vBulletin Mods

The Official vBulletin Modifications Site
https://www.vbulletin.org/forum/showthread.php?t=248042

vbresults 18 Mar 2013 00:13

Quote:

Originally Posted by Mark4865 (Post 2410650)
hello

This mod had been fantastic and worked perfectly for months now preventing tons of potential spammers. All of a sudden spammers are managing to register and I am getting the message below in the logs, any ideas please.

Unable to connect to StopForumSpam.com. This is probably due to some temporary problems on their website: Unable to check. User passed to vBulletin registration system per your settings at 'StopForumSpam:

Considering how you are limited to 20,000 queries per-day with StopForumSpam, maybe you just ran out of queries, and then the mod itself kicked in to deal with the overflow.

Mark4865 18 Mar 2013 07:07

Thanks for advice VB Results appreciate it. My forums is not that busy so not the case.

I am desperate for help here, your spamming mod the I am running in conjunction with this one is really helping but I really need this working again urgently.

vbresults 18 Mar 2013 07:53

Quote:

Originally Posted by Mark4865 (Post 2410733)
Thanks for advice VB Results appreciate it. My forums is not that busy so not the case.

I am desperate for help here, your spamming mod the I am running in conjunction with this one is really helping but I really need this working again urgently.

If you are on a shared host with a shared IP, others could be using StopForumSpam so it is possible. I'm able to query their database just fine;

Mark4865 18 Mar 2013 12:47

Is there anything I can check my end in my own VB to see why it suddenly cant connect to stop forum spam website

rhody401 18 Mar 2013 16:03

Wasn't there a thread way back up there about changing the default URL that it uses to check stopforumspam's database? I remember editing my code, per the instructions, to change where it communicates.

I assume this was already done for us in the current version. Are you running the current version?

Just a possible theory as to why you are having this issue.

Best regards
Rhody

Mark4865 18 Mar 2013 16:52

Hello rhody401

thanks for info and suggestion. I am running current version and it was working perfectly up until 2 days ago so not sure what happened

Floyd R Turbo 18 Mar 2013 21:14

I'm running SOM 2.0.2 on VB4.2PL3. To update to the current version, can I just upload it straight up and overwrite all the existing files, or do I have to uninstall the old version?

ForceHSS 18 Mar 2013 21:23

Quote:

Originally Posted by Floyd R Turbo (Post 2410847)
I'm running SOM 2.0.2 on VB4.2PL3. To update to the current version, can I just upload it straight up and overwrite all the existing files, or do I have to uninstall the old version?

Over write all files then install new xml

Mark4865 19 Mar 2013 07:16

Help please guys

What would suddenly cause this mod to be unable to connect to the stopforumspam website to check potential spammers any ideas PLEASE

Bluemax712 19 Mar 2013 07:23

I would seriously try Spambot Stopper if you haven't already.

Pretty sure it takes affect before Spam-O-Matic kicks in and will atleast block all the automated bots.

Though currently I'm having issues with Spambot Stopper posting to a thread but that's an option that can be disabled
(probably just an issue with my own forum )

Mark4865 19 Mar 2013 07:35

Quote:

Originally Posted by apsrfvb4 (Post 2410912)
I would seriously try Spambot Stopper if you haven't already.

Pretty sure it takes affect before Spam-O-Matic kicks in and will atleast block all the automated bots.

Though currently I'm having issues with Spambot Stopper posting to a thread but that's an option that can be disabled
(probably just an issue with my own forum )

thanks for suggestion I am running the "You and Spam" mod which is brilliant and help catch most of the spammers but I was running both and it was great.

Suddenly this mod is unable to connection the the Stop forum Spam server and I have no idea why.

My website hosting company says they have made no changes on their side but I am not sure about this.

what would cause this issue of connection problems

ForceHSS 19 Mar 2013 07:37

Quote:

Originally Posted by Mark4865 (Post 2410913)
thanks for suggestion I am running the "You and Spam" mod which is brilliant and help catch most of the spammers but I was running both and it was great.

Suddenly this mod is unable to connection the the Stop forum Spam server and I have no idea why.

My website hosting company says they have made no changes on their side but I am not sure about this.

what would cause this issue of connection problems

There are some changes in the XML not sure if they are in the one above if not there is a fix a few pages back not sure how many good bit I think

Bluemax712 19 Mar 2013 07:41

yea Spambot Stopper and You and Spam (renamed again? :) )
both seem to do the same thing.

Not sure why it can't contact - my Glowhost logs show it's still connecting.

Can you ping their servers?

Mark4865 19 Mar 2013 12:50

Thanks ForceHSS

I read back about 20 pages and found mention of same problem but no mentioned of how they fixed it. I sent a PM to the person who had the problem and hopefully they will confirm how they resolved it.

ForceHSS 19 Mar 2013 15:11

Quote:

Originally Posted by Mark4865 (Post 2410939)
Thanks ForceHSS

I read back about 20 pages and found mention of same problem but no mentioned of how they fixed it. I sent a PM to the person who had the problem and hopefully they will confirm how they resolved it.

Not sure if this has been added to the updated one so check first when you edit the file
http://www.vbulletin.org/forum/showp...postcount=2193


All times are GMT. The time now is 14:34.

Powered by vBulletin® Version 3.8.14
Copyright © 2022, MH Sub I, LLC dba vBulletin. All Rights Reserved. vBulletin® is a registered trademark of MH Sub I, LLC
Copyright ©2001 - , vbulletin.org. All rights reserved.