Register Members List Search Today's Posts Mark Forums Read

Reply
 
Mod Options
Innovative Ads After First Post (Or any post!) Details »
Innovative Ads After First Post (Or any post!)
Mod Version: 1.00, by TheLastSuperman (Senior Moderator) TheLastSuperman is offline
Developer Last Online: Oct 2021 I like it Show Printable Version Email this Page

vB Version: 4.2.x Rating: (14 votes - 4.86 average) Installs: 119
Released: 25 Aug 2010 Last Update: 06 Feb 2014 Downloads: 674
Supported Uses Plugins Auto-Template Translations  

Innovative Ads After First Post

By:


I decided to make this while creating another modification as I have seen this requested many times, I Google'd it finding details on what template to edit plus I searched here on vbulletin.org and only found old "modifications" which were actually just tutorials and none were actual products that did most of the work for you .

Description:

Ad after first post on very page or as some describe it, Ad after first post in a thread - This modification places two ads in a post like container below the first post on every page in a thread. Fully customizable to allow all sorts of ad codes such as Google Adsense, OpenX Ads, and various others along with the possibility for the user to design his own images and link them to the appropriate content. Users can also customize CSS or remove the DIV codes to use show only one ad or any sort of advertisement and display any form of content other than ads!

Originally Posted by TheLastSuperman
  • Please see post #'s 6 & 7 for codes to display this after a certain post on each page not simply after the first post!
  • More information on vB4 Conditionals can be found here: http://www.vbulletin.org/forum/showthread.php?t=231525 Special thanks should go to BBR-APBT for taking the time to write that article.
Features:
  • Enable or Disable via Settings in vBulletin Options.
  • Fully Customizable.
  • Auto-template.

Required Changes:
(Manual i.e. "To Do")
  • Edit the new template postbit_legacy_ads_after_firstpost and simply add in your scripts or codes to show them which is very simple as I included commented out code to show you exactly where to place it. *This shows in Postbit AND Postbit_Legacy depending on what you have enabled.
(Optional i.e. If you need to adjust the css to make it match your style better if using a custom Fixed width etc.)
  • Edit the new template adsafterfirstpost.css and adjust the css as desired!

(Automatic)
  • Templates to add: 2 ('postbit_legacy_ads_after_firstpost','adsafterfirstpost.css')
  • Phrases to add: 3

Difficulty:
Easy, Time to install: Around 1 Minute - Installer is included simply import the product;
AdminCP > Plugins & Products > Manage Products > *Now click the [ADD/IMPORT PRODUCT] link to import from your computer (download below). Adding in your own codes and customizing if you see fit takes a few more minutes.

History:
8.24.2010: Version 1.0 Created

IMPORTANT:
In the postbit_legacy_ads_after_firstpost template please find:

Block Disabled:      (Update License Status)  
Suspended or Unlicensed Members Cannot View Code.

As you can see I have added in commented code to let you know where your custom ads codes need to be placed, very simple.

*Remember to enable the mod after installing otherwise it won't show!
AdminCP > Settings > Options > Innovative Ads After First Post and set to Yes.

*Attention- Please view the first page as the 2nd and 3rd (Added: Post #'s 6 & 7 also contain info on how to customize!) posts were reserved and contain additional information to help you customize this in various ways.

What can you expect in the next version?
  • No template edits, Ads codes will be entered into the admin control panel area where the mod is currently enabled/disabled. If you have a custom style CSS changes will still be required if you notice any position issues etc.

TheLastSuperman
http://www.innovationbyinstinct.com



Download Now

Only licensed members can download files, Click Here for more information.

Screenshots

Click image for larger version

Name:	adsafterfirstpostmod.png
Views:	406
Size:	178.5 KB
ID:	121261  

Show Your Support

  • To receive notifications regarding updates -> Click to Mark as Installed.
  • If you like this modification support the author by donating.
  • This modification may not be copied, reproduced or published elsewhere without author's permission.
Similar Mod
Mod Developer Type Replies Last Post
Major Additions Innovative Drop Down Panel TheLastSuperman vBulletin 3.8 Add-ons 9 05 Mar 2012 00:24
Major Additions Innovative Ranks System TheLastSuperman vBulletin 3.6 Add-ons 30 24 Mar 2010 22:57
Major Additions Innovative Menu and BB Code 3.7.x TheLastSuperman vBulletin 3.7 Add-ons 1 31 Jan 2009 16:07
Major Additions Innovative Drop Down Panel 3.7.x TheLastSuperman vBulletin 3.7 Add-ons 9 24 Nov 2008 16:14

  #31  
Old 22 Mar 2011, 12:44
ninadbe ninadbe is offline
 
Join Date: Mar 2011
Is it possible to show customized PHP code in AD box instead of ADS?
I mean I want to show related images extracted from remote server in a box.

below are some lines of my code

Block Disabled:      (Update License Status)  
Suspended or Unlicensed Members Cannot View Code.

Reply With Quote
  #32  
Old 04 Apr 2011, 07:32
karlm's Avatar
karlm karlm is offline
 
Join Date: Jul 2006
Real name: Karl
I second the above post... I returned to this thread as I've got another forum I'm setting up and wish to use this (or similar) to extract data either from a text-file or a database..

Once I can do that, I'll be implementing this product on my new site.
Reply With Quote
  #33  
Old 27 Apr 2011, 02:49
Breakpoint Breakpoint is offline
 
Join Date: Dec 2005
Great product, hope you can implement the mod to integrate more into the Admin CP
Reply With Quote
  #34  
Old 14 May 2011, 09:38
mdreamer's Avatar
mdreamer mdreamer is offline
 
Join Date: Aug 2008
Hi,

First of all thank you for this nice mod its really simple and helpful

just one question:

Originally Posted by TheLastSuperman View Post
Well in that case you could simply add in a <vb:elseif condition= to accommodate, remember with the mod you released that's template edits similar to this for vB3, elseif was not available but in vB4 it is .
can you help my out with the elseif condition? i would like it to appear before the last post of each thread if it has 2 posts or couple of tens of posts spared in couple of pages

Thanks again.

Maayan

Last edited by mdreamer; 14 May 2011 at 10:11.
Reply With Quote
  #35  
Old 20 May 2011, 06:22
el-Turki el-Turki is offline
 
Join Date: Jan 2007
What would be the code to have several banners (with different links) rotating?
Reply With Quote
  #36  
Old 23 May 2011, 06:47
TheLastSuperman's Avatar
TheLastSuperman TheLastSuperman is offline
 
Join Date: Sep 2008
Real name: Michael Miller Jr
Cool

Originally Posted by mdreamer View Post
Hi,

First of all thank you for this nice mod its really simple and helpful

just one question:



can you help my out with the elseif condition? i would like it to appear before the last post of each thread if it has 2 posts or couple of tens of posts spared in couple of pages

Thanks again.

Maayan
http://www.vbulletin.org/forum/showthread.php?t=231525

Scroll to the very bottom and reference the elseif, then adjust using the conditionals we have been discussing in this thread and in the description .

Originally Posted by el-Turki View Post
What would be the code to have several banners (with different links) rotating?
You could use something along the lines of:


Block Disabled:      (Update License Status)  
Suspended or Unlicensed Members Cannot View Code.

And as you can see conditionals work fine as well, used in the last one.
__________________
Daddy Does Dios and Figs!

Search - Use the search feature to find similar issues/answers.
Information - Include screenshots, copy/pasted error codes, url etc.
Fixed - Please return to your thread/post and let us know how it was fixed!
Thanks - For participating! Click the "Like" on a post if someone helped you!
Reply With Quote
  #37  
Old 02 Jun 2011, 11:05
mdreamer's Avatar
mdreamer mdreamer is offline
 
Join Date: Aug 2008
thanks
Reply With Quote
  #38  
Old 03 Jun 2011, 15:12
maryx maryx is offline
 
Join Date: Jan 2006
how to add a widget

Can anyone suggest how to make a widget show up in this ad space in the forum? I have tried this -

1) putting the widget title in the space for the ad in the postbit_legacy_ads_after_firstpost template. The widget title shows up on the correct area of the page, but not the widget itself.

2) I put in the widget code in the right spot, but it doesn't show up at all.

Would love to be able to do this! Thanks!

Last edited by maryx; 03 Jun 2011 at 15:32.
Reply With Quote
  #39  
Old 22 Feb 2012, 01:48
bderen bderen is offline
 
Join Date: Jul 2008
how about vb 3.8.2?
Reply With Quote
  #40  
Old 06 Mar 2012, 14:06
twista46 twista46 is offline
 
Join Date: Oct 2008
4.1.11 not kompatibel. (Kompatibel ab 4.0.0 Beta 3
Reply With Quote
  #41  
Old 25 Apr 2012, 21:16
michaelbang michaelbang is offline
 
Join Date: Apr 2012
Does this work in 4.1.11?

Thanks.
Reply With Quote
  #42  
Old 25 Apr 2012, 21:42
TheLastSuperman's Avatar
TheLastSuperman TheLastSuperman is offline
 
Join Date: Sep 2008
Real name: Michael Miller Jr
Cool

Originally Posted by TheLastSuperman View Post
And done! Anyone using 4.1+ download the v2 .xml, it is not currentl compatible with 4.2 i.e. it's maxed out currently at 4.1.9 however once 4.2 comes out I'll update it then.

Sincerely,

Mike
Originally Posted by bderen View Post
how about vb 3.8.2?
Unfortunately no however you can do a simple template edit in 3.8.x and also use conditional to achieve the same thing .

Originally Posted by twista46 View Post
4.1.11 not kompatibel. (Kompatibel ab 4.0.0 Beta 3
Minimum required version is 4.0.0 Beta 3 but max was topped at 4.1.9 why? Because this was supposed to be default long ago there was no need to have some installing something if it was fixed/default in a newer version.

Originally Posted by michaelbang View Post
Does this work in 4.1.11?

Thanks.
It does now please download and try the file product-innovative_ads_after_firstpost-v3.xml for use on any version past 4.1.9!
__________________
Daddy Does Dios and Figs!

Search - Use the search feature to find similar issues/answers.
Information - Include screenshots, copy/pasted error codes, url etc.
Fixed - Please return to your thread/post and let us know how it was fixed!
Thanks - For participating! Click the "Like" on a post if someone helped you!
Reply With Quote
  #43  
Old 30 Apr 2012, 19:04
michaelbang michaelbang is offline
 
Join Date: Apr 2012
Rotate banners?

Can I combine this mod with a mod/script that will allow me to have banners rotating? Besides Google Adsense of course. I want to run my own ads on my site.

But right now, with the standard mod, I can only have two banners at a time. One left and one right. I want maybe 10 different banners rotating in the two places after the first post.

BTW - great mod! Thanks.

Last edited by michaelbang; 30 Apr 2012 at 19:08. Reason: typo
Reply With Quote
  #44  
Old 30 Apr 2012, 22:46
michaelbang michaelbang is offline
 
Join Date: Apr 2012
I'm using a solution for my ads called SimpleAds, but when I paste my ad-codes in your mod, nothing shows up. Can you tell from this code, if anything's wrong with my ad-code? Maybe it's not compatible? Or I'm using a wrong type of code?

I've tried different advertisers just to check, and they work just fine. E.g. Google Adsense. So it must be the code below.


Block Disabled:      (Update License Status)  
Suspended or Unlicensed Members Cannot View Code.

Thanks a million!
Reply With Quote
  #45  
Old 01 May 2012, 03:42
TheLastSuperman's Avatar
TheLastSuperman TheLastSuperman is offline
 
Join Date: Sep 2008
Real name: Michael Miller Jr
Cool

Originally Posted by michaelbang View Post
Can I combine this mod with a mod/script that will allow me to have banners rotating? Besides Google Adsense of course. I want to run my own ads on my site.

But right now, with the standard mod, I can only have two banners at a time. One left and one right. I want maybe 10 different banners rotating in the two places after the first post.

BTW - great mod! Thanks.
I've used this with it before, works rather well - http://www.vbulletin.org/forum/showthread.php?t=188328 although two on the same page could produce missiong images every so often so perhaps find another similar style script and use one on one side, one on the other .

Originally Posted by michaelbang View Post
I'm using a solution for my ads called SimpleAds, but when I paste my ad-codes in your mod, nothing shows up. Can you tell from this code, if anything's wrong with my ad-code? Maybe it's not compatible? Or I'm using a wrong type of code?

I've tried different advertisers just to check, and they work just fine. E.g. Google Adsense. So it must be the code below.


Block Disabled:      (Update License Status)  
Suspended or Unlicensed Members Cannot View Code.

Thanks a million!
Yes it's the code, see the <?php beginning and end? vBulletin itself will not even let you paste that into a template so in other words you'll have to whip something custom up to accommodate or see if they have some alternative version (javascript or other) that will easily show when pasted into the template .
__________________
Daddy Does Dios and Figs!

Search - Use the search feature to find similar issues/answers.
Information - Include screenshots, copy/pasted error codes, url etc.
Fixed - Please return to your thread/post and let us know how it was fixed!
Thanks - For participating! Click the "Like" on a post if someone helped you!
Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Mod Options

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


New To Site? Need Help?

All times are GMT. The time now is 00:27.

Layout Options | Width: Wide Color: