Register Members List Search Today's Posts Mark Forums Read

Reply
 
Mod Options
Live Topic Details »
Live Topic
Mod Version: 1.07b, by Coders Shack (Contributor) Coders Shack is offline
Developer Last Online: Sep 2013 I like it Show Printable Version Email this Page

vB Version: 3.8.0 Rating: (87 votes - 4.61 average) Installs: 975
Released: 10 Jan 2009 Last Update: 01 Mar 2009 Downloads: 5494
Not Supported DB Changes Uses Plugins Auto-Template Is in Beta Stage  

. . . . . . . . Brought to you by scriptasy.com

Live Demo:
Live Topic 1.07b Demo (you must be logged in, and the topic must be "live")

Videos: 1.00b 1.06b

watch the damn videos... ^_^
Description:
This product is different from anything you have seen before, it raises the bar for forums. It will make your forums much more interactive, and also reduce server load.

Technical Details:
If a thread has been posted in X seconds then its now Live, if other users are viewing the Live topic and are on the last page they will experience a clean ajax experience while talking to other members. Once the thread is older than X seconds its no longer Live and it will now act like a normal thread. Also if a user edits one of their posts that's inside of the thread, it will be updated too so there is no longer a reason to ever have to refresh.

There is also logic for the viewer, the viewer of the thread has to be in an active state to see responses. An active user state is determined upon the users actions, if no actions were made in X seconds then the user is marked as inactive.

Also you may wonder why this could save your server bandwidth and CPU. If a user is refreshing to talk to another members the queries on a normal thread load are way more intense than the ajax call that this modification makes. So if you have 5 people talking to each other none of them have to refresh the page, all they are doing is simple page requests and one intense request when there has actual change.

You can test Live Topic with two users, you will see how amaizing this is... And probably spontaneously combust.

Found a bug? Want to request a feature?
Live Topic - Project Manager
Installation:
This is take less than 3 minutes to install, takes longer to notice its amazing feature. (you need multiple people to be active in the same topic)

Upgrade:
[1.01b to 1.XXb] Uninstall the product, then reinstall it. Overwrite all old files with new files and you should be fine.

[1.02b to 1.03b] Overwrite files, upgrade product (dont install product)

[1.03b to 1.04b] Uninstall the product, then reinstall it. Overwrite all old files with new files and you should be fine.

[1.04b to 1.05b, 1.05b to 1.06b,1.06b to 1.07b] Upgrade the product. Overwrite all old files with new files and you should be fine.
Works With (FF2, FF3, IE6, IE7, IE8, SF2, SF3, CHROME):
vBulletin [3.8.X]

get the vBulletin [3.7.X] version here

INCOMPATIBLE HACKS:
Versions:
1.01b
1.02b
fixes
safari 2 support
safari 3 support
google chrome sup
port
added live topic icon on new posts page
fixed security issue, strongly suggest upgrading!
changes
added live edit (to avoid a performance hit i had to add two rows to two tables in the database)
added external style sheet
1.03b
fixes
fix double post
phrase notification
fixed an edit bug for people with table prefixes
changes
ability to change interval in ACP
1.04b
fixes
javascript error for guests
fixed live topic activation (first poster to raise a dead topic)
changes
auto quick reply focus after post
1.05b
fixes
css flaw
js error for unsupported browsers (random)

fixed chrome issue
changes
edit notification - thanks to nso
rebuilding some of the original logic to hopefully prevent product conflicts

1.06b
fixes
fixed a little javascript issue that had to do with displaying posts
uses GPC cleaner now
changes
limit the number of ajax posts on the live topic (example 40) and fade them away.
changed the way the hooks are used
tightened up everything a bit

1.07b
fixes
fixed a bug where the live topic notification always making an ajax call
changes
support user ignore list
changed the way the javascript logic worked (hopefully there are less compatibly issues) added support for IE6 and IE8
1.10
hmm

Download Now

Only licensed members can download files, Click Here for more information.

Screenshots

Click image for larger version

Name:	Picture 5.png
Views:	7880
Size:	33.7 KB
ID:	95278  

Show Your Support

  • To receive notifications regarding updates -> Click to Mark as Installed.
  • If you like this modification support the author by donating.
  • This modification may not be copied, reproduced or published elsewhere without author's permission.
  #646  
Old 04 Mar 2009, 15:31
Coders Shack Coders Shack is offline
 
Join Date: Apr 2007
Real name: Chad Scira
Originally Posted by fattony69 View Post
If there is a fix, I don't see a problem

I am just waiting for success stories with people with a lot of members / a lot of mods. I don't want to F up my forum like I do a lot.
theres a good amount of sites using this mod successfully, most people just post here when they have issues lol.
__________________
resume: http://chadscira.com/
linkedin: http://www.linkedin.com/in/chadscira
elance (request a proposal): http://icodeforlove.elance.com/
Reply With Quote
  #647  
Old 04 Mar 2009, 16:13
inciarco's Avatar
inciarco inciarco is offline
 
Join Date: Mar 2007
Question

Copy/Paste of Reply on vB37x Mod's Thread:

Originally Posted by Coders Shack View Post
i dont have this bug inciarco, 10 posts per page. And my livetopic setting is 30. When it goes over 30 they start to disappear. Have you tried it on the default template? Do you have something that conflicts?

Can you recreate this here: http://beasttoast.com/showthread.php...9&goto=newpost
I Confirm Bugs On 100% New vB373 Installation:

I've Installed the Product (The First and Only Mod Installed on a Test Forum), and I've Set Number of Posts to 10 for Test 1 and to 20 for Test 2.

I've Used User 1 (Admin on IE6) and User 2 (Registered User on Google Chrome).

I Hope You Can Solve this Bugs, Coders Shack.


TEST 1

AdminCP > vBulletin Options > Thread Display Options (showthread) > Maximum Displayed Posts Before Page Split: 10
AdminCP > vBulletin Options > Live Topic > Maximum Visible Posts: 10

I've Created a Thread and Named First Post as "Test Thread", then I've Started Posting Messages on the Thread, (the Live Posting Feature works Fine on IE6, FireFox and Chrome), then when I reached Quick Reply Number Nine (9), Post Number 10, then the First Post Got Shaded, and then when I reached Quick Reply Number Ten (10), Post Number 11, then the First Post "Test Thread" Got Hidden; then When I Posted Quick Reply Number Eleven (11), Post Number (12), then No Post Got Hidden and the Post weren't Shown for the Poster but yes for the Other User, and all other Posts after that had the same issue, (Not Displayed for Poster but yes for other Users seeing the Live Topic); I also Noticed that After Quick Reply Number 10, Post Number 11, the Quick Reply Box Got Again the Blocking Message "Please Click One of the Quick Reply Icons in the Posts Above to Activate Quick Reply".


TEST 2

AdminCP > vBulletin Options > Thread Display Options (showthread) > Maximum Displayed Posts Before Page Split: 10
AdminCP > vBulletin Options > Live Topic > Maximum Visible Posts: 20

It Happened Exactly the Same as for Test 1, but in this Case as Maximum Visible Posts was set to 20, when Reaching Quick Reply 19 (Post 20) the First Post Shaded, on Quick Reply 20 (Post 21) the First Post Got Hidden, and on Quick Reply 21 (Post 22) No Post Got Hidden, Quick Reply Box Got Locked (with message prompting for Clicking the Quick Reply Button on Posts), and No Quick Reply Post where Displayed for Poster User; all Posts after that had the same issue, that Post was Not Displayed for Poster, that No Post where Hidden, and that Quick Reply Box Gets Locked with Locking Message (the one that asks user to Click on "Quick Reply to this Message" Button on Posts).


Edit: TEST 3

I went Ahead and made the Test for 30 Maximum Visible Posts and the Results where the same as on the other Two (2) Cases.

AdminCP > vBulletin Options > Thread Display Options (showthread) > Maximum Displayed Posts Before Page Split: 10
AdminCP > vBulletin Options > Live Topic > Maximum Visible Posts: 30


Last edited by inciarco; 04 Mar 2009 at 16:24.
Reply With Quote
  #648  
Old 04 Mar 2009, 19:35
Coders Shack Coders Shack is offline
 
Join Date: Apr 2007
Real name: Chad Scira
when i have time ill look into this one, so yea if anyone else has the same issue just make the maximum visible posts 100000 (this would turn it off).
__________________
resume: http://chadscira.com/
linkedin: http://www.linkedin.com/in/chadscira
elance (request a proposal): http://icodeforlove.elance.com/
Reply With Quote
  #649  
Old 05 Mar 2009, 15:42
inciarco's Avatar
inciarco inciarco is offline
 
Join Date: Mar 2007
Thumbs up

Thank You, Coders Shack, that Feature is Really Great on the Live Topic Mod.

My Best Regards.

Reply With Quote
  #650  
Old 06 Mar 2009, 14:08
Leo Brazil's Avatar
Leo Brazil Leo Brazil is offline
 
Join Date: Dec 2007
Originally Posted by Leo Brazil View Post
Does someone here have this mod running with Paul M's Doublepost Prevention ?

I think there is a conflict between both Ajax
I've tested the fix you suggested:

Originally Posted by Coders Shack View Post
find the plugin titled "Main Doublepost Prevent Engine" look for this line:

Block Disabled:      (Update License Status)  
Suspended or Unlicensed Members Cannot View Code.

below it add these two lines:

Block Disabled:      (Update License Status)  
Suspended or Unlicensed Members Cannot View Code.
But errors remains quite the same on IE7. No a big deal for registred users but for admin, every single post an admin makes cames back with a page error on IE7.

I know...I know... IE is a piece of junk as a matter of tracking errors like this but 80% of my users are IE.
Reply With Quote
  #651  
Old 06 Mar 2009, 21:19
KrukaaN KrukaaN is offline
 
Join Date: Dec 2007
I cant get it to work I really want this plugin to work on my forums!

I have vBulletin 3.8.1 and when I install it, it updates automaticly in a thread when i write by my self but it wont update when other writes.

I have tested everything! I deactivated all my plugins and it dont work anyway. I have change the style but nothing happend.

Please help me out here.

Best regards
Krukaan
Reply With Quote
  #652  
Old 06 Mar 2009, 23:47
FFTFTCEd FFTFTCEd is offline
 
Join Date: May 2008
Hey guys, I searched this thread but couldn't find any info on this, if I missed it, please send me a link.

How do I change the text color? On my forum the "live topic" text that shows up on the forum view is missed some times, I want to change the color to red and maybe upercase the fonts, can this be done.



I tried searching for the template to edit, but couldn't find the live topic template to edit.

Thanks for your help and a great mod,
Ed
Reply With Quote
  #653  
Old 07 Mar 2009, 02:01
carubmun carubmun is offline
 
Join Date: Feb 2007
For the life of me i cant understand whats wrong here.
It was working as advertised, then i decided to upgrade to 1.06... but it stopped working when i did that.
Now ive updated to 1.07b, still nothing.
I never notice live topic "kicking in".

I did recently install the IBProArcade and the Casino.
Reply With Quote
  #654  
Old 07 Mar 2009, 15:58
MotMann MotMann is offline
 
Join Date: Jan 2006
It works right now with gXboxLive?

I install it but it's not working

Last edited by MotMann; 07 Mar 2009 at 16:11.
Reply With Quote
  #655  
Old 07 Mar 2009, 17:27
inciarco's Avatar
inciarco inciarco is offline
 
Join Date: Mar 2007
Question

I've Just Noticed a Bug on Internet Explorer 6:

When on a Page Different than the Last Page, when another User Posts a New Message, the New Message Appears on that Current Page After the Last Post of that Page, instead of the Bottom-Right Message "X Replies to Live Topic" that Appears on FireFox and on Chrome.

My Best Regards Coders Shack.

Reply With Quote
  #656  
Old 07 Mar 2009, 20:04
furst furst is offline
 
Join Date: Dec 2005
There should be a feature that deals with users who have multiple tabs/windows open with threads in each one. Having each tab do a call could get pretty strenuous on the server.
Reply With Quote
  #657  
Old 07 Mar 2009, 22:38
Coders Shack Coders Shack is offline
 
Join Date: Apr 2007
Real name: Chad Scira
Originally Posted by FFTFTCEd View Post
Hey guys, I searched this thread but couldn't find any info on this, if I missed it, please send me a link.

How do I change the text color? On my forum the "live topic" text that shows up on the forum view is missed some times, I want to change the color to red and maybe upercase the fonts, can this be done.



I tried searching for the template to edit, but couldn't find the live topic template to edit.

Thanks for your help and a great mod,
Ed
thats the alt tag on the image, your livetopic image is not the the correct directory.

Originally Posted by MotMann View Post
It works right now with gXboxLive?

I install it but it's not working
you need to follow instructions to get it to work with that mod, i posted them in the first response to this topic.
__________________
resume: http://chadscira.com/
linkedin: http://www.linkedin.com/in/chadscira
elance (request a proposal): http://icodeforlove.elance.com/
Reply With Quote
  #658  
Old 07 Mar 2009, 22:57
FFTFTCEd FFTFTCEd is offline
 
Join Date: May 2008
Originally Posted by Coders Shack View Post
thats the alt tag on the image, your livetopic image is not the the correct directory.
Ok......... are you going to let me know which directory to place them in???

In the upload file there was an image folder, in the image folder where two folders, one name misc & one name statusicon

I put the misc image in /forums/images/misc & /forums/blak-ice/misc which is the styles folder.

I put the statusicon folder in /forums/images/misc & /forums/blak-ice/misc, but no change.

I took the images out of the statusicon folder and placed them in all 4 above locations, still no change. Perhaps I missed understood the install process, if you can help me, I would be greatly thankful.


Never mind, I figured it out. Thanks for your help anyway. I had to place the statusicon folder "intact" to the styles misc folder. Only now the text is black, almost same color as the forums, how to I change the color guys, I'm back to square one guys.




Never mind again, I took the image, opened Paint Shop Pro, filled in the black with yellow and all is good now. Thanks anyway for the help.


Last edited by FFTFTCEd; 07 Mar 2009 at 23:14.
Reply With Quote
  #659  
Old 08 Mar 2009, 23:06
furst furst is offline
 
Join Date: Dec 2005
This hack should update Currently Active Users Viewing This Thread at the same intervals as it does the posts. It would give users a better idea of how active a thread is.
Reply With Quote
  #660  
Old 09 Mar 2009, 07:55
Arcade Fire's Avatar
Arcade Fire Arcade Fire is offline
 
Join Date: May 2008
Thanks again!

MotM!!!
Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Mod Options

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


New To Site? Need Help?

All times are GMT. The time now is 23:15.

Layout Options | Width: Wide Color: