Register Members List Search Today's Posts Mark Forums Read

Reply
 
Mod Options
Advanced Application Forms Details »
Advanced Application Forms
Mod Version: 5.0.3, by nhawk (Member) nhawk is offline
Developer Last Online: Nov 2019 I like it Show Printable Version Email this Page

This thread is in the Modification Graveyard.
vB Version: 5.0.1 Rating: (6 votes - 4.50 average) Installs: 32
Released: 19 Oct 2012 Last Update: 16 Jul 2013 Downloads: 262
Not Supported DB Changes Additional Files Translations  

UNTIL VB5 STABILIZES THIS MOD WILL BE UNSUPPORTED AND WILL NOT BE UPDATED

This is an add-on that is designed for vBulletin 5 Connect. It will not work on earlier versions of vBulletin.

Features
  • - Unlimited Application Types*
  • - Unlimited Application Positions*
  • - Unlimited Questions*
  • - Different Application Positions for each Application Type
  • - Different Questions for each Application Position.
  • - Show Applications in Widget or direct link to them.
  • - Control Application Type access by Usergroup, Postcount
  • - Control Application Position access by Usergroup, Postcount
  • - Notification of an application via Forum Thread and/or Email and/or Private Message
  • - Specify Different Forums for Reports by Application Position.
  • - Define a default question set that can be included on all applications.

* Limited only if you are limited in database size and/or free disk space.


* INSTALLATION *
-----------------------
1) Upload the contents of the 'upload' folder to your forum's root.
(If your forum's location is http://www.example.com/forums/, the root is /forums/)

2) In ACP->Plugins & Products->Manage Products->Add/Import Product put
./packages/advapp5/xml/product_advapp5.xml
in the "OR import the XML file from your server" box and click Import.

3) Go to your site's home page and activate the Site Builder menu.

4) Either create a new page, or edit an existing page.

5) On the page where you want the list of available applicactions to appear, select 'Add Modules' and click on 'Display'.
Then drag and drop the Application Forms widget where you want it to appear.

6) Take some time to set the options, application types and application postions in the new Application Forms area of AdminCP.


* UPGRADE INSTRUCTIONS *
----------------------------------------
1) Go to the core/packages folder and delete the advapp5 folder.

2) Upload the contents of the 'upload' folder to your forum's root.
(If your forum's location is http://www.example.com/forums/, the root is /forums/)

3) Import the product XML file (product_advapp5.xml) into the Product Manager in AdminCP.
(The XML file is located in the /upload/core/packages/advapp5/xml folder)


* Removal *
----------------
1) Uninstall the product in ACP->Products & Hooks->Manage Products.

2) Delete the core/packages/advapp5 folder from your server.

3) Delete the core/admincp/advappadmin.php file from your server.

4) Delete the admincp/img/module-icon-advapp.png file from your server.


* History (Changelog) *
------------------------------
5.0.3 (July 16, 2013)
Fix - Error when board is offline and user is logged off.

5.0.2 (May 23, 2013)
Fix - Insert default questions not working in ACP.

5.0.1 (May 15, 2013)
Fix - Redirects not working.
Add - Regular expression matching for single line text fields.
NOTE 1 - Version number will now increment with each release again. Starting with the reuse of 5.0.1.
NOTE 2 - Compatible with vB5 version 5.0.2 or greater. Earlier versions not supported.

5.0.0 Beta 5 (January 2, 2013) - TESTED WITH BETA 23 and BETA 24
Fix - Module not displaying, staying in position and uneditable.
NOTE 1 - There is a bug in vB5 where style sheets are not being completely loaded with Internet Explorer 9 (and possibly other versions)
http://tracker.vbulletin.com/browse/VBV-6398
http://tracker.vbulletin.com/browse/VBV-6803
This causes the application form to not display properly with Internet Explorer. It does display properly with other browsers.
There is nothing I can do about this. It is a bug in vB5.

NOTE 2 - There is a bug in vB5 where modules(widgets) lose their title after being placed on a page.
http://tracker.vbulletin.com/browse/VBV-5513
To fix this, edit the page again and then edit the application form module. The title will be there, just save everything a second time.
5.0.0 Beta 4 (November 19, 2012) NOT RELEASED ON VB.ORG
Fix - Problem selecting items with Firefox browser.

5.0.0 Beta 3
Regression - Restore library api files.
Remove - template API
Change - Version will remain at 5.0.0 and include Beta version number until final release

5.0.1 (October 24, 2012) * SYSTEM IS NOW COMPATIBLE WITH BETA 15 OR HIGHER ONLY!
Fix - Account for style changes in vB Beta 15.
Delete - Library API files - not needed with Beta 15.
Fix - Default data installation queries not working with vB Beta 16.

5.0.0 (October 18, 2012)
- Initial Release

Download Now

Only licensed members can download files, Click Here for more information.

Show Your Support

  • If you like this modification support the author by donating.
  • This modification may not be copied, reproduced or published elsewhere without author's permission.
Similar Mod
Mod Developer Type Replies Last Post
New Posting Features Easy Forms v4.x - Create a form or multiple forms without php or html knowledge bananalive vBulletin 4.x Add-ons 2069 23 Sep 2019 03:17
New Posting Features Easy Forms - Create a form or multiple forms without php or html knowledge bananalive vBulletin 3.8 Add-ons 1671 20 Dec 2018 01:02
Add-On Releases Advanced Application Forms nhawk Modification Graveyard 600 15 Feb 2016 11:55
Add-On Releases Advanced Application Forms nhawk Modification Graveyard 46 24 Dec 2014 12:40

  #16  
Old 31 Dec 2012, 17:59
nomoreturn's Avatar
nomoreturn nomoreturn is offline
 
Join Date: Apr 2009
Real name: mastdunya.com
Installed and its said
ApplicationForms Module
(Fields denoted with * are required)
No configurations found.
Reply With Quote
  #17  
Old 31 Dec 2012, 18:26
Grotesque Grotesque is offline
 
Join Date: Dec 2012
Originally Posted by nhawk View Post
I'll have a new version released by the end of the week.
Truly amazing man! Cannot wait to see it
Reply With Quote
  #18  
Old 05 Jan 2013, 23:47
Grotesque Grotesque is offline
 
Join Date: Dec 2012
Any updates regarding this?
Reply With Quote
  #19  
Old 06 Jan 2013, 12:18
nhawk nhawk is offline
 
Join Date: Jan 2011
Yes, Beta 5 was released 4 days ago.
Reply With Quote
  #20  
Old 06 Jan 2013, 14:53
nomoreturn's Avatar
nomoreturn nomoreturn is offline
 
Join Date: Apr 2009
Real name: mastdunya.com
How we change this line when we use Post Count option
Sorry, we are currently not accepting applications.
I want to change it like You don't have enough post to fill up application.
Reply With Quote
  #21  
Old 06 Jan 2013, 15:16
nhawk nhawk is offline
 
Join Date: Jan 2011
Originally Posted by nomoreturn View Post
How we change this line when we use Post Count option
Sorry, we are currently not accepting applications.
I want to change it like You don't have enough post to fill up application.
There are two post count settings.

The first one is in Application Types... If a user doesn't have enough posts to see the application type, the 'Sorry, we are not currently accepting applications.' notice is shown.

The second one is in Application Positions... If a user doesn't have enough posts to fill out the application the the 'Sorry, you don't have enough posts to apply' notice is shown.

In your case, set the Application Type to 0 (zero) posts and set the Application Position to whatever number of posts you require.
Reply With Quote
  #22  
Old 06 Jan 2013, 18:37
nomoreturn's Avatar
nomoreturn nomoreturn is offline
 
Join Date: Apr 2009
Real name: mastdunya.com
Thanks for reply i did this set the Application Type to 0 (zero) posts and set the Application Position to 100 posts and still have this
Sorry, we are currently not accepting applications.
Reply With Quote
  #23  
Old 06 Jan 2013, 22:26
Grotesque Grotesque is offline
 
Join Date: Dec 2012
Ignore this post.

Last edited by Grotesque; 06 Jan 2013 at 22:42.
Reply With Quote
  #24  
Old 07 Jan 2013, 12:12
nhawk nhawk is offline
 
Join Date: Jan 2011
Originally Posted by nomoreturn View Post
Thanks for reply i did this set the Application Type to 0 (zero) posts and set the Application Position to 100 posts and still have this
Sorry, we are currently not accepting applications.
Make sure you've included the usergroup you're in as one that can see application types and application positions.

Beyond that, I would have to see all of the settings for the application type and application position.
Reply With Quote
  #25  
Old 07 Jan 2013, 13:33
Grotesque Grotesque is offline
 
Join Date: Dec 2012
Dear nhawk,

First off, thank you for the latest patch regarding this marvelous modification! Although, ever since I installed the v5 patch and uninstalled it because it wasn't working, my Quote BB tag is acting up.

Instead of saying 'originally posted by <username> is says random words such as

- invalid node
- application
- warning

etc. Any idea how to fix or solve this?

this is how it looks like;

Reply With Quote
  #26  
Old 07 Jan 2013, 14:05
nhawk nhawk is offline
 
Join Date: Jan 2011
That is a vB5 bug, not a problem with the application forms.

The application system doesn't touch the posting system in vB5 at all.

I can say that what you're seeing doesn't happen in Beta 24.

Last edited by nhawk; 07 Jan 2013 at 14:18.
Reply With Quote
  #27  
Old 07 Jan 2013, 14:21
Grotesque Grotesque is offline
 
Join Date: Dec 2012
Thanks alot nhawk! That certainly made me feel relieved! Back to testing the application forms then. Also will cast a donation since I simply love your modification!
Reply With Quote
  #28  
Old 07 Jan 2013, 14:51
nhawk nhawk is offline
 
Join Date: Jan 2011
FYI.. I've tried to duplicate what you're seeing in my Beta 23 version and I can't. Quotes work without a problem with or without the application system installed. So, I'd be looking at any other mods you have installed to see if one of them is causing a problem/conflict. Or, I'd try a complete re-install of vB5, something might have gone wrong with the upgrade if you did one when you installed Beta 23.
Reply With Quote
  #29  
Old 08 Jan 2013, 00:27
Grotesque Grotesque is offline
 
Join Date: Dec 2012
Mm I see, strange. The only mod installed and ever installed was the Application Forms. I did try to copy the v23 patch files again to the server but that didnt worked either.

Already made a support ticket at vbulletin and awaiting their reply right now.
Anyhow, I was wondering if it is possible to set 'min. characters required' for multi line text boxes in the application form?
Reply With Quote
  #30  
Old 08 Jan 2013, 01:52
nomoreturn's Avatar
nomoreturn nomoreturn is offline
 
Join Date: Apr 2009
Real name: mastdunya.com
Originally Posted by nhawk View Post
Make sure you've included the usergroup you're in as one that can see application types and application positions.

Beyond that, I would have to see all of the settings for the application type and application position.
I attached the setting pages images
Attached Images
File Type: jpg Capture09.jpg (43.1 KB, 5 views)
File Type: jpg Edit Position -.jpg (60.5 KB, 6 views)
File Type: jpg vBulletin Options 2.jpg (75.3 KB, 5 views)
Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Mod Options

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


New To Site? Need Help?

All times are GMT. The time now is 00:57.

Layout Options | Width: Wide Color: