vBulletin Mods

The Official vBulletin Modifications Site
https://www.vbulletin.org/forum/showthread.php?t=248042

islaremota 09 Sep 2012 00:27

Quote:

Originally Posted by caracena (Post 2203178)
Check this post

thx my friend :D

slherzog 09 Sep 2012 03:41

they changed their api address to api.stopforumspam.org to hopefully avoid future problems like they are having today. Anybody know a quick way to update this in Spam-O-Matic?

Chris27 09 Sep 2012 05:17

Quote:

Originally Posted by slherzog (Post 2363891)
they changed their api address to api.stopforumspam.org to hopefully avoid future problems like they are having today. Anybody know a quick way to update this in Spam-O-Matic?

I would love to know as well.

slherzog 09 Sep 2012 05:31

Well, after searching the db and plugin files, I realized that there's a file uploaded to includes/ that would surely have the stopforumspam URL and it does! :D

Open includes/functions_ghsom.php and find/replace every instance of www.stopforumspam.com with api.stopforumspam.org

Tested and works. :cool:

Chris27 09 Sep 2012 05:41

Quote:

Originally Posted by slherzog (Post 2363922)
Well, after searching the db and plugin files, I realized that there's a file uploaded to includes/ that would surely have the stopforumspam URL and it does! :D

Open includes/functions_ghsom.php and find/replace every instance of www.stopforumspam.com with api.stopforumspam.org

Tested and works. :cool:

Wonderful!

dougdirac 09 Sep 2012 07:06

Quote:

Originally Posted by Alibass (Post 2363804)
Occasionally but not often. Everyone has maintenance to do from time to time.

I keep my registration blocked. If they are legit users they will comeback later and register. Rather loose a few than have a ton of spammers mucking up my site.

-A

This! Just looking at my stats lately, there are so many more spammers than legit users. Also if they have trouble they just use the Contact Us link, and I can sort out whatever issues.

rinkrat 09 Sep 2012 17:25

In the last two days I've had avout 100 spammers register and this thing is suddenly not stopping them. I tried the above change to the url and it apparently did nothing because I got a boatload of them registering last night.

Help!!

Ross L 09 Sep 2012 17:32

Quote:

Originally Posted by rinkrat (Post 2364032)
In the last two days I've had avout 100 spammers register and this thing is suddenly not stopping them. I tried the above change to the url and it apparently did nothing because I got a boatload of them registering last night.

Help!!

Stop Forum Spam was down for a while, hence the registrations were getting through. Stop Forum Spam is now back online, so they should get blocked.

Alibass 09 Sep 2012 17:41

Quote:

Originally Posted by slherzog (Post 2363922)
Well, after searching the db and plugin files, I realized that there's a file uploaded to includes/ that would surely have the stopforumspam URL and it does! :D

Open includes/functions_ghsom.php and find/replace every instance of www.stopforumspam.com with api.stopforumspam.org

Tested and works. :cool:

SFS is working on both links. I haven't had an issue with increase spammers and they're being rejected daily on my site.

Alibass 09 Sep 2012 17:45

Quote:

Originally Posted by dougdirac (Post 2363933)
This! Just looking at my stats lately, there are so many more spammers than legit users. Also if they have trouble they just use the Contact Us link, and I can sort out whatever issues.

Turn on reCAPTCHA or one of the many other CAPTCHA mods out there to stop them spamming your contact us.

bzcomputers 10 Sep 2012 01:56

During the StopForumSpan server downtime yesterday, this mod was denying all new registrations even though my setting for:

What should happen if the remote connection times out when querying the new registration? set to Allow Registration.

This is a sample of the log details:
"Spam-O-Matic Tagged email - [email protected] Unable to connect to StopForumSpam.com. This is probably due to some temporary problems on their website: Unable to check. User passed to vBulletin registration system per your settings at 'StopForumSpam: Query"

It said it passed the registration attempts on, but no registrations with this type of log details ever came through.

This amounted to quite a few registration attempts over multiple hours to be incorrectly denied by what appears to be an issue with the mod.

Can anyone else confirm this issue?

I've only had this mod installed for a couple days and this is really my first experience with it ...first impressions are not so good.

ForceHSS 10 Sep 2012 06:18

Quote:

Originally Posted by bzcomputers (Post 2364136)
During the StopForumSpan server downtime yesterday, this mod was denying all new registrations even though my setting for:

What should happen if the remote connection times out when querying the new registration? set to Allow Registration.

This is a sample of the log details:
"Spam-O-Matic Tagged email - [email protected] Unable to connect to StopForumSpam.com. This is probably due to some temporary problems on their website: Unable to check. User passed to vBulletin registration system per your settings at 'StopForumSpam: Query"

It said it passed the registration attempts on, but no registrations with this type of log details ever came through.

This amounted to quite a few registration attempts over multiple hours to be incorrectly denied by what appears to be an issue with the mod.

Can anyone else confirm this issue?

I've only had this mod installed for a couple days and this is really my first experience with it ...first impressions are not so good.

Try doing what it says on post 1999 see if that helps you

Eslob 10 Sep 2012 10:54

Great Addon!

cooljeba 10 Sep 2012 11:17

Just installed.. Can i totally get rid of Captcha now ?

bzcomputers 10 Sep 2012 12:12

Quote:

Originally Posted by ForceHSS (Post 2364170)
Try doing what it says on post 1999 see if that helps you

I will give that a shot, but without knowing exactly which urls in the file to change and which ones to leave alone I worry I might screw something up. Since the mod does seem to work correctly when their servers are up I'm not sure even changing the api address would do much to solve my original issue.

My concern still is that the issue I had really didn't revolve around whether the server could be contacted or not but rather what it did when it couldn't be contacted. When it couldn't be contacted it didn't do what it said it did nor what the settings chosen in the admincp were set up for it to do.

Is this product no longer supported by the original author? Seems like this mod has been abandoned by GlowHost.com, their last post was close to a year ago. Not really a product that many large vB forums could live without!


All times are GMT. The time now is 17:58.

Powered by vBulletin® Version 3.8.14
Copyright © 2022, MH Sub I, LLC dba vBulletin. All Rights Reserved. vBulletin® is a registered trademark of MH Sub I, LLC
Copyright ©2001 - , vbulletin.org. All rights reserved.