Register Members List Search Today's Posts Mark Forums Read

Reply
 
Mod Options
VSa - ChatBox (AJAX) Details »
VSa - ChatBox (AJAX)
Mod Version: 3.1.8, by Valter (Coder) Valter is offline
Developer Last Online: May 2014 I like it Show Printable Version Email this Page

vB Version: 4.x.x Rating: (379 votes - 4.76 average) Installs: 2855
Released: 07 Feb 2010 Last Update: 11 Sep 2012 Downloads: 23320
Not Supported DB Changes Uses Plugins Auto-Template  

Info:
Powerful AJAX-based ChatBox for vBulletin.


Main Features:
-One step installation (no file uploads, no manual template modifications required)
-Put ChatBox on any forum page by setting script name and adding variable to desired template
-"ChatBox Full" (always available on separate page)
-"Messages Archive" (available on separate page, with options to edit/delete messages)
-"ChatBox Search"
-Option to block usergroups from viewing ChatBox
-Option to delete messages older than x hours automatically
-"ChatBox Statistics" (new messages since last visit, messages in last x hours, total messages, top x chatters,...)
-View users active in ChatBox (available in CBFull and Archive)
-Text formatting options (color, weight, style, decoration,...)
-Advanced Smiliebox
-Smiliebox options: total smilies available, smilies per row, smilie clipping, disable smilies...
-A lot of customizable stuff, including: set new/old status icons, time/date format, box height, message order, auto-refresh intervals,...
-One-click actions: View all messages posted by user X, Delete all messages posted by user x, Ban/unban user from ChatBox, View last message posted by user X, View your last message, View first unread message
-"/me" action (used when you want to refer to yourself in the "third person")
...and more...

View screenshots for more details.


Installation:
-Import XML file (as product): AdminCP > Plugin System > Manage Products > [Add/Import Product]
-OPTIONAL: Download attached images and extract them to images/editor (contains smilies/remove format icons)

To add to desired template (example FORUMHOME):
1. Add 'index' to THIS_SCRIPT locations (Product options)
2. Add 'FORUMHOME' to template names (Product options)
3. Open 'FORUMHOME' template and put "{vb:raw vsachatbox}" to desired line (for example after '<!-- /main -->') -> Save


To set options:
Go to: AdminCP > vBulletin Options > VSa - ChatBox


Versions:
v1.0 - Sep 15. 2007.
-First version
v2.3 - Sep 22. 2008.
-Latest vB 3.x version
v3.0 - Feb 08. 2010.
-Rewritten for vB4
-Known bugs fixed, code optimized
v3.0.1 - Feb 09. 2010.
-Fixed: Wrong title alignment in box/archive tables
-Fixed: Wrong expand/collapse button alignment in Safari
-Fixed: Wrong 'Smilies' alignment
-Fixed: XHTML errors
-New Setting: List templates where "{vb:raw vsachatbox}" will be enabled
v3.0.2 - Feb 09. 2010.
-Fixed: PHP error on CMS on some configs
-Fixed: 'Smilies' alignment
-Fixed: Minor bugs in PHP/HTML
v3.1 - Feb 14. 2010.
-New: CB Log-in/Log-out
-New Option: Stop auto-refresh if user inactive for X minutes
-New Option: Disable custom colors completely
-New Option: Random smilies
-New Option: Align messages to the usernames
-New: Remove text formatting button
-New: 'Smilies' replaced by image, arrrow removed
-Fixed: Move focus to input field when smilie inserted
-Fixed: 'Expand' button not shown after refresh
-Fixed: Now first item in color list is used as default
-Settings reorganized
-Several style/functionality bugs fixed
v3.1.1 - Feb 14. 2010.
-Fixed: Small JS issue on log-out
-New Option: Logged-out by default
v3.1.2 - Feb 16. 2010.
-Fixed: Errors with PHP 5.3
-Fixed: CB table messed up in footer
-Fixed: Several style errors, including XHTML incompatibilities
-New: Auto-insert on forumhome location - Below Forums
-New: Option to reverse message order in CB Archive
v3.1.3 - Feb 19. 2010.
-Fixed: Color selector dimensions
-Fixed: Minor bugs
v3.1.4 - Feb 20. 2010.
-New: Color Select replaced by Color Menu (and it's sexy)
-Note: Above fixes issues with Safari for Mac
-Fixed: Issue with Default color if it's in RGB format
-Note: Above will not change already posted messages
-Fixed/improved: Several style details
-Note: You may die if your templates are not reverted after upgrade
v3.1.5 - Feb 20. 2010.
-Fixed: Chrome not showing Color menu
-Fixed: headinclude_bottom added to <head
v3.1.6 - Feb 24. 2010.
-Fixed: Several style/functionality issues
-New: Set groups NOT able to edit messages
v3.1.7 - Jan 21. 2012.
-Fixed: Status images
-Fixed: Smilies button
-Fixed: Menu items invisible until highlighted
-Fixed: Several style issues (background, menus, colors, smilies)
-Fixed: https links not parsed automatically
-New: Show ChatBox in selected forum only
-New option: Automatically disable auto-refresh if server load is higher than X
-New Option: Set usergroups able to prune ChatBox
-New: 'Prune ChatBox' option available in the Main ChatBox drop-down menu
-Improved: Product menus re-organized
-Minor bugs fixed, codes optimized

Download Now

Only licensed members can download files, Click Here for more information.

Screenshots

Click image for larger version

Name:	cb1.jpg
Views:	22194
Size:	92.7 KB
ID:	112858   Click image for larger version

Name:	cb2.jpg
Views:	12282
Size:	102.6 KB
ID:	112859   Click image for larger version

Name:	cb3.jpg
Views:	13529
Size:	115.0 KB
ID:	112860   Click image for larger version

Name:	arc1.jpg
Views:	9521
Size:	62.9 KB
ID:	112861  

Click image for larger version

Name:	arc2.jpg
Views:	9676
Size:	69.6 KB
ID:	112862   Click image for larger version

Name:	acp1.jpg
Views:	8039
Size:	132.0 KB
ID:	112863   Click image for larger version

Name:	acp2.jpg
Views:	4948
Size:	105.5 KB
ID:	112864  

Show Your Support

  • To receive notifications regarding updates -> Click to Mark as Installed.
  • If you like this modification support the author by donating.
  • This modification may not be copied, reproduced or published elsewhere without author's permission.
Similar Mod
Mod Developer Type Replies Last Post
Chat Modifications MGC Chatbox (with AJAX) VBDev vBulletin 3.6 Add-ons 2266 14 Oct 2012 20:24
Chat Modifications MGC Chatbox with AJAX VBDev Modification Graveyard 4 19 Dec 2007 06:25

  #841  
Old 08 Mar 2010, 04:45
supadave supadave is offline
 
Join Date: Mar 2010
Valter, this product is not working with IE8. I have no issues with Fire Fox. What i have done;
Reverted all your templates.
Removed Product, and reinstalled most current .xml file.
Dissabled all mods (was getting the error before and after mod disableing) but chatbox.
Pruned through 50+ pages here to find the problem.

What error does;
does not allow type input in the message text field i.e. I cannot chat. Also the area where you type in the message txt is exploded, compared to Fire Fox, no problems with Fire Fox.

I noticed you said it works on IE8 on win 7 x64, what about IE8 32 bit (most users still run these older version) on Vista & XP?

Server info:
Apache server running php5x and mysql5x , new forum so forum size is small. Running VB4.0.1 about to update to latest patch fix. Side note: VB style is default, only color changes.
Reply With Quote
  #842  
Old 09 Mar 2010, 07:04
Webbstre Webbstre is offline
 
Join Date: Dec 2009
This is an excellent product, but I have one request: I would like to insert the chatbox as a forum block or cms widget. I haven't read through the 56 pages before this post, so it might have come up before, but is there a way to manage that?
Reply With Quote
  #843  
Old 09 Mar 2010, 09:24
eBola75 eBola75 is offline
 
Join Date: Sep 2007
Hallo,

I have strange problem.

When you go to forum page. "Smilies list" are displayed inside chat. When I refresh everything is OK.


See picture


Reply With Quote
  #844  
Old 09 Mar 2010, 10:21
bigjosh359 bigjosh359 is offline
 
Join Date: Oct 2006
Originally Posted by eBola75 View Post
Hallo,

I have strange problem.

When you go to forum page. "Smilies list" are displayed inside chat. When I refresh everything is OK.


See picture


I had this happen a couple times and mentioned it in a previous post, no answer but I havent had it happen since either.
__________________
Don't You Know About the Bird?
Reply With Quote
  #845  
Old 09 Mar 2010, 10:57
eBola75 eBola75 is offline
 
Join Date: Sep 2007
Originally Posted by bigjosh359 View Post
I had this happen a couple times and mentioned it in a previous post, no answer but I havent had it happen since either.
it happens only first time loading page. Than never again.

But clear browser cache,cookies.
Reload...

and again
Reply With Quote
  #846  
Old 09 Mar 2010, 11:38
nyunyu nyunyu is offline
 
Join Date: Dec 2004
Is there an option to ban users?
Reply With Quote
  #847  
Old 09 Mar 2010, 14:14
Ozymandyus's Avatar
Ozymandyus Ozymandyus is offline
 
Join Date: May 2005
CMS option not yet available

Originally Posted by Webbstre View Post
This is an excellent product, but I have one request: I would like to insert the chatbox as a forum block or cms widget. I haven't read through the 56 pages before this post, so it might have come up before, but is there a way to manage that?
Valter indicated a few pages back that he was finding it very difficult to make it work as a widget, due to Jelsoft changing the way the code worked, so he was not going to make a CMS widget a priority. Whether this means he will get it working eventually or not I don't know, but given that he seems a skilled coder, I would imagine that it will happen eventually.

I believe it's possible to do yourself by pasting all of Valter's chatbox code into a custom PHP widget. It would still require tweaking though. Hopefully we get an official version soon, I'm planning on donating at that point myself, as it's the last functionality I need to seamlessly integrate this into my board.
Reply With Quote
  #848  
Old 09 Mar 2010, 23:46
Webbstre Webbstre is offline
 
Join Date: Dec 2009
Originally Posted by Ozymandyus View Post
Valter indicated a few pages back that he was finding it very difficult to make it work as a widget, due to Jelsoft changing the way the code worked, so he was not going to make a CMS widget a priority. Whether this means he will get it working eventually or not I don't know, but given that he seems a skilled coder, I would imagine that it will happen eventually.

I believe it's possible to do yourself by pasting all of Valter's chatbox code into a custom PHP widget. It would still require tweaking though. Hopefully we get an official version soon, I'm planning on donating at that point myself, as it's the last functionality I need to seamlessly integrate this into my board.
Ok, it's not an essentially vital thing right now, I just thought I would ask.

Does anyone know how much of a load an active chatbox causes on their server?
Reply With Quote
  #849  
Old 10 Mar 2010, 07:34
mobe00 mobe00 is offline
 
Join Date: Jan 2010
Originally Posted by madotds View Post
Ok the easiest way to do this is to go to the plugin we need to edit in this case
“VSa - ChatBox – MN”
How? Admincp>>> Plugin and products>>>>Plugin manager Scroll down and find the VSa-Chatbox-MN plugin and next to that click edit.

Select everything in the php code box and copy it to a text editor of your choice ( I use notepad++ )

Once there you can use the find function and look for


Block Disabled:      (Update License Status)  
Suspended or Unlicensed Members Cannot View Code.

And add on the line above it (copy and paste)


Block Disabled:      (Update License Status)  
Suspended or Unlicensed Members Cannot View Code.


Then use the search function again to find


Block Disabled:      (Update License Status)  
Suspended or Unlicensed Members Cannot View Code.

And on the line above that add (copy and paste) the next bit of code


Block Disabled:      (Update License Status)  
Suspended or Unlicensed Members Cannot View Code.

Once you have done that you can copy the whole lot back from your text editor into the plugin phpcode box replacing the original code and click save.

You then need to find a good wav file. you can TRY HERE and upload it to your images/misc folder ( make sure and name it "chat.wav )

Hope this helps
Mark

i did all of this..but still no sound playing ???
Reply With Quote
  #850  
Old 10 Mar 2010, 09:14
kiwi1342 kiwi1342 is offline
 
Join Date: Jul 2008
Hi,

I don't know if anyone asked this already, but it would be cool if (like an other chat posted in this forum but not as good as this one ) there would be the possibility to create a link in chat when a new post is made.

what do you think?
thx
Reply With Quote
  #851  
Old 10 Mar 2010, 09:33
kiwi1342 kiwi1342 is offline
 
Join Date: Jul 2008
Originally Posted by Inflikted View Post
just made a two small plugin for New Topic and Reply Notification in your chatbox, im still new to vbulletin scripting so i apologize if there is any mistakes But I have been using it for a couple days fine

you must make a couple changes to it though once you install it, in BOTH plugins

alter line 2 or 3

that reads...


Block Disabled:      (Update License Status)  
Suspended or Unlicensed Members Cannot View Code.

this will filter out private forums you don't want the public to see when a post is made, so add/remove the forumid's you wish to hide.

one last edit is the SQL insert in BOTH plugins, change the '2' to whatever userid you would like to show the posts as. I would setup a postbot and link it to that userid.


Block Disabled:      (Update License Status)  
Suspended or Unlicensed Members Cannot View Code.

Thats all
I will try this now but I dont' understand why it says 2 plugins but I see only one xml file
Reply With Quote
  #852  
Old 10 Mar 2010, 09:55
kiwi1342 kiwi1342 is offline
 
Join Date: Jul 2008
OK I figured it out. Here are the steps:

1. Download the replypost-notification.xml which you'll find here http://www.vbulletin.org/forum/showp...&postcount=765

2. open the file just downloaded and edit it as explained in the post. Be carefull that there are two plugin in this single xml file which means that you have to edit the text for both plugin ( search for 'forumid'], array(105,83,121,110,82,112,109,101,102,72)) inside the document and you'll find two results)

3. once you edited it save the file and go to your admincp page

4. scroll down to the end and go to Plugins & Products --> Download / Upload Plugins

5. scroll to the botton and upload the previous xml file. You should see now the "VSA New Reply" and "VSA New Thread" plugin in the list.


Job Done
Reply With Quote
  #853  
Old 10 Mar 2010, 10:24
mobe00 mobe00 is offline
 
Join Date: Jan 2010
Originally Posted by kiwi1342 View Post
OK I figured it out. Here are the steps:

1. Download the replypost-notification.xml which you'll find here http://www.vbulletin.org/forum/showp...&postcount=765

2. open the file just downloaded and edit it as explained in the post. Be carefull that there are two plugin in this single xml file which means that you have to edit the text for both plugin ( search for 'forumid'], array(105,83,121,110,82,112,109,101,102,72)) inside the document and you'll find two results)

3. once you edited it save the file and go to your admincp page

4. scroll down to the end and go to Plugins & Products --> Download / Upload Plugins

5. scroll to the botton and upload the previous xml file. You should see now the "VSA New Reply" and "VSA New Thread" plugin in the list.


Job Done
what shall we edit you mean, the numbers (marked in red) with the forum id you dont want to show ?? in my forum its id 57 that i dont want to show there

if (!in_array($this->info['forum']['forumid'], array(105,83,121,110,82,112,109,101,102,72))) {
Reply With Quote
  #854  
Old 10 Mar 2010, 10:31
kiwi1342 kiwi1342 is offline
 
Join Date: Jul 2008
Originally Posted by mobe00 View Post
what shall we edit you mean, the numbers (marked in red) with the forum id you dont want to show ?? in my forum its id 57 that i dont want to show there

if (!in_array($this->info['forum']['forumid'], array(105,83,121,110,82,112,109,101,102,72))) {
yes as xplained in the original post you should change only the number insidde the bracket. If you want to NOT show notification for your forum id 57 you should remove all those numbers and write only 57
Reply With Quote
  #855  
Old 10 Mar 2010, 11:21
eBola75 eBola75 is offline
 
Join Date: Sep 2007
Excellent kiwi!
Love that

Also change text color if you use white background as me or it will be white text on white background.


Nobody will help me with that "Smilies list" problem mentioned above?
Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Mod Options

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


New To Site? Need Help?

All times are GMT. The time now is 21:42.

Layout Options | Width: Wide Color: