Register Members List Search Today's Posts Mark Forums Read

Reply
 
Mod Options
AME 2.5 - Media Embedding for posts, sigs, vm's, groups and blogs Details »
AME 2.5 - Media Embedding for posts, sigs, vm's, groups and blogs
Mod Version: 2.5.6, by The Geek (Coder) The Geek is offline
Developer Last Online: Jan 2019 I like it Show Printable Version Email this Page

vB Version: 3.8.0 Rating: (192 votes - 4.75 average) Installs: 1968
Released: 20 Jan 2009 Last Update: 09 Dec 2009 Downloads: 12879
Not Supported DB Changes Uses Plugins Template Edits Additional Files  

From the makers of the letters O and Yea comes the hottest 'must have mod' of the season: AME 2.5 - The Return of The Hot Mama.

Thanks everyone for making AME 2.5 Mod of the Month

AME is the multi award winning modification that smartly scans new and edited posts for URLs from a customisable variety of web sites (i.e. YouTube or Amazon or about 200 others). If it finds a match, AME will 'transform' the URL into inline embedded media without your users ever having to even think about it.

It was important for me to create a system that did not need updating (and subsequent reinstalling) every time one of the sites it supported decided to change the way it displayed its media (which is all the fricken time). Therefore I built a system in which the 'definitions' for each site could be imported, exported, tweaked and shared on a whim. This way, you only have to import the definitions that you want. It also allows the vB community to get creative and share definitions that I wouldn't of thought of!

Which sites are supported?

Included in the default installation is YouTube and Amazon. At time of posting this, I believe that there are over 180 sites supported that have been created by the vBulletin community. These range from sites that stream videos to Amazon referral links to locally hosted music and video files.

Check out the 'add ons' section of this post below to see availible add-ons.

For a total list of features and an FAQ, see click here.
For a post on troubleshooting, click here.

Though not tested on any version of vBulletin lower than 3.7.4, in theory it should work on versions 3.5 and higher (just dont quote this bit!).

Big thanks goes out to all those in the community that have supported this mod. Especially Digital Jedi who gives great support on this mod and has created over 160 definitions for this system alone!


Installation/Upgrade
  • Upload the contents of the forums folder into your forums directory and import the product-ame.xml file into your product manager (if upgrading, choose 'yes' to overwrite previous installation).
  • After installation, make sure that the system is on (admincp->AME CP->Settings)
  • Then you may want to try to rebuild old URLs via the tools option.

Change Log
nJoy

Download Now

Only licensed members can download files, Click Here for more information.

Addons

Supporters / CoAuthors

Screenshots

Click image for larger version

Name:	newpost.jpg
Views:	6629
Size:	26.4 KB
ID:	93148   Click image for larger version

Name:	newpost_result.jpg
Views:	9491
Size:	61.9 KB
ID:	93149  

Show Your Support

  • To receive notifications regarding updates -> Click to Mark as Installed.
  • If you like this modification support the author by donating.
  • This modification may not be copied, reproduced or published elsewhere without author's permission.
Similar Mod
Mod Developer Type Replies Last Post
Add-On Releases DJ's AMEs :: Media Definitions for AME 2.5 :: More Video, Twitter, Pinterest... Digital Jedi vBulletin 3.8 Add-ons 2086 05 Sep 2018 15:05
Add-On Releases Digital Sith's AMEs - ADULT Media Definitions Digital Sith vBulletin 3.6 Add-ons 66 08 Sep 2015 22:44
Show Thread Enhancements AME 2.0 -Auto Media Embedding for posts, blogs, visitor and group messsages The Geek vBulletin 3.7 Add-ons 954 25 May 2014 09:58
Add-On Releases DJ's AME (Auto Media Embedding) XML Media Definitions (Third Time's the Charm) Digital Jedi Modification Graveyard 828 10 Mar 2010 05:45

  #661  
Old 26 Jun 2009, 23:37
The DaveyG The DaveyG is offline
 
Join Date: Sep 2008
Great mod.

I'm using this in conjunction with a Forms app. For example, I have the user enter the URL of a show on Hulu and it is supposed to automatically show up embedded on the thread that is generated. However, it's not changing the link into an imbed. Is there some setting I am missing or does this just not work on posts not made using the traditional means?
Reply With Quote
  #662  
Old 28 Jun 2009, 19:58
swami2302 swami2302 is offline
 
Join Date: Feb 2007
I need help!!!! Youtube isn't showing up. All I get is the title of my post. And that's it. In fact I have tried several different sites and the only one I've had any success with is Google. However the videos in Google are small. Please Help

http://www.unitygospel.net/forum/showthread.php?t=240

Last edited by swami2302; 28 Jun 2009 at 20:05. Reason: sp
Reply With Quote
  #663  
Old 29 Jun 2009, 16:41
Ohiosweetheart Ohiosweetheart is offline
 
Join Date: Dec 2005
Real name: Peggy
I have good success with Yahoo videos.

But, I too, am having a problem with YouTube not parsing. I get the link instead of the video. However, it's only intermittent, not all the time.

See Here - http://www.rushhourmadness.com/showt...p?t=124&page=2
Reply With Quote
  #664  
Old 29 Jun 2009, 17:29
wolfstream wolfstream is offline
 
Join Date: Jan 2003
Real name: Tom Whiting
Originally Posted by Ohiosweetheart View Post
You'll note in that specific Youtube video, in the embedding link:

Embedding disabled by request
This would be why it doesn't work.

If the video couldn't be embedded, there needs to be some sort of warning for the user, it only makes sense, but that would be why that youtube video didn't work right. In fact, if you look at most of them that don't work right (if not all), I'd bet you would see the same thing
Reply With Quote
  #665  
Old 29 Jun 2009, 22:09
Ryloth Ryloth is offline
 
Join Date: Dec 2006
Originally Posted by The Geek View Post
The above isn't a valid URL. Its a direct link to the actual flash object and one that wouldnt appear in the address bar when browsing youtube. AME needs a valid URL (though a custom definition could possibly be created)

According to the definition it is. Also if you wrap it in AME tags, it loads up just fine.

Btw I am using FF and not the advanced WYSIWYG



Definition:

[http://]*[a-z]*?[\.]?youtube\.[a-z]*?/watch\?v=([A-Z0-9._%-]*)[&\w;=\+_\-]*
Reply With Quote
  #666  
Old 29 Jun 2009, 22:15
Ryloth Ryloth is offline
 
Join Date: Dec 2006
update, i went into the definition and turned off Extract Information and youtube started working again just fine.

Looks like there is an issue w/ the Extract Information functionality.


the extract definition date value is:

value="http://www\.youtube\.com/v/([\w\-]*)?&
Reply With Quote
  #667  
Old 30 Jun 2009, 04:44
Omanternity Omanternity is offline
 
Join Date: Jun 2009
Hey

Is there any possible way to make AME only come into effect when the URL is posted in it's URL form

http://youtube.com/etc

and not if it was inside a marked up text link [URL] ?

Is this possible at all ?
Reply With Quote
  #668  
Old 30 Jun 2009, 10:49
newsoftw newsoftw is offline
 
Join Date: Nov 2008
Real name: New Soft World
Question

Originally Posted by Ryloth View Post
update, i went into the definition and turned off Extract Information and youtube started working again just fine.

Looks like there is an issue w/ the Extract Information functionality.


the extract definition date value is:

value="http://www\.youtube\.com/v/([\w\-]*)?&

Thanks for great helping and also after doing that, working start only youbue videos but youtube videos are twice a time show in post....please below link....

http://www.newsoftworld.com/forums/f...-nail-gun.html


please any idea ???
Reply With Quote
  #669  
Old 30 Jun 2009, 22:29
Ohiosweetheart Ohiosweetheart is offline
 
Join Date: Dec 2005
Real name: Peggy
Originally Posted by wolfstream View Post
You'll note in that specific Youtube video, in the embedding link:


This would be why it doesn't work.

If the video couldn't be embedded, there needs to be some sort of warning for the user, it only makes sense, but that would be why that youtube video didn't work right. In fact, if you look at most of them that don't work right (if not all), I'd bet you would see the same thing
Well darn. I thought that the other link would work.

Thanks for your help.
Reply With Quote
  #670  
Old 01 Jul 2009, 20:08
Wayne Luke's Avatar
Wayne Luke Wayne Luke is offline
 
Join Date: Jan 2002
Real name: Wayne
Sorry if this has been posted before but there are too many posts in the thread to read them all.

I want to show YouTube HD in a 16:9 format and not the 4:3 format provided now. Anyone know how to change the definition to accommodate this?
__________________
Wayne Luke
Get started with your own social network. Purchase and download vBulletin today.
Reply With Quote
  #671  
Old 03 Jul 2009, 11:57
The Geek's Avatar
The Geek The Geek is offline
 
Join Date: Sep 2003
2.5.5 update

I have just uploaded AME 2.5.5 to address a couple of minor issues. Mainly surrounding editing of existing AME links that contain brackets inside the name. This could (in rare cases) also affect posts with multiple media URLs in them.

I also added another hook to extend additional functionality for media that fails to validate (i.e. a youtube link that doesn't allow external embedding). I do not currently have plans to extend this area further than I have done, but its there

Files changed:
  • forums/includes/ame_bbcode.php
  • forums/includes/xml/hooks_automediaembed.xml

I have also updated the ame_nomedia template to add the phrase 'External Embedding Not Available' as the title to the link. This appears if the definition does not validate along with an icon. If you want to make it more obvious to the user that AME is working, but the video won't embed, I suggest playing with that template (or use the new hook).

To upgrade:

Download the latest package
Unzip and upload the contents of the upload/forums folder into your own forums folder (be sure to upload ALL the files and folders choosing to overwrite existing files).
Import the product_ame.xml file into your admincp product system (choosing to overwrite existing version)
Reply With Quote
  #672  
Old 03 Jul 2009, 12:16
The Geek's Avatar
The Geek The Geek is offline
 
Join Date: Sep 2003
Originally Posted by Wayne Luke View Post
Sorry if this has been posted before but there are too many posts in the thread to read them all.

I want to show YouTube HD in a 16:9 format and not the 4:3 format provided now. Anyone know how to change the definition to accommodate this?
Depends on a couple things. I moved the position of one of AMEs hooks in 2.5.5 to hopefully accommodate what I think you're after.

If only using the default youtube definition and you only want youtube videos with hd=1 in the URL to be a larger size, then just create a new plugin:

Hook Location: automediaembed_parse_bbcode_match_start
Title: Youtube HD Bigga Please
Code:

Block Disabled:      (Update License Status)  
Suspended or Unlicensed Members Cannot View Code.

Obviously adjust width and height as you fancy.

What this will do is check the definition key and the zone you are in. If the matching definition key is youtube and the zone is post, then it will check the URL for hd=1 (which is my understanding of how youtube marks HD URLs. It then overrides the zones size.

I am sure you can get even more creative

Anyhoo, hope this helps!
Reply With Quote
  #673  
Old 03 Jul 2009, 12:18
The Geek's Avatar
The Geek The Geek is offline
 
Join Date: Sep 2003
Originally Posted by newsoftw View Post
Thanks for great helping and also after doing that, working start only youbue videos but youtube videos are twice a time show in post....please below link....

http://www.newsoftworld.com/forums/f...-nail-gun.html


please any idea ???
Double posting indicates duplicate definitions.
Reply With Quote
  #674  
Old 03 Jul 2009, 12:21
The Geek's Avatar
The Geek The Geek is offline
 
Join Date: Sep 2003
Originally Posted by Omanternity View Post
Hey

Is there any possible way to make AME only come into effect when the URL is posted in it's URL form

http://youtube.com/etc

and not if it was inside a marked up text link [URL] ?

Is this possible at all ?
Not sure if I follow. vB wraps all text it thinks are URLs with URL tags before AME gets to it (as long as the option to automatically parse links in text is checked). AME only checks URL tags and not the text itself so you have a couple options:

1- Untick the option to parse links in text
2- Untick the 'Automatically embed media' option when posting

Hope that helps!
Reply With Quote
  #675  
Old 03 Jul 2009, 12:27
The Geek's Avatar
The Geek The Geek is offline
 
Join Date: Sep 2003
Originally Posted by Ryloth View Post
According to the definition it is. Also if you wrap it in AME tags, it loads up just fine.

Btw I am using FF and not the advanced WYSIWYG



Definition:

[http://]*[a-z]*?[\.]?youtube\.[a-z]*?/watch\?v=([A-Z0-9._%-]*)[&\w;=\+_\-]*
Originally Posted by Ryloth View Post
update, i went into the definition and turned off Extract Information and youtube started working again just fine.

Looks like there is an issue w/ the Extract Information functionality.


the extract definition date value is:

value="http://www\.youtube\.com/v/([\w\-]*)?&
I think you are using another definition here.

[http://]*[a-z]*?[\.]?youtube\.[a-z]*?/watch\?v=([A-Z0-9._%-]*)[&\w;=\+_\-]*

Will not match

http://www.youtube.com/v/XXXX-XxXXxxX

Nor should it because http://www.youtube.com/v/XXXX-XxXXxxX in an address bar will not take you to a video as it is the movie object address. When AME validates, it uses

value="http://www\.youtube\.com/v/([\w\-]*)?&

Because that is the HTML that is in the source when the embed URL is present on the page. Otherwise it isn't there and instead 'Embedding disabled by request' or whatever.

I have tested this pretty throughly and while bugs in anything are inevitable, I am confident that the default install works as intended. If you are using custom or new definitions, that could be the culprit.
Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Mod Options

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


New To Site? Need Help?

All times are GMT. The time now is 20:58.

Layout Options | Width: Wide Color: