Register Members List Search Today's Posts Mark Forums Read

Reply
 
Mod Options
Easy Forms v4.x - Create a form or multiple forms without php or html knowledge Details »
Easy Forms v4.x - Create a form or multiple forms without php or html knowledge
Mod Version: 4.3.0, by bananalive (Coder) bananalive is offline
Developer Last Online: Sep 2018 I like it Show Printable Version Email this Page

vB Version: 4.0.x Rating: (228 votes - 4.80 average) Installs: 1409
Released: 28 Jan 2010 Last Update: 05 Oct 2011 Downloads: 8809
Not Supported DB Changes Uses Plugins Auto-Template Additional Files Translations  

Easily create forms with no HTML or PHP knowledge. Questions can be made compulsory and are checked before the form is submitted. Forms can be previewed. (You can create multiple forms)

Screenshots
There are two posts full of screenshots of this modificationInstallation
  1. Download and then extract .zip archive
  2. Upload the contents of upload folder to forum root
    (Allow Overwrite "YES" for overwrite)
    clientscript\easyforms.css -> \clientscript\
    clientscript\easyforms.js -> \clientscript\
  3. Import product file (product-easyforms v4.0.xml) in admincp
    AdminCP -> Plugins & Products -> Manage Products -> [Add/Import Product]
  4. Change usergroups permissions at:
    AdminCP -> vBulletin Options -> Easy Form Options
Question Types:
  • Single line text
  • Multi-line text
  • Multi-select checkboxes
  • Single-select radio buttons
  • Single Select Dropdown
  • Yes/No
  • Multi-line text field using vbeditor
  • Human verification question
  • Custom Question (can query database or do whatever you want using php and html)
  • Date (month/ day/ year fields)
  • Address
  • Scale
Form can Submit to:
  • new thread in forum
  • new post in thread
  • new pm to user
  • email address
  • save to database
More Features:
  • Form list categories (optional)
  • Preview form (can disable for individual forms)
  • Optional questions
  • Form Sections
  • Prefix support - you can choose which prefix you want thread to have
  • Different thread/pm title to form title with variables {username} {userid} and {q_1} (replacing 1 with appropriate question number)
  • Poll Options: Multiple choice, public vote, poll question, poll options, poll timeout
  • Regular expression match for single line text input field
  • Usergroup permissions per form
  • Forumid/threadid/username can be specified by input via {value=X} in dropdown, single line input or radio buttons
  • Multiple dropdown select for form usergroup permissions (still optional - leave blank to not use)
  • Option to show link to form list in navbar and quick links (separate options)
  • Import/ Export your forms as XML files - great for transferring forms across forums or creating backups
  • Specify bbcode for questions/ answers/ sections for the form's output
  • Form Hooks: (uses php code)
    1. Before form submitted
      Useful for: your own form validation, multiple form outputs, etc.
    2. At form start
      Useful for: banning userids/usergroups from form, setting minimum post count,etc.
  • Attachments allowed for posting new thread
  • Mass Copy Forms & their questions
  • Quiz Mode
Support this Modification
  • Click 'Marked as Installed'
  • Rate it 'Excellent'
  • Consider a donation

Download Now

Only licensed members can download files, Click Here for more information.

Show Your Support

  • To receive notifications regarding updates -> Click to Mark as Installed.
  • If you like this modification support the author by donating.
  • This modification may not be copied, reproduced or published elsewhere without author's permission.
Similar Mod
Mod Developer Type Replies Last Post
New Posting Features Easy Forms - Create a form or multiple forms without php or html knowledge bananalive vBulletin 3.8 Add-ons 1671 20 Dec 2018 00:02
New Posting Features Easy Forms (Old Thread) bananalive vBulletin 3.7 Add-ons 135 05 Oct 2014 19:30

  #1696  
Old 01 Aug 2012, 04:12
Trek Trek is offline
 
Join Date: Sep 2003
Has anyone ever figured out how (or even IF), you can save a field to a customfield in the user profile?
Reply With Quote
  #1697  
Old 01 Aug 2012, 23:50
ruacononline ruacononline is offline
 
Join Date: Feb 2009
Thanks for your Good Mod.
How can I export Form Result to Excel with UTF-8 charset?
Reply With Quote
  #1698  
Old 02 Aug 2012, 22:49
Chivava Chivava is offline
 
Join Date: Jul 2011
Allright, i just installed Easy Forms, and know that i go to the directory of the forms.php i get this message


Block Disabled:      (Update License Status)  
Suspended or Unlicensed Members Cannot View Code.

Anyone knows why this is happening ?
Reply With Quote
  #1699  
Old 03 Aug 2012, 03:35
tomlarose tomlarose is offline
 
Join Date: Aug 2007
How would I go about inserting the answers of a specific form into my database? (Not the default save to databse function)
Reply With Quote
  #1700  
Old 04 Aug 2012, 01:07
Elenna Elenna is offline
 
Join Date: Jan 2006
Location: St. Charles, MO
Real name: Dana
During a previous installation, I had a form set up to insert info into the database in the user profile field. If you want it inserted elsewhere, you'll need to modify as necessary. I HIGHLY HIGHLY HIGHLY recommend developing this on a test install because, if you don't know what you're doing, you can royally mess up your database.

Note: This may no longer work, try and use at your own risk.


You first need to get the question number where they enter in the info - you get this in the questions list (I believe) or by editing the individual question.

Then you need to find the corresponding user profile field ID. This is seen in the "name" field on the profile field manager (i.e. "field34").

There are two basic parts to this, the first is to make the field "play nice" with the database so it doesn't break any code. Replace the $q[###] with the appropriate question number. Repeat this line for each question you have that you want to insert into the database... change the $info# AND $query# so that each line (variable) is unique.



Block Disabled:      (Update License Status)  
Suspended or Unlicensed Members Cannot View Code.

So for example, if I have a question #12 that I want put in user field 30, and a question #14 that I was in user field 33, this is what mine might look like:


Block Disabled:      (Update License Status)  
Suspended or Unlicensed Members Cannot View Code.


Last edited by Elenna; 05 Aug 2012 at 18:49.
Reply With Quote
  #1701  
Old 04 Aug 2012, 05:13
tomlarose tomlarose is offline
 
Join Date: Aug 2007
Very helpful.

Thank you.
Reply With Quote
  #1702  
Old 04 Aug 2012, 05:20
Trek Trek is offline
 
Join Date: Sep 2003
Elenna, thank you very much!! That worked out great! I did have to remove the back slashes where you were escaping the single quotes, but after that, all is good.

Thanks again, it's very much appreciated!
Reply With Quote
  #1703  
Old 04 Aug 2012, 17:36
imported_polygrinder imported_polygrinder is offline
 
Join Date: Apr 2005
BB Code and URL Links

I need to put a link on a form to a URL. I am putting it in the "Title" "Description" on the form.
I am using BB Code. But this does not create a link the code just shows up. What am I doing wrong?
Reply With Quote
  #1704  
Old 05 Aug 2012, 18:50
Elenna Elenna is offline
 
Join Date: Jan 2006
Location: St. Charles, MO
Real name: Dana
Originally Posted by Trek View Post
Elenna, thank you very much!! That worked out great! I did have to remove the back slashes where you were escaping the single quotes, but after that, all is good.

Thanks again, it's very much appreciated!

Aha, thanks! I fixed that in my post. That's what I get for copying from a old database backup. Glad to help!!

We used to do this for very complex database things (specifically messing with the Event Attendance tables) without giving members direct access to the queries. We even added in error checking (like "You aren't RSVPd for this event") by sometimes using variables and if statements.
Reply With Quote
  #1705  
Old 05 Aug 2012, 18:51
Elenna Elenna is offline
 
Join Date: Jan 2006
Location: St. Charles, MO
Real name: Dana
Originally Posted by imported_polygrinder View Post
I need to put a link on a form to a URL. I am putting it in the "Title" "Description" on the form.
I am using BB Code. But this does not create a link the code just shows up. What am I doing wrong?
I believe you need to use HTML to put links in forms, rather than BB Code (or it's reversed, and you need to used BB Code and not HTML).

What ever way you're trying now, use the other "code" type and all should be well!
Reply With Quote
  #1706  
Old 06 Aug 2012, 21:28
thenoob2012 thenoob2012 is offline
 
Join Date: Aug 2012
First wanted to say I love the mod. It is helping me out a lot. I am having one problem with it. Whenever I copy a form and then use the copied form, I get the following error message:

Form failed to submit. The following error(s) occured:
Please complete both the subject and message fields.

There is nothing being left blank when I use my form, I am filling out all required information.

Any idea what I am doing wrong? I am using the newest version of VB. Thanks in advance for your help!
Reply With Quote
  #1707  
Old 06 Aug 2012, 23:02
Elenna Elenna is offline
 
Join Date: Jan 2006
Location: St. Charles, MO
Real name: Dana
Hi noob (boy, that sounds bad - sorry!),

When you copy the form, does it copy over the form "Title"? Sounds like you may have some of the settings blank?
Reply With Quote
  #1708  
Old 07 Aug 2012, 03:20
thenoob2012 thenoob2012 is offline
 
Join Date: Aug 2012
Thanks for your reply Elenna. Your post made me dig a little digger and I was able to figure it out.

After copying the form, at first glance everything was filled out like it was suppose to, including the title. I had it as q_1 (question 1)

The problem was that question 1 was no longer q_1 in the database for this form. It was q_13. Once I change that the title error was no longer a problem.

Another issued I had was when I was editing the copied formand selected all, it was not properly updating the database. I had to select each section individually for it to properly update.

Now that I know what I did wrong everything works great!
Reply With Quote
  #1709  
Old 07 Aug 2012, 03:22
thenoob2012 thenoob2012 is offline
 
Join Date: Aug 2012
I was wondering is it possible to set an option to where the user can select from a drop down menu which forum he would want the form to be submitted into as a thread?
Reply With Quote
  #1710  
Old 08 Aug 2012, 10:20
Chivava Chivava is offline
 
Join Date: Jul 2011
Originally Posted by Chivava View Post
Allright, i just installed Easy Forms, and know that i go to the directory of the forms.php i get this message


Block Disabled:      (Update License Status)  
Suspended or Unlicensed Members Cannot View Code.

Anyone knows why this is happening ?
Anyone?
Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Mod Options

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


New To Site? Need Help?

All times are GMT. The time now is 00:19.

Layout Options | Width: Wide Color: