vBulletin Mods

The Official vBulletin Modifications Site
https://www.vbulletin.org/forum/showthread.php?t=242454

[vBulletin 4] Simple way of including an external PHP file
by Crimm
13 May 2010 23:54

There are other articles out there on variables, templates, etc on vBulletin 4. This is a simple example of including an external PHP files like you used to be able to do here:

http://www.vbulletin.com/forum/showt...P-or-HTML-File

Thanks to this Blog post by David IB http://www.vbulletin.com/forum/entry...s-to-templates and this article by cellarius http://www.vbulletin.org/forum/showthread.php?t=228078

I have figured out it's only a simple extra step.

Step 1: Create a new plugin
  • Hook Location: What area of the forums you want this variable to appear. Don't know where? Use global_start
  • Title: Give it a title
  • Execution order: Your choice
  • Plugin PHP Code:


    Block Disabled:      (Update License Status)  
    Suspended or Unlicensed Members Cannot View Code.


Step 2: You will have to figure out these two entries for yourself: LOCATION OF EXTERNAL FILE & Hook Location

To give you an example of what you should use is that if you want to display your external PHP file on your Forum's Home. Then replace these two with these values:

Hook Location with forumhome_start
TEMPLATE YOU ARE USING with FORUMHOME

Keep in mind that global_start will still be acceptable, but it's extra loading time where it's not needed. Therefore choosing the optimum hook location is better for your performance overall.

Step 3: Visit the Style Manager -> TEMPLATE YOU ARE USING and place the variable in your style where you want it. You will have to use the new format.


Block Disabled:      (Update License Status)  
Suspended or Unlicensed Members Cannot View Code.

That's it - Pretty simple; see? :)

Notes, If you want to:

Include this PHP file in multiple templates then preRegister it for the multiple templates:


Block Disabled:      (Update License Status)  
Suspended or Unlicensed Members Cannot View Code.

Thanks to David IB again.

I'm still learning as I go with vb4, but if I learn some more notes to add... I'll drop by here.

I hope that helps some one out there!

frostyx 27 May 2010 20:07

This is excellent, it works great on the forum and blog pages but it won't load on the home page for me. Any advice?

Crimm 28 May 2010 11:18

Helped someone else with the same problem. Globalstart isn't a hook on the home page.

I can't currently give you documentation, but if you use init_start it should work. For optimization reasons though I do not suggest that. I can offer more after the weekend is over if needed.

Thanks.

philwareham 06 Jul 2010 18:36

Hi,
Thanks for the tips. How would I use this idea to replicate a php 'echo file_get_contents' instead of a 'require_once'?
Cheers,
Phil

Crimm 09 Jul 2010 19:00

I'm not 100% sure. I haven't done that yet.

Stupid question, but have you tried swapping the two?

philwareham 12 Jul 2010 17:31

Yep, this works thanks...

Block Disabled:      (Update License Status)  
Suspended or Unlicensed Members Cannot View Code.

Cool, this will make vBulletin really easy to integrate with my CMS templates. Great stuff.

ragtek 12 Jul 2010 19:45

Quote:

Originally Posted by philwareham (Post 2068121)
Yep, this works thanks...

Block Disabled:      (Update License Status)  
Suspended or Unlicensed Members Cannot View Code.

Cool, this will make vBulletin really easy to integrate with my CMS templates. Great stuff.

You don't need the output buffer!
$php_include = file_get_contents('...'); would also work;)

Centrix 14 Jul 2010 15:30

I tried this, but it made my forum crash miserably. I had to restore a database backup in order for it to work again.

Quote:

Originally Posted by Crimm (Post 2036621)
Block Disabled:      (Update License Status)  
Suspended or Unlicensed Members Cannot View Code.

[/LIST]
Step 2: You will have to figure out these two entries for yourself: LOCATION OF EXTERNAL FILE & Hook Location

I made a custom template and I dont know which hook location to use for this...? if I use global start my site and forum (site is linked to the forums) is just the contents of the php file im trying to include.

Triky 15 Jul 2010 15:47

When I create the plugin and I activate it, I get a blank page in my forum. This is the code I'm using in the plugin:


Block Disabled:      (Update License Status)  
Suspended or Unlicensed Members Cannot View Code.

And this is what I'm using on the template header:


Block Disabled:      (Update License Status)  
Suspended or Unlicensed Members Cannot View Code.

Why? Can you please help me?

Triky 20 Jul 2010 13:48

Can please somebody help me out?

philwareham 20 Jul 2010 13:55

Looks OK to me, have you made the plugin hook 'global_start'?

Maybe try a full server path for kbar.php?

Triky 21 Jul 2010 01:21

Yes, I'm using global_start. Using a full server path I can get the forum to work (previously I was getting a blank forum page).. but nothing is being included. And yes, I'm sure the file is where it is supposed to be.

This is strange.. please help me! :)

ragtek 21 Jul 2010 06:18

And that's the problem;)

There is no global_start hook anymore;)

Use global_bootstrap_init_start

philwareham 21 Jul 2010 09:19

Quote:

Originally Posted by ragtek (Post 2072286)
There is no global_start hook anymore;)

Huh? I'm using it fine on my v4.0.5 install for hooks in the header and footer templates. Confused.

ragtek 21 Jul 2010 09:47


Block Disabled:      (Update License Status)  
Suspended or Unlicensed Members Cannot View Code.



All times are GMT. The time now is 04:27.

Powered by vBulletin® Version 3.8.14
Copyright © 2020, MH Sub I, LLC dba vBulletin. All Rights Reserved. vBulletin® is a registered trademark of MH Sub I, LLC
Copyright ©2001 - , vbulletin.org. All rights reserved.