vBulletin Mods

The Official vBulletin Modifications Site
https://www.vbulletin.org/forum/showthread.php?t=248042

kwblue 11 May 2011 12:50

I'm not sure what the deal is... I'm on vBulletin 4.1.3 and it's not working at all :( I have it running and working on v.3.8.6 (different version of this) and it works great, but spam is just flying in even with the keywords listed in the settings :(

MediaHound 11 May 2011 14:42

This plugin by default will assume that people who write an @ symbol are posting links.
So if a new member says "@Glow, I love your mod!", it will flag that as spam and put it in the moderation queue. Or if they say "I had a great time @ Disney last weekend.", etc. Anything with an @ is spam.
But wait, there's a fix!
In the plugin named "GlowHost - Spam-O-Matic: Replies Control" find this line:

Block Disabled:      (Update License Status)  
Suspended or Unlicensed Members Cannot View Code.

replace it with:

Block Disabled:      (Update License Status)  
Suspended or Unlicensed Members Cannot View Code.


Jeremy8 11 May 2011 17:39

Quote:

Originally Posted by Jeremy8 (Post 2192552)
Hello, could you explain more about what happens when it detects a spammer? What does it do with the account?

Also, I'm a little worried it might accidentally ban someone who is not actually a bot/spammer.

No one has answered this after a week.

CharlieDelta 12 May 2011 15:48

I am having a problem with he statistics not showing and even stranger, no logs. I have searched through the threads and tried various things such as only checking ip and not username or emails.
I ran this product for 5 days with not one log entry. I disabled this last night and enabled vbstopforumspam and already have 20 log entries.
I really do like this mod it is fantastic.
I am stumped, am I missing something? What settings are others using that have log entries, if you would be so kind?

Thanks in advance.

StonePilot 12 May 2011 17:55

Can I "un-delete" or "un-remove" a user?

For some reason that I have not identified yet, one of my best users had his user account wiped out. It's just gone. I found in the spam-o-matic log the following:

Quote:

2011-05-11 09:29:59

68.209.95.99

user123

[email protected]

User data submitted to Akismet database



2011-05-11 09:29:59

68.209.95.99

user123

[email protected]

User data submitted to StopForumSpam.com database



2011-05-11 09:29:12

68.209.95.99

user123

[email protected]

User data submitted to Akismet database



2011-05-11 09:29:12

68.209.95.99

user123

[email protected]

User data submitted to StopForumSpam.com database
I guess this means that one of the mods probably went to delete something and hit "REMOVE USERS?" on the spam-o-matic screen?

Any way to get this back inside of this tool? I do a daily backup so I can pull just his user information out (I think???) and put it back in.

StonePilot 12 May 2011 19:32

Quote:

Originally Posted by StonePilot (Post 2194800)
Can I "un-delete" or "un-remove" a user?

Ok, it looks like one of my mods made a MASSIVE error and tried to delete a post from a good user and ended up REMOVING USER though the spam-o-matic tool.

This is thousands of posts, hundreds of threads, blog posts, visitor messages, etc.

Anyway to get these back? My automatic backup tool grabbed a partial backup from about 3 hours before this happened, and a full backup about 27 hours before it happened, which is now 30 hours ago.

The reason for the detail in here is that I need to know how the posts and threads were deleted, are they just wiped out so I can add them back in with a SQL dump? Then SQL dump the user information back in as well?

caracena 12 May 2011 19:47

Hi StonePilot,

How the posts are deleted and what happens to the uer itself, depends on how you set the options on the mod in your vBulletin's Control Panel.

I installed it recently, but set it to use the minimum security levels I could imagine, without leaving basic stuff on.

I would suggest you restore one of those two backups ASAP. Which one to use, depends on how important that user is. If it's way too important, simply restore the last complete one (done 30 hrs ago) and just make a public apologize to all your users. Things like this happens. Nothing we can do to prevent it sometimes. They will understand.

Cheers.

caracena 12 May 2011 19:49

BTW what I don't know is what will happen to that specific user from now on. If his IP, address and username was sent to the spammers DBs, I think you will have to go to each one of those two sites and send a letter to their webmasters or something. I didn't see any "send good infor about this user to spammers lists" button anywhere in this addon.

kwblue 13 May 2011 16:49

Any ideas yet on why it doesn't work at all for me? Like I mentioned before, it is working great on a 3.8.6 version of vB, but I can't get it to work at all for a 4.1.3 version and it's driving me crazy with all the spam coming in :( No logs, nothing.

Just not working :(

caracena 13 May 2011 17:15

Quote:

Originally Posted by kwblue (Post 2195123)
Any ideas yet on why it doesn't work at all for me? Like I mentioned before, it is working great on a 3.8.6 version of vB, but I can't get it to work at all for a 4.1.3 version and it's driving me crazy with all the spam coming in :( No logs, nothing.

Just not working :(

Did you try removing everything (files, product and plugins) for this mod and re-installing it?

kwblue 13 May 2011 18:00

Yes, several times :(

kwblue 14 May 2011 15:06

Turned my forum off for now :( I am guessing **X***Rum*er has hit it (sorry for the **, I don't want it to get any recognition).

What a pain! I am not sure why this mod is not working on my forum :(

CharlieDelta 14 May 2011 19:44

Quote:

Originally Posted by CharlieDelta (Post 2194763)
What settings are others using that have log entries, if you would be so kind?

Thanks in advance.

Anyone?

dustoff99 15 May 2011 02:15

Quote:

Originally Posted by CharlieDelta (Post 2195673)
Anyone?

Statistics & Logs > GlowHost - Spam-O-Matic Logs ?

Settings > GlowHost - Spam-O-Matic > StopForumSpam: Desired Action > Log and block registration ?

GlowHost.com 16 May 2011 20:00

Quote:

Originally Posted by hoshmedia123 (Post 2192820)
Hi, I installed Spam-O-Matic on my forum. It stopped all the spam but it was not allowing any new users to register and calling them all spammers. I changed the setting "What should happen if the new registration is listed in the StopForumSpam database" to "Log and continue with registration" and now people can register, but I have started getting spam again. Could you tell me how I can fix this problem?
Thanks

It sounds to me like you are not able to connect to the stopforumspam.com website. You may need to ask your host for assistance on why you cannot connect.

Quote:

Originally Posted by Jeremy8 (Post 2194471)
Hello, could you explain more about what happens when it detects a spammer? What does it do with the account?

It doesn't do anything with them that you do not specifically tell it to do with them. Check your settings. Then read the on-screen instructions/options when you choose the Spam-O-Matic option from the moderation tools menu.


All times are GMT. The time now is 08:16.

Powered by vBulletin® Version 3.8.14
Copyright © 2022, MH Sub I, LLC dba vBulletin. All Rights Reserved. vBulletin® is a registered trademark of MH Sub I, LLC
Copyright ©2001 - , vbulletin.org. All rights reserved.