Register Members List Search Today's Posts Mark Forums Read

Reply
 
Mod Options
Advanced Application Forms Details »
Advanced Application Forms
Mod Version: 5.0.3, by nhawk (Member) nhawk is offline
Developer Last Online: Jan 2020 I like it Show Printable Version Email this Page

This thread is in the Modification Graveyard.
vB Version: 5.0.1 Rating: (6 votes - 4.50 average) Installs: 32
Released: 19 Oct 2012 Last Update: 16 Jul 2013 Downloads: 262
Not Supported DB Changes Additional Files Translations  

UNTIL VB5 STABILIZES THIS MOD WILL BE UNSUPPORTED AND WILL NOT BE UPDATED

This is an add-on that is designed for vBulletin 5 Connect. It will not work on earlier versions of vBulletin.

Features
  • - Unlimited Application Types*
  • - Unlimited Application Positions*
  • - Unlimited Questions*
  • - Different Application Positions for each Application Type
  • - Different Questions for each Application Position.
  • - Show Applications in Widget or direct link to them.
  • - Control Application Type access by Usergroup, Postcount
  • - Control Application Position access by Usergroup, Postcount
  • - Notification of an application via Forum Thread and/or Email and/or Private Message
  • - Specify Different Forums for Reports by Application Position.
  • - Define a default question set that can be included on all applications.

* Limited only if you are limited in database size and/or free disk space.


* INSTALLATION *
-----------------------
1) Upload the contents of the 'upload' folder to your forum's root.
(If your forum's location is http://www.example.com/forums/, the root is /forums/)

2) In ACP->Plugins & Products->Manage Products->Add/Import Product put
./packages/advapp5/xml/product_advapp5.xml
in the "OR import the XML file from your server" box and click Import.

3) Go to your site's home page and activate the Site Builder menu.

4) Either create a new page, or edit an existing page.

5) On the page where you want the list of available applicactions to appear, select 'Add Modules' and click on 'Display'.
Then drag and drop the Application Forms widget where you want it to appear.

6) Take some time to set the options, application types and application postions in the new Application Forms area of AdminCP.


* UPGRADE INSTRUCTIONS *
----------------------------------------
1) Go to the core/packages folder and delete the advapp5 folder.

2) Upload the contents of the 'upload' folder to your forum's root.
(If your forum's location is http://www.example.com/forums/, the root is /forums/)

3) Import the product XML file (product_advapp5.xml) into the Product Manager in AdminCP.
(The XML file is located in the /upload/core/packages/advapp5/xml folder)


* Removal *
----------------
1) Uninstall the product in ACP->Products & Hooks->Manage Products.

2) Delete the core/packages/advapp5 folder from your server.

3) Delete the core/admincp/advappadmin.php file from your server.

4) Delete the admincp/img/module-icon-advapp.png file from your server.


* History (Changelog) *
------------------------------
5.0.3 (July 16, 2013)
Fix - Error when board is offline and user is logged off.

5.0.2 (May 23, 2013)
Fix - Insert default questions not working in ACP.

5.0.1 (May 15, 2013)
Fix - Redirects not working.
Add - Regular expression matching for single line text fields.
NOTE 1 - Version number will now increment with each release again. Starting with the reuse of 5.0.1.
NOTE 2 - Compatible with vB5 version 5.0.2 or greater. Earlier versions not supported.

5.0.0 Beta 5 (January 2, 2013) - TESTED WITH BETA 23 and BETA 24
Fix - Module not displaying, staying in position and uneditable.
NOTE 1 - There is a bug in vB5 where style sheets are not being completely loaded with Internet Explorer 9 (and possibly other versions)
http://tracker.vbulletin.com/browse/VBV-6398
http://tracker.vbulletin.com/browse/VBV-6803
This causes the application form to not display properly with Internet Explorer. It does display properly with other browsers.
There is nothing I can do about this. It is a bug in vB5.

NOTE 2 - There is a bug in vB5 where modules(widgets) lose their title after being placed on a page.
http://tracker.vbulletin.com/browse/VBV-5513
To fix this, edit the page again and then edit the application form module. The title will be there, just save everything a second time.
5.0.0 Beta 4 (November 19, 2012) NOT RELEASED ON VB.ORG
Fix - Problem selecting items with Firefox browser.

5.0.0 Beta 3
Regression - Restore library api files.
Remove - template API
Change - Version will remain at 5.0.0 and include Beta version number until final release

5.0.1 (October 24, 2012) * SYSTEM IS NOW COMPATIBLE WITH BETA 15 OR HIGHER ONLY!
Fix - Account for style changes in vB Beta 15.
Delete - Library API files - not needed with Beta 15.
Fix - Default data installation queries not working with vB Beta 16.

5.0.0 (October 18, 2012)
- Initial Release

Download Now

Only licensed members can download files, Click Here for more information.

Show Your Support

  • If you like this modification support the author by donating.
  • This modification may not be copied, reproduced or published elsewhere without author's permission.
Similar Mod
Mod Developer Type Replies Last Post
New Posting Features Easy Forms v4.x - Create a form or multiple forms without php or html knowledge bananalive vBulletin 4.x Add-ons 2069 23 Sep 2019 03:17
New Posting Features Easy Forms - Create a form or multiple forms without php or html knowledge bananalive vBulletin 3.8 Add-ons 1671 20 Dec 2018 01:02
Add-On Releases Advanced Application Forms nhawk Modification Graveyard 600 15 Feb 2016 11:55
Add-On Releases Advanced Application Forms nhawk Modification Graveyard 46 24 Dec 2014 12:40

  #46  
Old 15 May 2013, 19:35
nhawk nhawk is offline
 
Join Date: Jan 2011
NOTE that today's release is compatible with vB 5 version 5.0.2 only, it is not compatible with any version prior to that.
Reply With Quote
  #47  
Old 17 May 2013, 11:08
Grotesque Grotesque is offline
 
Join Date: Dec 2012
You are a genius! Thanks a lot mate, the new update works like a charm.

Question though, is it possible to change the text upon trying to create an application when the usergroup has no access to it? Currently it says;

'' We are not accepting applications at this time ''

I would love to be able to change it to;

'' You must register an account here to apply ''.
Reply With Quote
  #48  
Old 17 May 2013, 11:55
nhawk nhawk is offline
 
Join Date: Jan 2011
Absolutely! You can change any phrase shown.

Go to ACP->Languages & Phrases->Search in Phrases
In the 'Search for Text' box put advapp
Tick the 'Phrase Variable Name Only' selection
Click the 'Find' button.

In this case, you want to edit the 'advapp_sorry' phrase.

EDIT: But unregistered members shouldn't be able to see the application form widget with the application types in it. Just be sure that usergroup 1 is in ACP->Settings->Options->Application Form Settings-- Banned Usergroup Settings
Reply With Quote
  #49  
Old 17 May 2013, 12:12
nhawk nhawk is offline
 
Join Date: Jan 2011
I just noticed I haven't pointed something else out..

The way the application looks can be changed by going to ACP->Styles & Templates->Style Manager, select Style Variable Editor for the style your using and edit the ApplicationForms settings.

Note that this is just for the application itself. It does not change the way the way the post looks after the application is filled out.
Reply With Quote
  #50  
Old 20 May 2013, 08:46
optimus.prime optimus.prime is offline
 
Join Date: Aug 2012
Does it work with 4.2.1
Reply With Quote
  #51  
Old 20 May 2013, 11:31
nhawk nhawk is offline
 
Join Date: Jan 2011
Originally Posted by optimus.prime View Post
Does it work with 4.2.1
This the vB 5 version.

The vB 4 version is here..
http://www.vbulletin.org/forum/showthread.php?t=263944
Reply With Quote
  #52  
Old 23 May 2013, 16:54
Yumiyashi Yumiyashi is offline
 
Join Date: Apr 2013
The, "Insert Default Questions" button seems to be broken.
Reply With Quote
  #53  
Old 23 May 2013, 17:44
nhawk nhawk is offline
 
Join Date: Jan 2011
Originally Posted by Yumiyashi View Post
The, "Insert Default Questions" button seems to be broken.
Thank you for reporting this.

It has been fixed in today's release.
Reply With Quote
  #54  
Old 28 May 2013, 14:51
The Guy The Guy is offline
 
Join Date: May 2011
Real name: Larry Thompson
Thanks for being really supportive on this mod.
+1 MOTM

EDIT:
Question. Is this compatible with the Patch level 1 release for 502.1 that just recently released?
Reply With Quote
  #55  
Old 28 May 2013, 16:04
nhawk nhawk is offline
 
Join Date: Jan 2011
Though I haven't tested it, it should be compatible with 5.0.2 PL 1.
Reply With Quote
  #56  
Old 11 Jun 2013, 14:05
Globe Globe is offline
 
Join Date: Sep 2007
I got a huge problem I cant either uninstall orreinstallthe xml it stucks on the progrssbar in vb I can only see this: [:] asprogressbar. This just happens on this mod allother can be uninstalled and reinstalled hanging on beta 5 what can I do?
Reply With Quote
  #57  
Old 11 Jun 2013, 14:47
nhawk nhawk is offline
 
Join Date: Jan 2011
Originally Posted by Globe View Post
I got a huge problem I cant either uninstall orreinstallthe xml it stucks on the progrssbar in vb I can only see this: [:] asprogressbar. This just happens on this mod allother can be uninstalled and reinstalled hanging on beta 5 what can I do?
Beta 5 of this mod? If so, follow these instructions in the ReadMe.txt file...

* Removal *
----------------
1) Go to ACP->Settings->Options->Plugin/Hook System and set it to 'No'.

2) Uninstall the product in ACP->Products & Hooks->Manage Products.

3) Delete the core/packages/advapp5 folder from your server.

4) Delete the core/admincp/advappadmin.php file from your server.

5) Delete the admincp/img/module-icon-advapp.png file from your server.

6) Go to ACP->Settings->Options->Plugin/Hook System and set it to 'Yes'.

If you don't follow those instructions, the mod will not uninstall. This does not happen with the lastest version.
Reply With Quote
  #58  
Old 10 Jul 2013, 23:49
Baltus Baltus is offline
 
Join Date: Jul 2013
Pretty good mod and easy to set up. Only thing that might make it better is if you could get it to display the form as a new post to an already existing thread.

Thanks!
Reply With Quote
  #59  
Old 13 Jul 2013, 08:58
sergiomc sergiomc is offline
 
Join Date: Jan 2013
Very good, thanks

Work good in vb5.0.3

Last edited by sergiomc; 14 Jul 2013 at 07:16.
Reply With Quote
  #60  
Old 14 Jul 2013, 22:33
sergiomc sergiomc is offline
 
Join Date: Jan 2013
Originally Posted by sergiomc View Post
Very good, thanks

Work good in vb5.0.3
Sorry, no work in vb5.0.3

Unlogin get this error:

There is a serious error and the page cannot be rendered

Can you solve this problem?
Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Mod Options

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


New To Site? Need Help?

All times are GMT. The time now is 21:40.

Layout Options | Width: Wide Color: