Register Members List Search Today's Posts Mark Forums Read

Reply
 
Mod Options
DJ's Dynamic Tab Content for Postbit_Legacy Details »
DJ's Dynamic Tab Content for Postbit_Legacy
Mod Version: 1.5.0, by Digital Jedi (Coder/Designer) Digital Jedi is offline
Developer Last Online: Sep 2019 I like it Show Printable Version Email this Page

vB Version: 4.0.x Rating: (8 votes - 5.00 average) Installs: 72
Released: 09 Mar 2010 Last Update: Never Downloads: 362
Supported Template Edits Additional Files Re-usable Code  

**vBulletin 3.x version can be found here: DJ's Dynamic Tab Content for Postbit_Legacy**

Ever felt your postbit_legacy template was just too long? Or maybe you'd like to add more content to your postbit_legacy, but you don't like the cluttered look or extended length of the post, especially when most posts are only a handful of sentences? Almost every decent modification here on vB.org has the option to add a link or a display to your postbit templates, and you've likely struggled, as I have, to come up with just the info you want to display, likely excluding things you thought would look real nice, but just couldn't justify the room for.

Now I've seen several good modifications that address this problem, and all of them are pretty nice. I've seen everything from a drop-down menu that displays the content, to a box that can be opened and closed just underneath the avatar. All of them are practical in their own way, and here's one more way that I worked out using a script from Dynamic Drive's website called Tab Content Script. This cleaned up my postbit_legacy just the way I wanted, and let me add even more content then I would have originally intended. It also allowed me to organize content in whatever manner I wished. I love it and I think you will too.


Screenshots


Live Demo
Live Demo is on a vBulletin 3.x forum, but the functionality is identical for vB4. Click any of the grey dots beneath the user's avatars.


Difficulty: Intermediate
A few things you should know before moving forward. The instructions for this mod are not your standard template modification instructions. It's going to presume that you've edited your postbit_legacy template before and that you're somewhat familiar with its content, with HTML and how to wrap <if condition=""> conditionals. So it's not going to be a "look for this line of code, add this under it" kind of traditional tutorial. What I'm going to do is show you the basic code, how to implement it and then let you do with it what you want. That is, after all, the reason I came up with mod in first place, and I know everyone wont have the same postbit content and/or will want to set theirs up differently.

With that said, knowledge of how to modify your templates and basic HTML coding is something every vBulletin administrator should have. I'm not a coder. I'm a complete hack. But I know enough to take some of the wealth of code snippets available on the web and attempt to use them in new and inventive ways. Administrating a vB forum is that much more satisfying as a result.


Installation
To add this to your forum requires you to upload some files, make one edit to your headinclude template and one to your postbit_legacy template. If you don't know what postbit_legacy does, it's the template that controls the look of your posts when you've chosen to have avatars and user information appear to the left hand side of your posts. If you don't use that look for your forum, but instead use the one where avatars appear above your posts, then that means you use the postbit template, and this modification wasn't designed to look right on that template. (Though we have had a few users give it a try.)

Step 1.
First things first. After downloading the Attachment 113756 file, extract the contents and upload the postbit_tabs folder in your forum's root directory (Your forum root is the folder you have physically installed vBulletin in, which means that for some folks, this isn't the same thing as your site root.)

Step 2.
Right click and download this JavaScript file from the Dynamic Drive website: tabcontent.js (You can also download it from this page.) Upload it to the postbit_tabs folder you just added to your website.

Step 3.
Now to edit your headinclude template. Go to Admin CP >>> Styles & Templates >>> Style Manager >>> <<>> >>> headinclude.

Add the following block of code to the very bottom. Remember to keep the copyright intact for legal use.

Block Disabled:      (Update License Status)  
Suspended or Unlicensed Members Cannot View Code.

Step 4.
Now to access your postbit_legacy template, go to Admin CP >>> Styles & Templates >>> Style Manager >>> <<>> >>> Postbit Templates >>> postbit_legacy.

From here, your going to add a basic set of code from which you can then customize it. You can pretty much add it anywhere in the template, but most likely your going to want to add it just below the avatar. If that's the case, your avatar code is most likely going to look something like this:


Block Disabled:      (Update License Status)  
Suspended or Unlicensed Members Cannot View Code.

Below that add this basic set of code. This block of code will be your physical tab content.


Block Disabled:      (Update License Status)  
Suspended or Unlicensed Members Cannot View Code.

Now go to your forum and see if your tabs are displaying properly and your not getting any errors. You should have five dot tabs that display five different sets of information when clicked.

Final Steps
Now comes the hard part. Now you have to decide what you want to put in those places called Tab 1 Content:Block A, etc. This is where knowledge of your postbit_legacy template comes into play. Your now going to move whatever content you want in the respective tabs from their current location into the tabs. This is entirely up to you, but you can use my forum as a starting point. The following posts also have some tips to help you along the way.

Post 2 has a Basic Breakdown of what the tabs do, a tutorial on how to add more tabs, default snippets of code that you can move into the tabs containers as well some snippets from common hacks.

Post 3 has some links to other sites that have implemented this hack to give you an idea of what can be done with it. And it has some additional images to use in place of the default dots.

Post 5 has Frequently Asked Questions for most problems you would encounter.




Known Bugs
There is one minor issue with the tabs that only occurs when using the AJAX quick reply and inline editing. Actually it's two issues, but I've only seen one or the other on my live site vs. my demo board. In one instance, the entire content of all your tabs displays all at once when posting/editing using AJAX. This is not a huge deal, as the only person who sees it do that is the person doing the posting/editing. And it will return to normal anytime he reloads or refreshes the page. The other instance is when after posting/editing through AJAX, no tab content appears, except the dot tabs. This is also not a huge deal as the same thing will happen here too; only the poster sees it and it will look normal anytime he returns or reloads the page. I think it's a minor trade off for the sleek look it gives your forum the rest of the time.

Upgrade Instructions
For those using the vBulletin 3.x version and who want to upgrade, follow the instructions I'll be including shortly in a subsequent post.

Download Now

Only licensed members can download files, Click Here for more information.

Screenshots

Click image for larger version

Name:	Postbit-Tabs-Screenie.gif
Views:	7993
Size:	48.7 KB
ID:	113758   Click image for larger version

Name:	Postbit Tabs Screenie.png
Views:	7899
Size:	9.1 KB
ID:	113757  

Show Your Support

  • To receive notifications regarding updates -> Click to Mark as Installed.
  • If you like this modification support the author by donating.
  • This modification may not be copied, reproduced or published elsewhere without author's permission.
Similar Mod
Mod Developer Type Replies Last Post
Miscellaneous Hacks DJ's Dynamic Tab Content for Postbit_Legacy Digital Jedi vBulletin 3.8 Template Modifications 389 19 Sep 2013 15:26

  #91  
Old 08 Aug 2013, 20:58
smirkley smirkley is offline
 
Join Date: Apr 2008
Did the known bugs ever get addressed?

I love the way this mod works. Only hiccup is after someone posts, it doesnt show the miniprofile, and if someone clicks the edit button on their post without refreshing the whole page first, the edit feature freezes after clicking submit.

Tnk for the mod btw.
Reply With Quote
  #92  
Old 17 Sep 2013, 19:23
Digital Jedi's Avatar
Digital Jedi Digital Jedi is offline
 
Join Date: Oct 2006
Real name: Mark Daniel Martinez
Originally Posted by smirkley View Post
Did the known bugs ever get addressed?

I love the way this mod works. Only hiccup is after someone posts, it doesnt show the miniprofile, and if someone clicks the edit button on their post without refreshing the whole page first, the edit feature freezes after clicking submit.

Tnk for the mod btw.
Never really needed to, since DBTech did a custom version of this mod, complete with Admin CP controls and my exiting dots. They've got one for each version of vB last I checked (pre-vB5).
__________________
Reply With Quote
  #93  
Old 19 Sep 2013, 03:29
smirkley smirkley is offline
 
Join Date: Apr 2008
Well I dont use DBTech mods at all.

I was just hoping.

Tnx
Reply With Quote
  #94  
Old 19 Sep 2013, 05:22
DemOnstar's Avatar
DemOnstar DemOnstar is offline
 
Join Date: Dec 2012
Originally Posted by smirkley View Post
Well I dont use DBTech mods at all.

Tnx
Neither do I and probably for the same reasons.....

I will check this one to see what it does for me...

Does this link work for others? http://www.dynamicdrive.com/dynamici.../tabcontent.js
Reply With Quote
  #95  
Old 19 Sep 2013, 13:51
Digital Jedi's Avatar
Digital Jedi Digital Jedi is offline
 
Join Date: Oct 2006
Real name: Mark Daniel Martinez
Er, okay. Well, the mod is functionally more well made than mine, since the JavaScript was written for the purpose of existing in the postibt. The Dynamic Drive one wasn't intended for that, so that particular bug can't be worked out. As well as being just more difficult to use, the DBTech one is superior to mine in many ways.

The tabcontent.js can be downloaded from the website: http://www.dynamicdrive.com/dynamici...m#.UjsAkdL7t1M They apparently want you to go through the entry page first.
__________________

Last edited by Digital Jedi; 19 Sep 2013 at 16:17.
Reply With Quote
  #96  
Old 19 Sep 2013, 14:00
DemOnstar's Avatar
DemOnstar DemOnstar is offline
 
Join Date: Dec 2012
Thanks for the response...
It is a great idea but not totally necessary.... Not for me anyhow...But I am still intrigued by the idea.
Reply With Quote
  #97  
Old 10 Oct 2013, 13:17
Zoul Zoul is offline
 
Join Date: Nov 2012
hello

VbCredit the given variable in the discussion does not work because of an error

would you know what would be appropriate to insert variable?

I'm looking desperately for several hours


thank you
Reply With Quote
  #98  
Old 10 Oct 2013, 15:05
Digital Jedi's Avatar
Digital Jedi Digital Jedi is offline
 
Join Date: Oct 2006
Real name: Mark Daniel Martinez
Originally Posted by Zoul View Post
hello

VbCredit the given variable in the discussion does not work because of an error

would you know what would be appropriate to insert variable?

I'm looking desperately for several hours


thank you
The variable is usually defined in one of the plugins, or in the PHP code of their pages. Usually I would go through a products pages and CTRL + F search for the phrase I'm looking for.

With that said, since you're already using a DBTech products, it might be easier for you to use their plugin version of this modification. The product even uses my same dot tab images.
__________________
Reply With Quote
  #99  
Old 12 Jul 2015, 22:28
Inked_Mono Inked_Mono is offline
 
Join Date: Jan 2015
Hey, sorry to completely necro this thread, but I've recently installed this mod and have everything working, however creating a new post or editing a current one will cause the information within the tab of affected post to disappear, and clicking on the buttons hyperlinks to the primary url with a # at the end.

http://i.imgur.com/71yw7ov.png

Any ideas? I've gone through the thread, and seem I'm the only person to have this issue.
Reply With Quote
  #100  
Old 14 Oct 2016, 10:48
Inked_Mono Inked_Mono is offline
 
Join Date: Jan 2015
A new year, and a new problem. It seems only the first post of the page loads the content within the dot. Does anybody know what the cause might be?

http://i.imgur.com/q06JIKj.png

Edit: Ended up paying for a fix. Thanks anyways.

Last edited by Inked_Mono; 15 Oct 2016 at 12:50.
Reply With Quote
  #101  
Old 29 Oct 2018, 13:59
scottkoz20 scottkoz20 is offline
 
Join Date: Jan 2016
Real name: Scott
I know this is an older mod - but I put this in place last night... it's a good mod, especially when the user postbit_legacy gets bloated.

See the screenshots on the before and after

Before


After



There are still some minor issues that I want to clean up, but just being able to start killing some of the dead space on threads was worth the change alone.


*steps off soapbox*
Attached Images
File Type: png postbit_tab1.PNG (15.4 KB, 21 views)
File Type: png postbit1.PNG (46.9 KB, 20 views)
File Type: png postbit_tab2.PNG (22.5 KB, 21 views)
File Type: png postbit_tab3.PNG (19.6 KB, 20 views)
File Type: png postbit_tab4.PNG (15.4 KB, 20 views)
File Type: png postbit_tab5.PNG (12.8 KB, 20 views)
Reply With Quote
  #102  
Old 06 Nov 2018, 13:59
scottkoz20 scottkoz20 is offline
 
Join Date: Jan 2016
Real name: Scott
I got this working this morning for POSTBIT and it's fairly simple (heck, I was able to figure it out and I can't find simple things : )

So if you are looking to update the POSTBIT in Step 4, look for the following

Block Disabled:      (Update License Status)  
Suspended or Unlicensed Members Cannot View Code.


Add the code in Step 4 below this and following the Steps as mentioned by the author.

Something I did with mine is moved the Join/Post, etc into the first tab. This was my information that I moved into the first tab.


Block Disabled:      (Update License Status)  
Suspended or Unlicensed Members Cannot View Code.

Please make sure that you backup your POSTBIT before making any changes!!!!!

Once completed, your postbit should look like this when completed and working...

Attached Images
File Type: jpg postbit-1.jpg (12.7 KB, 13 views)

Last edited by scottkoz20; 06 Nov 2018 at 14:07.
Reply With Quote
  #103  
Old 06 Nov 2018, 14:02
In Omnibus's Avatar
In Omnibus In Omnibus is offline
 
Join Date: Apr 2010
Real name: Kris
This is a good modification. It's too bad the developer abandoned it for another platform.
Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Mod Options

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


New To Site? Need Help?

All times are GMT. The time now is 06:27.

Layout Options | Width: Wide Color: