Register Members List Search Today's Posts Mark Forums Read

Reply
 
Mod Options
yaBB SE to vB converter Details »
yaBB SE to vB converter
Mod Version: 1.00, by ssc (Member) ssc is offline
Developer Last Online: Sep 2003 I like it Show Printable Version Email this Page

This modification is in the archives.
vB Version: 2.2.x Rating: (0 vote - 0 average) Installs: 17
Released: 13 Feb 2003 Last Update: Never Downloads: 0
Not Supported Is in Beta Stage  

I'm glad to sharing the script which I wrote for the import from yaBB SE.
It is tested on vB 2.2.9 and yaBB SE 1.4.0.

Just copy to your site, change settings.php and run yabbse2vb.php
You will see the instruction then.

Please use english language. German language is not updated there.

Use for your OWN RISK.

Special thanks to "Television Board.de (Boothby)" for the yaBB to vB converter.
My script is based on that.

Download Now

Only licensed members can download files, Click Here for more information.

Show Your Support

  • To receive notifications regarding updates -> Click to Mark as Installed.
  • This modification may not be copied, reproduced or published elsewhere without author's permission.
Similar Mod
Mod Developer Type Replies Last Post
YaBB to vB Converter Boothby vBulletin 2.x Beta Releases 16 30 Mar 2004 05:35

Comments
  #2  
Old 14 Feb 2003, 09:43
timo_copts timo_copts is offline
 
Join Date: Jan 2003
Thumbs up thank you very much

realy
thank u veryyyyyyyyyyy much
iam search for it frome month ago
i will try it but i need to make upgrade to yabbse
i have yabbse v 1.0.0
it work with it?? or i make upgrade????
Reply With Quote
  #3  
Old 14 Feb 2003, 12:09
ssc ssc is offline
 
Join Date: Jan 2003
Im not specialist in yaBB SE 1.0 but it will work if DB structure the same.
I have tested it only on my forum.

please do the backup of database because I have tested it only once.
:classic:
Reply With Quote
  #4  
Old 14 Feb 2003, 13:54
timo_copts timo_copts is offline
 
Join Date: Jan 2003
Unhappy ok

ok
i iwll upgrade-->yabbse v 1.0 to v1.4
and i have vb v 2.2.9
as u do in ur forum
thanks
Reply With Quote
  #5  
Old 14 Feb 2003, 17:18
nferreri nferreri is offline
 
Join Date: Jan 2003
hmm.. just tried this and seem to be getting this error by just running the member upgrade:

tendaven (Error: "Table 'oldforums.user' doesn't exist")
shelick (Error: "Table 'oldforums.user' doesn't exist")
Niada (Error: "Table 'oldforums.user' doesn't exist")


all members coming up the same..

my database is called oldforums...

not sure why it's trying to reference oldforums.user ???? i put in the config file that the name of the users table was members.
Reply With Quote
  #6  
Old 14 Feb 2003, 17:21
nferreri nferreri is offline
 
Join Date: Jan 2003
also noticing sql syntax errors when trying to import their personal text with a ' in the field. these extra ' are interfering with the sql string so you might want to do a replace to get rid of those and strip 'em out.
Reply With Quote
  #7  
Old 16 Feb 2003, 05:20
gerges gerges is offline
 
Join Date: Mar 2002
when i try to convert threads i get this error


Table 'yabbse.forum' doesn't exist

Warning: mysql_fetch_array(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in E:\http://www.coptic\copts.com\www\boar...\functions.php on line 13

Warning: mysql_fetch_array(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in E:\http://www.coptic\copts.com\www\boar...\functions.php on line 30

SELECT yabbse_topics.*, yabbse_messages.* FROM yabbse_topics LEFT JOIN yabbse_messages ON (yabbse_topics.ID_FIRST_MSG=yabbse_messages.ID_MSG) WHERE ID_BOARD=1
Warning: mysql_fetch_array(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in E:\http://www.coptic\copts.com\www\boar...\functions.php on line 30


also for members get the error

Warning: mysql_fetch_array(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in E:\http://www.coptic\copts.com\www\boar...\functions.php on line 23

Warning: mysql_fetch_array(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in E:\http://www.coptic\copts.com\www\boar...\yabbse2vb.php on line 91

may u help plz
regards
gerges
__________________
maran atha
Reply With Quote
  #8  
Old 17 Feb 2003, 10:48
ssc ssc is offline
 
Join Date: Jan 2003
Gerges, please check the settings into 'settings.php' file.
Reply With Quote
  #9  
Old 17 Feb 2003, 19:37
nferreri nferreri is offline
 
Join Date: Jan 2003
any fixes for my problems?
Reply With Quote
  #10  
Old 19 Feb 2003, 11:41
ssc ssc is offline
 
Join Date: Jan 2003
nferreri, seems that oldforums is your yaBB database but you have to specify your vB database.

Last edited by ssc; 19 Feb 2003 at 12:13.
Reply With Quote
  #11  
Old 19 Feb 2003, 19:58
nferreri nferreri is offline
 
Join Date: Jan 2003
Yes, I have specified all the correct information in the settings file. I was looking through the code to try and find out what's wrong and am little confused by this line:

$q="SELECT tmp_pass FROM user WHERE username='".$member["memberName"]."' AND email='".$member["emailADDress"]."'";
Where exactly is the tmp_pass field in the user table? I checked my table and I don't have that field.
Reply With Quote
  #12  
Old 19 Feb 2003, 21:07
nferreri nferreri is offline
 
Join Date: Jan 2003
mail("[email protected]","'$username': '$password'"," Your temporary password:\n $password");
A little unsure what this does too? mails username and password to [email protected]? who's that?
Reply With Quote
  #13  
Old 01 Mar 2003, 17:02
tucklis tucklis is offline
 
Join Date: Feb 2003
Is it possible to import just users with this hack? Also will it work for vbulletin 2.3.0?

Regards,
Kez
Reply With Quote
  #14  
Old 04 Mar 2003, 08:44
timo_copts timo_copts is offline
 
Join Date: Jan 2003
i have the same error

Warning: mysql_fetch_array(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in E:\http://www.coptic\copts.com\www\boar...\yabbse2vb.php on line 91

Warning: mysql_fetch_array(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in E:\http://www.coptic\copts.com\www\boar...\functions.php on line 23


plz help us
iam and gerges
we check the settings into 'settings.php' file.its true
Reply With Quote
  #15  
Old 04 Mar 2003, 08:53
timo_copts timo_copts is offline
 
Join Date: Jan 2003
can any one help to fix this converter and thise error???
Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Mod Options

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


New To Site? Need Help?

All times are GMT. The time now is 22:08.

Layout Options | Width: Wide Color: