Register Members List Search Today's Posts Mark Forums Read

Reply
 
Mod Options
ibProArcade - professional Arcade System Details »
ibProArcade - professional Arcade System
Mod Version: 2.7.6+, by MrZeropage (Coder) MrZeropage is offline
Developer Last Online: Nov 2020 I like it Show Printable Version Email this Page

vB Version: 4.x.x Rating: (789 votes - 4.82 average) Installs: 8461
Released: 25 Nov 2005 Last Update: 11 Nov 2018 Downloads: 149092
Supported DB Changes Uses Plugins Template Edits Additional Files Translations  

ibProArcade
the professional Arcade System
for your vBulletin-Board

the most installed Modification for vBulletin ever
here on vbulletin.org

works with vBulletin 3.0.x / 3.5.x / 3.6.x / 3.7.x / 3.8.x / 4.0.x / 4.1.x / 4.2.x

Click here
to jump to the
ibProArcade-Support-Forum
in the Premium-Modification-Section



ibProArcade v2.7.6+ is compatible to PHP5.6 and PHP7.0/7.1
Please notice that vBulletin itself needs minimum version 3.8.11 or 4.2.5 to work with PHP7.0/7.1

=================================================

Converters available

If you made your way with another Arcade in your forum, maybe it's time to evolve and migrate to ibProArcade.
No problem, there are converters available to smoothly port your games, scores ect. to ibProArcade

CONVERTER for v3arcade
CONVERTER for DBTech vBArcade (Lite and Pro)
Use any converter for easy and safe conversion without losing any Game or Score - and even complete uninstall help for your old arcade

=================================================

For Branding-Free-License and Donations check the "Information"-Section in your AdminCP's Arcade-Section after installing

=================================================

Click INSTALL to get an email when an update for ibProArcade is released

=================================================


This Hack provides you a professional Arcade fully integrated in your vBulletin-Forum. Your Members can play Games, hunt for Highscores and do Tournaments.


Some Feature that come along and make this ibProArcade outstanding:
  • Styles
    different Styles (ibProArcade, v3arcade)
    in AdminCP you define the default Style and if users can select their own preferred Style
  • Languages
    this Hack comes along with multiple languages, selectable via AdminCP
    currently included: english, german, french, dutch, portugese
  • Custom Game Sorting
    you can set a default sorting in AdminCP while each User can select his own sorting, e.g. by name, rating, times played ect.
  • Game Ratings
    Members can rate each Game
  • Arcade UserCP
    each user can set his own preferences for the Arcade: game sorting, games/scores per page, notifications, Skin, default category
  • Arcade ModCP
    an Adcade-Moderator can take care of scores, tournaments, comments ect.
  • Tournaments
    you can create Tournaments via AdminCP or Arcade-ModCP with either 2, 4 or 8 participants
    Users can create Tournaments with open slots other players can join in
    Creation of Tournaments is based on Usergroup and User-Permissions
    Each Game can be set to be selectable for Tournaments or not
  • Automatic Game Installation
    in the AdminCP you can easily install new games, just upload the Archives to your server and install with a single click. There even is mass-installing included to install all uploaded games at once.
    No more worrying about putting certain files in certain folders and running an installer.
    This Feature works with ibProArcade-TAR-Archives and v3arcade-ZIP-Archives.
  • Categories
    you can create categories for the games, e.g. genre
    categories can be protected with a password and/or restricted to certain usergroups
  • advanced Game Statistics
    alot of information are provided for each game:
    • best score of all times
    • your personal best result
    • actual highscore-champion
    • game-rating
    • times played
    • time played
  • Active Users in the Arcade
    this shows who currently is in the Arcade and what everybody is doing there. In AdminCP you can select in which areas of the Arcade this will be shown
  • Game Information
    while playing a game some information gets displayed: current highscore and champion, the objective of the game and the controls for this game
  • Group-Permissions
    you can set alot of permissions for each usergroup:
    • Access to the Arcade (can not view, can view but not play, can view and play)
    • total posts requirement
    • posts per day requirement
    • max. plays per day
    • can create Tournaments
    • which categories can be played
  • User-Permissions
    you can set individual permissions per user:
    • can create Tournaments
    • is banned from the Arcade
    • is Arcade Moderator
    • which options this Arcade-Moderator has (scores, comments, tournaments ect.)
  • automatic Score-Pruning
    scores can be pruned after a period of time you can choose in AdminCP
  • Game Options
    each games has individual settings for height, width, background-color, how many decimal points, which result is best (high or low), the game's objective, the keys, a description ect.
  • Arcade-Information in the Forum
    in AdminCP you can select which Information will be in Postbit of each Posting a Member does in the Forum: Highscores and/or won Tournaments. The Style of this Information is available in different types (marquee, Icons only, static)
  • Full Integration in vbBux/vbPlaza
    if you have vbPlaza installed you have alot of options to sell in your Plaza-Shop:
    • Costs per Play
    • static or raising Jackpot to win per Game
    • Tournaments have Costs to participate and the Winner earns the Jackpot of this Tournament
    • Arcade-Pass for free playing (without winning)
For additional information just check out the attached Screenshots


ibProArcade is compatible to ibProArcade-Games (*wow* surprise!), v3arcade-Games and PNflashgames (www.pnflashgames.com, use POSTNUKE format).
PNflashgames does even offer Multiplayer-Games.


This Hack was originally done for Invision Power Board (IPB) by Chris Kelly and later adapted to work within vBulletin 3.0.x but had no real integrated AdminCP and even some illegal licensed Files from IPB included, so it was removed from official vBulletin-Sites.

ibProArcade for vBulletin comes along with a complete new AdminCP with even more options and improved functionality, has been bugfixed alot and I implemented some additional feature that where missing. All known security-issues found have been fixed.

ibProArcade is full compatible to PHP4 and PHP5 and works with all vBulletin 3.x.x (yes, 3.0.x + 3.5.x + 3.6.x + 3.7.x + 3.8.x) with all the same Scripts !
ibProArcade v2.7.5+ and later is full compatible to PHP5.6 and PHP7 and works with all vBulletin-versions 3.x/4.x with all the same Scripts !
PHP7.0/7.1 require minimum vBulletin 3.8.11 or 4.2.5 and ibProArcade v2.7.5+

Installation of ibProArcade is very simple and easy:

vBulletin 3.0.x
upload the Files
run the Installer
edit 4 PHP-Files
edit 3 Templates
add 1 new Template


vBulletin 3.5.x & 3.6.x & 3.7.x & 3.8.x & 4.x.x
upload the Files
import the Product-XML-File
edit 3 Templates



If you are upgrading from an existing Arcade, some information:
  • For existing ibProArcade-Installations (v2.6.6+ and older) check the included Upgrade-Information (look in Archive)
  • For existing ibProArcade-Installations (v2.5.1) just do everything like a fresh installation, your Games and Scores should be kept automatically
  • For existing v3arcade-Installations (v1.0.x) for vBulletin 3.5/3.6 there is the converter available.
I want to say a big THANK YOU to everybody who helped in the 3 months of development, testing and bugfixing the initial v2.5.3+ (in alphabetical order):
---MAD---, Acers, Aftermath, beacher, dede1, E=mc˛, Esposito, Feckie (Roger), Gemma, ggiersdorf, GrendelKhan{TSU, Huijting, jbd, JTyson, kall, kylek, MasterMaik, matrix, media4you, micheal332001, MissKalunji, MrLister, nitro, nullified, Okie, Paul_Hollibone, Scotty2k, Ski-Whiz, slank, Smoker, stangger5, Synper, soniceffect, Sooner95, tcs, Tekram, Willy, Wordplay and everybody else I forgot to mention here

Special thanks to Chris Kelly for his permission to re-release this new, extended ibProArcade to the vBulletin-Community !


Please remember to click INSTALL


If you want to support me, feel free to donate (use the "support developer" button in the upper right) or just check out the Installation-Instructions included in the ZIP-Archive, Thank You!


For Branding-Free License check the AdminCP -> Arcade -> Information after you installed it, all information can be found there.


...and now you should stop reading this and start downloading this awesome addition for your vBulletin to make your Members happy...


Enjoy



Download-History:
v2.6.7a+ (9880 Downloads)
v2.6.8+ (9849 Downloads)
v2.6.9+ (456 Downloads)
v2.7.0+ (10833 Downloads)
v2.7.2+ (4626 Downloads)



** Please do not post any information, request or offer of Games here in this Thread ! And remember that Support is given in the ibProArcade-Support-Forum **

Download Now

Only licensed members can download files, Click Here for more information.

Addons

Screenshots

Click image for larger version

Name:	ibpro_main.JPG
Views:	29338
Size:	373.7 KB
ID:	55242   Click image for larger version

Name:	ibpro_game.JPG
Views:	11488
Size:	77.7 KB
ID:	55243   Click image for larger version

Name:	ibpro_tournamentlist.JPG
Views:	7029
Size:	101.2 KB
ID:	55245   Click image for larger version

Name:	ibpro_tournamentopen.JPG
Views:	13110
Size:	101.5 KB
ID:	55246  

Click image for larger version

Name:	ibpro_tournamentrunning.JPG
Views:	6863
Size:	82.2 KB
ID:	55247   Click image for larger version

Name:	ibpro_acp_main.JPG
Views:	5193
Size:	243.5 KB
ID:	55248   Click image for larger version

Name:	ibpro_acp_gamelist.JPG
Views:	11323
Size:	147.4 KB
ID:	55249   Click image for larger version

Name:	ibpro_acp_group.JPG
Views:	4331
Size:	95.1 KB
ID:	55250  

Show Your Support

  • To receive notifications regarding updates -> Click to Mark as Installed.
  • If you like this modification support the author by donating.
  • This modification may not be copied, reproduced or published elsewhere without author's permission.
Similar Mod
Mod Developer Type Replies Last Post
ibProArcade - professional Arcade System MrZeropage vBulletin 3.0 Full Releases 23 13 Apr 2007 18:52

  #5851  
Old 12 Aug 2010, 01:19
teamsupra teamsupra is offline
 
Join Date: Aug 2003
Since v.4.x came out a lot of sites are running vb using forum.php It is pretty bad that with this arcade you can not tell it what the main file is, as it assumes index.php then you have to modify the index.php to include IBP information. Can we get an option in game settings to change the default from index to whatever .php
Reply With Quote
  #5852  
Old 12 Aug 2010, 13:42
SamAndSam SamAndSam is offline
 
Join Date: Jun 2010
Real name: Sam
Originally Posted by teamsupra View Post
Since v.4.x came out a lot of sites are running vb using forum.php It is pretty bad that with this arcade you can not tell it what the main file is, as it assumes index.php then you have to modify the index.php to include IBP information. Can we get an option in game settings to change the default from index to whatever .php
I haven't found any problems with this as of yet. But what problems has it caused you so I know to check for it on my forum?
__________________
Sam
Reply With Quote
  #5853  
Old 12 Aug 2010, 15:45
RollaJedi's Avatar
RollaJedi RollaJedi is offline
 
Join Date: Apr 2007
thanks hippy, but man, it would be a pain in the butt to have to change this everytime i added a new game.
Reply With Quote
  #5854  
Old 12 Aug 2010, 15:50
RollaJedi's Avatar
RollaJedi RollaJedi is offline
 
Join Date: Apr 2007
is there an addon that works with vbcredits or ucash? I could have swore there was one for vbcredits, and now i can't find it! :P

I'd like my members to pay each time to play, and be able to win jackpots.
Reply With Quote
  #5855  
Old 12 Aug 2010, 17:11
Robbed Robbed is offline
 
Join Date: Oct 2005
If anyone is having any issues with a custom style that uses additional.css

If a style uses additional.css it doesn't display right with a few addons

Fix:

Since version 4.0.1, there has been an additional template variable call (to grab additional.css) in the HEAD.

Please add the following:


{vb:raw headinclude_bottom}

Before </head> in your template and you're all set.
I also added everything from arcade.css to additional.css to fix other display issues.
Reply With Quote
  #5856  
Old 12 Aug 2010, 20:51
AfterWorldForum AfterWorldForum is offline
 
Join Date: Dec 2008
The vB4 version of this seems to mess up the navbit a little. Somehow an additional span is wrapped around the code, causing the navbit to jump from where it typically is located. Here's a solution.

In arcade/functions/function.php

look for:


Block Disabled:      (Update License Status)  
Suspended or Unlicensed Members Cannot View Code.

Replace with:


Block Disabled:      (Update License Status)  
Suspended or Unlicensed Members Cannot View Code.

Reply With Quote
  #5857  
Old 12 Aug 2010, 21:29
Hippy's Avatar
Hippy Hippy is offline
 
Join Date: Dec 2001
Originally Posted by AfterWorldForum View Post
The vB4 version of this seems to mess up the navbit a little. Somehow an additional span is wrapped around the code, causing the navbit to jump from where it typically is located. Here's a solution.

In arcade/functions/function.php

look for:


Block Disabled:      (Update License Status)  
Suspended or Unlicensed Members Cannot View Code.

Replace with:


Block Disabled:      (Update License Status)  
Suspended or Unlicensed Members Cannot View Code.
I posted something like this in a different thread
http://www.vbulletin.org/forum/showthread.php?t=238809
will check it out thanks
*update
your edit gets ride of the space but keep arcade on every page..
the one I posted does not
screenshots added.
there is still a bug in it tho but the spacing is fixed unless it adds a link

Originally Posted by teamsupra View Post
Since v.4.x came out a lot of sites are running vb using forum.php It is pretty bad that with this arcade you can not tell it what the main file is, as it assumes index.php then you have to modify the index.php to include IBP information. Can we get an option in game settings to change the default from index to whatever .php


open up admincp and scroll down to plugin manager..
now look for ibProArcade: ARCADE Template Cache
open it up, in there youll see..

Block Disabled:      (Update License Status)  
Suspended or Unlicensed Members Cannot View Code.

change it to this

Block Disabled:      (Update License Status)  
Suspended or Unlicensed Members Cannot View Code.

not tested but I think it will do what your explaining
like samandsam said I have not had a problem with this either..
let me know if it works for you..
make sure you back up the code, just in case you need to revert it back..
Attached Images
File Type: jpg Snap2.jpg (11.2 KB, 17 views)
File Type: jpg Snap3.jpg (6.1 KB, 15 views)
File Type: jpg Snap5.jpg (7.9 KB, 15 views)
File Type: jpg Snap6.jpg (5.6 KB, 13 views)

Last edited by Hippy; 12 Aug 2010 at 21:48. Reason: added screenshots
Reply With Quote
  #5858  
Old 12 Aug 2010, 22:36
AfterWorldForum AfterWorldForum is offline
 
Join Date: Dec 2008
Hi hippy,

Sorry, I did search for something and dind't find it. Figured I'd add it to maybe help soemone else out.

What do you mean, though by "keeps arcade on every page"?
Reply With Quote
  #5859  
Old 13 Aug 2010, 00:46
Hippy's Avatar
Hippy Hippy is offline
 
Join Date: Dec 2001
no need to be sorry my friend,
all is good when your trying to help,
see the pictures above .. say your in the arcade modcp.. you have the little navbit icon and it should say modcp.. your edit says arcade..
if your viewing the tournaments.. should say tournaments but your edit it says Arcade..
same with playing a game should have the game name there your edit says Arcade..
Reply With Quote
  #5860  
Old 15 Aug 2010, 22:19
Kingpin55 Kingpin55 is offline
 
Join Date: Jul 2010
hmm this is what i get when i click the arcade button. I edited the default style template


Warning: require(./arcade/functions/functions.php) [function.require]: failed to open stream: No such file or directory in [path]/arcade.php on line 145

Warning: require(./arcade/functions/functions.php) [function.require]: failed to open stream: No such file or directory in [path]/arcade.php on line 145

Fatal error: require() [function.require]: Failed opening required './arcade/functions/functions.php' (include_path='.:/usr/lib/php:/usr/local/lib/php') in /home/victoryl/public_html/forums/arcade.php on line 145
Reply With Quote
  #5861  
Old 15 Aug 2010, 22:22
Kingpin55 Kingpin55 is offline
 
Join Date: Jul 2010
I will say when I was installing the arcade folder contents everytime I had to load an "index" it asked me if I wanted to overwrite the previous index file I just uploaded.
Reply With Quote
  #5862  
Old 15 Aug 2010, 22:22
Hammertime Hammertime is offline
 
Join Date: Dec 2009
Wow 392 pages. I aint even gonna try to read all this thread.

Is this compatible with 4.0.6?
Reply With Quote
  #5863  
Old 15 Aug 2010, 23:32
Magz's Avatar
Magz Magz is offline
 
Join Date: Nov 2006
Yes
__________________
General Chat Forum - Follow us on Twitter, Youtube and Facebook
Reply With Quote
  #5864  
Old 16 Aug 2010, 00:17
Hippy's Avatar
Hippy Hippy is offline
 
Join Date: Dec 2001
hey! whats up magz

Originally Posted by Kingpin55 View Post
hmm this is what i get when i click the arcade button. I edited the default style template


Warning: require(./arcade/functions/functions.php) [function.require]: failed to open stream: No such file or directory in [path]/arcade.php on line 145

Warning: require(./arcade/functions/functions.php) [function.require]: failed to open stream: No such file or directory in [path]/arcade.php on line 145

Fatal error: require() [function.require]: Failed opening required './arcade/functions/functions.php' (include_path='.:/usr/lib/php:/usr/local/lib/php') in /home/victoryl/public_html/forums/arcade.php on line 145
make sure all your files are uploaded and they are in the dir's they should be in..

seems the error you are getting is a missing file error..
Reply With Quote
  #5865  
Old 16 Aug 2010, 15:06
TMH63 TMH63 is offline
 
Join Date: Jan 2007
Real name: Pat
This is a stupid question, but....

I've uploaded, installed everything.....uploaded the converter file. But how the heck do you launch the file? ha, ha

Plz excuse the newbie question.
Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Mod Options

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


New To Site? Need Help?

All times are GMT. The time now is 08:40.

Layout Options | Width: Wide Color: