Register Members List Search Today's Posts Mark Forums Read

Reply
 
Mod Options
Add backround image to quickreply and reply boxes (using Inline CSS,Template Edits) Details »
Add backround image to quickreply and reply boxes (using Inline CSS,Template Edits)
Mod Version: 1.00, by brvheart (Member) brvheart is offline
Developer Last Online: Mar 2015 I like it Show Printable Version Email this Page

This modification is in the archives.
vB Version: 3.6.11 Rating: (1 vote - 4.00 average) Installs: 22
Released: 28 Sep 2007 Last Update: Never Downloads: 114
Not Supported Template Edits  

Brvheart's - Add backround image to quickreply and reply boxes
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
This is a few simple template edits, I have seen this done via CSS but could not get it to work without the
image scrolling out of view, so I decided to play around and see if I could get it to work in a different manner. I was not able to find the original thread that I saw this in with the CSS edits etc, if I find it I will gladly give credit for the original idea to the author.

EDIT - Original hack here by Ev!L ErN!E

See Directions below.

The image should be uploaded to your images directory and be around 330 x 89 in size. I will upload the one I am using as a base.

**************note*************
the "background:#262626 in the below code needs to be change to fit your backround color, this is mine that I used,
make sure to change it for your style on your board.

**************end note*********
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Details:

Files to upload:
1 - to images folder

Template edits:

Editor Templates
editor_toolbar_off
editor_toolbar_on
Show Thread Templates
showthread_quickreply

Live Demo - here

please click install
---------------------------------------------------------

Instructions:

in editor_toolbar_off find:


Block Disabled:      (Update License Status)  
Suspended or Unlicensed Members Cannot View Code.

After place:

Block Disabled:      (Update License Status)  
Suspended or Unlicensed Members Cannot View Code.

---------------------------------------------------------

in editor_toolbar_on find (towards bottom of template):


Block Disabled:      (Update License Status)  
Suspended or Unlicensed Members Cannot View Code.

After place:

Block Disabled:      (Update License Status)  
Suspended or Unlicensed Members Cannot View Code.

---------------------------------------------------------

in showthread_quickreply find (towards bottom of template):

There will be 2 instances of the below at the end of the template, you are looking for the second one


Block Disabled:      (Update License Status)  
Suspended or Unlicensed Members Cannot View Code.

After place:

Block Disabled:      (Update License Status)  
Suspended or Unlicensed Members Cannot View Code.

Download Now

Only licensed members can download files, Click Here for more information.

Screenshots

Click image for larger version

Name:	MMAWORLDQR_white7.gif.gif
Views:	34
Size:	2.1 KB
ID:	70396   Click image for larger version

Name:	screenshot_brvhearts_QR_image.jpg
Views:	637
Size:	17.7 KB
ID:	70398  

Show Your Support

  • To receive notifications regarding updates -> Click to Mark as Installed.
  • This modification may not be copied, reproduced or published elsewhere without author's permission.
Similar Mod
Mod Developer Type Replies Last Post
Adding a background image into the reply boxes Ev!L ErN!E vBulletin 3.6 Template Modifications 132 08 Sep 2011 23:12

  #16  
Old 11 Jan 2008, 21:02
trickfly trickfly is offline
 
Join Date: Jan 2007
hmm... I really want to try this but alot of people are having problems.

Also the size of the quick reply box and normal sized reply box are different sizes so how can the same 330 x 89 image fit both ?

Please help
Reply With Quote
  #17  
Old 14 Jan 2008, 01:32
brvheart's Avatar
brvheart brvheart is offline
 
Join Date: Jul 2005
Originally Posted by PoetJA-1975 View Post
OK- just tried this template edit this morning...
How do I get the editor to extend to length of the editor box?

Thanx,

Jacquii.

You need to adjust the editor size via admincp/styles & templates/style manager/all style options (for each style you have installed)/Size and Dimensions
__________________
Website: www.mmaworld.org
Reply With Quote
  #18  
Old 14 Jan 2008, 01:34
brvheart's Avatar
brvheart brvheart is offline
 
Join Date: Jul 2005
Originally Posted by trickfly View Post
hmm... I really want to try this but alot of people are having problems.

Also the size of the quick reply box and normal sized reply box are different sizes so how can the same 330 x 89 image fit both ?

Please help

I actually trimmed down my "Full Reply" box, I have not tried it on a standard size...I will try it and see how it works.
__________________
Website: www.mmaworld.org
Reply With Quote
  #19  
Old 14 Jan 2008, 08:05
PoetJA-1975's Avatar
PoetJA-1975 PoetJA-1975 is offline
 
Join Date: Sep 2006
Real name: Jacquii Cooke
Thanx for responding BRVHEART - I actually do have the setting set for 588px in the AdminCP - but when I make the edits - it seems like that setting is ignored?!?

Any suggestions? ALSO Thanx again for sharing the modification

Jacquii.
Reply With Quote
  #20  
Old 21 Jan 2008, 01:29
brvheart's Avatar
brvheart brvheart is offline
 
Join Date: Jul 2005
hmmmm...not sure Poet to be honest. I will have a look and see what I can come up with....
__________________
Website: www.mmaworld.org
Reply With Quote
  #21  
Old 13 Feb 2008, 01:48
rwoscott's Avatar
rwoscott rwoscott is offline
 
Join Date: Jan 2007
Real name: Scott
I liked this and had it installed, but I removed it from reply, as it was not allowing to increase/decrease the size of the message text area.
Is there a way to get that too work?

I kept it in quick reply.
Reply With Quote
  #22  
Old 16 Oct 2008, 18:35
brvheart's Avatar
brvheart brvheart is offline
 
Join Date: Jul 2005
Let me see if I can replicate the problem - sorry for the delayed response, I was in a leave of absence state - sorry about that.
__________________
Website: www.mmaworld.org
Reply With Quote
  #23  
Old 07 Mar 2009, 17:49
csoroner's Avatar
csoroner csoroner is offline
 
Join Date: Apr 2008
Real name: Jim
Originally Posted by TCE Killa View Post
Thanks but I can't get it to work. I've done the Main CSS, done the templates edits but I don't get anything in my Quick Reply box and this is what I get in the normal box:


style="background:#000099 url(images/bluebg.bmp); background-repeat: no-repeat; background-position: center center;
<!-- end brvhearts backround image -->
style="display:block; width:540px; height:250px" tabindex="1" dir="ltr">

Any ideas, where I am going wrong? I've tried the full image address as well with still no luck. And I have changed the colors to my actual main css color. Thanks.
This looked like a good thing but with my having the same issue as TCE Killa I'm pulling this one out.

Maybe this one needs to be moved to the grave yard?
Reply With Quote
  #24  
Old 11 Mar 2009, 14:29
brvheart's Avatar
brvheart brvheart is offline
 
Join Date: Jul 2005
I can login and do it for you if you like - when done properly it works perfect - so I would say no to moving it to the graveyard. If you want me to try it for you I will need a admincp login.
__________________
Website: www.mmaworld.org
Reply With Quote
  #25  
Old 12 Mar 2009, 16:22
csoroner's Avatar
csoroner csoroner is offline
 
Join Date: Apr 2008
Real name: Jim
Thanks for the offer but I wound up using Ev!L ErN!E's and it's fine. I just need to figure out how to stop the image from scrolling in the quick reply box.

May you have an idea for that?
Reply With Quote
  #26  
Old 08 Nov 2009, 20:07
accludetuner accludetuner is offline
 
Join Date: Jun 2009
Ok, this hasn't been posted in for a while. I used a combo of this and Ev!L ErN!E's mod.

I had an issue with the centering of the image, the fact that the increase/decrease box didn't work, and didn't like the image being shown in all input boxes. Here's what I did and this works great for me on 3.8.4 with all the major browsers.

3 template edits.

In Editor Templates > editor_toolbar_off

find:

Block Disabled:      (Update License Status)  
Suspended or Unlicensed Members Cannot View Code.

insert directly after the style="

Block Disabled:      (Update License Status)  
Suspended or Unlicensed Members Cannot View Code.

(note there is a space at the end. You want a space right after - center; )

Things in green should be changed to your forum stuff.



In Editor Templates > editor_toolbar_on

find:

Block Disabled:      (Update License Status)  
Suspended or Unlicensed Members Cannot View Code.

insert directly after the style="

Block Disabled:      (Update License Status)  
Suspended or Unlicensed Members Cannot View Code.

(note there is a space at the end. You want a space right after - center; )

Things in green should be changed to your forum stuff.



In Show Thread Templates > showthread_quickreply
find:

Block Disabled:      (Update License Status)  
Suspended or Unlicensed Members Cannot View Code.

insert directly after the style="

Block Disabled:      (Update License Status)  
Suspended or Unlicensed Members Cannot View Code.

(note there is a space at the end. You want a space right after - center; )
(also note, this needs to be done TWICE in this template. There are two instances that need to be modified so make sure you do both. )

Things in green should be changed to your forum stuff.


That's it. Works perfect for me. Hope this helps some you struggling to get it to work, gripes about the display in all input boxes, or issues with the text box increase/decrease buttons.
Reply With Quote
  #27  
Old 16 Dec 2009, 12:36
ravenfaust ravenfaust is offline
 
Join Date: Aug 2009
how do i get it so it shows in shoutbox ?
Reply With Quote
  #28  
Old 02 Jan 2011, 21:33
blazinchuck blazinchuck is offline
 
Join Date: Feb 2008
hmm, ok ive done the edits to all 3 templates you listed, and i made to changes from this poster Ev!L ErN!E's mod....however, my image still not showing up at all. im using firefox, but was really hoping this would work, i like the idea...but not working 8-(


http://carolinabroncos.com
Reply With Quote
  #29  
Old 03 Jan 2011, 21:31
blazinchuck blazinchuck is offline
 
Join Date: Feb 2008
ok, i figured it out
Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Mod Options

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


New To Site? Need Help?

All times are GMT. The time now is 11:33.

Layout Options | Width: Wide Color: