Register Members List Search Today's Posts Mark Forums Read

Reply
 
Article Options
How to Use Front Page Slide Show from Joomla with vBulletin 4
EquinoxWorld
Join Date: Nov 2009
Posts: 354

Naples
by EquinoxWorld EquinoxWorld is offline 01 May 2011

Hello everyone, I have been surfing the net for a while trying to figure out how to easily use the Font Page Slide Show by Joomla with vBulletin 4. If there are easier solutions out there then I didn't look hard enough (hardly doubt it though). So here it is;

1. Download the stand alone version and upload the entire "fpss" folder to your site root so it would look like http://yoursitename.com/fpss/ , and upload the "demo.php" to the site root so it would look like http://yoursitename.com/demo.php .

2. Use an iframe to call the slideshow; use:


Block Disabled:      (Update License Status)  
Suspended or Unlicensed Members Cannot View Code.

Replace and enter your own values for width and height and replace the URL with your own.

3.Enter this iframe in a widget or into a forum side block or into any template for that matter. After you confirm it appears correctly go into the fpss folder fpss/slideshows/demo/ and edit data.php and parameters.php to add your own images and settings and such. I'm pretty sure you can change the name of the file itself and just update that change throughout.

4.Your Done! Enjoy.

P.S.: I have forum.php in my site root so http://yoursitename.com/forum.php . Make the necessary changes if you have http://yoursitename.com/forum/forum.php.

Last edited by EquinoxWorld; 05 May 2011 at 14:10..
Views: 8804
Reply With Quote
Comments
  #2  
Old 12 Jun 2011, 09:02
nikosb nikosb is offline
 
Join Date: Dec 2008
Real name: Nikos
thank you.
Working fine
__________________
Supa mou pes
Reply With Quote
  #3  
Old 21 Jun 2011, 16:04
MonkYZ MonkYZ is offline
 
Join Date: Jul 2008
Thank you EquinoxWorld! I managed to run the demo in an iframe on my vBadvanced... but i really don't know how to setup the data.php and parameters.php to match my website. Can you share those files (just to take a look and learn how to fix it).

Thanks again! And maybe after i'll make it work i'll find a way to display FPSS without the need of an iframe
Reply With Quote
  #4  
Old 21 Jun 2011, 16:19
EquinoxWorld EquinoxWorld is offline
 
Join Date: Nov 2009
Originally Posted by MonkYZ View Post
Thank you EquinoxWorld! I managed to run the demo in an iframe on my vBadvanced... but i really don't know how to setup the data.php and parameters.php to match my website. Can you share those files (just to take a look and learn how to fix it).

Thanks again! And maybe after i'll make it work i'll find a way to display FPSS without the need of an iframe
Perfect. Now the rest is just setting up your slideshow. Now open data.php and parameters.php and edit it accordingly. I'll give you an example:





You can use a text editor to open the file or use Dreamweaver (recommended) which has a trial so you can download for free and use for 30 days I think. Edit the setting accordingly to your own liking and simply re-upload the files to the same location and refresh (you may have to delete/refresh cookies to see changes).

Let me know if this helps.
Reply With Quote
  #5  
Old 21 Jun 2011, 16:25
MonkYZ MonkYZ is offline
 
Join Date: Jul 2008
Ah, so you have to enter every new entry in Frontpage Slideshow manually? Like adding text, link and images manually? I thought this was supposed to extract automatically via RSS feed or maybe even threads (extracting attachments automatically)... Am i wrong?
Reply With Quote
  #6  
Old 21 Jun 2011, 16:29
EquinoxWorld EquinoxWorld is offline
 
Join Date: Nov 2009
Originally Posted by MonkYZ View Post
Ah, so you have to enter every new entry in Frontpage Slideshow manually? Like adding text, link and images manually? I thought this was supposed to extract automatically via RSS feed or maybe even threads (extracting attachments automatically)... Am i wrong?
Unfortunately you do have to enter it in manually. This can be made into what your thinking but it takes a LOT more work. But yes as per right now you do need to enter all the values yourself. Save and upload. Done!
Reply With Quote
  #7  
Old 25 Feb 2013, 19:27
Dorgham's Avatar
Dorgham Dorgham is offline
 
Join Date: May 2012
I will soon Use Front Page Slide Show from Joomla with vBulletin 4
Thanks
__________________
AdSense revenue sharing 100% - [ Hanan ]
News, egypt : أخبار مصر - Photo, picture : صور
Reply With Quote
  #8  
Old 04 Apr 2013, 17:22
matrex722's Avatar
matrex722 matrex722 is offline
 
Join Date: Jan 2007
i heared that iframe is not good to seo
is that true ?
Reply With Quote
Reply

Similar Article
Article Author Type Replies Last Post
Mini Mods Photobucket slide show @ front page worldwidereefer vBulletin 4.x Template Modifications 13 13 Mar 2013 14:57
Add-On Releases vBulletin Slide Show 1.10 J98680Bxxxxx vBulletin 3.8 Add-ons 70 22 Aug 2010 13:58
Add-On Releases vBulletin Slide Show 1.10 J98680Bxxxxx vBulletin 3.7 Add-ons 21 21 Aug 2010 22:58



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Article Options

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


New To Site? Need Help?

All times are GMT. The time now is 14:25.

Layout Options | Width: Wide Color: