Register Members List Search Today's Posts Mark Forums Read

Reply
 
Mod Options
Extra Profile Fields Page Details »
Extra Profile Fields Page
Mod Version: 4.0.0, by Wired1 (Coder) Wired1 is offline
Developer Last Online: Jul 2019 I like it Show Printable Version Email this Page

vB Version: 4.0.6 Rating: (8 votes - 4.88 average) Installs: 146
Released: 09 Dec 2009 Last Update: 16 Nov 2010 Downloads: 1139
Not Supported Uses Plugins Template Edits Code Changes Re-usable Code  

For those upgrading from the 3.8.x mod, read this.

Don't forget to hit INSTALL!

This product will add a new page to the User CP for easy editing of specially marked profile fields, that for one reason or another you would like to split off from the main list.

NOTE: Any fields marked for this page will not be seen in the user's profile. You would need to install the Extra Profile Fields Tab addon (haven't updated it as of yet) to do this.

Personally, I use this page for PC specs, but it can also be used for other specs as well (e.g. cars). With an ADDITIONAL product (e.g. NOT this one), I place these specs in a dropdown list under the user title in each user's post, as well as in their profile as an extra tab.

Here's some examples of how I use the 3.8.x version of this mod (with the Add-On mod, Extra Profile Fields Tab, and a separate mod, Profile Fields in a Postbit Dropdown):
http://forum.corsair.com/forums/showthread.php?t=39826

================
# of plugins: 3
# of php page edits: 1 (admincp/profilefield.php)
# of new templates: 1 (page)
# of template edits: 1 (USERCP_SHELL)
# of new phrases: 3 Click here for details. Also look at the attached pictures to see where they show up.

Version Changes
Known Bugs
================

To Install:
1) Save the attached product-wired1_epfp.xml file.
2) Navigate to AdminCP -> Plugins & Products -> Manage Products -> [Add/Import Product]
3) Browse to wherever you saved the file.
4) Allow Overwrite -> Yes.
5) Import!
6) Follow the instructions for the manual edits (1 template edit, 1 PHP page edit)


After the product is FULLY installed, when a you want to move a profile field to the new page for easy editing:

1. Go to the AdminCP and edit the field as normal.
2. At the bottom in the Display Page area, you will see "Which page displays this option?" The last option should say Options: <$vbphrase[extra_options]>.
3. Save!


Don't forget to hit INSTALL!

Support will only be given to people who have hit install.

Download Now

Only licensed members can download files, Click Here for more information.

Addons

Screenshots

Click image for larger version

Name:	Extra Options.jpg
Views:	3466
Size:	59.0 KB
ID:	107333   Click image for larger version

Name:	phrases.jpg
Views:	4704
Size:	47.7 KB
ID:	107334  

Show Your Support

  • To receive notifications regarding updates -> Click to Mark as Installed.
  • This modification may not be copied, reproduced or published elsewhere without author's permission.
Similar Mod
Mod Developer Type Replies Last Post
Profile Enhancements Extra Profile Fields Page Wired1 vBulletin 3.8 Add-ons 67 13 May 2013 16:39
Profile Enhancements Extra Profile Fields Page Wired1 vBulletin 3.7 Add-ons 196 09 Jun 2010 04:20
Profile Enhancements Extra Profile Fields Page Wired1 vBulletin 3.6 Add-ons 337 20 Aug 2008 08:42
Extra Profile Fields Page Wired1 vBulletin 3.5 Add-ons 233 22 May 2008 20:05
Extra Profile Fields Page Zachery vBulletin 3.0 Full Releases 124 11 Jan 2008 16:19

  #76  
Old 28 Jun 2011, 04:50
Wired1's Avatar
Wired1 Wired1 is offline
 
Join Date: Nov 2003
Wrong mod actually That's within the member page right? Was it just multiple profile fields pages, or a real back end? By all means post the code if you'd like, and/or add it as an add on if you want.
__________________
Admin of the Corsair Memory Forum (AKA the House of Help from back in the day)
Admin of Petri's IT Forum / Moderator at webdesignforums.net
Reply With Quote
  #77  
Old 28 Jun 2011, 19:54
LifesGreatestGift's Avatar
LifesGreatestGift LifesGreatestGift is offline
 
Join Date: Jul 2009
that was actually a screen of my postbit_legacy.. Im not using the Tab mod.
__________________
If I have helped you, the least you could do is click the button to show your appreciation.
TheSecond.org - Because it is our right!
Reply With Quote
  #78  
Old 20 Jul 2011, 21:06
Scalemotorcars's Avatar
Scalemotorcars Scalemotorcars is offline
 
Join Date: Mar 2006
Real name: Daniel
I also recently upgraded from 3.8 to 4.1.4 sp2 and I canted edit view the extra profile fields page. Ive checked and double checked the template edits and read the entire mod. Ive also imported the mod a 2nd time with overwrite and still no change.

Also at the very top you have a note about 3.8 to 4.- upgrades about possible DB errors and you say to delete the PAGE template. The only page template I can find is the one for Facebook. What am I missing here?
Attached Images
File Type: jpg missing page.jpg (43.5 KB, 54 views)
__________________
ScaleMotorcars.com Large scale model building at its best. Check it out.
Reply With Quote
  #79  
Old 20 Jul 2011, 21:37
Scalemotorcars's Avatar
Scalemotorcars Scalemotorcars is offline
 
Join Date: Mar 2006
Real name: Daniel
I figured out how to do it.
I took the template code from the plugin and created a new template called extraprofilepage

I then added the this code.

Block Disabled:      (Update License Status)  
Suspended or Unlicensed Members Cannot View Code.

After that I went to the plugin manager and changed two of the plugins.

Caches Extra Profile Field Page Templates is replaced with this code using the new template name above.

Block Disabled:      (Update License Status)  
Suspended or Unlicensed Members Cannot View Code.

And this plugin, Creates Extra Profile Field Page is changed to....

Block Disabled:      (Update License Status)  
Suspended or Unlicensed Members Cannot View Code.

Works fine now.
__________________
ScaleMotorcars.com Large scale model building at its best. Check it out.
Reply With Quote
  #80  
Old 21 Jul 2011, 14:18
ryohnosuke's Avatar
ryohnosuke ryohnosuke is offline
 
Join Date: Nov 2010
Are you sure that it works? I've updated with your code but extra options still missing.

Saludos.
Reply With Quote
  #81  
Old 21 Jul 2011, 16:40
Scalemotorcars's Avatar
Scalemotorcars Scalemotorcars is offline
 
Join Date: Mar 2006
Real name: Daniel
Make sure to follow the original directions. All I did was manually change the template name in the 2 plugins and created my own template since the PAGE template is used by the Facebook feature.

It may be better to open the original XML file and change things there first before importing the product. Its not my hack so I dont want to add the fixed xml.

Also try clearing your browser cache.
__________________
ScaleMotorcars.com Large scale model building at its best. Check it out.
Reply With Quote
  #82  
Old 21 Jul 2011, 18:40
ryohnosuke's Avatar
ryohnosuke ryohnosuke is offline
 
Join Date: Nov 2010
The same thing, tested on vB 4.14 and vB 4.15 Beta1.

Saludos.
Reply With Quote
  #83  
Old 05 Aug 2011, 22:39
DeanoG DeanoG is offline
 
Join Date: Feb 2002
Thanks Scalemotorcars for the modified code.. worked perfectly . confirmed working on VB 4.1.5 PL1
Reply With Quote
  #84  
Old 27 Aug 2011, 01:43
OcR Envy's Avatar
OcR Envy OcR Envy is offline
 
Join Date: May 2008
Real name: Ryan
+1 on Scalemotocars fix working fine.
Reply With Quote
  #85  
Old 27 Aug 2011, 02:03
ryohnosuke's Avatar
ryohnosuke ryohnosuke is offline
 
Join Date: Nov 2010
I don't know how, but I replace all "extra" words for "mypc" and edited on the template, and it works xD

Saludos.
Reply With Quote
  #86  
Old 04 Sep 2011, 05:56
Bill Thebert Bill Thebert is offline
 
Join Date: Mar 2002
I just installed this product on 4.1.5 PL1 and it looks like it will suit my needs perfectly. Thanks.

The only thing I want to change, however, is as follows:

I would like the "Edit Extra Options" link (Settings > My Settings > Edit Extra Options) to appear ONLY if the user belongs to a particular usergroup (Group ID = 14). I would like the link to be visible regardless of whether ID=14 is someone's PRIMARY usergroup, or whether it's an "additional" usergroup. I assume I have to put a conditional around the edit that was made to the USERCP_SHELL template? Can you (or anyone?) help with this?

Similarly, I would like to also install the "Extra Tab" product -- but with the same conditional. The newly added tab should be visible ONLY to those users belonging to usergroup=14 (as either a primary or a secondary usergroup). Is that possible?

Lastly, I think one more small template edit might be required; for if I go to the admincp and review any OTHER user, the name of the extra page isn't reflected properly in the header above the extra profile fields. I can provide a screen capture if my explanation isn't clear.

Best,

Bill
Reply With Quote
  #87  
Old 05 Sep 2011, 06:12
Bill Thebert Bill Thebert is offline
 
Join Date: Mar 2002
Mischief managed. I figured out the appropriate conditional to solve my first question above.

I'd still like to make use of the "extra tab" add-on, with a similar conditional, however.
Reply With Quote
  #88  
Old 06 Sep 2011, 02:09
marrr marrr is offline
 
Join Date: Oct 2007
Thanks Scalemotorcars!
Reply With Quote
  #89  
Old 02 Nov 2011, 09:48
stuartn stuartn is offline
 
Join Date: Apr 2006
Originally Posted by Bill Thebert View Post
Mischief managed. I figured out the appropriate conditional to solve my first question above.

I'd still like to make use of the "extra tab" add-on, with a similar conditional, however.

Can you please confirm how - as I would be interested in the same option
Reply With Quote
  #90  
Old 29 Jan 2012, 13:49
RhysH RhysH is offline
 
Join Date: Aug 2009
can someone explain to me how to add another page on top of the current one i installed from here.

thanks
Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Mod Options

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


New To Site? Need Help?

All times are GMT. The time now is 06:55.

Layout Options | Width: Wide Color: