Register Members List Search Today's Posts Mark Forums Read

Reply
 
Mod Options
AME 2.0 -Auto Media Embedding for posts, blogs, visitor and group messsages Details »
AME 2.0 -Auto Media Embedding for posts, blogs, visitor and group messsages
Mod Version: 2.0.2, by The Geek (Coder) The Geek is offline
Developer Last Online: Jan 2019 I like it Show Printable Version Email this Page

This modification is in the archives.
vB Version: 3.7.x Rating: (89 votes - 4.75 average) Installs: 937
Released: 27 Aug 2008 Last Update: 21 Sep 2008 Downloads: 5778
Not Supported DB Changes Uses Plugins Additional Files  

From the creators of French and Toast comes a sweet and sticky enchanement to the New York Times best-seller: AME - Auto Media Embedding

AME 2.0 - The Embedder Strikes Back!

AME has won Mod of the Month for Spetember 08. Thanks!

Note that 2.5 Gold has been released. Click Here.

Discussions for AME 2.5 RC 1 start here

AME 2.0 is the next version of the "Mod of the Month" winning media embedder that:
  • Allows user to simply 'paste' in a URL (i.e. a youtube link) without needing to know any special tags. However instead of displaying just the URL, it will show the media within the post
  • is lightweight as it does all of her chores without the overhead of having 1 bbcode per pattern or trying to parse a post every single time it gets displayed with a bunch of patterns. AME radically reduces overhead and speeds up processing. The only time ame will kick in is after creating a new post or after editing an existing one (or if an ame tag is found)
  • is extensible. She allows you to add, edit, delete, import and export patterns. That way you can decide which services to support, how they should look and then share them with others! At time of typing this, there are over 150 media sites that have been contributed by vBulletin.org members
  • can extract the title (requires your server to allow url wrappers with fetch_contents)
  • can extract embed code from sites whose URLs do not contain sufficient information to embed the video
  • can rebuild your old posts to convert your 'other' mediaish tags into URL tags.
  • can rebuild your old posts, blogs, comments, visitor and social group messages to convert URL tags into ame tags where needed
  • can convert her codes BACK to url codes so you're not stuffed with a bunch of dead tags if you uninstall!
  • won't uglify your site by having videos appear in quotes, php, code or html blocks (blech!)
  • can be globally disabled
  • can be excluded from forums
  • can exclude usergroups
  • can be toggled on/off per post, blog, comment, visitor and social group message
  • would cook dinner for you if she had arms
  • can wrap the output in a 'container' with original URL
  • has a super comprehensive admincp help system. Yes, I actually took the bloody time to add all the info you need into vB's admincp help system. If you ask a silly question in this thread that is addressed in the help system, you will be taunted.
  • is fully phrased
  • has hooks around integral operations so you can extend it
  • Supports embedding in vbBlog, Visitor Messages and Social Groups.
  • Can be disabled in one or more of the following sections: Posts, vbBlog, Visitor Messages and/or Social Groups
Apart from the additional areas of support around vbBlog, Visitor Messages and Social Groups, little has changed about AME since version 1.0 released over a year ago. I cleaned up a few minor bugs, trimmed and updated the default definitions.

Which sites are supported?

At time of counting this, there are about 170 sites supported. But I have only included a few common standards as default (yahoo, youtube, myspace, google and Amazon). Why only these? AME was designed with its own import and export system that enables users to create or modify definitions and share them with the community. This keeps the system lightweight, customisable and saves us all from having to upgrade every time a media site changes their URL structure or if I add another site.

Check out the 'add ons' section of this post below to see availible add-ons.



Installation/Upgrade
  • Upload the contents of the forums folder into your forums directory and import the product-ame.xml file into your product manager (if upgrading, choose 'yes' to overwrite previous installation).
  • After installation, make sure that the system is on (admincp->AME CP->Settings)
  • Then you may want to try to rebuild old URLs via the tools option.
Big thanks goes out to all those in the community that have supported this mod. Especially Digital Jedi Who has created about 155 definitions for this system alone!

Change Log


2.0.2 - fixed added slashes in quote blocks (DoH!), vm advanced error and incrimented product version. You need to replace include/ame_bb_code.php and re-import the product-ame.xml to upgrade
2.0.1 - fixed missing backslashes in code blocks

2.5 Pre-Release information

Attached to this post is pre-release of version 2.5

2.5 is a pretty major upgrade from the 2.0 series and adds the following functionality to 2.0:
  • New in Beta 3 - Validation ability. This will help prevent media being embedded that can not be embedded (i.e. youtube videos that the author has stipulated can not be shown off of youtube). This option requires the extraction option to be turned on and a valid validation regexp. I have included one in the default youtube version. When a video on you tube gets embedded, but the author doesnt allow embedding, a link (with icon) is shown instead.
  • Ability to prevent non authorised usergroups from viewing (see Readme file in zip for more info)
  • Usergroup permissions (edit usergroup to adjust edit/view permissions)
  • Template driven system - uses templates now instead of 1 master replacement (see Readme file in zip for more info)
  • Signatures supported
  • Different sizes and template configurations for each supported zone (posts, blogs, groups, visitor messages and signatures)
  • A couple new hooks (Mainly to support a future add on for AME media in profiles)
  • Notfication system (similar to vB's to check for errors)
  • Definition keys for easier updating of definitions and to use in templates
  • File caching system which radically reduces processing
  • And more that I cant think of off the top of my head!
Note that while previous definitions will work with the new system, they will not be sizeable by zone. Since DJ helped with the private beta testing, I am sure he will be releasing 2.5 versions of his definitions soon.

Please note that 2.5 is a pre-release so there will be issues. If you want more stability, use 2.x until this version becomes gold FWIW: The only items currently outstanding are to add some missing admincp help. The rest is working as intended as far as I can tell

nJoy

Download Now

Only licensed members can download files, Click Here for more information.

Addons

Screenshots

Click image for larger version

Name:	editor.jpg
Views:	3771
Size:	158.9 KB
ID:	86110   Click image for larger version

Name:	post.jpg
Views:	4065
Size:	111.0 KB
ID:	86111  

Show Your Support

  • To receive notifications regarding updates -> Click to Mark as Installed.
  • If you like this modification support the author by donating.
  • This modification may not be copied, reproduced or published elsewhere without author's permission.
Similar Mod
Mod Developer Type Replies Last Post
Add-On Releases DJ's AMEs :: Media Definitions for AME 2.5 :: More Video, Twitter, Pinterest... Digital Jedi vBulletin 3.8 Add-ons 2086 05 Sep 2018 16:05
Add-On Releases Digital Sith's AMEs - ADULT Media Definitions Digital Sith vBulletin 3.6 Add-ons 66 08 Sep 2015 23:44
Add-On Releases DJ's AME (Auto Media Embedding) XML Media Definitions (Third Time's the Charm) Digital Jedi Modification Graveyard 828 10 Mar 2010 06:45
Add-On Releases AME (Auto Media Embedding) XML Releases Dannyloski Modification Graveyard 289 09 Oct 2009 02:33
Add-On Releases AME (Auto Media Embedding) XML's (The Geek) hotwheels Modification Graveyard 66 22 Aug 2009 06:40

  #691  
Old 09 Dec 2008, 11:53
jerx jerx is offline
 
Join Date: Feb 2006
I think that problem cannot be solved.

Many Youtube music videos cannot be embedded. I assume it is either because of copyright issues or because embedding has been denied by the uploader.
Reply With Quote
  #692  
Old 09 Dec 2008, 12:38
Dabbi's Avatar
Dabbi Dabbi is offline
 
Join Date: Sep 2007
Question

Originally Posted by Digital Jedi View Post
The URL structure is different then the typical URL for a Yahoo! video. It will have to be udpated.
Yahoo links are not working for me either. Is there an ETA for this to be fixed or am I misunderstanding and it's something we need to do? If the later would you please give easy instructions?

Google doesn't seem to work either. Maybe I'm not doing something right? :shrug: It's just drop in the link right? They don't use the embed code itself right? FWIW YouTube works fine for members and myself.

Last edited by Dabbi; 09 Dec 2008 at 13:17.
Reply With Quote
  #693  
Old 09 Dec 2008, 14:00
Digital Jedi's Avatar
Digital Jedi Digital Jedi is offline
 
Join Date: Oct 2006
Real name: Mark Daniel Martinez
YouTube just did a massive overhaul, so they'll have to be looked at again once they've finished up with whatever it is they're doing. The other sites will have to be looked at again too. If your subscribed to the updates in my Add-On threads, then you know I will be looking at this over the course of the week and that I'm in the process of trying to get more organized.
__________________
Reply With Quote
  #694  
Old 09 Dec 2008, 23:35
a squared's Avatar
a squared a squared is offline
 
Join Date: Jul 2005
Something is screwy on my install. When using YouTube I get this parsed in the forum. The text between the two images is linked to my domain.
Attached Images
File Type: jpg youTube.jpg (87.8 KB, 20 views)
Reply With Quote
  #695  
Old 10 Dec 2008, 17:03
PimvanJ PimvanJ is offline
 
Join Date: Jan 2006
Real name: Pim
The height of the Youtube video is very small.
Where can I adjust the height of the frame?
Reply With Quote
  #696  
Old 10 Dec 2008, 18:15
macc's Avatar
macc macc is offline
 
Join Date: Feb 2008
hello

how to get divx to works? i install (import) definitions for divx but works not.(uploaded divx file to my server)
some help?

regards
macc
__________________

Welcome to Libar
Reply With Quote
  #697  
Old 10 Dec 2008, 19:11
PimvanJ PimvanJ is offline
 
Join Date: Jan 2006
Real name: Pim
Originally Posted by a squared View Post
Something is screwy on my install. When using YouTube I get this parsed in the forum. The text between the two images is linked to my domain.
I had the same, but after uninstall/install the big one disappear.
But now I have only a small video, I have set height="400" in the code but that only change the frame. The video still shows up very small.

Any help is highly appreciated.
Reply With Quote
  #698  
Old 10 Dec 2008, 19:46
a squared's Avatar
a squared a squared is offline
 
Join Date: Jul 2005
I modified the code in the Replacement code for YouTube to the dimensions that I like.

Go to the AME CP in your Admin CP, then Display Definitions>>"You Tube
"Automatically youtubes your entries!>>Media Definition Code>>Replacement Code

Here's my code:

Block Disabled:      (Update License Status)  
Suspended or Unlicensed Members Cannot View Code.

Reply With Quote
  #699  
Old 10 Dec 2008, 21:38
Digital Jedi's Avatar
Digital Jedi Digital Jedi is offline
 
Join Date: Oct 2006
Real name: Mark Daniel Martinez
Originally Posted by a squared View Post
Something is screwy on my install. When using YouTube I get this parsed in the forum. The text between the two images is linked to my domain.
You have two YouTube definitions, and it looks like your running 2.5, as it appears you have one that's following the sizing options and one that isn't. You need to delete one of them.


Originally Posted by PimvanJ View Post
The height of the Youtube video is very small.
Where can I adjust the height of the frame?
On 2.5, the height and width variables can be set under Settings.


Originally Posted by macc View Post
hello

how to get divx to works? i install (import) definitions for divx but works not.(uploaded divx file to my server)
some help?

regards
macc
You should really discuss this in my thread, but did you make the necessary edits as outlined in the first post of my thread for Local Hosted Videos?


Originally Posted by a squared View Post
I modified the code in the Replacement code for YouTube to the dimensions that I like.

Go to the AME CP in your Admin CP, then Display Definitions>>"You Tube
"Automatically youtubes your entries!>>Media Definition Code>>Replacement Code

Here's my code:

Block Disabled:      (Update License Status)  
Suspended or Unlicensed Members Cannot View Code.
Unless, of course, your using 2.5, in which case you set that under the Settings menu.
__________________
Reply With Quote
  #700  
Old 10 Dec 2008, 23:27
macc's Avatar
macc macc is offline
 
Join Date: Feb 2008
Originally Posted by Digital Jedi

You should really discuss this in my thread, but did you make the necessary edits as outlined in the first post of my thread for Local Hosted Videos?


i changed url to my site but do not know what thread you mean and which changes must be make for get divx to work?

regards

macc
__________________

Welcome to Libar
Reply With Quote
  #701  
Old 11 Dec 2008, 00:00
Dabbi's Avatar
Dabbi Dabbi is offline
 
Join Date: Sep 2007
Cool

Originally Posted by Digital Jedi View Post
YouTube just did a massive overhaul, so they'll have to be looked at again once they've finished up with whatever it is they're doing. The other sites will have to be looked at again too. If your subscribed to the updates in my Add-On threads, then you know I will be looking at this over the course of the week and that I'm in the process of trying to get more organized.
Thank you. I'll subscribe to those as well then. I just wanted to see if this mod worked okay and the way I hoped before adding on the add ons.

So far my members seem very happy just to be able to add YouTube video. That's the one my board members will use most often anyway probably.
Reply With Quote
  #702  
Old 11 Dec 2008, 00:34
geni57 geni57 is offline
 
Join Date: Jul 2008
Ok, I've read everything here I can think of, nothing has helped me.

I have a VB 3.7.2

I downloaded the 2.0.2 zip file.

My forum does not have a "forums" folder it's just all in the root directory.

First I'll state my problem then what I've done.

I have no AME CP

I uploaded the following

In my root directory is VB I open VB and get the following folders:

admincp
archive
clietnscript
cpstyles
customavatars
customprofilepics
images
includes
install
modcp
signaturepics

First I went to admin cp
In that folder I uploaded the following: automediaembed_admin

Next I went to the Images folder and uploaded amazon_icon

Next I went to Includes folder and uploaded the following:
ame_bbcode and the cpnav_automediaembed xml document and the hook_automediaembed xml document

Next I went to my admin panel and imported the product-ame xml document

ALL of the above files are there as I've checked.

I found the AME Settings but there is NO AME CP anywhere..

In the AME Settings I see the following...
The maximum amount of characters to display in the title (note you can use the AME CP for this option)

I can click on AME CP and something comes up.. but it's just the SETTINGS.

There is no AME CP anywhere.. .

What did I do wrong??

Help please.
Reply With Quote
  #703  
Old 11 Dec 2008, 03:33
a squared's Avatar
a squared a squared is offline
 
Join Date: Jul 2005
I sort of realized the double definitions on the way home from work. I disabled one and tada it worked! I am running v2.0.2 though. I didn't know that 2.5 was a stable release. Is it?



Originally Posted by Digital Jedi View Post
You have two YouTube definitions, and it looks like your running 2.5, as it appears you have one that's following the sizing options and one that isn't. You need to delete one of them.

On 2.5, the height and width variables can be set under Settings.


Unless, of course, your using 2.5, in which case you set that under the Settings menu.
Reply With Quote
  #704  
Old 11 Dec 2008, 06:34
Digital Jedi's Avatar
Digital Jedi Digital Jedi is offline
 
Join Date: Oct 2006
Real name: Mark Daniel Martinez
Originally Posted by macc View Post
i changed url to my site but do not know what thread you mean and which changes must be make for get divx to work?

regards

macc
The thread you downloaded the DIVX definition from. You didn't get it from this thread, you got it from my Add-On thread (which is linked in the first post). Post what changes you made in that thread so I can take a look at them.


Originally Posted by geni57 View Post
Ok, I've read everything here I can think of, nothing has helped me.

I have a VB 3.7.2

I downloaded the 2.0.2 zip file.

My forum does not have a "forums" folder it's just all in the root directory.

First I'll state my problem then what I've done.

I have no AME CP

I uploaded the following

In my root directory is VB I open VB and get the following folders:

admincp
archive
clietnscript
cpstyles
customavatars
customprofilepics
images
includes
install
modcp
signaturepics

First I went to admin cp
In that folder I uploaded the following: automediaembed_admin

Next I went to the Images folder and uploaded amazon_icon

Next I went to Includes folder and uploaded the following:
ame_bbcode and the cpnav_automediaembed xml document and the hook_automediaembed xml document

Next I went to my admin panel and imported the product-ame xml document

ALL of the above files are there as I've checked.

I found the AME Settings but there is NO AME CP anywhere..

In the AME Settings I see the following...
The maximum amount of characters to display in the title (note you can use the AME CP for this option)

I can click on AME CP and something comes up.. but it's just the SETTINGS.

There is no AME CP anywhere.. .

What did I do wrong??

Help please.
You probably added a few files to the wrong place since you added them individually like that. That's not at all necessary, as the files are already configured in the order they need to be in. Just drag and drop the contents in one swoop and it will add everything in every folder it needs to be in.

As for the forums folder, that's just in the event your forum root is located in a folder of that name. In that case, you could just grab that folder and overwrite it onto your existing forums folder. But as I said above, since you don't have that, you'd just grab the contents of that folder in one swoop and let it overwrite into your forum root directory.


Originally Posted by a squared View Post
I sort of realized the double definitions on the way home from work. I disabled one and tada it worked! I am running v2.0.2 though. I didn't know that 2.5 was a stable release. Is it?
It looked like you were running 2.5 because one was smaller then the other. I guess maybe me and The Geek had our YouTube dimensions set differently,

Most comments I've heard is that it's running fine in a production environment, with only a couple of bugs in a couple of individual cases.
__________________
Reply With Quote
  #705  
Old 14 Dec 2008, 06:46
Sunka Sunka is offline
 
Join Date: Mar 2008
Installed.
Thank you!
Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Mod Options

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


New To Site? Need Help?

All times are GMT. The time now is 13:47.

Layout Options | Width: Wide Color: