Register Members List Search Today's Posts Mark Forums Read

Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 12 Feb 2016, 10:08
postcd postcd is offline
 
Join Date: Feb 2012
How to make vbulletin not detect HTTPS URLs and not prefix it https automatically?

Hello,

my vbulletin 4.2.x site is using https by default and for future accessibility i would like to use HTTP in all links in the posts.

When i, composing some post and pasting some internal forum url (to another topic for example), the vbulletin detects https in url and add https prefix, which i do NOT want. and it bothers me to countlessly change to http. Any way to stop vbulletin detecting whether pasted URL is https?

Thank you alot

Last edited by postcd; 12 Feb 2016 at 11:05.
Reply With Quote
  #2  
Old 12 Feb 2016, 10:31
Skyrider Skyrider is offline
 
Join Date: Feb 2006
/admincp/options.php?do=options&dogroup=address

Check out the URL options in there, and also make sure to check out the "Always use Forum URL as Base Path" option. Reminder though, that if by any chance the host is forced to use https by the apache OR nginx settings, then altering the base / forum url will break your forums.

As for the https as replies? in posts. That has to be changed by a search/replace Database Query.

On both methods, I recommend a file/database backup.
Reply With Quote
  #3  
Old 12 Feb 2016, 11:04
postcd postcd is offline
 
Join Date: Feb 2012
"Forum URL" is https://***
"Always use Forum URL as Base Path" is yes

PS: i dont need help with replacing already existing post links, i just want prevent vbulletin to detect https urls and auto add https prefix to the links in the Add link form. ... as mentioned in my initial post.
Reply With Quote
  #4  
Old 12 Feb 2016, 11:20
Skyrider Skyrider is offline
 
Join Date: Feb 2006
Hence I added a question mark at "replies?" as I was merely wondering if you were referring to replies as well. Either way, change the https:// to http:// and change "Always use Forum URL as Base Path" to no. This way, users can use both http & https. If you want people to force to use http over https (EG, when people enter a https:// site, they'll be moved to http:// ) , change "Always use Forum URL as Base Path" to yes.

Make sure to change the URL under the option "Homepage URL" also http://
Reply With Quote
  #5  
Old 12 Feb 2016, 16:06
Zachery's Avatar
Zachery Zachery is offline
 
Join Date: Jul 2002
Real name: Zachery Woods
Do you mean urls used in the bbcode?
__________________
Looking for ImpEx?
Reply With Quote
  #6  
Old 18 Feb 2016, 17:06
postcd postcd is offline
 
Join Date: Feb 2012
Skyrider: thank You

Originally Posted by Zachery View Post
Do you mean urls used in the bbcode?
yes please..

Last edited by postcd; 18 Feb 2016 at 17:13.
Reply With Quote
Reply



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


New To Site? Need Help?

All times are GMT. The time now is 04:40.

Layout Options | Width: Wide Color: