Register Members List Search Today's Posts Mark Forums Read

Reply
 
Mod Options
DJ's AME :: The Ultimate Automatic Media Embedder :: 2.5.7 Details »
DJ's AME :: The Ultimate Automatic Media Embedder :: 2.5.7
Mod Version: 2.5.7, by Digital Jedi (Coder/Designer) Digital Jedi is offline
Developer Last Online: Sep 2019 I like it Show Printable Version Email this Page

vB Version: 3.8.x Rating: (9 votes - 5.00 average) Installs: 93
Released: 15 Oct 2013 Last Update: 18 Oct 2013 Downloads: 682
Supported DB Changes Uses Plugins Auto-Template Additional Files Translations External Content  

From the team who brought you the blockbuster film "Yahtzee!", comes the next major motion picture about incredibly bad and arbitrary puns:

AME 2.5.7: Electric Boogaloo


AME automatically embeds media in posts without the need for pesky BBCode cluttering up your editor toolbar. It's also lightweight, and saves resources that BBCode would ordinarily consume. Your users don't even have to know you have AME installed. If they share a link from YouTube, Dailymotion, Amazon, Metacafe or Vimeo, AME automatically embeds the content for them. No special code to learn. No instructions for newbies to understand.

In addition, AME allows you to create, import and export support for individual websites in the form of media definitions. These XML files expand your AME to support a limitless number of websites from around the net and let you share them with the community. We currently have around 200 media definitions collected at this repository thread. If you want additional support for website not listed, please ask for it there. Odds are, we might already have one. (TIP: Be sure to check the Add-Ons section below for stuff you might miss out on, otherwise.)




CREDITS

This modification was originally built by The Geek, who is no longer coding for vBulletin. We miss him. But he gave permission for someone to continue to build upon his work. All I've done is modify the code a little to support additional functionality and to provide a place to continue to support the product. The product didn't need too much tweaking, but I did manage to add some new features I think you will enjoy, which I'll lay out in the feature list below.



RECOMMENDATIONS

It is HIGHLY recommended that you read the READ ME.html file included in the ZIP file before you upgrade or install. You don't want to be blind-sided, now do you?




NEW INSTALLATIONS
  1. Download and Unzip the contents of the ZIP file.
    .
  2. Upload the contents of the "UPLOAD to Forum Root" folder to your forum's root directory. (This is the directory where your vBulletin is physically installed.) Also, if you've renamed your Admin CP folder, be sure to move the admincp folder's contents to your renamed directory.
    .
  3. CHMOD your amecache folder to 777.
    .
  4. Go to your Admin CP »» Plugins & Products »» Manage Products »» Add/Import Products and import the product-djs_AME-2.5.7.xml file.
    .
  5. Your Admin CP should automatically refresh and you should now see the AME CP somewhere below your vBulletin Options menu.



TO UPGRADE

If you are upgrading from AME 2.5.6.
  1. Delete custom definitions specifically for Amazon, Dailymotion, Metacafe, Vimeo and YouTube. (Key names: amazon, dailymotion, metacafe, vimeo and youtube) Theses five definitions are now hard coded into the product and will be updated along with the product if need be. You can back these up if you need to, but keep in mind if you use any custom defs for these sites, they will be duplicated every time you upgrade AME. So don't ask my why your videos are doubled up, or I'll throw rocks at you.
    .
  2. Upload the contents of the "UPLOAD to Forum Root" folder to your forum's root directory, overwriting previous versions of the files.
    .
  3. Ensure that your amecache directory is still CHMOD'd to 777.
    .
  4. Import the product-djs_AME-2.5.7.xml file into your Product Manager, making sure to set the option to Allow Overwrite to Yes.
    .
  5. If you are using the file cache, it is strongly recommended that you re-sync your cache using the Tools menu.



WHAT ELSE?

The following five posts will include:
  • Additional Screenshots
  • Full Features List
  • FAQ
  • Resources to develop your own custom definitions
  • AME History/Changelog

Download Now

Only licensed members can download files, Click Here for more information.

Addons

Supporters / CoAuthors

Screenshots

Click image for larger version

Name:	screen-demo-1.png
Views:	444
Size:	48.8 KB
ID:	146824   Click image for larger version

Name:	screen-demo-2.png
Views:	419
Size:	367.6 KB
ID:	146825  

Show Your Support

  • To receive notifications regarding updates -> Click to Mark as Installed.
  • If you like this modification support the author by donating.
  • This modification may not be copied, reproduced or published elsewhere without author's permission.
Similar Mod
Mod Developer Type Replies Last Post
Major Additions Ultimate Media Gallery LITE Coroner vBulletin 3.8 Add-ons 452 01 Mar 2012 21:01
Major Additions Ultimate Media Gallery LITE Coroner vBulletin 3.7 Add-ons 109 08 Apr 2010 15:18

  #166  
Old 26 Dec 2016, 05:09
JohnSilver JohnSilver is offline
 
Join Date: Oct 2006
Originally Posted by MarkFL View Post
Yeah, as far as I know, when you create a new BBCode that uses the same tags as a previous BBCode, old posts will have to be reparsed to use the new replacement HTML, and the only way I know to do that without some custom script is to edit them.
Somehow i noticed actually AME does using [ame][/ame] code, it doesn't appear in newreply but actually it containing ame code in table post. It could only be fixed when all posts require to edit which is definitely i don't know how am i able to this coz we have more than 20M of posts, unless someone has custom script to execute these. The default tools in AME plugin to convert code is not working plus it freezing the forum page due to huge table post.

If anyone woule be able to help of offer some service kindly PM me & i would be much appreciated.
Reply With Quote
  #167  
Old 22 Jan 2017, 17:54
webexit webexit is offline
 
Join Date: Dec 2008
Originally Posted by suko22 View Post
Hi everybody, I have AME working in vbulletin 3.8.4 forum for years whit no problems.

Now we have changed our url to https (SSL) and AME doesn´t work, it shows a blank space instead of videos.

Any help please?
In AME CP > Display > Definitions YouTube > Replacement HTML

Replace http with https
Reply With Quote
  #168  
Old 23 May 2017, 04:47
JohnSilver JohnSilver is offline
 
Join Date: Oct 2006
Originally Posted by VBFguy View Post
Yes....Your Youtube replacement HTML should look like this:

<iframe width="$ameinfo[width]" height="$ameinfo[height]" src="http://www.youtube.com/embed/$p1?start=$p2" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

You want to add &amp;rel=0 to that output URL. (rel is the parameter for related, 0 means off).

I added that after the $p2, so it ends up being this:

<iframe width="$ameinfo[width]" height="$ameinfo[height]" src="http://www.youtube.com/embed/$p1?start=$p2&amp;rel=0" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>


Make the same change to the Youtube short URL definition.
It's not working for me anyway. Your post was too old and maybe youtube has changed the code. Can share latest code changes?
Reply With Quote
  #169  
Old 10 Jun 2017, 07:20
Gabe505 Gabe505 is offline
 
Join Date: Feb 2004
Real name: Gabe Trujillo
Anyone have an updated Definition for Worldstarhiphop.com? They've recently changed the embed code.
Reply With Quote
  #170  
Old 19 Jun 2017, 11:31
durham durham is offline
 
Join Date: Oct 2008
Originally Posted by suko22 View Post
Hi everybody, I have AME working in vbulletin 3.8.4 forum for years whit no problems.

Now we have changed our url to https (SSL) and AME doesn´t work, it shows a blank space instead of videos.

Any help please?
I have the same issue - adding rel=0 didnt fix for me. This must be a serious issue for lots of forums now https is being pushed so hard by Google.

Any fix please?
Reply With Quote
  #171  
Old 19 Jun 2017, 12:18
durham durham is offline
 
Join Date: Oct 2008
Found solution. Add ?rel=0 instead of &amp;rel=0

it works for me anyway!
Reply With Quote
  #172  
Old 31 Jul 2017, 12:32
BirdOPrey5's Avatar
BirdOPrey5 BirdOPrey5 is offline
 
Join Date: Jun 2008
Real name: Joe D.
Has anyone tried this on PHP 7.0+ and VB 3.8.11?
__________________
-Joe
Former vBulletin.org Staff Member

(@BirdOPrey5) Former vb.org Moderator. Fighting for a free & independent vb.org.
BirdOPrey5.com - Exclusive VB Mods! (Formerly Qapla.com) | Joe's Ultimate Off Topic
Note - I do not read my PMs often, do not expect quick replies.
Reply With Quote
  #173  
Old 31 Jul 2017, 16:45
Rafa-el's Avatar
Rafa-el Rafa-el is offline
 
Join Date: Feb 2010
Location: Nicaragua
Real name: Rafael Benard
Originally Posted by BirdOPrey5 View Post
Has anyone tried this on PHP 7.0+ and VB 3.8.11?
Yes, it worked.
Reply With Quote
  #174  
Old 31 Jul 2017, 21:28
BirdOPrey5's Avatar
BirdOPrey5 BirdOPrey5 is offline
 
Join Date: Jun 2008
Real name: Joe D.
Originally Posted by Rafa-el View Post
Yes, it worked.
I'm sorry but are you sure you're running PHP 7.0.x or 7.1.x? I ask because I am looking through the code and for example in the /includes/ directory there is a file called ame_bbcode.php and one line, among many, is:


Block Disabled:      (Update License Status)  
Suspended or Unlicensed Members Cannot View Code.

The problem being that pre_replace() call is using the "e" modifier. While this would have worked in all versions of PHP 5.x.x, just logging a warning on PHP 5.5.x and 5.6.x, support for the e modifier was totally removed in PHP 7.x so that code could no longer function.

Those were the same kind of lines preventing the older version of this mod from running on PHP 7.x.

Of course maybe I'm missing something and those lines don't actually get triggered or something....
__________________
-Joe
Former vBulletin.org Staff Member

(@BirdOPrey5) Former vb.org Moderator. Fighting for a free & independent vb.org.
BirdOPrey5.com - Exclusive VB Mods! (Formerly Qapla.com) | Joe's Ultimate Off Topic
Note - I do not read my PMs often, do not expect quick replies.
Reply With Quote
  #175  
Old 01 Aug 2017, 16:04
Rafa-el's Avatar
Rafa-el Rafa-el is offline
 
Join Date: Feb 2010
Location: Nicaragua
Real name: Rafael Benard
Originally Posted by BirdOPrey5 View Post
I'm sorry but are you sure you're running PHP 7.0.x or 7.1.x? I ask because I am looking through the code and for example in the /includes/ directory there is a file called ame_bbcode.php and one line, among many, is:


Block Disabled:      (Update License Status)  
Suspended or Unlicensed Members Cannot View Code.

The problem being that pre_replace() call is using the "e" modifier. While this would have worked in all versions of PHP 5.x.x, just logging a warning on PHP 5.5.x and 5.6.x, support for the e modifier was totally removed in PHP 7.x so that code could no longer function.

Those were the same kind of lines preventing the older version of this mod from running on PHP 7.x.

Of course maybe I'm missing something and those lines don't actually get triggered or something....
Honestly that really didn't caused a problem on the forum that I tested it, I'll dig into it later today but if its just a warning it might have been unnoticed.
Reply With Quote
  #176  
Old 01 Aug 2017, 20:39
BirdOPrey5's Avatar
BirdOPrey5 BirdOPrey5 is offline
 
Join Date: Jun 2008
Real name: Joe D.
It's a warning but unlike PHP 5.x the code can't function as intended in PHP 7.x. Perhaps the code is rarely needed or the e modifier was a mistake to begin with. There are reasons, just surprising. Thank you again.
__________________
-Joe
Former vBulletin.org Staff Member

(@BirdOPrey5) Former vb.org Moderator. Fighting for a free & independent vb.org.
BirdOPrey5.com - Exclusive VB Mods! (Formerly Qapla.com) | Joe's Ultimate Off Topic
Note - I do not read my PMs often, do not expect quick replies.
Reply With Quote
  #177  
Old 29 Sep 2017, 04:10
bbqchef33 bbqchef33 is offline
 
Join Date: Sep 2005
Originally Posted by durham View Post
I have the same issue - adding rel=0 didnt fix for me. This must be a serious issue for lots of forums now https is being pushed so hard by Google.

Any fix please?
Originally Posted by durham View Post
Found solution. Add ?rel=0 instead of &amp;rel=0

it works for me anyway!

Same here. We've been running for years without issue. We just upgraded to HTTPS and all our videos are just a blank post. I edited the replacement HTML to include HTTPS and ?rel=0, but stilll no video.

Heres the edited code. Any Ideas?

<iframe width="$ameinfo[width]" height="$ameinfo[height]" src="https://www.youtube.com/embed/$p1?start=$p2?rel=0" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Reply With Quote
  #178  
Old 07 Oct 2017, 14:42
blind-eddie's Avatar
blind-eddie blind-eddie is offline
 
Join Date: Apr 2006
Real name: Tim
I had this working fine with https but now, it stopped working for me as well.
__________________
LONG LIVE 3.8 SERIES
National Arcade Competition Club- NACC All arcade edits will work on vb4.
Check out my heavily modified ibproarcade with over 50,000 games for you, free of charge!
Exclusive arcade addons, edits and skins were made by stangger5 owner of Next Level Arcade
Reply With Quote
  #179  
Old 02 Jan 2018, 06:05
Goomzee Goomzee is online now
 
Join Date: Apr 2008
Real name: Tariq Rathore
same thing happened with me
__________________
Mortal Kombat Nexus Mortal Kombat X MKWallpapers MK Komics
Mortal Kombat Winamp skins, Animations, Movies, Dragon Renders on your 1 click
Pakistan 1st and Largest Mortal Kombat Gaming website
Reply With Quote
  #180  
Old 18 Jan 2018, 18:37
bbqchef33 bbqchef33 is offline
 
Join Date: Sep 2005
anything folks?? same problem for months since we went with SSL. all links are white screens. Changed everything to https and ?rel=0 with no luck. Ive run out of ideas.
Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Mod Options

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


New To Site? Need Help?

All times are GMT. The time now is 11:33.

Layout Options | Width: Wide Color: