vBulletin Mods

The Official vBulletin Modifications Site
https://www.vbulletin.org/forum/showthread.php?t=248042

4Play 28 Jul 2011 02:19

please, please how soon can we have a version compatible with vB 4.1.5?

HMBeaty 28 Jul 2011 02:22

Quote:

Originally Posted by 4Play (Post 2225849)
please, please how soon can we have a version compatible with vB 4.1.5?

Umm....now.....

4Play 28 Jul 2011 03:39

hi hmbeaty! ran into some compatibility issues with this super mod once i upgraded my forum to 4.1.5 today. per chats with vB support, part of the code on Spam-O-Matic interfere with advanced posts resulting in an error message. i've had to disable my Spam-O-Matic although i can't wait until a compatible version is available!

are you referring to a recent upgrade to expressly make this mod fully compatible with vB 4.1.5? if so, please advise as i'm eager to have this mod back up and running on my site :)

David_R 28 Jul 2011 07:09

Thanks, I was really pissed of with the spam on my website, Now I can control spammers and their spam.

iamacyborg 28 Jul 2011 09:06

Looked good on paper, but the mod is just generic SEO spam itself.

Tried to disable the affiliate link, but it still shows up, setting it to enable causes two to appear, absolute pisstake.

BadgerDog 28 Jul 2011 10:55

I got up this morning and ran some of my normal maintenance routines on our site, that I've been running for years ....

I ran the Update User Titles and Ranks as I always do, except today for the first time, I received this error message, which seems to be releated this mod.

Quote:

Maintenance

Updating user info...

Warning: session_start() [function.session-start]: open(/var/lib/php/session/sess_tumv3gshhlc265qj0jfbotrle2, O_RDWR) failed: Permission denied (13) in [path]/includes/functions_ghsom.php on line 378

Warning: session_commit() [function.session-commit]: open(/var/lib/php/session/sess_tumv3gshhlc265qj0jfbotrle2, O_RDWR) failed: Permission denied (13) in [path]/includes/functions_ghsom.php on line 431

Warning: session_commit() [function.session-commit]: Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/var/lib/php/session) in [path]/includes/functions_ghsom.php on line 431
Processing: 15142
Processing: 15143
Processing: 15144
Why has this mod starting doing this after it's been running fine for a long time and what can I do to fix it?

I've been running v1.2.8 of this mod on our vbulletin 4.1.3 with no previous problems whatsoever and I'm happy with what it does, so I do not want to upgrade...

If I disable this mod, the problem goes away and Update User Titles and Ranks function works normally with no errors ...

Thanks for any feedback...

Regards,
Doug

GlowHost.com 28 Jul 2011 16:27

Quote:

Originally Posted by iamacyborg (Post 2225943)
Looked good on paper, but the mod is just generic SEO spam itself.

Tried to disable the affiliate link, but it still shows up, setting it to enable causes two to appear, absolute pisstake.

Uhh, disable the affiliate system + disable the "give thanks" link and your links are gone.

The only pisstake here is your comment.

HMBeaty 28 Jul 2011 16:34

Quote:

Originally Posted by GlowHost.com (Post 2226061)
The only pisstake here is your comment.

*cough* and failure to read :p lol *cough*

GlowHost.com 28 Jul 2011 17:40

:). I always wondered why it was easier for some people to take the time to write comments that don't make sense and bash software authors for user mistakes, instead of spending that same time to RTFM.

@Badgerdog, I have never seen that error. It's the first report of it.

@4play its running fine on our 4.15 board so I am not really sure, this is also the first I have heard of the issue.

HipHopStan.com 28 Jul 2011 20:10

this has been running fine for me since vb 4.0.1 to vb 4.1.5 and still going...

haven't worried about spam since...

Crotan 28 Jul 2011 20:27

I have to say if there's one downside to this mod it's that I no longer get to use http://www.youtube.com/watch?v=anwy2MPT5RE, and delete posts

4Play 28 Jul 2011 20:42

@ GlowHost - I think your mod absolutely rocks! So this mention of a compatibility issue with 4.1.5 is not commentary on the mod so much as an issue that arises whenever I enable it.

With Spam-O-Matic turned "on" (enabled), whenever a forum guest tries to post an ADVANCED comment on the board, they get the following error message on my forum:

Warning: require_once(includes/functions_ghsom.php) [function.require-once]: failed to open stream: No such file or directory in [path]/includes/functions_newpost.php(466) : eval()'d code on line 5

Fatal error: require_once() [function.require]: Failed opening required 'includes/functions_ghsom.php' (include_path='.:/usr/lib/php:/usr/local/lib/php') in /home/thendkey/public_html/includes/functions_newpost.php(466) : eval()'d code on line 5

At the advice of vB support, which opened a ticket for the issue, the moment I disable Spam-O-Matic, the advance posting feature works fine and the error message above suddenly disappears. Support hypothesized that functions_ghsom.php was the likely culprit as it's not found in vB 4.1.5. If you have a workaround or if you think it's an issue specific to my board I'd love to hear it as I very much miss having Spam-O-Matic on the site. It's a truly superb mod that every forum should have!

shri 29 Jul 2011 02:26

We have been seeing spammers use the Home Page field for spam links. It would be great if in the next version of the plugin, it also checks that field for spam links before a new user is allowed to post something.

Also, we have seen spammers get past the filters by posting numerous messages, each with an attached image and/or a short message without any links. Then once they get past the Minimum Post Count for moderation, they start posting messages with their spam links.

It's hard to prevent these spammers from registering since they are using gmail/hotmail and have wide IP address ranges that are hard to block.

Anyone with suggestions/solutions for this?

maokaang 29 Jul 2011 10:55

Quote:

Originally Posted by shri (Post 2226285)
We have been seeing spammers use the Home Page field for spam links ..... Anyone with suggestions/solutions for this?

Try the following mod:

Disable Member Homepage Profile Option based on Post Count or Usergroup

BadgerDog 29 Jul 2011 11:17

Quote:

Originally Posted by GlowHost.com (Post 2226104)
:)

@Badgerdog, I have never seen that error. It's the first report of it.

Perhaps users of this mod need to turn on PHP error_display?

I checked with a vBulletin developer who is doing some work on our site about why these errors had started and he said ..

Quote:

Yes, I enabled error_display, to help debug php error messages. That means there is a problem with that file (php doesn't have permission to use/access it)
So, I guess they have always been there, but not showing on the screen because the error display has been OFF.

He didn't indicate how it gets fixed though except that the developer of the add-on needed to address it?. Any idea where (or how) I set the PHP permissions so that these general errors with the file functions_ghsom.php belonging to GlowHost stops happening? BTW, they appear when users log in and log out of the site as well.

Regards,
Doug


All times are GMT. The time now is 11:27.

Powered by vBulletin® Version 3.8.14
Copyright © 2022, MH Sub I, LLC dba vBulletin. All Rights Reserved. vBulletin® is a registered trademark of MH Sub I, LLC
Copyright ©2001 - , vbulletin.org. All rights reserved.