Register Members List Search Today's Posts Mark Forums Read

Reply
 
Mod Options
Live Topic Details »
Live Topic
Mod Version: 1.07b, by Coders Shack (Contributor) Coders Shack is offline
Developer Last Online: Sep 2013 I like it Show Printable Version Email this Page

vB Version: 3.8.0 Rating: (87 votes - 4.61 average) Installs: 975
Released: 10 Jan 2009 Last Update: 01 Mar 2009 Downloads: 5489
Not Supported DB Changes Uses Plugins Auto-Template Is in Beta Stage  

. . . . . . . . Brought to you by scriptasy.com

Live Demo:
Live Topic 1.07b Demo (you must be logged in, and the topic must be "live")

Videos: 1.00b 1.06b

watch the damn videos... ^_^
Description:
This product is different from anything you have seen before, it raises the bar for forums. It will make your forums much more interactive, and also reduce server load.

Technical Details:
If a thread has been posted in X seconds then its now Live, if other users are viewing the Live topic and are on the last page they will experience a clean ajax experience while talking to other members. Once the thread is older than X seconds its no longer Live and it will now act like a normal thread. Also if a user edits one of their posts that's inside of the thread, it will be updated too so there is no longer a reason to ever have to refresh.

There is also logic for the viewer, the viewer of the thread has to be in an active state to see responses. An active user state is determined upon the users actions, if no actions were made in X seconds then the user is marked as inactive.

Also you may wonder why this could save your server bandwidth and CPU. If a user is refreshing to talk to another members the queries on a normal thread load are way more intense than the ajax call that this modification makes. So if you have 5 people talking to each other none of them have to refresh the page, all they are doing is simple page requests and one intense request when there has actual change.

You can test Live Topic with two users, you will see how amaizing this is... And probably spontaneously combust.

Found a bug? Want to request a feature?
Live Topic - Project Manager
Installation:
This is take less than 3 minutes to install, takes longer to notice its amazing feature. (you need multiple people to be active in the same topic)

Upgrade:
[1.01b to 1.XXb] Uninstall the product, then reinstall it. Overwrite all old files with new files and you should be fine.

[1.02b to 1.03b] Overwrite files, upgrade product (dont install product)

[1.03b to 1.04b] Uninstall the product, then reinstall it. Overwrite all old files with new files and you should be fine.

[1.04b to 1.05b, 1.05b to 1.06b,1.06b to 1.07b] Upgrade the product. Overwrite all old files with new files and you should be fine.
Works With (FF2, FF3, IE6, IE7, IE8, SF2, SF3, CHROME):
vBulletin [3.8.X]

get the vBulletin [3.7.X] version here

INCOMPATIBLE HACKS:
Versions:
1.01b
1.02b
fixes
safari 2 support
safari 3 support
google chrome sup
port
added live topic icon on new posts page
fixed security issue, strongly suggest upgrading!
changes
added live edit (to avoid a performance hit i had to add two rows to two tables in the database)
added external style sheet
1.03b
fixes
fix double post
phrase notification
fixed an edit bug for people with table prefixes
changes
ability to change interval in ACP
1.04b
fixes
javascript error for guests
fixed live topic activation (first poster to raise a dead topic)
changes
auto quick reply focus after post
1.05b
fixes
css flaw
js error for unsupported browsers (random)

fixed chrome issue
changes
edit notification - thanks to nso
rebuilding some of the original logic to hopefully prevent product conflicts

1.06b
fixes
fixed a little javascript issue that had to do with displaying posts
uses GPC cleaner now
changes
limit the number of ajax posts on the live topic (example 40) and fade them away.
changed the way the hooks are used
tightened up everything a bit

1.07b
fixes
fixed a bug where the live topic notification always making an ajax call
changes
support user ignore list
changed the way the javascript logic worked (hopefully there are less compatibly issues) added support for IE6 and IE8
1.10
hmm

Download Now

Only licensed members can download files, Click Here for more information.

Screenshots

Click image for larger version

Name:	Picture 5.png
Views:	7870
Size:	33.7 KB
ID:	95278  

Show Your Support

  • To receive notifications regarding updates -> Click to Mark as Installed.
  • If you like this modification support the author by donating.
  • This modification may not be copied, reproduced or published elsewhere without author's permission.
  #46  
Old 11 Jan 2009, 00:58
Phaedrus Phaedrus is offline
 
Join Date: Aug 2006
Originally Posted by Lynne View Post
It might help if you tell him what browser it isn't showing up in and which version of vb you are using.

(Do it show up in the test accounts showthread window when the admin account posts?)
I tried it in IE, Firefox, and Chrome. It did not work in either of the accounts I tried it on, nor for other users who were trying to test with me.
Reply With Quote
  #47  
Old 11 Jan 2009, 00:58
Coders Shack Coders Shack is offline
 
Join Date: Apr 2007
Real name: Chad Scira
ok so right now:

1.01b doesn't work with IE6, SF2, SF3, CHROME....

they will all be supported in 1.02b with the exception of IE6
__________________
resume: http://chadscira.com/
linkedin: http://www.linkedin.com/in/chadscira
elance (request a proposal): http://icodeforlove.elance.com/
Reply With Quote
  #48  
Old 11 Jan 2009, 00:58
Coders Shack Coders Shack is offline
 
Join Date: Apr 2007
Real name: Chad Scira
Originally Posted by Phaedrus View Post
I tried it in IE, Firefox, and Chrome. It did not work in either of the accounts I tried it on, nor for other users who were trying to test with me.
do you have a link and two test accounts ^_^
__________________
resume: http://chadscira.com/
linkedin: http://www.linkedin.com/in/chadscira
elance (request a proposal): http://icodeforlove.elance.com/
Reply With Quote
  #49  
Old 11 Jan 2009, 01:04
Phaedrus Phaedrus is offline
 
Join Date: Aug 2006
Originally Posted by Coders Shack View Post
do you have a link and two test accounts ^_^
I'll PM you the test accounts and passwords.
Reply With Quote
  #50  
Old 11 Jan 2009, 01:04
Phaedrus Phaedrus is offline
 
Join Date: Aug 2006
Originally Posted by Coders Shack View Post
ok so right now:

1.01b doesn't work with IE6, SF2, SF3, CHROME....

they will all be supported in 1.02b with the exception of IE6
Well, it should have worked in IE7, right?
Reply With Quote
  #51  
Old 11 Jan 2009, 01:08
Coders Shack Coders Shack is offline
 
Join Date: Apr 2007
Real name: Chad Scira
Originally Posted by Phaedrus View Post
Well, it should have worked in IE7, right?
yea does it not?
__________________
resume: http://chadscira.com/
linkedin: http://www.linkedin.com/in/chadscira
elance (request a proposal): http://icodeforlove.elance.com/
Reply With Quote
  #52  
Old 11 Jan 2009, 01:11
Phaedrus Phaedrus is offline
 
Join Date: Aug 2006
Originally Posted by Coders Shack View Post
yea does it not?
I never saw it update a post other than my own. I just couldn't get it to work in Firefox or in IE.
Reply With Quote
  #53  
Old 11 Jan 2009, 02:55
Rene Kriest Rene Kriest is offline
 
Join Date: Jul 2008
Real name: King René II
Dude, this is not only awesome, but can be the next big thing.

Just a view remarks:
Judging from the demo video this looks like ICQ with message history.

Combined with the Private Thread addon your addon could work like a chat system. That said I think that this would be really, really interesting to see how people use this addon if they can use the addon only in a special forum - the so called chat forum.

Finally the main point is this: since the "chat histoy" (= the thread postings) is saved, you can use the advantage of a chat system in combination with a forum.

Very, very, very awesome if it turns out to be usable just like that.

Well I cannot wait to test this indeed weird but cool addon in my forum. I am excited how the members are going to react to it.
Reply With Quote
  #54  
Old 11 Jan 2009, 03:16
Coders Shack Coders Shack is offline
 
Join Date: Apr 2007
Real name: Chad Scira
@Phaedrus
your forum seems to have a conflicting plugin that may be causing a PHP error.

try disabling all postbit plugins other than live topics, if its still there it may be the addon.

@Rene Kriest
Thanks man, forums were looking like an old technology. But you have to remember this shouldn't be thought of as a chat room or something like AIM. Its a live log basically, so if im giving you support on something it will be on the internet for good (google and such).

But there are a few issues... I need to add edit support, and also QMQ (Quick Multi Quote) after those two i think it would be pretty much flawless. (aside from other awesome additions)
__________________
resume: http://chadscira.com/
linkedin: http://www.linkedin.com/in/chadscira
elance (request a proposal): http://icodeforlove.elance.com/
Reply With Quote
  #55  
Old 11 Jan 2009, 03:17
Bawtneez Bawtneez is offline
 
Join Date: Oct 2008
Will definitely be installing when I upgrade to 3.8 =]
Reply With Quote
  #56  
Old 11 Jan 2009, 03:19
Phaedrus Phaedrus is offline
 
Join Date: Aug 2006
Originally Posted by Coders Shack View Post
@Phaedrus
your forum seems to have a conflicting plugin that may be causing a PHP error.

try disabling all postbit plugins other than live topics, if its still there it may be the addon.

@Rene Kriest
Thanks man, forums were looking like an old technology. But you have to remember this shouldn't be thought of as a chat room or something like AIM. Its a live log basically, so if im giving you support on something it will be on the internet for good (google and such).

But there are a few issues... I need to add edit support, and also QMQ (Quick Multi Quote) after those two i think it would be pretty much flawless. (aside from other awesome additions)
Well, at least I'm not insane then.
Reply With Quote
  #57  
Old 11 Jan 2009, 03:25
Coders Shack Coders Shack is offline
 
Join Date: Apr 2007
Real name: Chad Scira
Originally Posted by Phaedrus View Post
Well, at least I'm not insane then.
go to your plugins page and uncheck every plugin that is using a postbit related hook (if that doesn't fix it, its on my end and its due to your server settings. (so ill have to make it compatible)
__________________
resume: http://chadscira.com/
linkedin: http://www.linkedin.com/in/chadscira
elance (request a proposal): http://icodeforlove.elance.com/
Reply With Quote
  #58  
Old 11 Jan 2009, 03:38
Phaedrus Phaedrus is offline
 
Join Date: Aug 2006
Uninstalled for now. I'll tag the thread and work out the kinks. Time for something new and this fits the bill, certainly.
Reply With Quote
  #59  
Old 11 Jan 2009, 03:42
Phaedrus Phaedrus is offline
 
Join Date: Aug 2006
Okay, testing again after I shut off all postbit mod access...

Answer... Still not working. I disabled all the hacks that had any access to the postbit. So. I'll go ahead and disable this one, and turn all the others back on.

Last edited by Phaedrus; 11 Jan 2009 at 03:50.
Reply With Quote
  #60  
Old 11 Jan 2009, 04:10
Coders Shack Coders Shack is offline
 
Join Date: Apr 2007
Real name: Chad Scira
Originally Posted by Phaedrus View Post
Okay, testing again after I shut off all postbit mod access...

Answer... Still not working. I disabled all the hacks that had any access to the postbit. So. I'll go ahead and disable this one, and turn all the others back on.
alright, ill get on it thanks Phaedrus my turn now ^_^
__________________
resume: http://chadscira.com/
linkedin: http://www.linkedin.com/in/chadscira
elance (request a proposal): http://icodeforlove.elance.com/
Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Mod Options

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


New To Site? Need Help?

All times are GMT. The time now is 06:06.

Layout Options | Width: Wide Color: