Register Members List Search Today's Posts Mark Forums Read

Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 14 Aug 2014, 12:04
K4GAP K4GAP is offline
 
Join Date: Mar 2008
How do I add a tab for custom content?

I want to add a menu tab using the Navigation Manager that will display a custom html page I've created. I've done it before but I'm having a brain block this morning ;/

Wake me up?

Thanks'

vb 4.2.2
__________________

Reply With Quote
  #2  
Old 14 Aug 2014, 12:23
ozzy47's Avatar
ozzy47 ozzy47 is offline
 
Join Date: Aug 2009
Real name: Chris
I assume by menu tab, youran a drop tab.

1) Create a tab.
2) Create a menu for the tab.
3) Edit the tab and find the setting, "Target Menu" select the menu you just created, click on save.
4) Add links to the menu you created, these are what will show up as the dropdown items in the tab.
Reply With Quote
  #3  
Old 14 Aug 2014, 13:55
K4GAP K4GAP is offline
 
Join Date: Mar 2008
Originally Posted by ozzy47 View Post
I assume by menu tab, youran a drop tab.

1) Create a tab.
2) Create a menu for the tab.
3) Edit the tab and find the setting, "Target Menu" select the menu you just created, click on save.
4) Add links to the menu you created, these are what will show up as the dropdown items in the tab.
No, I mean a navtab.

See attachment...
Attached Images
File Type: jpg tab.jpg (87.4 KB, 20 views)
__________________

Reply With Quote
  #4  
Old 14 Aug 2014, 17:58
Lynne's Avatar
Lynne Lynne is offline
 
Join Date: Sep 2004
Real name: Lynne
Settings > Navigation Manager > Add Tab ?
__________________
Former vBulletin.org Staff Member

Try a search before posting for help. Many users won't, and don't, help if the question has been answered several times before.
W3Schools -
Online vBulletin Manual
If I post some CSS and don't say where it goes, put it in the additional.css template.
I will NOT help via PM (you will be directed to post in the forums for help.)
Reply With Quote
  #5  
Old 15 Aug 2014, 01:40
K4GAP K4GAP is offline
 
Join Date: Mar 2008
Originally Posted by Lynne View Post
Settings > Navigation Manager > Add Tab ?


What about the "custom page" I want to have shown when that tab is clicked?

The custom page is simply a page with an iframe in it that that shows a page from one of my other sites. So, it's going to look integrated thus, the purpose of an iframe ;0
__________________

Reply With Quote
  #6  
Old 15 Aug 2014, 01:45
ozzy47's Avatar
ozzy47 ozzy47 is offline
 
Join Date: Aug 2009
Real name: Chris
How do you get to the custom page now?
Reply With Quote
  #7  
Old 15 Aug 2014, 04:08
Lynne's Avatar
Lynne Lynne is offline
 
Join Date: Sep 2004
Real name: Lynne
Does the custom page exist? If so, then link to it through the Navigation Manager (you can link to php or html or whatever kind of server pages you want). If you need help with the custom page, then say so because it didn't sound like that was the issue in the first post.
__________________
Former vBulletin.org Staff Member

Try a search before posting for help. Many users won't, and don't, help if the question has been answered several times before.
W3Schools -
Online vBulletin Manual
If I post some CSS and don't say where it goes, put it in the additional.css template.
I will NOT help via PM (you will be directed to post in the forums for help.)
Reply With Quote
  #8  
Old 15 Aug 2014, 09:38
K4GAP K4GAP is offline
 
Join Date: Mar 2008
Lynne the problem is when I create a navtab and link it to the custom page, it opens in a new window. I want it to open within the framework of vbulletin.
__________________

Reply With Quote
  #9  
Old 15 Aug 2014, 17:59
Lynne's Avatar
Lynne Lynne is offline
 
Join Date: Sep 2004
Real name: Lynne
Do you have the option Open in New Page set to No?

If, when you say you want it to "open within the framework of vbulletin", do you mean it doesn't *look* like a vbulletin page, but instead looks like some custom page? If so, that is because you need to follow the instructions here to make it look like a vbulletin page.
__________________
Former vBulletin.org Staff Member

Try a search before posting for help. Many users won't, and don't, help if the question has been answered several times before.
W3Schools -
Online vBulletin Manual
If I post some CSS and don't say where it goes, put it in the additional.css template.
I will NOT help via PM (you will be directed to post in the forums for help.)
Reply With Quote
  #10  
Old 15 Aug 2014, 19:49
K4GAP K4GAP is offline
 
Join Date: Mar 2008
Yes, I have it set to No. The page I want to open does not match my style and I'm ok with that because that's something I can tackle later. It is from TNG which is site building software for genealogists. I have scaled down the page so it will fit within my vb style which has a width of 1000px. This is the page.



This is where I want it to end up when called for with a link from a vb navtab.......
Attached Images
File Type: jpg here.jpg (64.1 KB, 6 views)
__________________

Reply With Quote
  #11  
Old 15 Aug 2014, 20:04
K4GAP K4GAP is offline
 
Join Date: Mar 2008
I tried to show the page just on the Article page and it works but, with the side bar it's to wide. Without the side bar it would be ok.

I simply chose "Create static page" from the drop down menu and added the page by calling for the page I had the iframe code in. This is the page within the iframe code. It scales down as it is not a fixed width so it blends nicely.

Have I included to much or not enough info?
__________________

Reply With Quote
  #12  
Old 15 Aug 2014, 20:55
Lynne's Avatar
Lynne Lynne is offline
 
Join Date: Sep 2004
Real name: Lynne
You cannot link to some page with html/php and get it to show 'within' a vbulletin layout unless you use the method I linked you to.

If you want to put the html into a Static Page, but you don't want any widgets on the page, create a new Section and create a Grid, then Layout from that Grid, that is 100% wide and has no widgets on it.
__________________
Former vBulletin.org Staff Member

Try a search before posting for help. Many users won't, and don't, help if the question has been answered several times before.
W3Schools -
Online vBulletin Manual
If I post some CSS and don't say where it goes, put it in the additional.css template.
I will NOT help via PM (you will be directed to post in the forums for help.)
Reply With Quote
  #13  
Old 15 Aug 2014, 23:42
K4GAP K4GAP is offline
 
Join Date: Mar 2008
Thanks Lynne
I'll see what I can do.
__________________

Reply With Quote
  #14  
Old 17 Aug 2014, 08:16
Ba'al's Avatar
Ba'al Ba'al is offline
 
Join Date: Oct 2010
Originally Posted by K4GAP View Post
Lynne the problem is when I create a navtab and link it to the custom page, it opens in a new window. I want it to open within the framework of vbulletin.
http://www.vbulletin.org/forum/showthread.php?t=281786
__________________
Reply With Quote
  #15  
Old 17 Aug 2014, 20:36
thetechgenius's Avatar
thetechgenius thetechgenius is offline
 
Join Date: Jun 2014
If you want your custom page to show within your vB style, let me know, I created some custom code, and a custom templates for just this. And I can even make it work with "Who's Online". So when a user is veiwing your custom page, he/she will show up on "Who's Online" saying they are Viewing/Using your custom page.

And you can make multiple custom pages and templates for other custom pages.

PM Me, and I will give you the code, and the instructions on how to do it. I can also give you a Demo, because I did this on my forum.


Here is a Demo, its my DMCA Policy (Digital Media Copyright Act.) page.
https://thetechgenius.net/dmca.php

I have 2 other custom pages also, but you can only view the content of the other pages if you are Signed in.

Edit: I attached a screenshot to show you that the page works with "Who's Online".
Attached Images
File Type: jpg whosonline_dmca.jpg (19.7 KB, 6 views)

Last edited by thetechgenius; 17 Aug 2014 at 20:46.
Reply With Quote
Reply



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


New To Site? Need Help?

All times are GMT. The time now is 05:36.

Layout Options | Width: Wide Color: