Register Members List Search Today's Posts Mark Forums Read

Reply
 
Mod Options
[DBTech] Member Map v1 (vB4) Details »
[DBTech] Member Map v1 (vB4)
Mod Version: 1.1.2, by DragonByte Tech (Coder) DragonByte Tech is offline
Developer Last Online: Oct 2018 I like it Show Printable Version Email this Page

vB Version: 4.x.x Rating: (18 votes - 4.78 average) Installs: 159
Released: 01 Jan 2013 Last Update: 14 Jun 2018 Downloads: 754
Supported DB Changes Uses Plugins Additional Files Translations  

What is Member Map?

Welcome in the new year by showing your community that it's a small world after all!

Show your users' locations can be shown on an interactive google map after being geolocated from their ip addresses.
Also supports the ability to show all users or only those that are currently logged in.
Locations are calculated in batches to ensure smooth performance, or updated by each person using html5 browser location.
Markers can have custom colors per usergroup and features a popup with a mini profile including avatar.

Your forum friends were closer than you thought!

-------------------------------------------------------------------------------------------

If you like this mod please hit the button to the right ---->

Please remember to click the, button to the right if you installed the mod ---->

What does 'Marking As Installed' do ?

* It helps you to stay on top of updates - members who have installed modifications will be notified by us whenever new updates are available.

*
For security issues - vbulletin.org will contact all members who have installed a modification whenever a security issue is brought to their attention.

* Marking a modification as installed also helps us know how many people are using our work, giving us extra incentive to provide more features and new modifications.

We appreciate the support!
-------------------------------------------------------------------------------------------

Other addons available @ www.DragonByte-Tech.com/forum

General Settings
  • Choose whether to show all users or only those logged in, and the default map type
  • Choose the number of users to process per scheduled task run
  • Usergroup setting to change pin color and set if they can access or should be excluded
  • Option to hide the version number in the footer.
-------------------------------------------------------------------------------------------

This mod displays a copyright notification in the footer of Show Thread and product pages which includes:
  • 1 Link to DragonByte Technologies homepage
  • 1 Link to Product Description page of this modification

Download Now

Only licensed members can download files, Click Here for more information.

Supporters / CoAuthors

Screenshots

Click image for larger version

Name:	membermap.jpg
Views:	2094
Size:	151.8 KB
ID:	143145  

Show Your Support

  • To receive notifications regarding updates -> Click to Mark as Installed.
  • If you like this modification support the author by donating.
  • This modification may not be copied, reproduced or published elsewhere without author's permission.
Similar Mod
Mod Developer Type Replies Last Post
Major Additions [DBTech] vBShop v3 (vB4) DragonByte Tech vBulletin 4.x Add-ons 589 07 Jun 2018 13:43
Major Additions [DBTech] vBShop v3 (vB3) DragonByte Tech vBulletin 3.8 Add-ons 202 24 Sep 2017 01:20
Miscellaneous Hacks [DBTech] vBAvatars v2 (vB4) DragonByte Tech vBulletin 4.x Add-ons 53 28 Feb 2017 14:27
Add-On Releases [DBTech] Inferno vBShout to DBTech vBShout DragonByte Tech vBulletin 4.x Add-ons 10 22 Mar 2013 20:38
Add-On Releases [DBTech] Inferno vBShout to DBTech vBShout DragonByte Tech vBulletin 3.8 Add-ons 6 28 May 2011 12:15

  #46  
Old 27 Jan 2013, 18:44
Marcin1 Marcin1 is offline
 
Join Date: Sep 2012
Real name: Marcin
Installed today. Looks right but I have issues. I read everything here. Users over 14000, Google Chrome, server loaded as usually. How long need to wait to update (approximately?) After few hours showed less than 100 locations. Is it possible to show the most users on map? I know some IP might not have been resolved.

Second issue. Some nicknames changing when I update a website. I have 2 users from Vienna. They change each other after every click refreshing. Why can't be 2 nicknames at the same time if they live in the same location?

Last edited by Marcin1; 27 Jan 2013 at 20:13.
Reply With Quote
  #47  
Old 28 Jan 2013, 02:29
Vitesse Vitesse is offline
 
Join Date: Jun 2005
Real name: Tom
Originally Posted by DragonByte Tech View Post

Also, some members may not be displayed if their IP address cannot be resolved. That is a limitation of PHP that we cannot work around.


Fillip
Hardly any of our members are showing up, at the moment. Would it be possible to have an option in the ACP settings to set a default location for members whos IP cannot be resolved please?

Also wondered if this is something I have setup wrong or because of the IP thing, I have a some members who are in a different usergroup but they are also in registered users, could this cause issues if both groups are displayed on the map?

Thanks

Tom
__________________
my site - Carp Fishing Forums
Reply With Quote
  #48  
Old 28 Jan 2013, 14:08
Marcin1 Marcin1 is offline
 
Join Date: Sep 2012
Real name: Marcin
It seems like not working properly. Still the same locations after 24h...
Reply With Quote
  #49  
Old 04 Feb 2013, 15:10
Marcin1 Marcin1 is offline
 
Join Date: Sep 2012
Real name: Marcin
Support?
Reply With Quote
  #50  
Old 04 Feb 2013, 15:45
DragonByte Tech's Avatar
DragonByte Tech DragonByte Tech is offline
 
Join Date: Feb 2010
Real name: Fillip & Iain
Originally Posted by Marcin1 View Post
Installed today. Looks right but I have issues. I read everything here. Users over 14000, Google Chrome, server loaded as usually. How long need to wait to update (approximately?) After few hours showed less than 100 locations. Is it possible to show the most users on map? I know some IP might not have been resolved.
You can manually run the "Member Map Geolocation" scheduled task to update locations.

Originally Posted by Marcin1 View Post
Second issue. Some nicknames changing when I update a website. I have 2 users from Vienna. They change each other after every click refreshing. Why can't be 2 nicknames at the same time if they live in the same location?
Sorry, I don't understand what you're asking.

Originally Posted by Vitesse View Post
Hardly any of our members are showing up, at the moment. Would it be possible to have an option in the ACP settings to set a default location for members whos IP cannot be resolved please?
Please post feature requests in our support forums, as we cannot take feature requests posted on vBulletin.org into consideration for future versions as they will get lost in time

Originally Posted by Vitesse View Post
Also wondered if this is something I have setup wrong or because of the IP thing, I have a some members who are in a different usergroup but they are also in registered users, could this cause issues if both groups are displayed on the map?
No, that won't cause any issues.


Fillip
__________________
www.Dragonbyte-tech.com
Please support our mods by nominating them to MOTM!
Please do NOT PM us for support. Private Messages are only for exchanging sensitive details (like FTP / AdminCP logins).
Reply With Quote
  #51  
Old 04 Feb 2013, 15:52
vladig vladig is offline
 
Join Date: May 2010
Location: Israel
Real name: Vlad
It would be great if it can communicate with the "Location" in the profile fields.
Reply With Quote
  #52  
Old 04 Feb 2013, 16:25
DragonByte Tech's Avatar
DragonByte Tech DragonByte Tech is offline
 
Join Date: Feb 2010
Real name: Fillip & Iain
That's impossible, as users can enter anything they wish in that field. If you enter "Middle Earth", what exactly is Google Maps supposed to do with that? That's not a valid latitude / longitude coordinate set


Fillip
__________________
www.Dragonbyte-tech.com
Please support our mods by nominating them to MOTM!
Please do NOT PM us for support. Private Messages are only for exchanging sensitive details (like FTP / AdminCP logins).
Reply With Quote
  #53  
Old 05 Feb 2013, 00:06
Morrus Morrus is offline
 
Join Date: Jan 2002
Originally Posted by DragonByte Tech View Post
That's impossible, as users can enter anything they wish in that field. If you enter "Middle Earth", what exactly is Google Maps supposed to do with that? That's not a valid latitude / longitude coordinate set


Fillip
"Impossible" is a word that should be used sparingly. It's not impossible, of course -- you merely ignore entries which you can't resolve.

The biggest issue, as I mentioned before, is that you have only a binary choice of showing all 130,000 members (server crash!) or just those online right now (not very useful). It definitely needs some filtering mechanisms.
__________________
www.enworld.org
Reply With Quote
  #54  
Old 05 Feb 2013, 00:57
DragonByte Tech's Avatar
DragonByte Tech DragonByte Tech is offline
 
Join Date: Feb 2010
Real name: Fillip & Iain
How many people do you have on your average forum that input either complete, valid street addresses or valid Lat/Long coords into their Location fields?


Fillip
__________________
www.Dragonbyte-tech.com
Please support our mods by nominating them to MOTM!
Please do NOT PM us for support. Private Messages are only for exchanging sensitive details (like FTP / AdminCP logins).
Reply With Quote
  #55  
Old 05 Feb 2013, 01:02
Morrus Morrus is offline
 
Join Date: Jan 2002
Originally Posted by DragonByte Tech View Post
How many people do you have on your average forum that input either complete, valid street addresses or valid Lat/Long coords into their Location fields?
I don't have an average forum. Neither does anyone else! But I do have valid lat/longs from a previous mod (3.x, unfortunately) for over 10K of my members, so I'd suggest a reasonable number.
__________________
www.enworld.org
Reply With Quote
  #56  
Old 06 Feb 2013, 18:17
vladig vladig is offline
 
Join Date: May 2010
Location: Israel
Real name: Vlad
Originally Posted by DragonByte Tech View Post
That's impossible, as users can enter anything they wish in that field. If you enter "Middle Earth", what exactly is Google Maps supposed to do with that? That's not a valid latitude / longitude coordinate set


Fillip
That's not what I meant, I meant it when you entered this page is locates your place and you automatically updating the field "Location".
Reply With Quote
  #57  
Old 06 Feb 2013, 20:53
DragonByte Tech's Avatar
DragonByte Tech DragonByte Tech is offline
 
Join Date: Feb 2010
Real name: Fillip & Iain
Ah, that could potentially be intensive.

Feature requests should be posted in our forum though Thanks!


Fillip
__________________
www.Dragonbyte-tech.com
Please support our mods by nominating them to MOTM!
Please do NOT PM us for support. Private Messages are only for exchanging sensitive details (like FTP / AdminCP logins).
Reply With Quote
  #58  
Old 10 Feb 2013, 12:26
tanzeelniazi tanzeelniazi is offline
 
Join Date: Apr 2012
i cant find any option about member map and i cant find any setting
where i find the setting in ACP ?
Reply With Quote
  #59  
Old 10 Feb 2013, 12:26
tanzeelniazi tanzeelniazi is offline
 
Join Date: Apr 2012
and if i click membermap only map showing not showin any members why
Reply With Quote
  #60  
Old 12 Feb 2013, 00:21
DragonByte Tech's Avatar
DragonByte Tech DragonByte Tech is offline
 
Join Date: Feb 2010
Real name: Fillip & Iain
Try adding yourself to Super Administrators, and give it at least 24 hours before you start noticing members appearing on the map


Fillip
__________________
www.Dragonbyte-tech.com
Please support our mods by nominating them to MOTM!
Please do NOT PM us for support. Private Messages are only for exchanging sensitive details (like FTP / AdminCP logins).
Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Mod Options

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


New To Site? Need Help?

All times are GMT. The time now is 04:46.

Layout Options | Width: Wide Color: