Register Members List Search Today's Posts Mark Forums Read

Reply
 
Mod Options
Use Google Custom Search In Navbar - Step By Step Details »
Use Google Custom Search In Navbar - Step By Step
Mod Version: 1.00, by rajubd (Member) rajubd is offline
Developer Last Online: Jan 2016 I like it Show Printable Version Email this Page

vB Version: 4.x.x Rating: (11 votes - 4.64 average) Installs: 99
Released: 11 May 2011 Last Update: Never Downloads: 885
Not Supported Template Edits  

This mod will replace vb search in navbar with google custom search.. you can still use advance search from navbar. google search provide much better result when you try to search word under 4 letters..

1. First download google.php upload in your forum root
2. Go to your AdminCP Go to Styles & Templates -> Style Manager
select Style then click Create New Template rename Template to GOOGLE
Paste this code in google Template :

Block Disabled:      (Update License Status)  
Suspended or Unlicensed Members Cannot View Code.

3. Then Open Navigation / Breadcrumb Templates Click Collapse button click navbar Template find <div id="globalsearch" class="globalsearch"> and <ul class="navbar_advanced_search"> remove all code between this with


Block Disabled:      (Update License Status)  
Suspended or Unlicensed Members Cannot View Code.

Note : Replace http://www.mobilephonetalk.com with your won website name
Replace partner-pub-8038994048300561:7c8fy7cujxg with your won adsense code...

Download Now

Only licensed members can download files, Click Here for more information.

Screenshots

Click image for larger version

Name:	Capture.jpg
Views:	3307
Size:	91.4 KB
ID:	128977  

Show Your Support

  • To receive notifications regarding updates -> Click to Mark as Installed.
  • This modification may not be copied, reproduced or published elsewhere without author's permission.
  #76  
Old 27 May 2012, 19:05
RoG Aftermath RoG Aftermath is offline
 
Join Date: Aug 2011
Originally Posted by Mellow View Post
No, it's there, just search your templates for globalsearch and it should show up.
Nope its not there, i searched for it and all it did was bring up 2 templates both having to deal with google chrome, nothing to do with the Navbar, they definitely did away with it, there is a similiar code in the Navbar template that says search, but when i tried to replace that it does not allow it. 4.2.0
__________________
Reply With Quote
  #77  
Old 28 May 2012, 01:11
trackpads's Avatar
trackpads trackpads is offline
 
Join Date: Aug 2003
Real name: Jason
Google changed the script location, this should fix it if you are getting the generic 'nothing I can do URL".

In Templates: Navbar after this
Block Disabled:      (Update License Status)  
Suspended or Unlicensed Members Cannot View Code.

Add the following (first replace the URL and Partner ID from adsense:

Block Disabled:      (Update License Status)  
Suspended or Unlicensed Members Cannot View Code.

If you dont see globalsearch it is because you have modified your Navbar template and need to revert it.
Reply With Quote
  #78  
Old 30 May 2012, 01:20
Jakobi Jakobi is offline
 
Join Date: Sep 2004
I had this installed and it works great, but it breaks the "New Posts" and the search. It shows the results but no posts.

https://www.vbulletin.com/forum/show...topped-Working
Reply With Quote
  #79  
Old 15 Aug 2012, 16:52
dougdirac's Avatar
dougdirac dougdirac is offline
 
Join Date: Nov 2011
I installed this and it works, but the formatting isn't great.
Reply With Quote
  #80  
Old 17 Aug 2012, 17:03
rajubd rajubd is offline
 
Join Date: Jun 2009
Still working on 4.2
For search advertising don't need to follow Google tos
Reply With Quote
  #81  
Old 09 Sep 2012, 00:08
zascok zascok is offline
 
Join Date: Jul 2010
nice! thank you.
Reply With Quote
  #82  
Old 21 Sep 2012, 09:04
halilkoca halilkoca is offline
 
Join Date: Aug 2012
thank you it works on vbulletin 4.2.0.
i haven't got google adsense code but i made it from google webmaster tools. thanks.
Reply With Quote
  #83  
Old 23 Sep 2012, 19:10
sivaganeshk sivaganeshk is offline
 
Join Date: Oct 2010
how to manage height in google.php ?
I see large space below.
Reply With Quote
  #84  
Old 23 Sep 2012, 20:57
dougdirac's Avatar
dougdirac dougdirac is offline
 
Join Date: Nov 2011
Originally Posted by sivaganeshk View Post
how to manage height in google.php ?
I see large space below.
This is an excellent question. I have the same problem. The page below is super long with no content. Also, I wish the Google search ads were just down the side. Not or the top and down the side.
Reply With Quote
  #85  
Old 29 Sep 2012, 23:52
sweetpotato sweetpotato is offline
 
Join Date: Oct 2010
Originally Posted by dougdirac View Post
This is an excellent question. I have the same problem. The page below is super long with no content. Also, I wish the Google search ads were just down the side. Not or the top and down the side.
You must use advanced search features and get the code. But with google search v1 code you cannot create a template, for v2 you cannot config for the search links to open in the same windows.
__________________

Last edited by sweetpotato; 30 Sep 2012 at 03:13.
Reply With Quote
  #86  
Old 23 Feb 2013, 12:36
Spika's Avatar
Spika Spika is offline
 
Join Date: Jun 2006
Real name: Rafa
Please

Does anyone know why my box goes lower than the others?

My input.box height is 17 px when other I see is 23 px
I donīt find where I can change this (google ads or VB)

Please help.
gs_search.jpg
Reply With Quote
  #87  
Old 12 Mar 2013, 10:48
Delfi_r Delfi_r is offline
 
Join Date: Jul 2011
Installed and working fine!
Reply With Quote
  #88  
Old 17 Mar 2013, 18:43
stevectaylor stevectaylor is offline
 
Join Date: Aug 2007
Installed and working great.

One question is the fixed width, can this be changed to liquid?
Reply With Quote
  #89  
Old 01 Jun 2013, 08:13
Lpspider Lpspider is offline
 
Join Date: Oct 2005
Real name: Daniel
Installed but ever search is showing 404 Google image error on-site...

Edit: didn't see the solution a few posts above, will try that.

Edit: Still getting the error, followed by blank space.

400. That’s an error.

Your client has issued a malformed or illegal request. That’s all we know.
__________________
creative writing forums and writing workshops
Reply With Quote
  #90  
Old 03 Jun 2013, 16:45
fxdigi-cash fxdigi-cash is offline
 
Join Date: Jul 2012
i believe it is better to go to google custom search service and make your own customized search tool and then grab the html code and place it anywhere you like on your vb...

as easy as that

Cheers
Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Mod Options

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


New To Site? Need Help?

All times are GMT. The time now is 10:48.

Layout Options | Width: Wide Color: