area 1 (http://www.thunderbirdnest.com/pictures/iphack-whoson.jpg)

Edit: For some god awful reason you cannot download the txt file by clicking it, but you can right click and click save target as... not sure why. Maybe just me.

Vivi Ornitier
11 Jan 2003, 07:10
NICE

Graphics
11 Jan 2003, 08:12
do you need to insttall another hack first ???
or can this b instaled on a new install ??

ranger2kxlt
11 Jan 2003, 08:50
no need for any other hack, this is a stand-alone

crocket
11 Jan 2003, 09:09
Very nice hack thank you :D

assassingod
11 Jan 2003, 09:54
Sweeeeeeeet:D

Will install

Graphics
11 Jan 2003, 11:05
thx *INSTALL*

Floris
11 Jan 2003, 13:03
Please do Not post code like this, put it in a seperate .zip file or something and attach it please.

Roody
11 Jan 2003, 13:07
I assume this function can be used by anyone with permission to view IP's?

Chris M
11 Jan 2003, 13:29
And this can be done for anyone anywhere in the world?

Satan

Roody
11 Jan 2003, 13:45
Originally posted by hellsatan
And this can be done for anyone anywhere in the world?

Satan

I just installed it on my forums Hellsatan and was able to trace people over in England so I would assume so.

Chruser
11 Jan 2003, 14:43
A splendid hack, I'd say! *installs*
:banana:

Moyses
11 Jan 2003, 15:14
wow! thank you!
:D

ranger2kxlt
11 Jan 2003, 15:21
Originally posted by Roody
I assume this function can be used by anyone with permission to view IP's?

Yes this is correct

DrkFusion
11 Jan 2003, 15:38
Very Nice hack ranger.

partang2
11 Jan 2003, 16:11
Thanks!!

'Clicks install*

ranger2kxlt
11 Jan 2003, 16:56
appericate the comments, if you can improve this please feel free!

Auero
11 Jan 2003, 17:40
Nice hack, and good reviews for it too :). I'll give it a whirl :p

Boofo
11 Jan 2003, 17:46
Excellent hack. It showed my address which I had never seen exact like that before. Now I'll always be able to find my way home. ;)

PSI|Dr-X
11 Jan 2003, 18:13
Hey can you make an addon that only admins see locate :)

Boofo
11 Jan 2003, 18:15
Originally posted by PSI|Dr-X
Hey can you make an addon that only admins see locate :)

Modify your usergroup settings and turn it off for everyone except usergroup 6. :)

XIanX
11 Jan 2003, 18:35
I eidted this a bit to make it also work within threads when you click the "IP: Logged" link.

Open the template threads_displayip

Replace the entire contents of that template with:The IP Address is: $postinfo[ipaddress]. The host name is: $postinfo[hostaddress]. If you would like more information on this IP Address click <a href="http://www.networldmap.com/TryIt.htm?GetLocation&Template=demo.htm&ipaddress=$postinfo[ipaddress]" target="_blank">here</a>. Or, click <a href="showthread.php?s=$session[sessionhash]&threadid=$threadid">here</a> to return to the thread.

Velocd
11 Jan 2003, 18:51
Awesome hack, defiantly will help with analyzing re-registered banned members, etc.

I recommend adding this [locate] option in the AdminCp -> member listing page, as it would be quite useful.

;)

Dean C
11 Jan 2003, 19:15
Looks nice buddy but please put this hack in a textfile :)

At the moment unregistered users can see how to install this hack :p

- miSt

Boofo
11 Jan 2003, 19:16
Is there a way to have it return to the post you clicked on it from?

Kars10
11 Jan 2003, 19:45
Cool Hack!!
/me klicks install.... :)

Icheb
11 Jan 2003, 21:32
Just add the IP-address after http://www.networldmap.com/TryIt.htm?GetLocation&Template=demo.htm&ipaddress= , then it would be a plain template hack. I don't understand why you want to make changes to online.php .

DrkFusion
11 Jan 2003, 22:46
Seems not to be able to find addresses around in Ontario, Canada :(
The new/custom version I made of my hack had listingss, so it was easier.

Suggestion:
If you get a "not able to find at this moment" message (not exactly like that) submit the ip to there site, it will then add the city to there database so then after maybe 24-48 hours you can locate it.

*i think*
Looks :cool:, nive job, very simple to install.

Velocd
11 Jan 2003, 23:16
Originally posted by Icheb
Just add the IP-address after http://www.networldmap.com/TryIt.htm?GetLocation&Template=demo.htm&ipaddress= , then it would be a plain template hack. I don't understand why you want to make changes to online.php .

True, but his method will show the host derived from the IP.

For this IP tracer service, it appears everywhere out of the U.S. gives an unspecific map location of where the user might be. The only occurences when I recieved a "not able to find at this moment" message was when tracing a Google-bot. Also, sometimes when the user is on a Proxy, usually if they have AOl, it will block out some of the fields.

Overall good hack, the zoomed in map is great. ;)

DrkFusion
11 Jan 2003, 23:34
"not able to find at this moment" was the message I made up to substitute for the actual message as I was lazy to go check again :p

But exactly what I was sayng it seems all ips that you try to locate that are out of the U.S do not work.

Ahwell good for me :p 80% of the boards I go to USians run it, I am canadian :pirate:

ranger2kxlt
12 Jan 2003, 03:30
i had one canadian on my board, prbly you, drkfusion, hehe...but did show up

XIanX
12 Jan 2003, 05:49
If you would like to add this hack to the "IP Addresses" page in the Admin CP, do the following:

FIND in admin/user.php: echo "<li>$ip[ipaddress] (".gethostbyaddr($ip[ipaddress]).") ".makelinkcode("find more users for this ip","user.php?s=$session[sessionhash]&action=doips&ipaddress=$ip[ipaddress]")."</li>\n";

REPLACE WITH: echo "<li>$ip[ipaddress] (".gethostbyaddr($ip[ipaddress]).") ".makelinkcode("find more users for this ip","user.php?s=$session[sessionhash]&action=doips&ipaddress=$ip[ipaddress]")."</li>\n";
echo " - <a href=http://www.networldmap.com/TryIt.htm?GetLocation&Template=demo.htm&ipaddress=$ip[ipaddress] target=_blank class=lc>[locate]</a>";

Boofo
12 Jan 2003, 07:08
Great addition, thanks! But next time it might be easier to say which file that is supposed to be changed in. ;)

XIanX
13 Jan 2003, 03:07
Originally posted by Boofo
Great addition, thanks! But next time it might be easier to say which file that is supposed to be changed in. ;) LOL, I knew I forgot something.

I think I'm doing pretty good considering I know absolutly no PHP. BTW, the file is user.php in the adminCP and I have edited my previous post. :chinese:

Boofo
13 Jan 2003, 03:38
You are doing better than I did when I first started (and better than I do on most days even now). :) Thanks for the add-ons. ;)

Boofo
13 Jan 2003, 03:41
Originally posted by ranger2kxlt
i had one canadian on my board, prbly you, drkfusion, hehe...but did show up

That wasn't Drk, his doesn't show up yet. :)

ranger2kxlt
13 Jan 2003, 04:04
Ill admit it, this is my first hack. *runs and hides*

Boofo
13 Jan 2003, 04:11
Well, you did better on your first hack than a lot of us do on any hack. :)

madhouse
13 Jan 2003, 12:16
Just out of curiosity I tried just using the html w/out the php and it does work without.

I even had others to see who were admins and they get the same results...

So basically I am asking what was the need for the additional lines to the PHP files?

Icheb
13 Jan 2003, 12:52
There is no need. The site which locates the user only needs the IP, so you can forget the changes in the file.

madhouse
13 Jan 2003, 13:33
I know there was no need I was wanting to know the purpose of why the changes to the PHP file... :)

ranger2kxlt
13 Jan 2003, 13:47
If we did not add the php, the host address was sent to the site instead of the ipaddress. (thru the whosonline part anyway). Adding the php allowed for the host address to be displayed while allowing for the ipaddress to be passed.

madhouse
13 Jan 2003, 13:51
Not true for me, I stil was able to see the ip info for who ever was online with no problems.

Boofo
13 Jan 2003, 16:52
That's right, you are able to see the "IP" address on who's online, not the Host's address. :) With the php addition, you see the host's address (the IP address resolved) and the IP is passed. ;)

Cyberhouse
14 Jan 2003, 06:35
Very nice hack :)

Installs ;)

Erwin
15 Jan 2003, 11:39
Cool. I can do the same with just a template mod, using the URL you provided. Thanks. :)

Erwin
15 Jan 2003, 11:49
To achieve a similar result without hacking, just do this:

Replace the template "threads_displayip" with this content:


The IP Address is: $postinfo[ipaddress]. The host name is: $postinfo[hostaddress]. Please click <a href="showthread.php?s=$session[sessionhash]&threadid=$threadid">here</a> to return to the thread.<br><br><b><a href="http://www.networldmap.com/TryIt.htm?GetLocation&Template=demo.htm&ipaddress=$postinfo[ipaddress]">Click here to get LOCATION of member.</a></b><br><br>


Replace the template "whosonlinebit_ip" with this:


<td bgcolor="$backcolor" align="left"><smallfont><a href="http://www.networldmap.com/TryIt.htm?GetLocation&Template=demo.htm&ipaddress=$userinfo[ipaddress]">$userinfo[ipaddress]</a></smallfont></td>


Now, when you click on the IP link in a post, or the IP address in Who's Online, you get the same info. :) No need hacking.

Boofo
15 Jan 2003, 12:17
That's great, Erwin, but how can we get the host address to show in who's online with just a template hack? I think that was the reason for the php hack part of this. :)

Boofo
15 Jan 2003, 12:50
Erwin, I changed one of your lines of code a little to add the username of the person who's post you select the view the IP address in and also to center it. Makes it a little nicer to have the name in front of you, too. :)

<center>The IP Address is: $postinfo[ipaddress]. The host name is: $postinfo[hostaddress].<br /><br />Please click <b><a href="showthread.php?s=$session[sessionhash]&threadid=$threadid">here</a></b> to return to the thread.&nbsp;&nbsp;<b><a href="http://www.networldmap.com/TryIt.htm?GetLocation&Template=demo.htm&ipaddress=$postinfo[ipaddress]" target="_blank">Click here to get <i>$postinfo[username]'s</i> location.</a></b><br /></center>

Gaffer
16 Jan 2003, 02:47
works great for addresses in the US but we have members from all over the world several from New Zealand and heaps from England and even onw from the UAE and well i'm from AUZ

but i found a error on that site.. one member i know is from just outside of chicargo(SP?) but his IP address came up as phillidelphia(SP?)

Erwin
16 Jan 2003, 05:16
The IP address may reflect the member's ISP location rather than his own home location if he is surfing via a proxy server etc.

ranger2kxlt
16 Jan 2003, 16:48
Originally posted by Erwin
The IP address may reflect the member's ISP location rather than his own home location if he is surfing via a proxy server etc.

Thats true... aol is a royal pain in the ass about this. Glad you guys enjoyed the hack. As i mentioned before... im new at this so... :rolleyes:

Vile
17 Jan 2003, 20:02
This looks awesome.
Nice work :)

zajako
18 Jan 2003, 14:52
nice job, simple bu with that site efective ^^

Pikok
02 Feb 2003, 11:36
nice hack, but the site of that map aint working lol

wooolF[RM]
02 Feb 2003, 15:04
damn... nice work, too bad site is down :(

corn
02 Feb 2003, 21:02
The page cannot be displayed
There is a problem with the page you are trying to reach and it cannot be displayed.

--------------------------------------------------------------------------------

Please try the following:

Open the www.networldmap.com home page, and then look for links to the information you want.
Click the Refresh button, or try again later.

Click Search to look for information on the Internet.
You can also see a list of related sites.




HTTP 500 - Internal server error
Internet Explorer

:(

wooolF[RM]
03 Feb 2003, 10:47
weeee, server is back and hack working just perfectly! :D

esfron
06 Feb 2003, 03:03
thx

magna
14 Feb 2003, 18:52
Is there a way to limit only admins to view members IP's in the current active users?

May have already been answered but have not been able to find it.

Icheb
14 Feb 2003, 20:10
It's an option in the Admin CP under vBulletin Options.

Logikos
14 Feb 2003, 20:19
**clicks lnstall**

Dvd
12 Mar 2003, 09:48
10x man INSTALL :D

ap0c
30 Mar 2003, 16:17
very nice, thanks

Mr. X
04 Apr 2003, 07:21
This is simply one of the best hacks I've ever installed. Outstanding work, me and the mods will love this. Its a pain having to copy an ip, goto visualroute and trace it there, but this makes things so much snappier.

/DEFINETLY clicks install.

Rids
27 Apr 2003, 12:46
Nice hack - Installed :)

ranger2kxlt
23 Jun 2003, 14:13
Thanks for all the comments! I still use this hack almost everyday!

atomic fireball
31 Jul 2003, 11:27
Very, very cool.

Working perfectly with 2.3.0. Thanks for the excellent hack!

dethfire
03 Oct 2003, 20:00
ah damnit


"The IP Address that you are currently using:...has exceeded it's reasonable usage limit, and has been temporarily blocked from accessing this service. Please try back again later."

Mu5icMan
08 Oct 2003, 14:25
i was quite dissapointed when i tried to locate someone and it didn't work. networld map said:

We are currently unable to locate the address blah blah blah blah at this time. (replace blah with ip address :)

I suppose cause it's not a well known place or ip address.

Other than that instance it's a great piece of code.

Willard Reece
07 Dec 2003, 17:10
I put this on a site with vbportal and it only works if you click the locate at the top.
and paste the ip in.

It didn't put locate under each ip...

Mono
13 Dec 2003, 12:47
great hack, thanks ranger

Davie2
13 Feb 2004, 17:15
:rolleyes: This hack works great! The only thing that I am having problems with it is that when I first put the hack in with all the .php and template changes, I could see the host address then the locate right after and it worked great but in about 10 min later only the locate option was available and no more host address of the ip anymore. What went wrong? Do i have to change something? Thanks. :rolleyes:

chrisvonc
16 Mar 2004, 13:26
This worked out nice! Thank you, and thank you to Erwin as well for his contribution which I ended up using.

:)

heynurse
23 Mar 2004, 05:59
Has anyone hacked this for VB3?