Register Members List Search Today's Posts Mark Forums Read

Reply
 
Mod Options
Thread Thumbnails Details »
Thread Thumbnails
Mod Version: 3.1.0, by Null Parameter (Member) Null Parameter is offline
Developer Last Online: Apr 2014 I like it Show Printable Version Email this Page

vB Version: 4.0.x Rating: (29 votes - 4.76 average) Installs: 240
Released: 03 Mar 2010 Last Update: 30 Apr 2010 Downloads: 1646
Not Supported DB Changes Uses Plugins Auto-Template Translations  

Thread Thumbnails
Created By: Null Parameter

The Thread Thumbnails mod allows users of a forum to specify, in several possible ways, a thumbnail for their thread to be displayed on Forumdisplay thread list.

I had created the mod for vB 3.8, but people we're crying out for a ported version to vB4, and, thanks to help from several of the members, here it is!


Description of Features

Thumbnails are displayed on the Forumdisplay next to the threadicon.
In the ACP Options, assuming you are using the Auto-Template Edits, you can choose which side of the icon to display it on.

Forum Display Screenshot


When submitting a new thread or editing the first post of a thread, a thumbnail can be specified directly if the User Entered URL option is chosen in the ACP. Another option is to Require the thumbnail. If the thumbnail isn't required, it may be left blank by the user, and it can either not be shown at all on forumdisplay or be replaced by a default thumbnail image specified in the ACP.

New Thread Screenshot

Edit Post Screenshot


All available options in the ACP include...
  • Turn Off/On Thumbnails
  • Turn Off/On Auto-Template Edits
  • Which forums to use thumbnails in
  • Turn Off/On thumbnails on sticky threads
  • Require thumbnails (doesn't work with attachment option)
  • Choose to retrieve thumbnails from one of the following
    • User Entered URL
    • First Attachment
    • First Image in Post
  • Choose where thumbnail is displayed in threadbit (relies on Auto-Template Edits)
  • Thumbnail CSS Style
  • Specify No Thumbnail Replacement Image
ACP Options Screenshot


This version is also now using phrases, so it can more easily be translated!


Installation

Install the product XML file. That's it!

If you have a highly customized style, there is a chance that the auto-template edits will not work. In that case, you will need to make the template edits manually. See the included README for more details.


Thumbnail Style

The style for thumbnails is specified in the ACP. It is used to choose exactly how thumbnails will be displayed, including width, height, margins, borders and many other attributes.

The style is specified in CSS, and is applied directly to the HTML img tag.

Here are some examples of possible thumbnail styles, along with a description of what they will do. If you don't know much about CSS, you can learn more here.
  • Every thumbnail will have a width of 100 pixels, but be constrained to being a maximum of 150 pixels in height
    • width:100px;max-height:150px;
  • Every thumbnail will have a width of 120 pixels and have a margin of 3 pixels around the thumbnail, so that it doesn't touch any of the other elements in the threadbit
    • width:120px;margin:3px;
  • Thumbnails aren't allowed to exceed 150 pixels in either dimension, and are also mildly transparent
    • max-width:150px;max-height:150px;opacity:0.8;filter:alpha(opacity=80);
Note: Using CSS positioning attributes (i.e. position, float, clear, etc.) could mess up the threadbit structure, so beware.


FAQs

The version of this mod for vB 3.8 showed thumbnails in the search results. Where did they go?
The search system between vB 3.x and vB4 changed significantly. I didn't have the time to figure out the complexity of it, and was unable to find any examples of other mods that integrated into the search results.

If you know how this is done, feel free to contact me and we can work to get this feature back in!
Does this mod work for RTL Languages, such as Arabic?
There is a separate product XML file available for download that has the appropriate changes to support RTL languages.
When I choose the First Image in Post option, no thumbnails show up in my current threads. Why?
Thumbnails are only updated when a new thread is created or when the first post is edited. Parsing through every forum/thread whenever the options are changed could be disastrous for performance.

Luckily, a user of this mod, megamoose, created a script that you can use to help this out. I want this method to be known, but because I didn't write this, I make no promises that it will work.

Originally Posted by megamoose View Post
This should enable batch processing. I have tested it.
Change the $STEP_AMOUNT at the top to something lower if you still get errors
Remember this is for vB version 3.8
Always backup your data before running scripts like these

TO THOSE WHO HAVEN'T BEEN FOLLOWING THE CONVERSATION:
This script will go through all your existing posts and give them thumbnails, based on the First IMG in post option.


Block Disabled:      (Update License Status)  
Suspended or Unlicensed Members Cannot View Code.
Translations

Arabic

Versions

v3.1
  • Fix for Required Thumbnails
  • New feature to automatically use ALL Forums
v3.0
  • Support for vB4!
  • Use Phrases
  • Option to make Thumbnails Required
  • Option to select where to show the thumbnail on Forumdisplay
  • Option to specify the CSS Style of thumbnail images
Mod Support

I am fully willing to support this mod and continue to add new feature to it when they are desired enough to make them applicable to the product as a whole. The issue is that I do not have access to a vB4 installation, and therefore cannot develop.

Several people were gracious enough to offer up a test installation for me to use, and that is how this mod exists today. If any new features/fixes are wanted, other people will need to be just as gracious.

Also, since I don't own a vB4 instance, I'm supporting this strictly out of the kindness of my heart. So, if you wish to Support me as a developer, it would be much appreciated.

Enjoy!

Download Now

Only licensed members can download files, Click Here for more information.

Screenshots

Click image for larger version

Name:	forumdisplay.png
Views:	8108
Size:	148.2 KB
ID:	113497   Click image for larger version

Name:	editpost.png
Views:	2989
Size:	24.6 KB
ID:	113498   Click image for larger version

Name:	newthread.png
Views:	2911
Size:	36.1 KB
ID:	113499   Click image for larger version

Name:	adminoptions.jpg
Views:	2385
Size:	121.5 KB
ID:	113500  

Show Your Support

  • To receive notifications regarding updates -> Click to Mark as Installed.
  • If you like this modification support the author by donating.
  • This modification may not be copied, reproduced or published elsewhere without author's permission.
Similar Mod
Mod Developer Type Replies Last Post
New Posting Features Thread Thumbnails Null Parameter vBulletin 3.8 Add-ons 349 14 Feb 2015 02:53

  #106  
Old 27 Jun 2010, 21:23
Daniel_HBK's Avatar
Daniel_HBK Daniel_HBK is offline
 
Join Date: Feb 2006
Real name: Daniel Y. Naguib
i need to edit thread to appear this is after installization
__________________

Reply With Quote
  #107  
Old 28 Jun 2010, 17:32
rolfw1 rolfw1 is offline
 
Join Date: Nov 2005
Real name: Rolf
Thanks Dark Wizard, I appreciate people have their own forums to run.
Thanks Alex, tried that, but thumnails then disappeared, what I have at the moment is:


Block Disabled:      (Update License Status)  
Suspended or Unlicensed Members Cannot View Code.

Reply With Quote
  #108  
Old 28 Jun 2010, 19:20
alexm's Avatar
alexm alexm is offline
 
Join Date: Apr 2005
Originally Posted by rolfw1 View Post
Thanks Alex, tried that, but thumnails then disappeared
Looking at your source it should work... basically you need to put the tags around the part of the template that you want to disappear if a thumbnail is specified.

<vb:if condition="!$thread['thumbnailurl']">
----bit that makes the status icon show----
</vb:if>

Deleting the <a class="threadstatus"..... part on your site using firebug works, so it should work in theory...

e.g. here I have tested by removing the top two status icons, the third is highlighting the part of the source responsible for displaying the status icon...
Attached Images
File Type: jpg removestatusicons.jpg (101.4 KB, 45 views)
Reply With Quote
  #109  
Old 28 Jun 2010, 20:10
rolfw1 rolfw1 is offline
 
Join Date: Nov 2005
Real name: Rolf
Nope, if I add the
Block Disabled:      (Update License Status)  
Suspended or Unlicensed Members Cannot View Code.

before and the
Block Disabled:      (Update License Status)  
Suspended or Unlicensed Members Cannot View Code.

after the block, I keep the thread icons, but lose the thumbnails.

I'm obviously doing something wrong, but have to say that I'd sort of got used to the old style code and this new code is confusing.
Reply With Quote
  #110  
Old 29 Jun 2010, 15:09
Daniel_HBK's Avatar
Daniel_HBK Daniel_HBK is offline
 
Join Date: Feb 2006
Real name: Daniel Y. Naguib
Originally Posted by Daniel_HBK View Post
i need to edit thread to appear this is after installization
please help
__________________

Reply With Quote
  #111  
Old 01 Jul 2010, 09:44
lionelng lionelng is offline
 
Join Date: Oct 2007
Does it work for 4.04? Because after I installed, I can't see any thumbnails at all. The template edits didn't work for me too because I can't find those lines I'm supposed to locate in the default template. Any help would be deeply appreciated. Thanks!
Reply With Quote
  #112  
Old 01 Jul 2010, 17:05
rolfw1 rolfw1 is offline
 
Join Date: Nov 2005
Real name: Rolf
I have it running in 4.0.4, works well, there is a script you need to run which is mentioned on a previous page, which will update all of the existing threads.
Reply With Quote
  #113  
Old 02 Jul 2010, 06:20
lionelng lionelng is offline
 
Join Date: Oct 2007
Originally Posted by rolfw1 View Post
I have it running in 4.0.4, works well, there is a script you need to run which is mentioned on a previous page, which will update all of the existing threads.
I've executed the script but i'm still seeing no thumbnails... wondering what's wrong here.
Reply With Quote
  #114  
Old 06 Jul 2010, 05:16
Daniel_HBK's Avatar
Daniel_HBK Daniel_HBK is offline
 
Join Date: Feb 2006
Real name: Daniel Y. Naguib
hi , i made edits to use it in recent threads module in vBadvanced but images not shown , i thing i must make a hook , any help ?

__________________

Reply With Quote
  #115  
Old 09 Jul 2010, 03:40
ZomgStuff's Avatar
ZomgStuff ZomgStuff is offline
 
Join Date: Feb 2007
Awesome mod, this is perfect!

Is there a way to change which attachment is the first one? I'd like to re-arrange some attachments from old threads to have the thumbnail be the one I want.
Reply With Quote
  #116  
Old 10 Jul 2010, 11:03
dr.tawy dr.tawy is offline
 
Join Date: Feb 2010
Originally Posted by Daniel_HBK View Post
i need to edit thread to appear this is after installization


same here

there is a problem

even newly created threads have to be edited

i am working on 4.0.3


Thanks
Reply With Quote
  #117  
Old 15 Jul 2010, 17:59
Xtrigit's Avatar
Xtrigit Xtrigit is offline
 
Join Date: Jan 2010
Could anyone update it for 4.0.5 please?

Thanks
Reply With Quote
  #118  
Old 27 Jul 2010, 04:35
123_y_321 123_y_321 is offline
 
Join Date: Feb 2007
Great mod.
Is there anyway you can add 1 more options which is combine all 3 "thumbnail source"?
My members enter images in all 3 ways. This make me headache; I cant decide which option should I use.

ps: if you need vbb 4.0.5 to test, lets me know.
Reply With Quote
  #119  
Old 29 Jul 2010, 13:39
GONUMBER6's Avatar
GONUMBER6 GONUMBER6 is offline
 
Join Date: Jan 2010
Real name: Lisa
Great mod, is exactly what I needed for our board "Bulldogs in need of rescue or adoption". Now there is a bulldog picture in front of each thread, and we can start doing more in this area and save some bulldogs! Thank you for this mod!!! We only added one today, but now we can focus more on this. Check it out if you want. The install was a piece of cake!

http://www.englishbulldognews.com/fo...ogs-for-Rescue!
Reply With Quote
  #120  
Old 01 Aug 2010, 13:15
cavebox cavebox is offline
 
Join Date: Oct 2008
Unfortunately i also have to edit the post first before the thumbs are showing
Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Mod Options

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


New To Site? Need Help?

All times are GMT. The time now is 18:56.

Layout Options | Width: Wide Color: