Register Members List Search Today's Posts Mark Forums Read

Reply
 
Mod Options
v3 Arcade - Games Arcade & Challenge System [vB 3.0.3] Details »
v3 Arcade - Games Arcade & Challenge System [vB 3.0.3]
Mod Version: 1.00, by John (Coder) John is offline
Developer Last Online: Nov 2017 I like it Show Printable Version Email this Page

This modification is in the archives.
vB Version: 3.0.3 Rating: (65 votes - 4.92 average) Installs: 1745
Released: 18 Jan 2004 Last Update: 26 Aug 2004 Downloads: 2443
Not Supported  

v3 Arcade [3.0.3]
Games Arcade for vB3
Game copyrights belong to their respective owners.
v3 Arcade - Copyright 2004 John Warwick, All Rights Reserved.
__________________________________
Arcade Verson: 1.0
vB Version: vBulletin 3.0.3
Author: John Warwick
Email: John[at]eovieinteractive.com
Site: www.v3arcade.com


Updates
==========================
1.0.0 - Initial release

1.0.1 - Bug fix update
This release addressed a couple of small bugs. Information on fixing
these issues can be found in the FAQ. (Included in this zip.)

1.0.2 - Bug fixes and new features
This release makes all games on the Arcade main page appear in the
order which they were installed, regardless of whether or not it has
been played. (With the newest games at the top.)
It includes a
page navigation system, allowing users to browse games by page. By default, 10 games appear per page.
There is also a new search feature, for finding games by name/description. (Accessible through the "Search" menu in the navigation bar.)
This release should be less CPU intensive than previous versions.

1.0.3 - Bug fixes
Security fixes

History & Hack Information
- So, what is the v3 Arcade?
The v3 Arcade is exactly what the name implies - an online games arcade that offers seamless integration with your vBulletin forum.

The v3 Arcade is the first of the new generation of vBulletin additions. Back from its roots, the v3 Arcade is the vBulletin 3 edition of my original Arcade written in late 2002 (not to be confused with futureal's 'ProArcade', which was written during the Arcade's beta phase).

v3 Arcade Features Include:
Integrated Flash gaming for vBulletin 3
Advanced leader board system
FULL Mozilla/Netscape Compatibility
Moderation abilities for Mods/Super Mods/Admins
PM & Email notification for events
Advanced statistics for all users
A higher level of security
"Arcade Challenges", 1-on-1 contests between users
Arcade awards system
Automated and manual score pruning tools

This installation comes loaded with the following games:
Tetris
Snake
Asteroids
Chopper Challenge
Space Invaders

If you have the source (.FLA) for a game that you want to use in the v3 Arcade, you can send the required files to john@v3arcade.com for conversion. (Providing permission has been given by the original author.) Within a reasonable delay, I'll post the converted game and installation script on vBulletin.org.


Testing
Tested on vBulletin 3.0.3, across multiple unhacked installations.


Thanks to...
Kura: For helping out with vB3 difficulties!
Erwin: Whose vB2 Flash Player inspired the original hacks
Paul Neave: For providing the source for 4 of the standard v3 Arcade games


IMPORTANT NOTES
If you do install this hack, please click on the INSTALL button. There are going to be some updates for this which you're really not going to want to miss!
Each Arcade page has an Eovie Interactive and Flash Player link at the bottom. This is optional, but greatly appreciated.
You may have noticed that this release of the v3 Arcade is not fully phrased. To phrase the arcade would require well over a hundred phrases to be added, making for a lengthy installation process! Futures version of the v3 Arcade will be phrased, with a more automated installation.
And don't forget - BACKUP BEFORE YOU INSTALL!


Regarding the "ProArcade"
There has been a lot of debate on vb.org recently about the ownership of hack "concepts". My original Arcade hack (on which the v3 Arcade is based), was a progression of the my vBTetris Leaderboard hack - both of which came about before the ProArcade. I've spoken to Erwin regarding this, and he can confirm that this has always been an independent development; hence the v3 Arcade was authorised for release.

Fixes
If you're installing the Arcade from scratch, there are no fixes or updates to be applied. Simply follow the instructions in Installation.txt.
If you've already installed the Arcade, make the changes in Updates.txt.

[Click HERE to view a list of released games and modifications!]

Demos/Add-Ons/Beta Testing
www.v3arcade.com

Download the v3 Arcade (1.0.3) here:

Download Now

Only licensed members can download files, Click Here for more information.

Addons

Show Your Support

  • To receive notifications regarding updates -> Click to Mark as Installed.
  • This modification may not be copied, reproduced or published elsewhere without author's permission.
Similar Mod
Mod Developer Type Replies Last Post
Add-On Releases v3 Arcade - Games Arcade System for 3.6.0 John vBulletin 3.6 Add-ons 3111 04 Aug 2013 22:12

  #646  
Old 23 Jan 2004, 03:14
MK@spug.net MK@spug.net is offline
 
Join Date: Aug 2002
Question Problem with class attributes in Settings

Wow, this is fantastic! My users love it! Thanks John!

I've a little problem though: The class attributes for the Control Panel panel on the left column of the Arcade settings are not getting filled up. The result is class="". The attached gif will illustrate the problem.

I've double checked (and triple checked) everything but couldn't find any mistake. What could be wrong? Maybe I'm getting old..
Attached Images
File Type: gif arcadeproblem.gif (16.5 KB, 66 views)
Reply With Quote
  #647  
Old 23 Jan 2004, 03:18
msimplay's Avatar
msimplay msimplay is offline
 
Join Date: Aug 2002
Originally Posted by BillaBongUSA
You're such an ungrateful prick.
erm i think you took it a bit too over the top with 'prick'
Reply With Quote
  #648  
Old 23 Jan 2004, 03:27
MaDCaT75 MaDCaT75 is offline
 
Join Date: Jul 2003
Real name: Kristina
Originally Posted by msimplay
erm i think you took it a bit too over the top with 'prick'
Just slightly.... I was only fooling around... I forgot to request a submit button for copter and I regret doing so, geez.
Reply With Quote
  #649  
Old 23 Jan 2004, 04:23
Xyphen's Avatar
Xyphen Xyphen is offline
 
Join Date: Dec 2002
I found a problem... when you disable the arcade in the settings.. or disable a game.

"Is the Arcade Active? If not, only Administrators will be able to view the arcadeIs the Arcade Active? If not, only Administrators will be able to view the arcade"

If admin should be allowed to view the game/arcade still, then why do I get a permission error?
Reply With Quote
  #650  
Old 23 Jan 2004, 06:30
Briboy923 Briboy923 is offline
 
Join Date: Sep 2003
Originally Posted by John
The only way is to change the value in the database.

Didn't bother including any such feature, as I couldn't think of a legitimate reason for having it.
John, what would an example be? Like, to change the value of a score for Curveball
Reply With Quote
  #651  
Old 23 Jan 2004, 06:36
MaDCaT75 MaDCaT75 is offline
 
Join Date: Jul 2003
Real name: Kristina
Doesnt anyone else know how to convert games for the arcade
Reply With Quote
  #652  
Old 23 Jan 2004, 08:44
hume's Avatar
hume hume is offline
 
Join Date: Aug 2003
Originally Posted by MaDCaT75
Doesnt anyone else know how to convert games for the arcade

u must have suorce .fla,give this suorce for John,he will convert it :nervous:
Reply With Quote
  #653  
Old 23 Jan 2004, 08:48
MaDCaT75 MaDCaT75 is offline
 
Join Date: Jul 2003
Real name: Kristina
Originally Posted by hume
u must have suorce .fla,give this suorce for John,he will convert it :nervous:
I did..... but he converted it before I got the chance to ask for a submit button :cry:
I dont want copter to record my score every time I crash!!! :cry:
Reply With Quote
  #654  
Old 23 Jan 2004, 10:29
John's Avatar
John John is offline
 
Join Date: Mar 2002
Real name: John Warwick
Originally Posted by MK@spug.net
Wow, this is fantastic! My users love it! Thanks John!

I've a little problem though: The class attributes for the Control Panel panel on the left column of the Arcade settings are not getting filled up. The result is class="". The attached gif will illustrate the problem.

I've double checked (and triple checked) everything but couldn't find any mistake. What could be wrong? Maybe I'm getting old..
The fix for this is in the first post.
Reply With Quote
  #655  
Old 23 Jan 2004, 10:32
John's Avatar
John John is offline
 
Join Date: Mar 2002
Real name: John Warwick
Originally Posted by MaDCaT75
I did..... but he converted it before I got the chance to ask for a submit button :cry:
I dont want copter to record my score every time I crash!!! :cry:
Just a side note, the source file you gave *doesn't work*. It's a dud, half the code is missing.
Reply With Quote
  #656  
Old 23 Jan 2004, 10:53
InSaNeOnE InSaNeOnE is offline
 
Join Date: Jan 2004
Absolutly Superb hack, Excellent install instructions, and the whole install on Vb3 RC2 went without a hitch.

Incredibly easy to install and use.


Just a couple of slight issues with 2 games.

I have noticed in my browser (Opera 7.50 P1 + Linux) 2 games dont forward too add high scores on occasions.

Curveball and Helicopter, I have to ask as the wife scored big on Helicopter and I got it in the neck when she couldnt enter her high score

am I the only person with his problem, is it a known issue or is it my browser.

Cheers

Last edited by InSaNeOnE; 23 Jan 2004 at 10:57.
Reply With Quote
  #657  
Old 23 Jan 2004, 12:27
DuffMan DuffMan is offline
 
Join Date: Nov 2003
One of my members has said that after he finishes a game he just gets redirected to the main arcade.php and not to the scores table. He's using IE6. Any ideas?
Reply With Quote
  #658  
Old 23 Jan 2004, 13:27
Big Jim Big Jim is offline
 
Join Date: Feb 2002
Just got this this morning:

Database error in vBulletin 3.0.0 Release Candidate 2:

Invalid SQL:
SELECT COUNT(*) + 1 AS scoresAbove
FROM gamesessions
WHERE score > AND valid=1 AND gamename=''

mysql error: You have an error in your SQL syntax. Check the manual that
corresponds to your MySQL server version

mysql error number: 1064

Running MySQL v4.0.15a.
Reply With Quote
  #659  
Old 23 Jan 2004, 13:44
John's Avatar
John John is offline
 
Join Date: Mar 2002
Real name: John Warwick
Originally Posted by Big Jim
Just got this this morning:

Database error in vBulletin 3.0.0 Release Candidate 2:

Invalid SQL:
SELECT COUNT(*) + 1 AS scoresAbove
FROM gamesessions
WHERE score > AND valid=1 AND gamename=''

mysql error: You have an error in your SQL syntax. Check the manual that
corresponds to your MySQL server version

mysql error number: 1064

Running MySQL v4.0.15a.
As I've said time and time again, please search the thread before you post these problems. This bug has been fixed, use the updated arcade.php.
Reply With Quote
  #660  
Old 23 Jan 2004, 14:02
Big Jim Big Jim is offline
 
Join Date: Feb 2002
Sorry John, just trying to stay on top of things, and this thread is just a tad large now.
Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Mod Options

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


New To Site? Need Help?

All times are GMT. The time now is 19:45.

Layout Options | Width: Wide Color: