Register Members List Search Today's Posts Mark Forums Read

Reply
 
Mod Options
Mark Threads As "Solved" Details »
Mark Threads As "Solved"
Mod Version: 2.0.1, by Eric (Coder/Designer) Eric is offline
Developer Last Online: Jul 2019 I like it Show Printable Version Email this Page

vB Version: 4.0.x Rating: (34 votes - 4.56 average) Installs: 303
Released: 03 Feb 2010 Last Update: 30 Jul 2010 Downloads: 1353
Not Supported DB Changes Uses Plugins Template Edits Additional Files Re-usable Code  

My time is very limited these days, with my full time job. I have marked this mod as re-usable code, if any other coder wishes to continue work on it. I may still try to support this mod as time permits.



If you use this modification, please >> Mark As Installed, and consider Nominate for MOTM and Support Developer <<


What is this!?
This modification will allow you & your members (based on usergroup permissions) to mark a thread as "Solved". It will add the prefix "[SOLVED]" to the thread title, and if set in the admincp - it will also close the thread.

Current Version
2.0.1.

Features flagged for future version(s):
  • Thread starter can choose to solve a thread, and input the username of who solved it - that user would receive rep. points. (admin-configurable amount of rep. points)
  • Given the above - include count of threads a user has solved in postbit & profile
  • Option to move the thread to a specific forum when a thread is "Solved"
  • Possibly figure out a way to automate everything on install - so there are no template edits.
And anything else that is suggested

Will this work on x.x.x ??
Unless otherwise stated, this will work on all 4.0.x versions. This will not work on 3.x.

Sounds cool. How do I install?
  1. Extract the zip, you should have the following directories/files:


    Block Disabled:      (Update License Status)  
    Suspended or Unlicensed Members Cannot View Code.

  2. Upload: (in the below instructions 'yourforum' would be where you have vBulletin installed)
    • /upload/solved.php to /yourforum/solved.php
    • /upload/images/buttons/marksolved.gif to /yourforum/images/buttons/marksolved.gif (upload to each style folder, if you have more than one style)
    • /upload/includes/xml/bitfield_solvedthread.xml to /yourforum/includes/xml/bitfield_solvedthread.xml
  3. Import the product, product-solvedthreads.xml by going to: AdminCP -> Plugins & Products -> Manage Products -> [Add/Import Product]
  4. Make the following template edits to all of your installed styles:

    SHOWTHREAD

    Find:

    Block Disabled:      (Update License Status)  
    Suspended or Unlicensed Members Cannot View Code.

    Add after:

    Block Disabled:      (Update License Status)  
    Suspended or Unlicensed Members Cannot View Code.

  5. Set options in AdminCP > Settings > Options > Solved Threads
  6. Edit Solved Threads Permissions > Can Mark Threads as Solved for each usergroup.
  7. To setup the forums it can be used in, follow the instructions in this post.

Upgrade
  1. Re-import the product, product-solvedthreads.xml, with "Allow Overwrite" set to yes
  2. Upload the files/folders in the "upload" folder, allowing it to overwrite the old files.

That's it! Enjoy!

Changelog
2.0.1 - July 30, 2010
- Changes to solved.php, to check for errors while saving thread, changed how threadinfo is pulled.
- Changes to bitfield_solvedthread.xml, removed the "install" attribute, doesn't seem to work anyway.
- Changes to product-solvedthread.xml, install process. Gave the install a small delay between rebuilding prefix datastore (after adding prefixset), and creating prefix.
- Changes to product-solvedthread.xml, plugin. Removed check for can_use_prefix function, as vB 3.8 + includes it, and this mod is for 4.0

2.0.0 - February 3, 2010
- Updated to vBulletin 4

1.1.2 - January 15, 2010
- Updated the product file, permissions, and phrases. This should, hopefully, resolve the blank page problems, along with the permission not showing up for usergroups.

1.1.1 - July 21, 2009
- Updated the product plugins and phrases, this should solve the blank page problem, and the problem of the option not showing in Admincp for ug permissions.

1.1.0 - April 14, 2009
- Small updates to xml file, no version # change. If it works for you, no need to do anything.
- If you have problems uninstalling, please see this post.

1.1.0 - April 12, 2009
- Updated for 3.7 & 3.8
- Now uses the built-in Thread Prefix system
- Instead of 'excluding' forums, since using the Thread Prefix system, you can choose which forums this will be shown in.

1.0.1 - July 12, 2007
- Added the ability to unsolve a thread.
- Added the ability to exclude this in certain forums
- Added the ability to change the prefix in that acp

1.0.0 - June 8, 2007
- Initial release.



If you use this modification, please >> Mark As Installed, and consider Nominate for MOTM and Support Developer <<



NOTE: This mod is marked "unsupported", but I'll try my best (as time permits) to help those who have marked as installed.

Download Now

Only licensed members can download files, Click Here for more information.

Screenshots

Click image for larger version

Name:	admincp_edit_prefix_forums.jpg
Views:	1670
Size:	45.7 KB
ID:	111606   Click image for larger version

Name:	admincp_options.jpg
Views:	1242
Size:	66.9 KB
ID:	111607   Click image for larger version

Name:	admincp_thread_prefixes.jpg
Views:	1058
Size:	41.2 KB
ID:	111608   Click image for larger version

Name:	admincp_ug_perms.jpg
Views:	1350
Size:	136.2 KB
ID:	111609  

Click image for larger version

Name:	showforum_solvedthread.jpg
Views:	3183
Size:	87.5 KB
ID:	111610   Click image for larger version

Name:	showthread_marksolved.jpg
Views:	2909
Size:	74.5 KB
ID:	111611   Click image for larger version

Name:	showthread_markunsolved.jpg
Views:	2547
Size:	74.6 KB
ID:	111612  

Show Your Support

  • To receive notifications regarding updates -> Click to Mark as Installed.
  • If you like this modification support the author by donating.
  • This modification may not be copied, reproduced or published elsewhere without author's permission.
  #16  
Old 04 Feb 2010, 18:02
Eric's Avatar
Eric Eric is offline
 
Join Date: May 2006
Real name: Eric
Originally Posted by hornstar1337 View Post
I'd like this if it also moved the thread to a specific forum too (as an option)

Thanks.
Will add that to Features Flagged For Future Versions - I like that idea

Originally Posted by Forum Lover View Post
In my forum sometime member open any thread for support, and other member help them out. Will it be possible for a thread opener to use this also? I mean asking this function along with based on usergroup permissions which is already done.

Tagged but looking forward at its most.
Admins/Super Mods/Mods can use this (mods only if they can moderate that particular forum. The thread starter can solve/unsolve a thread as well.

Originally Posted by Bouncer222 View Post
is it possible for you to kinda reverse this... here is what I mean..

Make it so that a new thread in a specified forum is not replie-able by anyone except certain usergroups.. once those usergroup(s) change prefix to [APPROVED] then anyone can reply

is that possible please?
No, that is not possible with this mod.
__________________
My modifications

Please do not contact me for support via PM or E-Mail unless I've asked you to do so. Otherwise, your message will be ignored/deleted.
Reply With Quote
  #17  
Old 04 Feb 2010, 18:50
argothiusz argothiusz is offline
 
Join Date: Nov 2008
Originally Posted by TimberFloorAu View Post
Dont be lazy lol. Theres only one template edit to do, per theme.
LoL, I will admit that. Thing is I have too many templates and constantly adding new one. So whenever I add new theme, I will have to remember to add this new line of code which is kind of a hassle.

Nevertheless, great modification. Thumbs up!!
Reply With Quote
  #18  
Old 06 Feb 2010, 15:18
shzad1 shzad1 is offline
 
Join Date: Jul 2008
working
thanks SecondV
Reply With Quote
  #19  
Old 08 Feb 2010, 10:24
Forum Lover Forum Lover is offline
 
Join Date: Jun 2007
Real name: aupurbo
Originally Posted by SecondV View Post
Admins/Super Mods/Mods can use this (mods only if they can moderate that particular forum. The thread starter can solve/unsolve a thread as well.
Thanks,
Reply With Quote
  #20  
Old 08 Feb 2010, 12:06
demonfatal demonfatal is offline
 
Join Date: Mar 2009
I get a strange problem:
In "Usergroups" I get a empty column without tittle, in "Thread Prefix Manager" same problem, empty tittle...
And it's not working!

Please look attachment, I need help.
Attached Images
File Type: jpg 1.jpg (33.3 KB, 49 views)
File Type: jpg 2.jpg (32.4 KB, 41 views)
Reply With Quote
  #21  
Old 09 Feb 2010, 23:18
AskewDread AskewDread is offline
 
Join Date: Nov 2009
heya

ive installed this, copied the files, applied teh theme changes to SHOWTHREAD and given the administrators group accesss to slove thread but in the thread im still getting whats showen in the attachment and not seeing the mark as solved
Attached Images
File Type: jpg issue with solved.jpg (21.0 KB, 48 views)
Reply With Quote
  #22  
Old 09 Feb 2010, 23:24
AskewDread AskewDread is offline
 
Join Date: Nov 2009
ignore my problem i had forgotten to allow it on the forum
Reply With Quote
  #23  
Old 10 Feb 2010, 15:30
demonfatal demonfatal is offline
 
Join Date: Mar 2009
Originally Posted by demonfatal View Post
I get a strange problem:
In "Usergroups" I get a empty column without tittle, in "Thread Prefix Manager" same problem, empty tittle...
And it's not working!

Please look attachment, I need help.
Nobody know Why I get this error please?
Reply With Quote
  #24  
Old 11 Feb 2010, 16:28
wolfyman's Avatar
wolfyman wolfyman is offline
 
Join Date: Apr 2005
Real name: James
Originally Posted by demonfatal View Post
Nobody know Why I get this error please?
same here.
__________________
see sig.
Reply With Quote
  #25  
Old 11 Feb 2010, 18:32
gteh gteh is offline
 
Join Date: Feb 2010
Please explain where I need to make the template edits? I am using the default vbulletin style.

I grepped for the string 'rawphrase' and the ONLY place that word exists in the entire VB folder structure is install/vbulletin-style.xml

I made the template edits to that file but the solved is still not working. I assume thats the wrong place anyway since the xml files in /install/ were likely used during the actual installation of VB??
Reply With Quote
  #26  
Old 11 Feb 2010, 18:39
Eric's Avatar
Eric Eric is offline
 
Join Date: May 2006
Real name: Eric
Originally Posted by gteh View Post
Please explain where I need to make the template edits? I am using the default vbulletin style.

I grepped for the string 'rawphrase' and the ONLY place that word exists in the entire VB folder structure is install/vbulletin-style.xml

I made the template edits to that file but the solved is still not working. I assume thats the wrong place anyway since the xml files in /install/ were likely used during the actual installation of VB??
http://www.vbulletin.org/forum/showthread.php?t=201864
__________________
My modifications

Please do not contact me for support via PM or E-Mail unless I've asked you to do so. Otherwise, your message will be ignored/deleted.
Reply With Quote
  #27  
Old 11 Feb 2010, 18:41
Eric's Avatar
Eric Eric is offline
 
Join Date: May 2006
Real name: Eric
Originally Posted by demonfatal View Post
I get a strange problem:
In "Usergroups" I get a empty column without tittle, in "Thread Prefix Manager" same problem, empty tittle...
And it's not working!

Please look attachment, I need help.
Originally Posted by wolfyman View Post
same here.
Rebuild bitfields: yourforum.com/admincp/index.php?do=buildbitfields

And click on "Edit" in the prefix manager of the blank prefix, don't change anything, just hit Save.

I've never had this problem, but the above should fix it.
__________________
My modifications

Please do not contact me for support via PM or E-Mail unless I've asked you to do so. Otherwise, your message will be ignored/deleted.
Reply With Quote
  #28  
Old 11 Feb 2010, 19:01
gteh gteh is offline
 
Join Date: Feb 2010
Thanks. Got it working.

Have a question though. Is it not possible to be able to give permission to the solved thread plugin to all user groups at once rather than having to edit each user group separately?
Reply With Quote
  #29  
Old 21 Feb 2010, 13:20
demonfatal demonfatal is offline
 
Join Date: Mar 2009
Originally Posted by SecondV View Post
Rebuild bitfields: yourforum.com/admincp/index.php?do=buildbitfields

And click on "Edit" in the prefix manager of the blank prefix, don't change anything, just hit Save.

I've never had this problem, but the above should fix it.
Thank you for your help but nothing is [solved]
I think the problem is in the 'product-solvedthread.xml' file because as you can see on my attached image the text is missing so something split the name...

Please could check once again this problem?

Thanks in advance...
Reply With Quote
  #30  
Old 23 Feb 2010, 05:34
MandachuvA MandachuvA is offline
 
Join Date: Sep 2009
How do I uninstall it
it installed and would like to uninstall
only that when I put the product and to uninstall from a horrible mistake
please explain how to uninstall it

see the error.:


Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Mod Options

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


New To Site? Need Help?

All times are GMT. The time now is 23:16.

Layout Options | Width: Wide Color: