Register Members List Search Today's Posts Mark Forums Read

Reply
 
Mod Options
Easy Forms - Create a form or multiple forms without php or html knowledge Details »
Easy Forms - Create a form or multiple forms without php or html knowledge
Mod Version: 3.6, by bananalive (Coder) bananalive is offline
Developer Last Online: Sep 2018 I like it Show Printable Version Email this Page

vB Version: 3.8.x Rating: (119 votes - 4.92 average) Installs: 975
Released: 08 Jan 2009 Last Update: 12 Jul 2009 Downloads: 6665
Not Supported DB Changes Uses Plugins Auto-Template Translations  

EASY FORMS FOR vB 4.x here


Easily create forms with no HTML or PHP knowledge. Questions can be made compulsory and are checked before the form is submitted. Forms can be previewed. (You can create multiple forms)

Backwards compatible with vb v3.7.x and 3.6.8

Example Form | Help File | Version History

Question Types:
  • Single line text
  • Multi-line text
  • Multi-select checkboxes
  • Single-select radio buttons
  • Single Select Dropdown
  • Yes/No
  • Multi-line text field using vbeditor (max one per form - limited by vB)
  • Human verification question
  • Custom Question (can query database or do whatever you want)
  • Date (month/ day/ year fields)
Form can Submit to:
  • new thread in forum
  • new post in thread
  • new pm to user
  • email address
  • save to database
Installation:More Features:
  • Form list categories (optional)
  • Preview form (can disable for individual forms)
  • Optional questions
  • Form Sections
  • Prefix support - you can choose which prefix you want thread to have
  • Different thread/pm title to form title with variables {username} {userid} and {q_1} (replacing 1 with appropriate question number)
  • Poll Options: Multiple choice, public vote, poll question, poll options, poll timeout
  • Regular expression match for single line text input field
  • Usergroup permissions per form
  • Forumid/threadid/username can be specified by input via {value=X} in dropdown, single line input or radio buttons
  • Multiple dropdown select for form usergroup permissions (still optional - leave blank to not use)
  • Option to show link to form list in navbar and quick links (separate options)
  • Import/ Export your forms as XML files - great for transferring forms across forums or creating backups
  • Specify bbcode for questions/ answers/ sections for the form's output
  • Form Hooks: (uses php code)
    1. Before form submitted
      Useful for: your own form validation, multiple form outputs, etc.
    2. At form start
      Useful for: banning userids/usergroups from form, setting minimum post count,etc.
  • Attachments allowed for posting new thread
  • Mass Copy Forms & their questions
Coming soon:
  • Allow attachments for posting in thread
Translations:

Download Now

Only licensed members can download files, Click Here for more information.

Screenshots

Click image for larger version

Name:	7.jpg
Views:	8484
Size:	83.4 KB
ID:	92034   Click image for larger version

Name:	8.jpg
Views:	6142
Size:	88.6 KB
ID:	92035   Click image for larger version

Name:	9.jpg
Views:	6217
Size:	89.6 KB
ID:	92036   Click image for larger version

Name:	11.jpg
Views:	5741
Size:	69.0 KB
ID:	92038  

Click image for larger version

Name:	edit1.jpg
Views:	4836
Size:	90.1 KB
ID:	94628   Click image for larger version

Name:	edit2.jpg
Views:	4450
Size:	75.8 KB
ID:	94629   Click image for larger version

Name:	edit3.jpg
Views:	5619
Size:	103.6 KB
ID:	94630   Click image for larger version

Name:	form_results_table.jpg
Views:	6970
Size:	87.1 KB
ID:	98407  

Show Your Support

  • To receive notifications regarding updates -> Click to Mark as Installed.
  • If you like this modification support the author by donating.
  • This modification may not be copied, reproduced or published elsewhere without author's permission.
Similar Mod
Mod Developer Type Replies Last Post
New Posting Features Easy Forms (Old Thread) bananalive vBulletin 3.7 Add-ons 135 05 Oct 2014 20:30
Add-On Releases Forms Pack *** Forms Hack add-on Deepdog009 vBulletin 3.6 Template Modifications 2 27 Jul 2007 01:52
Forms Pack + (4) *** Forms Hack add-on Deepdog009 vBulletin 3.5 Template Modifications 1 09 May 2007 00:12

  #451  
Old 20 Feb 2009, 20:20
basilrath's Avatar
basilrath basilrath is offline
 
Join Date: Apr 2006
Great idea and works great as feedback form with a floating image linked as a target to the form.

Nice one
Reply With Quote
  #452  
Old 20 Feb 2009, 22:09
Andyrew's Avatar
Andyrew Andyrew is offline
 
Join Date: Aug 2005
Real name: Andrew
Bug?

Options per row, does not show when creating a radio button or check box question.
You have to create question then go back to edit questions screen and then edit question to get the option for options per row.
Reply With Quote
  #453  
Old 20 Feb 2009, 22:10
Kiint Kiint is offline
 
Join Date: Nov 2006
Originally Posted by bananalive View Post
Could you pm/email me the page source and I'll try and find an error.
Thanks, I've sent you an email via this site
Reply With Quote
  #454  
Old 21 Feb 2009, 08:11
PimvanJ PimvanJ is offline
 
Join Date: Jan 2006
Real name: Pim
I have a forum with prefixes.
It seems that this hack can't handle a forum with prefixes or do I miss something?
By the way this is a very good job after all!
Reply With Quote
  #455  
Old 21 Feb 2009, 12:45
Andyrew's Avatar
Andyrew Andyrew is offline
 
Join Date: Aug 2005
Real name: Andrew
Custom form output.

How do you make it pull the text that was next to the selected radio button, at the moment i can only get it to display what number radio button was picked eg: 1 2 or 3
Reply With Quote
  #456  
Old 21 Feb 2009, 12:59
Simon Lloyd's Avatar
Simon Lloyd Simon Lloyd is offline
 
Join Date: Aug 2008
Real name: Simon
Originally Posted by Andyrew View Post
Custom form output.

How do you make it pull the text that was next to the selected radio button, at the moment i can only get it to display what number radio button was picked eg: 1 2 or 3
look here
__________________
Kind regards,
Simon Microsoft Office Help
My Mods: Find my modifications here
Please do not pm me for support unless i have invited you to!
Reply With Quote
  #457  
Old 21 Feb 2009, 13:15
Andyrew's Avatar
Andyrew Andyrew is offline
 
Join Date: Aug 2005
Real name: Andrew
Thanks, missed that.
Reply With Quote
  #458  
Old 21 Feb 2009, 14:02
Chet T16 Chet T16 is offline
 
Join Date: Oct 2005
Slightly related...

Does anyine know how i would make the "new thread" link point to a specific form for different sub-forums?

i.e. I want to use the forms as a template for posting new classifieds in the for sale forum but have the new thread link go to a different form if trying to post from the wanted section
Reply With Quote
  #459  
Old 21 Feb 2009, 15:45
Simon Lloyd's Avatar
Simon Lloyd Simon Lloyd is offline
 
Join Date: Aug 2008
Real name: Simon
Just change the new thread button in your particular forum and add the link to the form id like this
Block Disabled:      (Update License Status)  
Suspended or Unlicensed Members Cannot View Code.

this will point to form id 1 (fid=1)
__________________
Kind regards,
Simon Microsoft Office Help
My Mods: Find my modifications here
Please do not pm me for support unless i have invited you to!
Reply With Quote
  #460  
Old 21 Feb 2009, 19:13
bananalive bananalive is offline
 
Join Date: Oct 2007
Real name: Dom
Originally Posted by dgkrob View Post
If i upload this will it delete the forms i currently have? or will it keep them?

Cheers

Rob
keeps the data
__________________
Reply With Quote
  #461  
Old 21 Feb 2009, 19:16
bananalive bananalive is offline
 
Join Date: Oct 2007
Real name: Dom
Originally Posted by Reece^B View Post
Hey,

Is there a way to make this mod work so when you post a thread, you have to fill in a form?
Originally Posted by Chet T16 View Post
Slightly related...

Does anyine know how i would make the "new thread" link point to a specific form for different sub-forums?

i.e. I want to use the forms as a template for posting new classifieds in the for sale forum but have the new thread link go to a different form if trying to post from the wanted section
Create Plugin: newthread_start


Block Disabled:      (Update License Status)  
Suspended or Unlicensed Members Cannot View Code.

__________________
Reply With Quote
  #462  
Old 21 Feb 2009, 19:17
bananalive bananalive is offline
 
Join Date: Oct 2007
Real name: Dom
Originally Posted by Kiint View Post
Thanks, I've sent you an email via this site
I've had quick look through and couldn't find an error, I'll have another look later when I'm less tired
__________________
Reply With Quote
  #463  
Old 21 Feb 2009, 19:18
bananalive bananalive is offline
 
Join Date: Oct 2007
Real name: Dom
Originally Posted by Andyrew View Post
Bug?

Options per row, does not show when creating a radio button or check box question.
You have to create question then go back to edit questions screen and then edit question to get the option for options per row.
Nope, deliberate.
__________________
Reply With Quote
  #464  
Old 21 Feb 2009, 22:53
theczech theczech is offline
 
Join Date: Dec 2005
Great product, banana, thank you.

Would it be hard to make another option for this form to update user profile fields with the answers?
Reply With Quote
  #465  
Old 22 Feb 2009, 10:22
mk craig 42 mk craig 42 is offline
 
Join Date: Feb 2009
Real name: Craig
Hi i think i'm having problems, when my members try to use the forum it says

vBulletin Message

test, you do not have permission to access this page. This could be due to one of several reasons:

1. Your user account may not have sufficient privileges to access this page. Are you trying to edit someone else's post, access administrative features or some other privileged system?
2. If you are trying to post, the administrator may have disabled your account, or it may be awaiting activation.
And i have made it so that users CAN view and use it, I cant think what could be wrong, ive tried everything i can think of, also i get this message when i click 'add new user' in the admin panel
Warning: array_merge() [function.array-merge]: Argument #1 is not an array in [path]/admincp/user.php(544) : eval()'d code on line 11
i can still access the page, it just says this right at the top, could this have anything to do with why its not working?


Edit: also i should mention i can access the page fine, but I'm administrator
thank you.
Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Mod Options

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


New To Site? Need Help?

All times are GMT. The time now is 02:40.

Layout Options | Width: Wide Color: