Register Members List Search Today's Posts Mark Forums Read

Reply
 
Mod Options
Multiple account login detector (AE Detector) Details »
Multiple account login detector (AE Detector)
Mod Version: 1.00, by MPDev (Member) MPDev is offline
Developer Last Online: Dec 2016 I like it Show Printable Version Email this Page

This modification is in the archives.
vB Version: 3.6.0 Rating: (87 votes - 4.70 average) Installs: 1909
Released: 05 Sep 2006 Last Update: Never Downloads: 5859
Not Supported  

Mod of the Month winner!
Top 10 most installed mods for vB3.6!

Same plug-in found here:

http://www.vbulletin.org/forum/showthread.php?t=107566

There are no differences as this plug-in works with both 3.5 and 3.6 versions of vBulletin.


If you are like me and migrated from .threads, a common modification was an "AE detector", a simple mod that saved a cookie of a history of ids logged into on your site. If someone logged into more than one account, you got a PM letting you know that your site was being accessed from multiple accounts.

Over the years this was very helpful in identifying users who were posting under multiple accounts (alter-egos!) and users who would return after being banned.

You might be wondering why I don't use the vbcookie call - well, thats because on logout all vB cookies are cleared, so we need to store a cookie that is not effected by the login/logout process.

New Installation
1. Add New Product with attached XML
2. Go to vBulletin Options -> AE Multiple Login Detection Settings and set your specific settings.

Time to install: Easy - 2 minutes.

Upgrade
If you installed this as a Plug-in manually, you can delete that plugin and install this Product, just make sure to go into the Options and set them accordingly.

I hope you find this useful and will click INSTALL if you use it; should it prove useful to enough people I can look at making this installation more automated without the need for edits and an Admin Options page.

To upgrade you will want to reimport this XML file and edit your options accordingly.

1.0.3
-----
. Added a check to ensure that users weren't deleted when reporting violations
. added htmlspecialchars_uni call to username

Note: I am unable to get the call to construct_phrase with $vbphrase['multiplelogin_alert'] to work reliably, as such the $message variable is still set manually inside the plug-in and not via the phrase. If anyone has an idea of why this might not always work, I'm all ears.

1.0.2
-----
. Updated to include exclusion groups, users
. Changed so PM is sent by ae sender id

1.0.1
-----
. Released as a Product (thank you PHPGeek2k3 for your help)
. Added option to post to a forum versus send a PM (or both)
. All settings moved into Admin Option

1.0.0
-----
Initial release.

Download Now

Only licensed members can download files, Click Here for more information.

Addons

Show Your Support

  • To receive notifications regarding updates -> Click to Mark as Installed.
  • If you like this modification support the author by donating.
  • This modification may not be copied, reproduced or published elsewhere without author's permission.
Similar Mod
Mod Developer Type Replies Last Post
Administrative and Maintenance Tools Multiple account login detector (AE Detector) MPDev vBulletin 3.8 Add-ons 450 08 Apr 2020 13:14
Multiple account login detector (AE Detector) MPDev vBulletin 3.5 Add-ons 482 09 Jun 2012 14:26

  #511  
Old 16 Jul 2008, 15:44
scan-pa scan-pa is offline
 
Join Date: May 2006
Real name: Peter Kirk
after the upgrade of vB, did you re-install the mod? upload the Product xml file, redo the template edits? Change and fill out the settings in the vB options area?
Reply With Quote
  #512  
Old 16 Jul 2008, 16:11
Raptor Raptor is offline
 
Join Date: Nov 2001
Originally Posted by scan-pa View Post
after the upgrade of vB, did you re-install the mod? upload the Product xml file, redo the template edits? Change and fill out the settings in the vB options area?
of course. and there are no template edits for this hack
Reply With Quote
  #513  
Old 17 Jul 2008, 20:56
ProAzn ProAzn is offline
 
Join Date: May 2007
Real name: Dianna
If an admin and/or supermod have an account and then creates another one in a regular/other usergroup does this mod ignore the admin/mods other accounts?

Last edited by ProAzn; 17 Jul 2008 at 21:53.
Reply With Quote
  #514  
Old 17 Jul 2008, 23:08
vitrag24's Avatar
vitrag24 vitrag24 is offline
 
Join Date: Nov 2006
when i installed it worked but not working now for many days/weeks.
Reply With Quote
  #515  
Old 18 Jul 2008, 03:16
Videx's Avatar
Videx Videx is offline
 
Join Date: Feb 2007
It may be time for some author interaction. I wonder if we could add some sort of debugging information to try to figure out why it's not working for so many people?

Like I said, it's working fine on one of my 3.7.2 forums, but not on the other. I've been assuming some other mod has been interfering with it.
Reply With Quote
  #516  
Old 18 Jul 2008, 23:12
vitrag24's Avatar
vitrag24 vitrag24 is offline
 
Join Date: Nov 2006
it has detected 2 users today..
working sometimes and sometimes not..
Reply With Quote
  #517  
Old 19 Jul 2008, 00:59
Paul M's Avatar
Paul M Paul M is offline
 
Join Date: Sep 2004
Real name: Paul M
Just curious here - but how do you know its sometimes not working ?
__________________
Former vBulletin.org Staff Member


Cable Forum
Please do not PM me about custom work - I no longer undertake any.
Note: I will not answer support questions via e-mail or PM - please use the relevant thread or forum.
Reply With Quote
  #518  
Old 19 Jul 2008, 01:19
Videx's Avatar
Videx Videx is offline
 
Join Date: Feb 2007
Thanks for looking at it Paul. I can't answer for vitrag, but the way I test this mod is to unset ignoring any groups or users in options, then log in as admin and log out and log back in as my second 'normal' user.

I just tried it again. On my newer board it trips immediately. On my older board it doesn't. Both cookies are present and are identical (except for the urls).
Reply With Quote
  #519  
Old 19 Jul 2008, 06:44
bagh1 bagh1 is offline
 
Join Date: Jul 2006
Originally Posted by Videx View Post
So have you installed any other mods recently? A lot of us would really like to figure out which one(s) are disabling it.
Sorry for the late response. I haven't installed any other mods after this one. I have filled out all the settings in VB options area.
Reply With Quote
  #520  
Old 03 Aug 2008, 07:52
mark99 mark99 is offline
 
Join Date: Oct 2002
Originally Posted by Videx View Post
Thanks for looking at it Paul. I can't answer for vitrag, but the way I test this mod is to unset ignoring any groups or users in options, then log in as admin and log out and log back in as my second 'normal' user.

I just tried it again. On my newer board it trips immediately. On my older board it doesn't. Both cookies are present and are identical (except for the urls).
I've had the same problem, it was working fine up until once of the recent post 3.7 patches and now the behaviour seems erratic. Out of interest, did you try the test on several different browsers?
Reply With Quote
  #521  
Old 03 Aug 2008, 15:35
Videx's Avatar
Videx Videx is offline
 
Join Date: Feb 2007
Originally Posted by mark99 View Post
Out of interest, did you try the test on several different browsers?
No, I haven't gone so far as to try the test with multiple browsers.

I just wish I understood the code more, but I've looked at it and I swear I see no reason any update or other mod should interfere with this. Makes no sense.

edit: Okay, I just checked 3 browsers - IE6, Opera, and Firefox. None triggered an alarm.

Last edited by Videx; 03 Aug 2008 at 18:48.
Reply With Quote
  #522  
Old 03 Aug 2008, 23:10
cynthetiq's Avatar
cynthetiq cynthetiq is offline
 
Join Date: Jul 2005
we just upgraded to 3.7.2 and we had several people having some other issues. With their permission I reset their password and logged in as them with FF. As I continued with other people, I got AE messages for each one. It's funny to trip them as staff didn't get how it could happen because they didn't know I was working on issues for people.

test it with regular accounts, not staff accounts. It works on all browsers as I've tested all 3 IE6, Opera, Firefox with no misses.
Reply With Quote
  #523  
Old 03 Aug 2008, 23:53
Videx's Avatar
Videx Videx is offline
 
Join Date: Feb 2007
As in your case, one of the accounts I'm testing it with is a regular user account. I mean, both are my accounts, but one is the regular user I use to test things.
Reply With Quote
  #524  
Old 04 Aug 2008, 00:58
cynthetiq's Avatar
cynthetiq cynthetiq is offline
 
Join Date: Jul 2005
that's my point, you can't use ONE regular account and ONE staff. Log on with TWO regular accounts.

It will NOT trigger any AE for a moderator, supermoderator or admin account at all.

I know this because we had a moderator abuse his position and we did not know all the alter egos he had created until we made him a regular user.
Reply With Quote
  #525  
Old 05 Aug 2008, 03:37
Videx's Avatar
Videx Videx is offline
 
Join Date: Feb 2007
Okay, I just created a new user and logged in and out as him and my regular user. Nothing. I also tried turning off my shoutbox, as I read in another thread tonight a shoutbox was turning off some other mod.

I just realized I'm posting to the wrong thread, as the author has started a 3.7 thread here. I'll be trying to carry on there.
Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Mod Options

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


New To Site? Need Help?

All times are GMT. The time now is 23:00.

Layout Options | Width: Wide Color: