Register Members List Search Today's Posts Mark Forums Read

Reply
 
Mod Options
VB Pro Garage Timeslips Details »
VB Pro Garage Timeslips
Mod Version: 3.0.9, by Dylanblitz (Contributor) Dylanblitz is offline
Developer Last Online: Feb 2017 I like it Show Printable Version Email this Page

vB Version: 4.0.x Rating: (43 votes - 4.70 average) Installs: 259
Released: 25 Feb 2010 Last Update: 29 Sep 2012 Downloads: 1670
Not Supported DB Changes Uses Plugins Auto-Template Additional Files Translations  

Description
VB Pro Garage Timeslips (formerly CND Garage/Timeslips) is a free vehicle and timeslips add on for vBulletin 4. This is a great way to allow members to show off their rides, whether they are cars, motorcycles, atv's, etc. Site administrators have dozens of options to tailor the way the garage is displayed and the number of vehicles, images and timeslips the user can enter. User vehicle creation is done through a simple screen with dropdowns and simple text fields. Users can enter either miles or km and system will automatically calculate differences for front page statistics.

** New Features **

* SEO Friendly URLs (htaccess only)
* Page Caching - physical html files which make a HUGE reduction in sql queries
* Front Categories - a category system as an alternate front page to the block layout. I believe it will increase the garage ranking in search engines greatly when used with SEO URL's and the included dynamic meta tags.
* Thread Creation - Automatically create new threads in the forum of your choosing with the text of your choosing when a new vehicle is created in the garage.

Main Features

* No vb template modification needed
* Ajax driven menu's to keep load time down if you have a very large lists of makes/models
* Usergroup level permissions to set the amount of vehicles, images, timeslips allowed
* 99.9% of the text is phrased so that it can be translated for multinational sites
* On the fly image/text watermarking ability to make sure images are tied to your site
* Lytebox image presentation

Installation
Instructions, tips and more are now in the included chm file. If you have problems with the chm I have the document published at:
http://www.vbprogarage.com/forums/docs/html_vb4_ts_300/

The quick and dirty install:
1) Upload all files in the upload folder
2) Import vb_pro_garage.xml into Product Manager
3) Import vb_pro_garage_language_english.xml into Languages & Phrases
4) If you want all makes and models I've collected, import vb_pro_garage_vehicles^^new_install_only.xml into Product Manager

Post Installation
So you don't have to find it in the instructions. After install, there is a button up top in the navbar. This button by default is admin only. This is so you can configure and test without having to close the garage. When you are ready to deploy to the community:
ACP->Settings->Options->Garage General Settings - Set Garage Menu Button to Enabled.

The garage is developed on vb 4.0.7 and tested back to 4.0.0. The garage will run on PHP 5.x+ compiled with GD/GD2 and MySQL 5.x+

Additional options for the garage like adding featured businesses that support your site, fuel tracking, dyno charts, modifications and lots more are included in the commercial version.

Many thanks to Coroner for his stylebridge which led me on a path that saved me hours and hours of template editing

There are a few bugs that you might run into on this version. Instead of working on correcting them in the files and working on getting a new package up here, I'm working on the next version and including the posts that fix the errors here.

Change Log:
v3.0.9 - 09/29/2012
-----------------------------
Fixed sql injection problem
Replaced depreciated split function usage
Fixed sql error on image comments
Fixed Make/Model count on front page resetting to 1
Fixed extra unlabeled field on vehicle create/edit (Timeslips only)
Fixed postbit dropdown showing character code
Fixed tables incorrectly set with TYPE instead of ENGINE
Added navigation manager links to product xml

v3.0.8 - 12/9/2010
-----------------------------
Fixed missing vehicle comment code

v3.0.7 - 12/1/2010
-----------------------------
Fixed error with non existant garage_special_track table

v3.0.6 - 11/21/2010
-----------------------------
Fixed who's online error
Fixed map infowindow colors

v3.0.5 - 11/15/2010
-----------------------------
Fixed error with member profile vehicle block
Fixed member tab url path
Fixed error on vehicle map with apostrophes in title

v3.0.4a - 11/12/2010
-----------------------------
Corrected package error

v3.0.4 - 11/11/2010
-----------------------------
Fixed error with front blocks
Fixed style error with vB4.0.8 changes

v3.0.3 - 11/2/2010
-----------------------------
Fixed duplicate countries
Fixed vehicle view slideshow image size
Fixed username browse error
Fixed geocode error on missing zip
Fixed postbit error with vehicles that have a apostrophe in the name

v3.0.2 - 10/25/2010
-----------------------------
Fixed missing add vehicle button on member profile
Added bbcode capabilities to welcome box on garage front page
Moved vehicle count to db table to ease db queries
Added notification scheduled task to send message to new users about adding a garage entry
Added default clear image for watermark
Fixed code to disregard watermark option if image is missing
Fixed search username error
Updated obsolete data queries
Added SEO Friendly URLS
Added page caching capabilities
Fixed sql error with moving vehicle class and color to new selection on deletion in ACP
Added function to replace non english characters with english characters in ajax selection lists
Added image comments
Added notification for image and vehicle comments
Added option to add page title
Added zip code to vehicle and googlemap
Added ability to disable and ability to hide info for googlemap

Download Now

Only licensed members can download files, Click Here for more information.

Screenshots

Click image for larger version

Name:	01_front_cat.png
Views:	4128
Size:	133.0 KB
ID:	123185   Click image for larger version

Name:	01_front.jpg
Views:	2312
Size:	63.1 KB
ID:	123186   Click image for larger version

Name:	02_ajax_image_data.png
Views:	1797
Size:	62.1 KB
ID:	123187   Click image for larger version

Name:	02a_browse.jpg
Views:	1936
Size:	86.8 KB
ID:	123188  

Click image for larger version

Name:	03_add_vehicle.jpg
Views:	1125
Size:	94.5 KB
ID:	123189   Click image for larger version

Name:	04_view_vehicle.jpg
Views:	1429
Size:	89.1 KB
ID:	123190   Click image for larger version

Name:	05_add_timeslip.png
Views:	904
Size:	24.6 KB
ID:	123191   Click image for larger version

Name:	06_view_timeslip.png
Views:	786
Size:	18.3 KB
ID:	123192  

Show Your Support

  • To receive notifications regarding updates -> Click to Mark as Installed.
  • If you like this modification support the author by donating.
  • This modification may not be copied, reproduced or published elsewhere without author's permission.
Similar Mod
Mod Developer Type Replies Last Post
Add-On Releases CND Garage - Timeslips Dylanblitz vBulletin 3.8 Add-ons 227 24 May 2015 22:29

  #826  
Old 04 Mar 2012, 16:59
brishi brishi is offline
 
Join Date: Feb 2012
Originally Posted by cdoyle View Post
I have it running on my 4.1.11 forum and everything seems to be OK. No issues that I've seen yet.
http://www.caraudiocentral.net/forums
Thanks for the reply. Did you install it on 4.1.11 or was it on a previous version of vB before you upgraded to 4.1.11?


Cheers,
BiShi
Reply With Quote
  #827  
Old 04 Mar 2012, 19:31
bposner bposner is offline
 
Join Date: Feb 2009
Originally Posted by Dylanblitz View Post
Did you increase the user profile field size?
Probably not Dylan.. server is down right now, but will check when ISP brings it back up.
Thanks again for your product.
Reply With Quote
  #828  
Old 04 Mar 2012, 21:51
cdoyle cdoyle is offline
 
Join Date: Oct 2004
Originally Posted by brishi View Post
Thanks for the reply. Did you install it on 4.1.11 or was it on a previous version of vB before you upgraded to 4.1.11?


Cheers,
BiShi
It was an upgraded forum.
Reply With Quote
  #829  
Old 05 Mar 2012, 01:21
bposner bposner is offline
 
Join Date: Feb 2009
Originally Posted by Dylanblitz View Post
Did you increase the user profile field size?
So sorry to ask, for some must be a simple request, but not sure where to change this.

thank you for your time on this.
Bill
Reply With Quote
  #830  
Old 05 Mar 2012, 02:48
cdoyle cdoyle is offline
 
Join Date: Oct 2004
I noticed something today that I don't think should be in the pages.

I had opened the page, and then viewed source. I found some PHP code, but looks like it was made into a comment.


Block Disabled:      (Update License Status)  
Suspended or Unlicensed Members Cannot View Code.

You can see it on this page if you want to verify.
http://www.caraudiocentral.net/forum...AMARO-Z28.html

that should be removed right?
Reply With Quote
  #831  
Old 05 Mar 2012, 18:15
brishi brishi is offline
 
Join Date: Feb 2012
Originally Posted by cdoyle View Post
It was an upgraded forum.
OK, thanks for the answer.

Dylan,

I tried installing it all on vB 4.1.11 and everything installed fine but I can't see anything and it makes my forum also disappear. As soon as I delete the first 2 xml files then my forum returns to normal. I do manage to see all of the admin files fine and it is turned on to show the garage as open but nothing comes up. Not sure if I am missing something here, or if it just won't work as a fresh install on 4.1.11 Is there any plans on making this work with 4.1.11 or not?

This is the sever error I get:
The website encountered an error while retrieving http://www.ontariodrags.ca/garage.php. It may be down for maintenance or configured incorrectly.
Here are some suggestions:
Reload this webpage later.



Cheers,
Brian
Reply With Quote
  #832  
Old 05 Mar 2012, 21:33
PRO5OHHO PRO5OHHO is offline
 
Join Date: Mar 2012
I'm running vB 4.1.11 and am having an installation issue.

Your installation tidbit up top tells us to import the vb_pro_garage_language_english.xml into Languages & Phrases, but of course in the 4.1.11 adminCP languages and phrases are seperate managers.

If I try and import it into the 'Import Language XML file' and click yes, that it should ignore the language version then it just tells me it's for a different version and the only choice it gives me is to go back.

If I click No, as in 'do not ignore language version' it gives me this:

'The file you attempted to import only contains phrases and none of the settings required. You will be unable to make a new language with this file.'

And makes me click the back button again. How can I get past this step?
Reply With Quote
  #833  
Old 06 Mar 2012, 04:23
Dylanblitz Dylanblitz is offline
 
Join Date: Oct 2005
Originally Posted by bposner View Post
So sorry to ask, for some must be a simple request, but not sure where to change this.

thank you for your time on this.
Bill
No Problem
ACP->User Profile Fields->Profile Field Manager
__________________
VB Pro Garage with Timeslips
Reply With Quote
  #834  
Old 06 Mar 2012, 04:28
Dylanblitz Dylanblitz is offline
 
Join Date: Oct 2005
Originally Posted by brishi View Post
OK, thanks for the answer.

Dylan,

I tried installing it all on vB 4.1.11 and everything installed fine but I can't see anything and it makes my forum also disappear. As soon as I delete the first 2 xml files then my forum returns to normal. I do manage to see all of the admin files fine and it is turned on to show the garage as open but nothing comes up. Not sure if I am missing something here, or if it just won't work as a fresh install on 4.1.11 Is there any plans on making this work with 4.1.11 or not?

This is the sever error I get:
The website encountered an error while retrieving http://www.ontariodrags.ca/garage.php. It may be down for maintenance or configured incorrectly.
Here are some suggestions:
Reload this webpage later.



Cheers,
Brian
which xml files are you talking about? If you uploaded the product xml files then you probably didn't upload the files correctly. The only files that should be uploaded are the files in the upload directory, nothing below it.
__________________
VB Pro Garage with Timeslips
Reply With Quote
  #835  
Old 06 Mar 2012, 04:32
Dylanblitz Dylanblitz is offline
 
Join Date: Oct 2005
Originally Posted by PRO5OHHO View Post
I'm running vB 4.1.11 and am having an installation issue.

Your installation tidbit up top tells us to import the vb_pro_garage_language_english.xml into Languages & Phrases, but of course in the 4.1.11 adminCP languages and phrases are seperate managers.

If I try and import it into the 'Import Language XML file' and click yes, that it should ignore the language version then it just tells me it's for a different version and the only choice it gives me is to go back.

If I click No, as in 'do not ignore language version' it gives me this:

'The file you attempted to import only contains phrases and none of the settings required. You will be unable to make a new language with this file.'

And makes me click the back button again. How can I get past this step?
It should still work the same as with all the other versions. I have 4.1.11 on my dev site and it looks the same as all the other 4.x language settings.
Check these instructions and see if maybe you have something set off.

http://www.vbprogarage.com/forums/docs/html_vb4_ts/

Look at the Install Garage/Installation Script section
__________________
VB Pro Garage with Timeslips
Reply With Quote
  #836  
Old 06 Mar 2012, 04:38
Dylanblitz Dylanblitz is offline
 
Join Date: Oct 2005
Originally Posted by cdoyle View Post
I noticed something today that I don't think should be in the pages.

I had opened the page, and then viewed source. I found some PHP code, but looks like it was made into a comment.

You can see it on this page if you want to verify.
http://www.caraudiocentral.net/forum...AMARO-Z28.html

that should be removed right?
That is actually javascript to give a warning before deleting a record. I didn't include it in the .js file because at the time I couldn't find a way to include phrases in there.
__________________
VB Pro Garage with Timeslips
Reply With Quote
  #837  
Old 06 Mar 2012, 21:47
brishi brishi is offline
 
Join Date: Feb 2012
Originally Posted by Dylanblitz View Post
which xml files are you talking about? If you uploaded the product xml files then you probably didn't upload the files correctly. The only files that should be uploaded are the files in the upload directory, nothing below it.
I am talking about the xml files located here http://www.vbprogarage.com/forums/docs/html_vb4_ts_300/ under the "Installation Script". I showed your program to the website owner and he is really interested in it and is willing to purchase it, but he wants to see it working first on his site, which is what I am trying to do on vB 4.1.11 so do we need to wait for an updated version or will this one work some how?
Currently the Vb forum software is on the root, which is where I want to install Garage so please let me know the proper way to set this up if you can. I have the main folders from inside of the "upload" folder on the root, and then I have the garage_cache and all of the other files inside of my Forums folder (and not using the .htaccess file) , and the garage_directory.php is changed to point to /public_html/ Now is this correct or not??


Cheers,
Brian
Reply With Quote
  #838  
Old 07 Mar 2012, 02:35
bposner bposner is offline
 
Join Date: Feb 2009
Originally Posted by Dylanblitz View Post
No Problem
ACP->User Profile Fields->Profile Field Manager
Yes, sir that far I got, after that I didn't know which field to actually with as I don't see anything related to your program
Reply With Quote
  #839  
Old 08 Mar 2012, 06:45
gpinjason's Avatar
gpinjason gpinjason is offline
 
Join Date: Feb 2012
I'm having the same issues when I edit a user profile, it jacks up the code in the field43 box... I have to rebuild the post bit after each profile edit... is there a fix for this?? I've already done all the code and template edits in previous posts pertaining to this matter.. I was getting the %1$s dropdown menu error as well, but it corrects itself after I rebuild the postbit...
Reply With Quote
  #840  
Old 08 Mar 2012, 08:08
Dylanblitz Dylanblitz is offline
 
Join Date: Oct 2005
Originally Posted by brishi View Post
I am talking about the xml files located here http://www.vbprogarage.com/forums/docs/html_vb4_ts_300/ under the "Installation Script". I showed your program to the website owner and he is really interested in it and is willing to purchase it, but he wants to see it working first on his site, which is what I am trying to do on vB 4.1.11 so do we need to wait for an updated version or will this one work some how?
Currently the Vb forum software is on the root, which is where I want to install Garage so please let me know the proper way to set this up if you can. I have the main folders from inside of the "upload" folder on the root, and then I have the garage_cache and all of the other files inside of my Forums folder (and not using the .htaccess file) , and the garage_directory.php is changed to point to /public_html/ Now is this correct or not??


Cheers,
Brian
You are kind of confusing me heh. The xml files on that page don't get uploaded. They get installed through the ACP from your local machine.
You said you have the forum installed on the root but you also have a forums directory? Do you mean the CMS is in the root and your forums are in /forums/?
If it's all installed in the root then you shouldn't have a forums folder.

Here is an example.
You have www.mysite.com which is where both the cms and forums are. So you would have www.mysite.com/admincp, www.mysite.com/includes, etc. So just dump all the files into www.mysite.com and don't worry about changing the garage_directory.php file.

If you have your CMS at www.mysite.com and your forums at www.mysite.com/forums then you'll have www.mysite.com/forums/admincp, ww.mysit.com/forums/includes, etc. Upload the files like in the instructions, with the folders in the first image going into the www.mysite.com/forums directory and the rest in www.mysite.com. The garage_directory.php file would need to be changed to the root of your forums directory, something like /user/myaccount/public_html/forums/
If you're not sure the correct path, look in the ACP
ACP->Maintenance->View PHP Info
scroll down to DOCUMENT_ROOT

Hope this helps.
__________________
VB Pro Garage with Timeslips
Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Mod Options

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


New To Site? Need Help?

All times are GMT. The time now is 20:16.

Layout Options | Width: Wide Color: